Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εάν ψεκάσεις στο πάτωμα και στους τοίχους πριν ξεκινήσεις να σκουπίζεις πτωματα ψάξε να δεις που υπάρχει η μεγαλύτερη συγκέντρωση. 

Εγώ με αυτόν τον τρόπο κατάφερα και βρήκα τη μια και μοναδική τρυπουλα σε ένα σπίτι 100τ.μ. Ηταν στις σωληνώσεις του καλοριφέρ και επικοινωνούσε με το υπόγειο. Από εκεί έμπαιναν 2-3 κατσαριδουλες μέσα σε διάστημα 6 μηνών στο περιπου. Τη βουλωσα και δεν ξαναμπήκε ούτε μια. 

• Thanks 1
  • Απαντ. 163
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 ώρες πριν, varg88 είπε

Εάν ψεκάσεις στο πάτωμα και στους τοίχους πριν ξεκινήσεις να σκουπίζεις πτωματα ψάξε να δεις που υπάρχει η μεγαλύτερη συγκέντρωση. 

Εγώ με αυτόν τον τρόπο κατάφερα και βρήκα τη μια και μοναδική τρυπουλα σε ένα σπίτι 100τ.μ. Ηταν στις σωληνώσεις του καλοριφέρ και επικοινωνούσε με το υπόγειο. Από εκεί έμπαιναν 2-3 κατσαριδουλες μέσα σε διάστημα 6 μηνών στο περιπου. Τη βουλωσα και δεν ξαναμπήκε ούτε μια. 

Θα το δοκιμασω

Υπαρχει περιπτωση να ναι ακαραιο ξυλου ρε παιδια? Καταρχας υπαρχει αυτο? και να εχει εξαπλωθει απο καποιο ξυλο σε ολα τα υπολοιπα? 

Παρ αυτα γουσταρουν και το πλαστικο πολυ

Δημοσ.

Ακαρεα ξύλου;; Εγώ ξέρω απλά ακάρεα. Αυτο στο ξύλο λέγεται σαράκι νομίζω. Ψάξε οσα έντομα νομίζεις στο google και ίσως καταλάβεις τι είναι. Τι σημασία έχει όμως;; Αφού δε σε τσιμπάνε τότε μάλλον δεν είναι ψιλοι ή κοριοι

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, varg88 είπε

Ακαρεα ξύλου;; Εγώ ξέρω απλά ακάρεα. Αυτο στο ξύλο λέγεται σαράκι νομίζω. Ψάξε οσα έντομα νομίζεις στο google και ίσως καταλάβεις τι είναι. Τι σημασία έχει όμως;; Αφού δε σε τσιμπάνε τότε μάλλον δεν είναι ψιλοι ή κοριοι

Εχει ακαρεα σκονης/μουχλας/κρεβατιου κλπ. Πατησα ακαρεα ξυλου και βγαζει τα ιδια.. Ουσιαστικα αυτα του ξυλου της σκονης και της μουχλας ειναι το ιδιο πραγμα.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

katarxin signomi gia to greeklish ala eime apo tin polonia. afta eine mold mites..sigura. eixa idio provlima sto palio spiti metakomisame petaksame sxiedon ola ta pragmata exune perasi 3 xronia kie to ximona akoma ta vrisko!! eine poli dyskola na ta ksefortotis 😣 exo diavasi oti apolimansi me psixri omixli kani doulia..topika to mono pou me voitise eine afygrantiras to ximona kie diatomiki gi. vrisko liga se kapia symia tou spitou oxi omos ekatomiria opos sto proigmeno spiti. an endiaferese exo vri ena forum sta anglika eine omos..an to divazis kala ta katalavis pou bleksame 😭 an exis vri kapia eteria pou ta kani apomimansi stile mou minia se parakalo. ego otan perno tilefono den kserune ti eine mold mites 😠

Δημοσ.

Ααχ παναγια μου, εχω κουραστει τοσο πολυ ψυχολογικα μ αυτα. Αλλα δεν εχω δοκιμασει σχεδον τιποτα περα απο καθαρισμα με διαφορα οπως οινοπνευμα, χλωρινη, τετοια. Περιμενω να μου ερθει το Pankill, που μου προτεινε καποιος εδω κι εχει καλα σχολια, καθως ειναι και αοσμο και μαλλον κανει για επιπλα και τετοια.. Θα ψεκασω τα παντα, τις ντουπαπες με τα αντικειμενα μεσα.. 

Εχουν οι ντουλαπες των υπνοδωματιων μας και το κρεβατι και τα κωμωδινα της μανας μου. 

Αναρωτιεμαι ποσα χρονια μπορει να υπαρχουν και δεν τα χα δει. 

Επισης αφου ειναι mold mites γιατι δεν πανε οπου υπαρχει μουχλα κι απλωνονται σαν χταποδια παντου? 

Επισης αναρωτιεμαι γιατι πανε σε χαρτι, ξυλο και πλαστικο. 

Βασικα δεν πανε στα ρουχα ουτε στα μεταλλικα κουτια που ειχα μεσα στις ντουλαπες ενω ηταν γεματες οι ντουλαπες. 

Δε νομιζω οτι θα βγαλεις ακρη με συνεργεια εδω, ουτε στο εξωτερικο ξερουν απ οσο καταλαβα απο καποια βιντεο που δα. 

Ο αφυγραντηρας λεγανε οτι τα εξαφανιζε, εσενα δε σου εκανε δουλεια, δηλαδη? 

Αναρωτιεμαι αν υπαρχουν παντου κι απλα δεν τα βλεπουν. 

Το κατσαριδοκτονο τα σκοτωνει παντως, αλλα εγω πηρα το Pankill που ναι αοσμο ειδικο για ακαρεα και συγκριτικα πιο ασφαλες (εχω σκοπο να ψεκασω για αρχη τις ντουλαπες οπως ειναι με ολα τα πραγματα μεσα, εχουν γεμισει τα παντα ετσι κι αλλιως. 

Θα παρω καποια στιγμη και σκουπα ηλεκτρικη καταλληλη για ακαρεα. 

Αυτο που λες (διατομικη γη) δεν ειναι επικινδυνο να το εισπνεεις? Σκεφτομουν να παρω αλλα φοβηθηκα.

Η ψυχρη ομιχλη δεν εχω ιδεα τι ειναι? Μπορεις να μου εξηγησεις? 

Στειλε μου το φορουμ που ειπες αν θες. 

Δεν μπορω να καταλαβω πραγματικα απο που ξεφυτρωνουν και τι θελουν, αφου δεν εχουν μουχλα τα αντικειμενα στα οποια πανε. 

Το καλοκαιρι εφευγαν? 

Δημοσ.
Στις 14/2/2019 στις 9:33 ΜΜ, NiaUu είπε

Ααχ παναγια μου, εχω κουραστει τοσο πολυ ψυχολογικα μ αυτα. Αλλα δεν εχω δοκιμασει σχεδον τιποτα περα απο καθαρισμα με διαφορα οπως οινοπνευμα, χλωρινη, τετοια. Περιμενω να μου ερθει το Pankill, που μου προτεινε καποιος εδω κι εχει καλα σχολια, καθως ειναι και αοσμο και μαλλον κανει για επιπλα και τετοια.. Θα ψεκασω τα παντα, τις ντουπαπες με τα αντικειμενα μεσα.. 

Εχουν οι ντουλαπες των υπνοδωματιων μας και το κρεβατι και τα κωμωδινα της μανας μου. 

Αναρωτιεμαι ποσα χρονια μπορει να υπαρχουν και δεν τα χα δει. 

Επισης αφου ειναι mold mites γιατι δεν πανε οπου υπαρχει μουχλα κι απλωνονται σαν χταποδια παντου? 

Επισης αναρωτιεμαι γιατι πανε σε χαρτι, ξυλο και πλαστικο. 

Βασικα δεν πανε στα ρουχα ουτε στα μεταλλικα κουτια που ειχα μεσα στις ντουλαπες ενω ηταν γεματες οι ντουλαπες. 

Δε νομιζω οτι θα βγαλεις ακρη με συνεργεια εδω, ουτε στο εξωτερικο ξερουν απ οσο καταλαβα απο καποια βιντεο που δα. 

Ο αφυγραντηρας λεγανε οτι τα εξαφανιζε, εσενα δε σου εκανε δουλεια, δηλαδη? 

Αναρωτιεμαι αν υπαρχουν παντου κι απλα δεν τα βλεπουν. 

Το κατσαριδοκτονο τα σκοτωνει παντως, αλλα εγω πηρα το Pankill που ναι αοσμο ειδικο για ακαρεα και συγκριτικα πιο ασφαλες (εχω σκοπο να ψεκασω για αρχη τις ντουλαπες οπως ειναι με ολα τα πραγματα μεσα, εχουν γεμισει τα παντα ετσι κι αλλιως. 

Θα παρω καποια στιγμη και σκουπα ηλεκτρικη καταλληλη για ακαρεα. 

Αυτο που λες (διατομικη γη) δεν ειναι επικινδυνο να το εισπνεεις? Σκεφτομουν να παρω αλλα φοβηθηκα.

Η ψυχρη ομιχλη δεν εχω ιδεα τι ειναι? Μπορεις να μου εξηγησεις? 

Στειλε μου το φορουμ που ειπες αν θες. 

Δεν μπορω να καταλαβω πραγματικα απο που ξεφυτρωνουν και τι θελουν, αφου δεν εχουν μουχλα τα αντικειμενα στα οποια πανε. 

Το καλοκαιρι εφευγαν? 

4 xronia pane tora..xlorines ksidi detol..oti kie kanis tin aly mera piso ta vris afta😣sto palio spiti ixie h kuzina to ximona mouxla. genika ixie igrasia to spiti giati itane sto telefteo orofo.den to iksera otan to nikiasame to ximona ta ida ola..mazi me afta. itane pandu opos ta les sta dulapia sta ruxa sta komodina akoma kie sta tilekontrol 😲 edo tora den iparxoun ixni mouxlas kie pali vrikane meri me igrasia..opos dulapaki sto banio kie ena komodino..to kalokieri eksafanizonde...kie skieftomun pos ginete afto ?? ala diavasa oti afta kanune ta psofia!! afto eksigi ta panda..kie se tetia morfi andexune mexri 2 xronia!! kie ksana kuniunde otan sytikies eine kales..milame zombi katastasi xaxa giafto eine toso diskolo na ta ksefortotis telios xoris sosti apolimansi. psixri omixli eine ena pagomeno farmako san omixli pou lene oti pai pandou kie ta skotoni apotelezmatika to alo eine na valume ta spitia mas se katapsiksi h sti poly zesti opos kanune stis apothikies ala afto na kanis sto spiti kani kanena xiliariko nomizo😣 exo pari to pankill apo farmakio den ekane tipota apolitos 😲 afygrantiras kani kali doulia pare opos tipota kie diatanomiki gi..ego edo exo adiasi to komodino kie eriksa mesa. exo riksi kie piso apo ta epipla kie genika pandu opu den ftani to paidi mou. ase..h fisi mas koroidepse xaxa kie ego exo kurasti pragmatika ta protimusa na exo katsarydes pou tis fovame apistefta para afto to pragma...opote plisiazi ximonas tremo..kie kitazo synexia me fako pou na to vro. afta se ga**** psyxologika oxi mono emas opios ta exi pateni to idio. lene to kalitero pou boris na kanis eine na valis ondos fotia kie ta vgis apo to spiti me esoruxa xaxaxa  gia na eise siguros oti den kuvalises kanena mazisou 😂 ta sou stilo me prive to link diavase ta post tou dumpbuster aftos me viotise poli kie mou ipe gia ton afygrantira kie tin diat. gi

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Eπειδη πολλοι γραψαν για ακαρεα, να πουμε ότι μονο με μικροσκοπιο μπορεις να τα δεις. Ένα συνηθες στρωμα υπολογιζεται ότι εχει εως 1.000.000 ακαρεα :)

Επεξ/σία από rus
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, rus είπε

Eπειδη πολλοι γραψαν για ακαρεα, να πουμε ότι μονο με μικροσκοπιο μπορεις να τα δεις. Ένα συνηθες στρωμα υπολογιζεται ότι εχει εως 1.000.000 ακαρεα :)

ακαρεα μουχλας λεγονται 

ειναι το μονο που ναι ακριβως ιδιο. 

τα ακαρεα σκονης δεν ειναι ορατα με το ματι. 

Εχεις τετοια οπως αυτα που λεω?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, NiaUu είπε

Εχεις τετοια οπως αυτα που λεω?

Σα κι αυτά που λες όχι.

Εν τω μεταξυ διαβασα ολο το θρεντ και δε ξερω γιατι, με επιασε ξαφνικα μια φαγουρα:unsure:

140dvlj.jpg

Επεξ/σία από rus
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, rus είπε

Σα κι αυτά που λες όχι.

Εν τω μεταξυ διαβασα ολο το θρεντ και δε ξερω γιατι, με επιασε ξαφνικα μια φαγουρα:unsure:

140dvlj.jpg

αφου δεν εχεις βρε, τι καθεσαι και διαβαζεις τετοια? 

Αν και αναρωτιεμαι αν οντως δεν εχουν αυτοι που νομιζουν οτι εχουν.. Ειναι πολυ δυσκολα να τα δεις. Ειναι σαν κοκκος σκονης στον οποιον πρεπει να συγκεντρωθεις για λιγα δευτερα  για να καταλαβεις οτι κινειται, αφοτου εχεις ανοιξει φακο τον οποιον κρατας στρατηγικα (απο τα πλαγια σχεδον παραλληλα με την επιφανεια) ωστε να πεφτει καταλληλα το φως.. Αλλιβς ουτε που παιρνεις χαμπαρι εκτος αν ειναι πολλα μαζεμενα σε σκουρα επιφανεια. 

Ετσι τα ειδα καταλαθος. 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, rus είπε

Λαβε τα μετρα σου για να τα εξοντωσεις

2n230bn.jpg

Θα ρθω σπιτι σου και θα βρω και σ εσενα 😈 να σε δω μετα τι θα κανεις 

Δε ξερω γιατι αλλα δεν πανε σε ρουχα/κρεβατι (ευτυχως και ελπιζω να μην πανε ποτε) 

Μπορει καποιος να μου εξηγησει αν η διατομικη γη ειναι μαγικη σκονιτσα που μπορω αφοβα να βαλω οπου θελω ή ειναι επικινδυνο να την αναπνεεις οπως διαβασα. Κι αν ναι τοτε πως πρεπει να την χρησιμοποιουμε?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...