NiaUu Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Παιδια ετσι ενημερωτικα.. εχω να βαλω πανω απο χρονο το dobol (αν θυμάμαι σωστα απο το Σεπτέμβρη του 2019) και ξαναβγηκαν τωρα μεσα Δεκεμβρη.. Ηταν εναν ολοκληρο χειμωνα καθαρα.. ενα καλοκαιρι και μισο χειμωνα.. Το dobol ειναι πολυ καλο και διαρκει ανετα εναν χρονο η δραση του αλλα σκοτωνει σταδιακα. Εχω καθαρισει παρα πολυ καλα τα ντουλαπια μου σε πολυ τακτικη βαση, τα εχω ολα μεσα ανετα, τα αεριζω, εχω και αφυγραντηρα και ξαναβγηκαν ενω ηταν καθαρα.. Με λιγα λογια μονο το φαρμακο τα εξαφανιζει και απο δω και περα θα το εμφαρμοζω καθε 3-6 μηνες καλου κακου. Για να τα εξαφανιζω εβαζα καθε βδομαδα..
Andriachar Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2021 Γεια σας! Εχω το ιδιο προβλημα.. ψαχνοντας στο ιντερνετ μονο με την δικια σου περιγραφη ταιριαζουν απόλυτα αυτα που εχει γεμισει το δωματιο μου. Εχεις βρει καποια λυση; εχω φερει μεχρι και συνεργειο απολυμασνης αλλα δεν εχουν φυγει
NiaUu Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Στις 13/1/2021 στις 9:00 ΜΜ, Andriachar είπε Γεια σας! Εχω το ιδιο προβλημα.. ψαχνοντας στο ιντερνετ μονο με την δικια σου περιγραφη ταιριαζουν απόλυτα αυτα που εχει γεμισει το δωματιο μου. Εχεις βρει καποια λυση; εχω φερει μεχρι και συνεργειο απολυμασνης αλλα δεν εχουν φυγει Γεια σου, ναι εχω βρει και την εχω γράψει αρκετες φορες και η μια ειναι ακριβως πανω απο το σχολιο σου. Παρε το dobol emulsion. Βρες ενα μπουκαλι με ψεκαστηρακι, (εγω χρησιμοποιησα το μπουκαλι μιας μαλακτικης μαλλιων 250μλ επειδη ψεκαζε ωραια χωρις να αφηνει σταγονες οπως εκανε αυτο του αζαξ που ειχα προηγουμενως). Στα 250 μλ νερου βαζω 8-10μλ ντομπολ (εχει σταγονομετρα με 1 ευρω στο eBay). Δεν τα σκοτώνει επιτόπου ακομα κι αν ψεκασεις πανω τους, τα σκοτωνει σταδιακα. Ξεκινα λοιπον και ψεκαζε μεσα σε ντουλαπες γυρω απο κρεβατια, κωμωδινα οπου εχεις τελοσπαντων. Απλα κανε το, μην το σκεφτεσαι πολυ, προσπαθησε να καλυψεις τις γωνιες του δωματιου, των ντουλαπιων και την επιφανεια γυρω γυρω απο τα επιπλα που μαζευονται (αν μπορεις να ριξεις και πανω στα επιπλα ακομα καλυτερα, εμενα δε μου χει κανει καμια ζημια στα επιπλα) Αν εχεις αντικειμενα πολλα και μικρα που πλενονται δυσκολα ή που εστω βαριεσαι να πλενεις κι εχουν γεμισει απο τα ακαραια, τοτε βαλε τα αντιειμεβα σε μια σακουλα και αστα εξω σε αυλη/μπαλκονι αφοτου ψεκασεις κυκλικα γυρω απο τη σακουλα μια φορα το ντομπολ. Αστα για 3-5 μερες και θα χουν φυγει ολα και θα εχουν ψοφισει κι ολας. Ειναι ο πιο οικονομικος, γρηγορος και ευκολος τροπος. Ειχε γεμισει ολο το δωματιο μου εκτος απο το γραφειο μου μονο και μονο επειδη αυτο ειναι απεναντι απο το παραθυρο, δηλαδη το βλεπει φως και αεριζεται τουλαχιστον 5 ωρες τη μερα. Πριν παρω χαμπαρι οτι ειχαν γεμισει και ολα τα πραγματα μου, τα ακουμπουσα στο γραφειο και παρ αυτα ποτε δεν ειχε το γραφειο μου ουτε τα αντικειμενα που ειχα πανω του, εφευγαν τα ακάρεα γι αυτον τον λογο. Γι αυτο σου ειπα να βγαλεις εξω σε σακουλιτσα τα πραγματα γιατι θα φυγουν απο μονα τους ετσι κι αλλιως αλλά δε θες να εξακολουθουν να κανουν βολτες και να πολλαπλασιαζονται γι αυτο και σου πα να βαζεις το φαρμακο και γυρω απο τη σακουλα. Δεν εχει νοημα να τα ξεφορτωθεις απο τα πραγματα σου και να ξαναμπουν μεσα. Ενας αλλος τροπος εκτος απο το να πλενεις τα αντικειμενα ειναι να στεγνωνεις με το πιστολακι μαλλιων στο ζεστο. Στην αρχη ψεκασε τον χωρο σου καθε βδομαδα για κανα δυο μηνες. Εγω το εκανα για εναν μηνα και μετα ψεκαζα μια φορα το μηνα κι εξαφανισυηκαν πληρως. Για εναμιση χρονο δεν ψεκασα και βρηκα καποια μονο σε ενα συγκεκριμενο σημειο οπου ειχα ενα μικρο κουτακι με πραγματα. Ακομα δεν εχω αλλου πουθενα αλλα ψεκασα, θα φροντιζω να ψεκαζω καθε εξαμηνο.
kage Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Αν είναι παλιά σπίτια ..Ίσως φταίνε τα ξύλα(π.χ. ντουλαπες /ντουλάπια κουζινας) τα mdf νοβοπαν θα πήραν υγρασία ή στέγνωσε η κολα..δεν έχει σημασία αν απ' έξω έχει μελαμίνη βακελίτη λάκα το μέσα συνήθως είναι φτηνιαρικο είδος ξυλου. Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2021 από kage
NiaUu Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 8 ώρες πριν, kage είπε Αν είναι παλιά σπίτια ..Ίσως φταίνε τα ξύλα(π.χ. ντουλαπες /ντουλάπια κουζινας) τα mdf νοβοπαν θα πήραν υγρασία ή στέγνωσε η κολα..δεν έχει σημασία αν απ' έξω έχει μελαμίνη βακελίτη λάκα το μέσα συνήθως είναι φτηνιαρικο είδος ξυλου. Δε ξερω ειλικρινα, ισως ειναι κι αυτο. Το μπανιο που δεν αεριζεται απο πουθενα και ειναι αναμεσα στα δωματια και οσο να ναι εχει μπολικη υγρασια οπως ειναι φυσικο, δεν εχει ευτυχως τετοια. Τα δυο πλαινα του δωματια εχουν αλλά το περιεργο ειναι οτι δεν εχουν καν απο την πλευρα του μπανιου, τα εχουν απο την αντιθετη που ειναι "ανοιχτα" δηλαδη δεν τα κλεινει κανενα δωματιο ειναι τ ακριανα. Ακομα και το καλοκαιρι (πριν ψεκασω) ενω λιγοστευαν δεν εξαφανιζονταν ποτε. Το σπιτι μου ειναι σχετικα καινουριο 10 χρονια ειμαστε σ αυτο και μπηκαμε μολις ειχε φτιαχτει. Γενικα αεριζαμε παντοτε χειμωνα καλοκαιρι για τουλαχιστον ενα 5ωρο τη μερα. ισως να φταιει και ο τοιχος μιας και οι ντουλαπες ειναι κολλημενες, αλλά για να τ ανοιξω ολα θελει λεφτα, κοπο και χρονο. Προτιμω το φαρμακο γιατι δεν εχω τα χρηματα. Αυτο που εχω καταλαβει ειναι οτι αν τα βγαλεις εξω ή εστω κοντα σε παραθυρο που μπαινει αερας αυτα φευγουν. Γι αυτο δεν εχει πιασει το γραφειο μου ενω ειχε γεμισει ολο το δωματιο μου. Το ιδιο και η σαλονοκουζινα και το αλλο δωματιο που εχει μεγαλυτερα παραθυρα. Καταλαβαινεις πως μετακινουσαμε συνεχεια πραγματα που ηταν γεματα χωρις να εχουμε παρει χαμπαρι αλλα ευτυχως δεν εχουμε στην κουζινα ειδικα, θα τα ειχα παιξει εντελως.
gathanas1 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 22/1/2021 στις 5:34 ΠΜ, NiaUu είπε Στην αρχη ψεκασε τον χωρο σου καθε βδομαδα για κανα δυο μηνες. Εγω το εκανα για εναν μηνα και μετα ψεκαζα μια φορα το μηνα κι εξαφανισυηκαν πληρως. Για εναμιση χρονο δεν ψεκασα και βρηκα καποια μονο σε ενα συγκεκριμενο σημειο οπου ειχα ενα μικρο κουτακι με πραγματα. Ακομα δεν εχω αλλου πουθενα αλλα ψεκασα, θα φροντιζω να ψεκαζω καθε εξαμηνο. Καλησπέρα. Αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα στο υπνοδωμάτιο. Έχω σε όλους τους τοίχους και στο προσκέφαλο του κρεβατιού. Ψέκασα με Pankill όλους τους τοίχους, το ταβάνι και το προσκέφαλο, και μάλιστα το άπλωσα με χαρτί σε όλο τον τοίχο (ώστε να πάει όσο το δυνατόν σε περισσότερη επιφάνεια). Είδα μια μικρή βελτίωση αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο. Η επόμενη κίνηση είναι το Dobol. Έχω 2-3 ερωτήσεις: Ψέκαζες τον πρώτο μήνα κάθε βδομάδα (4 φορές δηλαδή). Ψέκαζες παντού? Σε όλες τις επιφάνειες? Ή σε σημεία με υψηλή συγκέντρωση (π.χ. γωνίες και σοβατεπιά)? Κατόπιν ψέκαζες μια φορά το μήνα, πριν σταματήσεις για 1,5 χρόνο. Για πόσους μήνες ψέκαζες μια φορά ανά μήνα? Ανέφερες σε παλαιότερο post ότι θα αγόραζες και αφυγραντήρα. Τελικά αγόρασες ? Βοήθησε? Οι ψεκασμοί που αναφέρεις έγιναν ενώ είχες και αφυγραντήρα ? Σε ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις. Έχω προβληματιστεί έντονα με το ποια στρατηγική να ακολουθήσω και εαν αξίζει ή όχι να φέρω συνεργείο απεντόμωσης. Έχοντας υπόψη και την κατάσταση με τον COVID-19. FYI το Ficam έχει ανακληθεί, μάλλον για θέματα παρενεργειών (κάπου το ανέφερες). Επίσης, ήταν για μη κατοικημένους εσωτερικούς χώρους, οπότε και να μην είχε ανακληθεί θα το απέφευγα.... Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2021 από gathanas1
NiaUu Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 15 ώρες πριν, gathanas1 είπε Καλησπέρα. Αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα στο υπνοδωμάτιο. Έχω σε όλους τους τοίχους και στο προσκέφαλο του κρεβατιού. Ψέκασα με Pankill όλους τους τοίχους, το ταβάνι και το προσκέφαλο, και μάλιστα το άπλωσα με χαρτί σε όλο τον τοίχο (ώστε να πάει όσο το δυνατόν σε περισσότερη επιφάνεια). Είδα μια μικρή βελτίωση αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο. Η επόμενη κίνηση είναι το Dobol. Έχω 2-3 ερωτήσεις: Ψέκαζες τον πρώτο μήνα κάθε βδομάδα (4 φορές δηλαδή). Ψέκαζες παντού? Σε όλες τις επιφάνειες? Ή σε σημεία με υψηλή συγκέντρωση (π.χ. γωνίες και σοβατεπιά)? Κατόπιν ψέκαζες μια φορά το μήνα, πριν σταματήσεις για 1,5 χρόνο. Για πόσους μήνες ψέκαζες μια φορά ανά μήνα? Ανέφερες σε παλαιότερο post ότι θα αγόραζες και αφυγραντήρα. Τελικά αγόρασες ? Βοήθησε? Οι ψεκασμοί που αναφέρεις έγιναν ενώ είχες και αφυγραντήρα ? Σε ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις. Έχω προβληματιστεί έντονα με το ποια στρατηγική να ακολουθήσω και εαν αξίζει ή όχι να φέρω συνεργείο απεντόμωσης. Έχοντας υπόψη και την κατάσταση με τον COVID-19. FYI το Ficam έχει ανακληθεί, μάλλον για θέματα παρενεργειών (κάπου το ανέφερες). Επίσης, ήταν για μη κατοικημένους εσωτερικούς χώρους, οπότε και να μην είχε ανακληθεί θα το απέφευγα.... Καλησπερα, δε ξερω αν το διαβασες αλλά κι εγω με pankill ξεκινησα και ειδα διαφορα αλλα δεν εξαφανιστηκαν ουτε καν το καλοκαιρι. Με το ντομπολ ομως εξαφανιστηκαν. Να απαντησω στις ερωτησεις σου: 1. Θα σου μιλησω για το δωματιο μου συγκεκριμενα. Στην ντουλαπα και το πατωμα ειχα μεγαλο προβλημα, ψεκασα μεσα στη ντουλαπα και τα χαμηλα συρταρια, γυρω απο την ντουλαπα (κυριως χαμηλα), τα σοβατεπι και κατω απ' το κρεβατι μου (εχει κενο) οσο εφτανα.. Μην το κανεις αυτο με το χαρτι/πανι, απορροφαει προιον, θα βγεις χαμμενος. Να ξερεις οτι δεν ψεκασα τοσο προσεκτικα ωστε να καλυψω καθε χιλιοστο. Αυτα κινουνται μονιμως θα περασουν καποια στιγμη απο κει που χει πιασει το φαρμακο. Μην τρελαινεσαι να τα κανεις ολα "τελεια", απλως ψεκασε συχνα και τελειωσες. 2. Για 4 ή 6 μηνες δε θυμαμαι τωρα ακριβως, αλλά ηταν υπερβολικο. Ψεκασε μια φορα το μηνα για 3 μηνες και μετα ψεκαζε καθε 3μηνο ή 6μηνο για ανανεωση. 3. Δεν αγορασα. Και το μονο που εκανα ηταν ψεκασμοι με ντομπολ, καθως και αυτο που εξηγησα λιγο παραπανω με τα μικροπραγματα. Τα ξεφορτωθηκα καθαρα και μονο ετσι. Τους τελευταιους μηνες πηραμε αφυγραντηρα δανεικο απ τον θειο μου, κρατουσα και αφυγραντηρακια στις ντουλαπες μου, καθαριζα μονο με αντιμικροβιακα μαντηλακια, εχω αφησει και πολυ χωρο στις ντουλαπες, ειναι ολα ανετα ετσι ωστε να κυκλοφορει ο αερας. Η αληθεια ειναι οτι δεν εχω ουτε κατω αλλα ουτε σε καμια ντουλαπα αλλα ειχα στο καλαθακι με τις ζωνες το οποιο ηταν στη μια ντουλαπα κατω ακουμπισμενο.. κι ενω εκει ειχαν μαζευτει τοσα, στην ηλεκτρικη μυγοσκοτωστρα που ηταν αλλοτε πανω και αλλοτε διπλα στο καλαθακι με τις ζωνες δεν ειδα ουτε ενα.. Δε ξερω τι γινεται με τις ζωνες. Εστω οτι ο αφυγραντηρας θα βοηθησει στη μειωση τους στην καλυτερη περιπτωση, δε θα τ εξαφανισει. Το καλοκαιρι με τοση ζεστη και ηλιο και ολα ανοιχτα απο το πρωι μεχρι το βραδυ, δεν εξαφανιστηκαν ποτε ουτε με το Pankill, γι αυτο και πιστευω οτι δεν εχει να κανει με την υγρασια μονο αλλα κυριως με το φως και τον αερα. Γι αυτο και ακομα και χειμωνιατικα με φουλ υγρασια και με βροχες που εβγαλα τις ζωνες εξω, παλι εφυγαν. Γι αυτο και δεν επιασε ποτε το γραφειο μου και το κεφαλαρι μου (χειμωνα καλοκαιρι) ενω γινοταν της κακομοιρας μεσα στο δωματιο. Αυτα τα δυο ειναι απεναντι απ' το παραθυρο. Το ιδιο παρατηρω και στο αλλο δωματιο.. Οτι ειναι απεναντι απ το παραθυρο δεν εχει και οτι δεν το πιανει το φως γεμιζει. Τα υπολοιπα δωματια με εξαιρεση το μπανιο εχουν παραθυρα απο παντου και φωτιζονται. Αυτος ειναι ο πιο οικονομικος και γρηγορος τροπος, δεν θα παιρνα ειδικους γιατι αππ τις εμπειριες αλλων δεν εχουν ιδεα τι ειναι αυτα τα ασπρακια κι εκτος απο ενα ατομο οι αλλοι δεν ξεμπερδεψαν..
Stan0469 Δημοσ. 6 Μαΐου 2021 Δημοσ. 6 Μαΐου 2021 Στις 22/1/2021 στις 5:34 ΠΜ, NiaUu είπε Γεια σου, ναι εχω βρει και την εχω γράψει αρκετες φορες και η μια ειναι ακριβως πανω απο το σχολιο σου. Παρε το dobol emulsion. Βρες ενα μπουκαλι με ψεκαστηρακι, (εγω χρησιμοποιησα το μπουκαλι μιας μαλακτικης μαλλιων 250μλ επειδη ψεκαζε ωραια χωρις να αφηνει σταγονες οπως εκανε αυτο του αζαξ που ειχα προηγουμενως). Στα 250 μλ νερου βαζω 8-10μλ ντομπολ (εχει σταγονομετρα με 1 ευρω στο eBay). Δεν τα σκοτώνει επιτόπου ακομα κι αν ψεκασεις πανω τους, τα σκοτωνει σταδιακα. Ξεκινα λοιπον και ψεκαζε μεσα σε ντουλαπες γυρω απο κρεβατια, κωμωδινα οπου εχεις τελοσπαντων. Απλα κανε το, μην το σκεφτεσαι πολυ, προσπαθησε να καλυψεις τις γωνιες του δωματιου, των ντουλαπιων και την επιφανεια γυρω γυρω απο τα επιπλα που μαζευονται (αν μπορεις να ριξεις και πανω στα επιπλα ακομα καλυτερα, εμενα δε μου χει κανει καμια ζημια στα επιπλα) Αν εχεις αντικειμενα πολλα και μικρα που πλενονται δυσκολα ή που εστω βαριεσαι να πλενεις κι εχουν γεμισει απο τα ακαραια, τοτε βαλε τα αντιειμεβα σε μια σακουλα και αστα εξω σε αυλη/μπαλκονι αφοτου ψεκασεις κυκλικα γυρω απο τη σακουλα μια φορα το ντομπολ. Αστα για 3-5 μερες και θα χουν φυγει ολα και θα εχουν ψοφισει κι ολας. Ειναι ο πιο οικονομικος, γρηγορος και ευκολος τροπος. Ειχε γεμισει ολο το δωματιο μου εκτος απο το γραφειο μου μονο και μονο επειδη αυτο ειναι απεναντι απο το παραθυρο, δηλαδη το βλεπει φως και αεριζεται τουλαχιστον 5 ωρες τη μερα. Πριν παρω χαμπαρι οτι ειχαν γεμισει και ολα τα πραγματα μου, τα ακουμπουσα στο γραφειο και παρ αυτα ποτε δεν ειχε το γραφειο μου ουτε τα αντικειμενα που ειχα πανω του, εφευγαν τα ακάρεα γι αυτον τον λογο. Γι αυτο σου ειπα να βγαλεις εξω σε σακουλιτσα τα πραγματα γιατι θα φυγουν απο μονα τους ετσι κι αλλιως αλλά δε θες να εξακολουθουν να κανουν βολτες και να πολλαπλασιαζονται γι αυτο και σου πα να βαζεις το φαρμακο και γυρω απο τη σακουλα. Δεν εχει νοημα να τα ξεφορτωθεις απο τα πραγματα σου και να ξαναμπουν μεσα. Ενας αλλος τροπος εκτος απο το να πλενεις τα αντικειμενα ειναι να στεγνωνεις με το πιστολακι μαλλιων στο ζεστο. Στην αρχη ψεκασε τον χωρο σου καθε βδομαδα για κανα δυο μηνες. Εγω το εκανα για εναν μηνα και μετα ψεκαζα μια φορα το μηνα κι εξαφανισυηκαν πληρως. Για εναμιση χρονο δεν ψεκασα και βρηκα καποια μονο σε ενα συγκεκριμενο σημειο οπου ειχα ενα μικρο κουτακι με πραγματα. Ακομα δεν εχω αλλου πουθενα αλλα ψεκασα, θα φροντιζω να ψεκαζω καθε εξαμηνο. Καλησπέρα κ από εμένα !!! Βρήκα κι εγώ ακριβώς τα ίδια μικρά ακάρεα κ ούτε μπορούσα να καταλάβω τι ήταν μέχρι που διάβασα τις αναρτήσεις σας ψαχνωντας σαν τρελή στο ίντερνετ για να βρω τι είναι !!! Θα αγοράσω το dobol emulsion αλλα σε παρακαλώ μπορείς να μου πεις κάτι ??? Εγώ τα βρήκα μέσα στα συρτάρια μας κ στις ντουλάπες με τα ρούχα μας !!! Να βγάλω τα ρούχα ... Να ψεκάσω ... και μετά πότε θα βάλω τα ρούχα μας ??? Και μετά το ψεκασμα για να βάλω τα ρούχα δεν θα πρέπει να καθαρίσω εκεί που ψεκασα ??? Επίσης να ενημερώσω ότι κ εμένα το σπίτι έχει υγρασία κ παρόλο που έχω αφυγραντήρα αυτά δημιουργήθηκαν κ εμφανίστηκαν !!!! Δυστυχώς το σπίτι δεν το βλέπει κ τόσο φως ... Ειδικά το υπνοδωμάτιο που τα ειδα ... Σε κάθε συρτάρι βρίσκω και κάνα δυο !!!
NiaUu Δημοσ. 9 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2021 Στις 6/5/2021 στις 1:42 ΠΜ, Stan0469 είπε Καλησπέρα κ από εμένα !!! Βρήκα κι εγώ ακριβώς τα ίδια μικρά ακάρεα κ ούτε μπορούσα να καταλάβω τι ήταν μέχρι που διάβασα τις αναρτήσεις σας ψαχνωντας σαν τρελή στο ίντερνετ για να βρω τι είναι !!! Θα αγοράσω το dobol emulsion αλλα σε παρακαλώ μπορείς να μου πεις κάτι ??? Εγώ τα βρήκα μέσα στα συρτάρια μας κ στις ντουλάπες με τα ρούχα μας !!! Να βγάλω τα ρούχα ... Να ψεκάσω ... και μετά πότε θα βάλω τα ρούχα μας ??? Και μετά το ψεκασμα για να βάλω τα ρούχα δεν θα πρέπει να καθαρίσω εκεί που ψεκασα ??? Επίσης να ενημερώσω ότι κ εμένα το σπίτι έχει υγρασία κ παρόλο που έχω αφυγραντήρα αυτά δημιουργήθηκαν κ εμφανίστηκαν !!!! Δυστυχώς το σπίτι δεν το βλέπει κ τόσο φως ... Ειδικά το υπνοδωμάτιο που τα ειδα ... Σε κάθε συρτάρι βρίσκω και κάνα δυο !!! Καλησπερα, ισως σε βοηθησει αμα διαβασεις τα προηγουμενα σχολια, αναφερω οτι τα ειχα κι εγω σε συρταρια και ντουλαπια με ρουχα, καθως και στο πατωμα. Αμα σε καθε συρταρι βρισκεις 2-3 μονο τοτε εισαι τυχερη που τα παρατηρησες, εμενα ειχε γεμισει ο τοπος. Εστω οτι εχεις 2 ντουλαπες, ξεκινα πρωι να απλωνεις τα ρουχα απο τη μια ντουλαπα σου ωστε να τα βλεπει ο ηλιος. Αν ειναι πολλα και δε γινεται να τα απλωσεις ολα με τη μια, απλωσε οσα μπορεις και τα υπολοιπα βαλτα σε μια μεγαλη σακουλα. Καθαρισε την αδεια ντουλαπα (με υγρομαντηλο αντιμικροβιακο κατα προτιμηση) και σε οποιον καδο το πεταξεις θα ριξεις γυρω γυρω απο τον καδο λιγο απο το φαρμακο. Ψεκασε τη ντουλαπα με το φαρμακο, ασε την ανοιχτη να αεριστει και να στεγνωσει. Το φαρμακο στεγνωνει σε μιση με μια ωριτσα εγω αφηνω τις επιφανειες να αεριζονται για κανα 3ωρο. Περιπου 3-4 ωρες θα αφησεις και τα ρουχα στον ηλιο. Τα μαζευεις και τα τοποθετεις στη ντουλαπα. Απλωνεις τα υπολοιπα ρουχα που σου χαν μεινει στη σακουλα για αλλες τοσες ωρες. Και τα βαζεις κι αυτα μεσα στη ντουλαπα. Τωρα ειναι και καλοκαιρι μπορεις να απλωσεις πολλα ρουχα για 3-4 ωρες αφου εχουμε ηλιο απο τις 8 μεχρι 5-6 τ απογευμα. Εισαι ετοιμη. Οτι ακαρεο εχει μεινει ή οτι ακαρεο μπει στη συγκεκριμενη ντουλαπα απο αλλο σημειο θα ψοφησει σταδιακα. Μπορεις την ιδια μερα οσο στεγνωνουν τα ρουχα να αδειασεις και καποια συρταρια, να ριξεις φαρμακο μεσα και γυρω τους και μετα απο 3 ωρες επανατοποθετεις τα πραγματα στη θεση τους. Ειναι πολυ απλο. Θυμησου οτι τα πραγματα που εχουν ακαρεα τα βαζεις σε σακουλα και γυρω απ αυτην ψεκαζεις. Το ολο νοημα ειναι να ψεκασεις τα παντα περιμετρικα ετσι ωστε οτι ακαρεο κι αν βγει, οπου κι αν παει να περασει απο το φαρμακο και θα περασει αφου δεν πετανε. Οταν βγαζεις εξω τ αντικειμενα θα ψοφησουν πιο γρηγορα γιατι εχουν την ταση να φευγουν απο τ φως και τον αερα. Γενικα ψεκασε στις γωνιες, γυρω απο τις ντουλαπες, γυρω απο τους σκουπιδοτενεκεδες, τα επιπλα. Κατσε ενα 2ωρο εκτος δωματιου και τελειωσε η υποθεση. Την επομενη μερα κανεις την αλλη ντουλαπα και παει λεγοντας. Ειναι πολυ απλο και πιο ευκολο απ οτι ακουγεται, λιγο το απλωμα τοσων ρουχων θα σου σπασει τα νευρα αλλα οκ. Σε 2 εβδομαδες ξαναψεκαζεις, αλλα δε θα απλωσεις παλι τα ρουχα εννοειται, αυτο το κανεις την πρωτη φορα για την καθε ντουλαπα ωστε