infini Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Έχω αυτό τον ηλεκτρολογικό πίνακα σε παλιό σπίτι, τον οποίο σκέφτομαι να αλλάξω. Μου είπαν για αν βάλουν καινούριο εξωτερικό με ασφάλειες, ρελέ και επί πλέον ασφάλεια για κουζίνα που δεν υπάρχει, συμπεριλαμβανομένου του καλωδίου από τον πίνακα στο χώρο της κουζίνας, συνολικό κόστος 550€. Εκτιμάτε οτι είναι σε λογικά πλαίσια ή μεγάλο; Θα πρέπει να ζητήσω να βάλουν κάτι επιπλέον; 3
NikosKallithea Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Τι πινακα να αλλάξεις εκει; Αυτη η εγκατασταση ειναι απαρχαιωμένη, η σωστη δουλεια εδω είναι νεα εγκατασταση, ανακαίνιση στο σπιτι.
Papadgianis Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 9 λεπτά πριν, infini είπε Έχω αυτό τον ηλεκτρολογικό πίνακα σε παλιό σπίτι, τον οποίο σκέφτομαι να αλλάξω. Μου είπαν για αν βάλουν καινούριο εξωτερικό με ασφάλειες, ρελέ και επί πλέον ασφάλεια για κουζίνα που δεν υπάρχει, συμπεριλαμβανομένου του καλωδίου από τον πίνακα στο χώρο της κουζίνας, συνολικό κόστος 550€. Εκτιμάτε οτι είναι σε λογικά πλαίσια ή μεγάλο; Θα πρέπει να ζητήσω να βάλουν κάτι επιπλέον; Πρεπει να αλλλαξεις ολα τα καλωδια και τις πριζες δεν σε συμφερει μονο τον πινακα, αλλα επειδη ανεφερες οτι δεν εχει γραμμη για κουζινα μπορει να θελει αλλαγη και το καλωδιο παροχης γιατι παλια εδιναν 25Α με 6mm καλωδιο ενω τωρα δινουν 10mm με 35Α.
paylidis Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 συμφωνω και εγω, πρεπει να βαλεις στο προγραμμα εντελως νεα εγκατασταση... σε τοσο παλιες συχνα βλεπουμε και γειωση σε σιδεροσωλήνες (που μπορει να εχουν αντικατασταθει σε ενα μερος τους μαλιστα οποτε να μην υπαρχει ουσιαστικη γειωση καν) 2
infini Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Να συμπληρώσω οτι το σπίτι δεν έχει ρεύμα εδώ και χρόνια , και δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται στον πίνακα ή σε κάτι άλλο. Νέα εγκατάσταση σημαίνει σκάψιμο τοίχων και να περαστούν νέα καλώδια; Και τι επιπλέον θα μου προσφέρει;
paylidis Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 3 λεπτά πριν, infini είπε Να συμπληρώσω οτι το σπίτι δεν έχει ρεύμα εδώ και χρόνια , και δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται στον πίνακα ή σε κάτι άλλο. Νέα εγκατάσταση σημαίνει σκάψιμο τοίχων και να περαστούν νέα καλώδια; Και τι επιπλέον θα μου προσφέρει; Ναι σκάψιμο και καλώδια εξαρχής. Τι θα σου προσφέρει; Ασφάλεια, να μην καείς ζωντανος 3
Silenzio Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 4 ώρες πριν, paylidis είπε συμφωνω και εγω, πρεπει να βαλεις στο προγραμμα εντελως νεα εγκατασταση... σε τοσο παλιες συχνα βλεπουμε και γειωση σε σιδεροσωλήνες (που μπορει να εχουν αντικατασταθει σε ενα μερος τους μαλιστα οποτε να μην υπαρχει ουσιαστικη γειωση καν) αυτό ήθελα να ρωτήσουμε πως ελέγχουμε τη γείωση. Πέρυσι που έκανα ανακαίνιση σε κουζίνα του 74 είδα όντως οτι η γείωση είναι σε μια σιδεροσωλήνα (ο ηλεκτρολόγος είχε ξεχάσει να την επανασυνδέσει κιόλας, εγκληματίας, το είδα τον πήρα τηλέφωνο και ήρθε και τη σύνδεσε πάλι πριν έρθει ο μπογιατζής που θα σοβάτιζε απο πάνω) δεν έχει γίνει κάποια αλλαγή στο παρελθόν, που μπορεί να πηγαίνει αυτή η σιδεροσωλήνα ? ρωτάω αν τυχόν τηρούνταν κάποια standard διαδικασία στο παρελθόν..
paylidis Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 17 λεπτά πριν, Silenzio είπε αυτό ήθελα να ρωτήσουμε πως ελέγχουμε τη γείωση. Πέρυσι που έκανα ανακαίνιση σε κουζίνα του 74 είδα όντως οτι η γείωση είναι σε μια σιδεροσωλήνα (ο ηλεκτρολόγος είχε ξεχάσει να την επανασυνδέσει κιόλας, εγκληματίας, το είδα τον πήρα τηλέφωνο και ήρθε και τη σύνδεσε πάλι πριν έρθει ο μπογιατζής που θα σοβάτιζε απο πάνω) δεν έχει γίνει κάποια αλλαγή στο παρελθόν, που μπορεί να πηγαίνει αυτή η σιδεροσωλήνα ? ρωτάω αν τυχόν τηρούνταν κάποια standard διαδικασία στο παρελθόν.. Θεωρητικά η σωλήνα πηγαινε στο ρολοι άρα και έδαφος. Το θέμα είναι ότι πλέον δεν κάνει κ σε 9/10 Περιπτώσεις που είχα δει δε λειτουργούσε. μετρηση αντίστασης μπορεί να σου κάνει ένας καλός ηλεκτρολογος (και επιβάλλεται θα έλεγα) 1
Silenzio Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, paylidis είπε Θεωρητικά η σωλήνα πηγαινε στο ρολοι άρα και έδαφος. Το θέμα είναι ότι πλέον δεν κάνει κ σε 9/10 Περιπτώσεις που είχα δει δε λειτουργούσε. μετρηση αντίστασης μπορεί να σου κάνει ένας καλός ηλεκτρολογος (και επιβάλλεται θα έλεγα) ωραία, ας πούμε οτι δε κάνει πλέον, πως γίνεται τώρα η γείωση ? πάλι στο έδαφος δε πρέπει να συνδέεται ? με άλλο υλικό, τρόπο ? επίσης, αυτό το είχα δει στη κουζίνα όπως είπα, στην άλλη πλευρά της οικοδομής (στην ακριβώς απέναντι απο μπάνια-κουζίνες όπου είναι η αποχέτευση) όντως υπάρχει μια σιδεροσωλήνα μέσα σε παρτέρι, να το πω, αυτό είναι για τη γείωση στις πρίζες ? είναι διαφορετικό πράγμα ή μια και εννιαία ? γιατί με τα apc πολύπριζα που έχω δείχνουν ότι λειτουργεί η γείωση με τη σχετική πράσινη λυχνία. (πριν αλλάξω πρίζες, είχα κάτι αρχαίες legrand, δεν άναβε η σχετική λυχνία) Επεξ/σία 20 Ιανουαρίου 2022 από Silenzio
paylidis Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 11 ώρες πριν, Silenzio είπε ωραία, ας πούμε οτι δε κάνει πλέον, πως γίνεται τώρα η γείωση ? πάλι στο έδαφος δε πρέπει να συνδέεται ? με άλλο υλικό, τρόπο ? επίσης, αυτό το είχα δει στη κουζίνα όπως είπα, στην άλλη πλευρά της οικοδομής (στην ακριβώς απέναντι απο μπάνια-κουζίνες όπου είναι η αποχέτευση) όντως υπάρχει μια σιδεροσωλήνα μέσα σε παρτέρι, να το πω, αυτό είναι για τη γείωση στις πρίζες ? είναι διαφορετικό πράγμα ή μια και εννιαία ? γιατί με τα apc πολύπριζα που έχω δείχνουν ότι λειτουργεί η γείωση με τη σχετική πράσινη λυχνία. (πριν αλλάξω πρίζες, είχα κάτι αρχαίες legrand, δεν άναβε η σχετική λυχνία) H γείωση γίνεται με βέργες χαλκού φυτεμένες στο έδαφος συνήθως γύρω στο 1.5 μέτρο. Κατά περιπτώσεις ανάλογα το φορτίο χρειάζονται και παραπάνω από μια. Επίσης πρέπει να υπάρχει καλώδιο σωστής διατομής από το πίνακα προς τη γείωση (παλιότερα έβαζαν 6αρι και σε φάση ουδέτερο και στη γείωση που με τα σημερινά φορτία που έχουν τα σπίτια δεν αρκει) 2
paylidis Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Προτεινω ανεπιφύλακτα να αλλαχθει πινακας και να γινει μια νεα καλωδιωση. Επισης το ρολοι κανονικα θα πρεπει να βγει εκτος σπιτιου αλλα εκει ανοιγεις αλλη διαδικασια...
NikosKallithea Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 50 λεπτά πριν, paylidis είπε Προτεινω ανεπιφύλακτα να αλλαχθει πινακας και να γινει μια νεα καλωδιωση. Επισης το ρολοι κανονικα θα πρεπει να βγει εκτος σπιτιου αλλα εκει ανοιγεις αλλη διαδικασια... Ετσι και αλλιώς αν ειναι σε διακοπή, επανασυνδεση δεν πρόκειται να γινει αν δεν γινει και μετατόπιση του μετρητή. 1
paylidis Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Μόλις τώρα, NikosKallithea είπε Ετσι και αλλιώς αν ειναι σε διακοπή, επανασυνδεση δεν πρόκειται να γινει αν δεν γινει και μετατόπιση του μετρητή. Οντως τωρα ειδα οτι ειναι κομμενο χρονια... Καταρχην δε συνδεεται χωρις ΥΔΕ, για να παρει ΥΔΕ θα πρεπει να εχει εστω ΔΔΕ οποτε θελοντας και μη θα αλλαξει πινακα. Το θεμα ειναι να αντιληφθει οτι πρεπει να αλλαξει και καλωδιωση σε όλο το χώρο...
infini Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Οι λογαριασμοί έχουν πληρωθεί. Γιατί να είναι κομμένο; Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2022 από infini
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα