Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, Bourdoulas είπε

Ναι αλλά δεν λες πως 

Ευκολα. 

Ψεκασμα καθε 5 μερες με Dobol για εναν μηνα, μετα καθε 10 μερες (ή καθε 2 βδομαδες με Ficam το οποιο δεν εχω δοκιμασει ακομη αλλα μου χουν πει οτι ειναι πιο δυνατο και αποτελεσματικο) 

Πλυσιμο επιφανειων/αντικειμενων με σαπουνι και νερο ή με υγρομαντηλα (με οινοπνευμα εννοειται) αναλογως το αντικειμενο/επιφανεια.

Στεγνωμα των "μολυσμενων" επιφανειων/αντικειμενων με πιστολακι με καυτο αερα (εχω δυνατο επαγγελματικο) 

Υπαρχει και πιο γρηγορος τροπος για τα αντικειμενα αλλα εγω πηγα απο τον πιο μακροσυρτο δρομο αρχικα. Μαζευεις τα αντικειμενα σε σακουλες, τα βγαζεις στην αυλη/μπαλκονι ψεκαζεις πανω και γυρω γυρω απο την σακουλα (τις αφηνεις ανοιχτες) Αφηνεις για 2-3 μερες εξω και δεν υπαρχει πια ουτε ενα. Πλενεις τα αντικειμενα με υγρομαντηλα και τελειωσες.  

Πιο αναλυτικα..

Ξεκινησα το καλοκαιρι με Pankill, απογοητευτηκα γιατι ειδα μειωση αλλά δεν τα εξαφανισε εντελως ουτε καν τις πρωτες μερες μετα το ψεκασμα, θεωρησα οτι η μειωση ηταν λογω καλοκαιριου, ετσι κι αλλιως μειωνονται πολυ το καλοκαιρι. Μετα απο μηνα ψεκασα παλι μονο κ μονο για να τελειωσω το Pankill ελα ομως που ρθε Οκτωβρης κι αυτα μειωνονταν σταδιακα αντι να αυξανονται, ειχα πλεον μονο στο πατωμα (δεν το ειχα ψεκασει). Αφοτου τελειωσα το Pankill πηγα σε Dobol (microemulsion) ψεκαζα καθε μηνα πολυ ατσουμπαλα, δλδη ανοιγα τις ντουλαπες και ψεκαζα με ολα τα πραγματα οπως ηταν μεσα. Περασαν οι χειροτεροι μηνες που εκαναν παρτυ τα εντομα αυτα και δεν εχω δει στο δωματιο μου ουτε ενα (φτου φτου). Μολις τελειωσω το Dobol θα παω στο Ficam (Bayer) ειναι πιο δυνατο και μου χουν πει κανα δυο οτι τα ξεφορτωθηκαν αποκλειστικα με αυτο ψεκαζωντας ανα δυο εβδομαδες. Εγω δεν εχω δει ουτε ενα απο το καλοκαιρι (τα ελεγχω καθε 3-4 μερες με το φακο και τα ντουλαπια και τα πραγματα μου) δεν εχω ουτε στο πατωμα, που αμα επεφτε κατι για λιγα δευτερα θα χε σιγουρα 2-3 τετοια πανω του. Συνεχιζω να ψεκαζω καθε βδομαδα απο τη φρικη και την κουραση που εχω φαει αυτους τους μηνες να πλενω ολα τα πραγματα με σαπουνι και κατω απο πιεση νερου και να τα στεγνωνω με πιστολακι μεχρι να καινε απο παντου για να μην μεινει ουτε ενα ζωντανο. Θα ψεκαζω για ολη μου τη ζωη, απλα ελπιζω να φτασω στο σημειο να το κανω μονο μια φορα το μηνα και να μην εχω προβλημα. Τωρα ψεκαζω καθε περιπου 10 μερες.

Να πω οτι επαψα πια να πλενω οτιδηποτε ξυλινο (και τις ντουλαπες ειδικα) με βρεγμενα πανια και χλωροκαθαριστικα κλπ, μονο με υγρα πανακια (με οινοπνευμα)  Διαβασα απο ατομα οτι τα ξεφορτωθηκαν μονο καθαριζοντας συχνα με τετοια υγρομαντηλα. 

Με τα κατσριδοκτονα ψοφανε αμεσως με το Dobol ψοφανε σταδιακα και μενουν ψοφια (καρατσεκαρισμενο), εχω κανει μπολικα πειραματα. 

Εχουν μεινει στο αλλο δωματιο μονο στο πατωμα (ειχε και το κεφαλι του κεεβατιου και τα επιπλα ηταν γεματα) τωρα εχει μονο στο πατωμα. Σε κανα μηνα θα τελειωσω το Dobol και θα δοκιμασω Ficam. 

• Like 1
  • Thanks 2
  • Απαντ. 163
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Aκουγεται σα να υπηρχαν αποικιες εντομων στο σπιτι σου, που βρισκεσαι? βαθεια σε καποιο δασος να υποθεσω?

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, rus είπε

Aκουγεται σα να υπηρχαν αποικιες εντομων στο σπιτι σου, που βρισκεσαι? βαθεια σε καποιο δασος να υποθεσω?

Ακουγεται σα να μην εχεις την παραμικρη ιδεα γι αυτα τα εντομα και σα να μην το χεις και πολυ με τις υποθεσεις..

Πιο πολυ δε γινεται. Ειναι αποικιες εντομων και αυτο γιατι δεν προκειται ποτε να τα δεις αν δε γινουν τοσα πολλα. Ειναι τοσο μικροσκοπικα που τα δειχνω σε ατομα που δεν εχουν προβλημα με την οραση τους και δεν μπορουν να τα δουν αν δεν τους βαλεις μεγενθυντικο φακο ωστε  να δουν οτι αυτο το πραγματακι κινειται. "Πως σκ@τ@ το ειδες αυτο" ηταν η απορια ολων οσων το δειξα. 

Ξερεις με ποσα ατομα εχω μιλησει με μνματα (οχι μονι εδω) που μου χουν πει οτι δε θελουν να απαντησουν σε φορουμ κλπ γιατι οσοι δεν τα χουν δε ξερουν και βγαζουν εξυπνα συμπερασματα? Και μαντεψε.. κανεις τους δεν εμενε βαθια σε καποιο δασος.. 

• Like 1
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, NiaUu είπε

Ακουγεται σα να μην εχεις την παραμικρη ιδεα γι αυτα τα εντομα και σα να μην το χεις και πολυ με τις υποθεσεις..

Πιο πολυ δε γινεται. Ειναι αποικιες εντομων και αυτο γιατι δεν προκειται ποτε να τα δεις αν δε γινουν τοσα πολλα. Ειναι τοσο μικροσκοπικα που τα δειχνω σε ατομα που δεν εχουν προβλημα με την οραση τους και δεν μπορουν να τα δουν αν δεν τους βαλεις μεγενθυντικο φακο ωστε  να δουν οτι αυτο το πραγματακι κινειται. "Πως σκ@τ@ το ειδες αυτο" ηταν η απορια ολων οσων το δειξα. 

Ξερεις με ποσα ατομα εχω μιλησει με μνματα (οχι μονι εδω) που μου χουν πει οτι δε θελουν να απαντησουν σε φορουμ κλπ γιατι οσοι δεν τα χουν δε ξερουν και βγαζουν εξυπνα συμπερασματα? Και μαντεψε.. κανεις τους δεν εμενε βαθια σε καποιο δασος.. 

Είναι φανερο οτι πασχεις απο ελλειψη χιουμορ:)

Δημοσ.

Αν δεν βγάζεις άκρη με αυτά βρες κάποιον γεωπόνο δειξτου τις φωτογραφίες εξήγησε του το πρόβλημα και δείτε τι μπορεί να γίνει, δεν έχει νόημα να το παλεύεις χωρίς αποτέλεσμα. Τα ακαρεα δεν φαίνονται με γυμνό μάτι χρειάζονται μικροσκόπιο. Εγώ είμαι σε πολυ παλιό σπίτι με υγρασιες και οι κατσαρίδες κάνουν πάρτυ κυρίως στις αποθήκες και σε κάποιους κενούς ορόφους που δεν μπορούμε να καθαρίζουμε, ψεκαζω με kotherine σε ακάλυπτο αποθήκες και κενους χώρους ενώ εδώ που μένω βάζω maxforce jel. Πολυ καλό ειναι και το fendona. Μην ξαναψεκασεις επάνω σε σεντόνια και παπλώματα που έγραψες, αν δεν ξέρεις πως και που να χρησιμοποιήσεις τα χημικά καλύτερα να καλέσεις γεωπόνο. 

Δημοσ.
11 ώρες πριν, rus είπε

Είναι φανερο οτι πασχεις απο ελλειψη χιουμορ:)

Σου χει περασει απ το μυαλο οτι μπορει να εισαι εσυ αυτος που πασχει απο ελλειψη χιουμορ?

Γιατι το μονο φανερο εδω ειναι οτι δε σου αρεσει οταν κανουν οι αλλοι το χιουμορ σου. 

10 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Αν δεν βγάζεις άκρη με αυτά βρες κάποιον γεωπόνο δειξτου τις φωτογραφίες εξήγησε του το πρόβλημα και δείτε τι μπορεί να γίνει, δεν έχει νόημα να το παλεύεις χωρίς αποτέλεσμα. Τα ακαρεα δεν φαίνονται με γυμνό μάτι χρειάζονται μικροσκόπιο. Εγώ είμαι σε πολυ παλιό σπίτι με υγρασιες και οι κατσαρίδες κάνουν πάρτυ κυρίως στις αποθήκες και σε κάποιους κενούς ορόφους που δεν μπορούμε να καθαρίζουμε, ψεκαζω με kotherine σε ακάλυπτο αποθήκες και κενους χώρους ενώ εδώ που μένω βάζω maxforce jel. Πολυ καλό ειναι και το fendona. Μην ξαναψεκασεις επάνω σε σεντόνια και παπλώματα που έγραψες, αν δεν ξέρεις πως και που να χρησιμοποιήσεις τα χημικά καλύτερα να καλέσεις γεωπόνο. 

Μαλλον σ εμενα απευθυνεσαι, τα εχω ξεφορτωθει εντελως στο δωματιο μου οπως προειπα,  απ το αλλο δωματιο εχουν μεινει μονο στο πατωμα γιατι εκει δεν ψεκαζα συχνα. 

Δεν ψεκασα τα σεντονια, τα βαλα ολα για πλυσιμο και τα ρουχα και τα σεντονια. Ψεκασα στις αρχες τα ρουχα  οσο φαινοντουσαν ετσι οπως ηταν κρεμασμενα και διπλωμενα (οχι ενα ενα ενα) γι αυτο ειπα οτι τα κανα πολυ ατσουμπαλα. Διαβαζω και ρωταω πολυ δεν παω στα τυφλα, το Pankill ειναι και για υφασματα.

Ακαρεα μουχλας τα λενε. Εχω ρωτησει συνολικα 3 συνεργεια απολυμανσης και 4 γεωπονους. Μονο ενας ηξερε και μου πε οτι ειναι ακαρεα μουχλας, το πιθανοτερο αν δεν εχω μουχλα ειναι να χε καποιο αντικειμενο που χω παρει ηδη τετοια και αυτα πολλαπλασιαστηκαν. Επειδη αυτον τον γνωρισα πριν κανα δυο μηνες που χα ηδη ξεμπερδεψει μου πε οτι αυτη ειναι η καλυτερη μεθοδος ετσι κι αλλιως το συνχο (αναλογα το φαρμακο) ψεκασμα.  Ισο καλα και να ψεκασεις παντα καπου θα υπαρχουν καποια που χουν γλιτωσει, το σημαντικο ειναι να γινεται λοιπον συχνα. 

Δημοσ.
10 ώρες πριν, NiaUu είπε

Σου χει περασει απ το μυαλο οτι μπορει να εισαι εσυ αυτος που πασχει απο ελλειψη χιουμορ?

Γιατι το μονο φανερο εδω ειναι οτι δε σου αρεσει οταν κανουν οι αλλοι το χιουμορ σου. 

To ποστ σου φανηκε οργιλο, όχι χιουμοριστικο.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έλεγξε τις παρακάτω διευθύνεις

https://www.alamy.com/house-dust-mite-glycyphagus-domesticus-mites-image9662948.html

https://www.biolib.cz/en/taxonimage/id41457/?elang=CZ

Είναι ακάρεα με μέγεθος 0,5mm γιαυτό και φαίνονται με γυμνό μάτι. Τα βλέπεις εύκολα αν τα φωτίσεις με φακό από το πλάι. Κάνουν μεγάλη σκιά και ξεχωρίζουν.

Τα πρωτοείδα στο σπίτι το 2006, στα κουφώματα που μόλις είχα αλλάξει, να περπατάνε μέσα στο διπλό τζάμι και δεν έδωσα σημασία.

Το 2010 το σπίτι ήταν γεμάτο. Ακόμη και σήμερα προσπαθώ να τα εξαλείψω. Τα τελευταία 4 χρόνια ψεκάζω με Inastro. Είναι το ίδιο με το Fendona. Τα έχω περιορίσει στο ελάχιστο. Υπάρχει υποψία ότι έχουν μολύνει το πάτωμα από κάτω και ξαναβγαίνουν.

Επεξ/σία από gitto
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εγω θα σου προτεινα κατι αλλο.Ειχα κατι παρομοιο αν οχι το ιδιο τα πρωτοειδα στο κομοδινο νομιζα ηταν σκονη αλλα ειδα οτι περπατουσαν.Εψαξα λιγο στο ιντερνετ και κατεληξα στα εξης: Pubex Plus, Fleriana αλλα αυτα ηταν μονο για να τα σκοτωσουν.Αυτο που πραγματικα εκανε δουλεια δηλ σταματησαν να αναπαραγονται ηταν ο ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ!

• Like 3
Δημοσ.
Στις 10/4/2020 στις 11:28 ΜΜ, suspiria είπε

Εγω θα σου προτεινα κατι αλλο.Ειχα κατι παρομοιο αν οχι το ιδιο τα πρωτοειδα στο κομοδινο νομιζα ηταν σκονη αλλα ειδα οτι περπατουσαν.Εψαξα λιγο στο ιντερνετ και κατεληξα στα εξης: Pubex Plus, Fleriana αλλα αυτα ηταν μονο για να τα σκοτωσουν.Αυτο που πραγματικα εκανε δουλεια δηλ σταματησαν να αναπαραγονται ηταν ο ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ!

Νομιζω πως απλα τα σκοτωσες σταδιακα με το φαρμακο. Κανεις δεν τα εχει ξεφορτωθει απλως με αφυγραντηρα. Εχω διαβασει παρα πολλα σχολια απο ατομα που νομιζαν πως θα τα ξεφορτωθουν με αφυγραντηρα και τον πηραν μονο και μονο γι αυτον τον λογο. Πηγα να πεσω κι εγω στην παγιδα αλλά λεω θα δοκιμασω πρωτα με φαρμακα και σταδιακα παπαλα ολα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, NiaUu είπε

Νομιζω πως απλα τα σκοτωσες σταδιακα με το φαρμακο. Κανεις δεν τα εχει ξεφορτωθει απλως με αφυγραντηρα. Εχω διαβασει παρα πολλα σχολια απο ατομα που νομιζαν πως θα τα ξεφορτωθουν με αφυγραντηρα και τον πηραν μονο και μονο γι αυτον τον λογο. Πηγα να πεσω κι εγω στην παγιδα αλλά λεω θα δοκιμασω πρωτα με φαρμακα και σταδιακα παπαλα ολα.

Ναι αλλά με τον αφυγραντήρα καταστρέφεις το περιβάλλον που ευνοεί την αναπαραγωγή τούς οπότε είναι εξίσου σημαντικό.Τη μισή δουλειά θα έλεγα την κάνει ο αφυγραντήρας σε βάθος χρόνου.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Κελεπούρι είπε

Γεια σας παιδια βρηκα αυτο το ζουζουνι στο παπλωμα μου ξερεις καποιος τι ειναι  

2.JPG.426a4b67cecbe5290a643429609d89b7.JPG1.JPG.4fcf52de6a6d7f6ef328836678b06cb6.JPG

Οι φωτογραφιες δε βοηθανε πολυ, μου μοιαζει με κοριο

• Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, NiaUu είπε

Οι φωτογραφιες δε βοηθανε πολυ, μου μοιαζει με κοριο

Ειναι τοσο μεγαλοι οι κοριοι? Εγω θα ελεγα οτι μοιαζει με εντομο κηπου

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...