να αεριστουν ολα τα ρουχα και να φυγει τυχον υγρασια καθως και να καουν/φυγουν τα ακαρεα. Κανε καθε 2 εβδομαδες για 2 μηνες και θα τα ξεφορτωθεις ομως προτεινω να το κανεις καθε 2μηνο μετα μεχρι να τα ξεφορτωθεις εντελως. Απο κει και περα μια φορα Οκτωβρη, μια Γεναρη και μια Μαιο θα σ εχουν για παντα απαλλαγμενη. Εμενα με κρατησε εναμιση χρονο το φαρμακο αλλά θα το κανω 2 φορες το χειμωνα λογο υγρασιας και μια το Μαιο/Ιουνη ετσι για την σιγουρια. Εννοειται πως δεν πλενεις μετα το φαρμακο. Αν ειναι να πλυνεις τοτε μην το ριξεις καθολου, ποιο το νοημα; Το ολο θεμα ειναι να μεινει στην επιφανεια οταν ξαναψεκασεις μετα απο 2 βδομαδες δε θα καθαρισεις τις ντουλαπες. Τα ντουλαπια και τα συρταρια δε χρειαζονται πλυσιμο συχνα, οσο πιο πολυ τα πλενεις τοσο το χειροτερο γιατι μαζευουν υγρασια που εχεις ηδη. Μετα το σφουγγαρισμα ψεκασε λιγο στις γωνιες και γυρω απο τα επιπλα. Το πιστολακι μαλλιων θα σε σωσει σε αντικειμενα που δε μπορεις ή δε θες να πλυνεις (κοσμηματα, καλλυντικα, ηλεκτρικες συσκευες κλπ). Το βαζεις στο ζεστο και "στεγνωνεις" το αντικειμενο. Τα ακαρεα ψοφανε απο τη ζεστη. Μην αγχωνεσαι να τα κανεις ολα μαζι. Η μανα μου μου ελεγε "μα τα ακααρεα απο τις αλλες ντουλαπες θα πανε σ αυτην που καθαρισες και ψεκασες, τσαμπα ολη η δουλεια". Μην εχεις κι εσυ τετοιο σκεπτικο γιατι δεν στεκει. Ακριβως γι αυτο ψεκαζεις, οτι κι αν παει εκει ψοφαει. Οποτε χαλαρα. Πιο πολυ σε νοιαζει η συχνοτητα και να καμυπτεις μεγαλες επιφανειες καθε φορα που ψεκαζεις. Οτι δεν πετυχεις τη μια φορα θα το πετυχεις στον επομενο ψεκασμο. 1
simfi Δημοσ. 8 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2021 Έκανα λογαριασμό αποκλειστικά για να σου απαντήσω. Είχα ακριβώς το ίδιο θέμα νομίζω τον Σεπτέμβριο του 2019. Είμαι σίγουρη ότι μιλάμε για τον ίδιο οργανισμό. Ελάχιστα πράγματα βρίσκω online. Όταν είχαν εμφανιστεί τότε καθάρισα τα πάντα, καθώς εμφανιζόντουσαν σε απίστευτα σημεία (πχ. μέσα σε ένα κουτί από μια μικρή συσκευή που δεν ανοίγω συχνά και είναι δύσκολο να εισέλθουν εκεί). ΌΛΕΣ τις επιφάνειες, μετακίνησα σχεδόν όλα τα έπιπλα και τα καθάρισα από όλες τις πλευρές. Ψέκασα με ένα απεντωμοτικό που είχαμε, νομίζω για κατσαρίδες και σχετικά. Δεν είχα ξαναβρεί από τότε μέχρι πρόσφατα. Όλο αυτό το διάστημα φυσικά υπήρχε το άγχος και έψαχνα και εγώ συνέχεια με το φακό και ξόδευα τεράστιο μέρος της μέρας μου στο να καθαρίζω συνέχεια. Τα έντομα υπήρχαν μόνο στο δωμάτιο μου αλλά τώρα που ξαναβρήκα βρήκα λίγα σε ένα κουτάκι στο μπάνιο και σε ένα συρτάρι στο χολ... Είχα επικοινωνήσει με απεντομωτή και στην ουσία μου είπε ότι δεν θα έκανε κάτι παραπάνω από ότι κάνουμε εμείς. Αυτό που σου προτείνω εγώ είναι ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ σχολαστικό καθάρισμα με καθαριστικά που δεν αφήνουν υγρασία. Και όχι μόνο στις επιφάνειες που τα βλέπεις συχνά. Αν έχεις το χρόνο, καλό θα ήταν να αφιερώσεις 1-2 μέρες να καθαρίσεις κάθε γωνία του δωματίου που έχει την εξάπλωση. Αλλά πραγματικά εννοώ κάθε γωνία. Θα νιώθεις και πιο ήσυχα μετά. Ήθελα να σε ευχαριστήσω που μοιράστηκες το πρόβλημα σου, ήταν πολύ απελπιστικό να μην βρίσκω πληροφορίες για αυτά και να μην ξέρει κανείς πως να με βοηθήσει. Είμαι σίγουρη ότι υπάρχουν και σε άλλα σπίτια αλλά έχουν περάσει απαρατήρητα. Και μην νιώθεις άσχημα, μπορεί το σπίτι σου να είναι καθαρό και να συμβεί, ειδικά αν είναι παλιό. Δυστυχώς και το δικό μας είναι κάπως παλιό και αδυνατώ να καλύψω όλες τις απαραίτητες επισκευές και με αγχώνει πολύ ότι μπορεί να ευθύνεται κάποιο ξύλο που χρειάζεται αλλαγή, κάποια τρύπα κάπου, κτλ. Θα δοκιμάσω τις δικές σου τακτικές ελπίζω να μην ξαναβρώ τουλάχιστον σύντομα. Και αναγνωρίζω ότι το "μου έχουν φάει την ψυχή" μπορεί να ακούγεται κάπως δραματικό, αλλά βιώνω ακριβώς το ίδιο και οι περισσότεροι που έχουν παρόμοια θέματα μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι αποτελούν μια πηγή τεράστιου στρες και ανησυχίας. Έχω φτάσει στο σημείο να τα σκέφτομαι διαρκώς και να ξοδεύω όλη μου την ενέργεια σε αυτά. Σκέψου ότι τουλάχιστον δεν αποτελούν κάτι βλαβερό ή επικίνδυνο, και φαίνεται να μην ανεβαίνουν πάνω στα ρούχα και στους ανθρώπους. Αν και θα σου πρότεινα να ελέγξεις προϊόντα υγιεινής και περιποίησης γιατί εκτός από αυτά που ανέφερες, για κάποιο λόγο προτιμούν και αυτά. Έγω έτσι τα είδα αρχικά, περιφερειακά στο καπάκι μιας κρέμας που χρησιμοποιούσα, είχαν μαζευτεί πάρα πολλά. Όπως καταλαβαίνεις αναγκάστηκα να πετάξω πολλά αντικείμενα μου (αναλώσιμα). Κάποια στιγμή θα τα ξεφορτωθούμε που θα πάει! Και σε παρακαλώ πρόσεχε με τα απεντωμοτικά, μπορεί να είναι πιο βλαβερά και από τα έντομα αυτά. Και κάτι τελευταίο. Αγόρασα πρόσφατα το allerg-stop repellent spray (απωθητικό ακάρεων κοριών και ψύλλων) που είναι κυρίως για υφασμάτινες επιφάνειες, όπως παλιά καθίσματα, στρώματα κτλ που δεν καθαρίζουν εύκολα και η δράση του κρατάει πολύ. Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω αν λειτουργεί γιατί όταν το χρησιμοποίησα δεν έβρισκα έντομα, το έκανα προληπτικά, αλλά λένε ότι είναι καλό. Και πάλι σε υπερ-ευχαριστώ για όλες τις πληροφορίες. 1 1
Μάριος Στ. Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Καλησπέρα! Έχω το ίδιο πρόβλημα κι εγώ, τα ανακάλυψα σε επιφάνειες ξύλου μόνο και σε ηλεκτρικές συσκευές όπως τοστιέρα κτλπ. σε κουζίνα και κρεβατοκάμαρα, δωμάτια τα οποία έχουν υγρασία και κρύο το χειμώνα. Φώναξα συνεργείο αλλά μετά από μια εβδομάδα εμφανίστηκαν πάλι. Έβαλα ξύδια, λεμόνια, dettol, χλωρίνες, σκευάσματα όπως το pankill και άλλα παρόμοια δεν έκαναν απολύτως τίποτα! Ήρθε άνοιξη και εξαφανίστηκαν αλλά με τις πρώτες κρύες μέρες του Ιανουαρίου ξαναήρθαν. Θα ακολουθήσω τις οδηγίες σου να δω μήπως επιτέλους ηρεμήσουμε. Πολύ αποτελεσματικός είναι και ο καυτός ατμός όπως αυτός που βγάζει το σίδερο για παράδειγμα. Οπότε με έναν καλό ατμοκαθαριστή και τις οδηγίες σου πιστεύω να έχω άμεσο αποτέλεσμα, αν και ευτυχώς μετακομίζω σε πολύ καλύτερο σπίτι! Ευχαριστώ πολύ χάρηκα να μοιραστώ κι εγώ την εμπειρία μου μαζί σας! 1
DownUNDERground Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Αν εντοπίζετε ότι εμφανίζονται με την υγρασία, γιατί δεν παίρνετε αφυγραντήρα;
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Είχα κάτι άσπρα τέτοια που εμφανίζονταν με την υγρασία και μάλλον ήταν ψωκόπτερα, τώρα έχουν πεθάνει και δεν τα ξαναβλέπω πια γιατί έχει πέσει η υγρασία. Αυτά δε χρειάζονται τίποτα ούτε είναι επικίνδυνα, αν πέσει η υγρασία ψοφάνε μόνα τους. Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2022 από aizensama24
NiaUu Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Στις 17/2/2022 στις 11:52 ΜΜ, DownUNDERground είπε Αν εντοπίζετε ότι εμφανίζονται με την υγρασία, γιατί δεν παίρνετε αφυγραντήρα; Γιατι δεν εξαφανιζονται με τον αφυγραντηρα, το δοκιμασα. Φαινεται οτι θελουν και υγρασια + σκοταδι + κλειστους χωρους που δεν αεριζονται επαρκως. Κατι που εχω επιβεβαιωσει παρα πολλες φορες οταν εβγαζα αντικειμενα γεματα απο τ'ακαρεα αυτα απογευματιατικα που δεν ειχε ηλιο κι ομως εξαφανιζονταν τα περισσοτερα μεσα σε λιγες ωρες. Στις 17/2/2022 στις 11:58 ΜΜ, Επισκέπτης είπε Είχα κάτι άσπρα τέτοια που εμφανίζονταν με την υγρασία και μάλλον ήταν ψωκόπτερα, τώρα έχουν πεθάνει και δεν τα ξαναβλέπω πια γιατί έχει πέσει η υγρασία. Αυτά δε χρειάζονται τίποτα ούτε είναι επικίνδυνα, αν πέσει η υγρασία ψοφάνε μόνα τους. Δεν ειναι ψωκοπτερα. Τα ψωκοπτερα πανε σε υφασματα, ξυλο, βιβλια κλπ. Στις 17/2/2022 στις 10:55 ΜΜ, Μάριος Στ. είπε Καλησπέρα! Έχω το ίδιο πρόβλημα κι εγώ, τα ανακάλυψα σε επιφάνειες ξύλου μόνο και σε ηλεκτρικές συσκευές όπως τοστιέρα κτλπ. σε κουζίνα και κρεβατοκάμαρα, δωμάτια τα οποία έχουν υγρασία και κρύο το χειμώνα. Φώναξα συνεργείο αλλά μετά από μια εβδομάδα εμφανίστηκαν πάλι. Έβαλα ξύδια, λεμόνια, dettol, χλωρίνες, σκευάσματα όπως το pankill και άλλα παρόμοια δεν έκαναν απολύτως τίποτα! Ήρθε άνοιξη και εξαφανίστηκαν αλλά με τις πρώτες κρύες μέρες του Ιανουαρίου ξαναήρθαν. Θα ακολουθήσω τις οδηγίες σου να δω μήπως επιτέλους ηρεμήσουμε. Πολύ αποτελεσματικός είναι και ο καυτός ατμός όπως αυτός που βγάζει το σίδερο για παράδειγμα. Οπότε με έναν καλό ατμοκαθαριστή και τις οδηγίες σου πιστεύω να έχω άμεσο αποτέλεσμα, αν και ευτυχώς μετακομίζω σε πολύ καλύτερο σπίτι! Ευχαριστώ πολύ χάρηκα να μοιραστώ κι εγώ την εμπειρία μου μαζί σας! Καλησπερα! Δεν εχει να κανει με την καθαριοτητα.. Ο ατμος σκοτωνει λογο υπερβολικης ζεστης οπως ακριβως κανει και το πιστολακι μαλλιων. Μονο που ο ατμος προκαλει υγρασια ενω το πιστολακι οχι. Παρομοιως οσο περισσοτερο καθαριζεις με νερα τις ξυλινες επιφανειες, τοσο το χειροτερο. Γι' αυτο και συμβουλευω να καθαριστουν οι επιφανειες που εχουν προβλημα με αντιμικροβιακα πανακια οπως αυτα που χρησιμοποιουμε για τα χερια, γιατι στεγνωνουν γρηγορα με αποτελεσμα να μην προλαβαινει το ξυλο να απορροφαει υγρασια. Παρε το ντομπολ emulsion αν θελεις, με αυτο σωθηκα, και οποιοδηποτε αντικειμενο εχει ακαρεα, το κανεις ειτε με πιστολακι στον καυτο αερα, ειτε πλυσιμο με σαπουνακι και νερο, ειτε το/τα βαζεις σε σακουλα, την βγαζεις καπου εξω στο μπαλκονι σου (ακομα καλυτερα αν τη βλεπει ο ηλιος), ψεκαζεις το πατωμα με dobol ισα ισα ωστε να παει το φαρμακο γυρω απ τη σακουλα, αφηνεις 2-3 μερες εξω και τελος. Η τελευταια λυση ειναι καλη για αντικειμενα οπως η τοστιερα που ανεφερες, ο υπολογιστης κλπ 1
Sibyl Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Ωραία θα περάσουμε και σήμερα! ΄Εχω ανατριχιάσει σύγκορμη!😨 Σκέφτομαι σοβαρά να φύγω 2-3 ώρες νωρίτερα από το Γραφείο για να κάνω εξονυχιστικό έλεγχο στις ντουλάπες μου. Τι μου κάνατε άτιμα πλάσματα! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα