Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα

προσφατα αγορασα ενα pc για την δουλεια μου. η συνδεση του εξοπλισμου εγινε απο το καταστημα αγορας εκτος απο τις ram και gpu που τις τοποθετησα εγω  διοτι αγοραστηκαν απο διαφορατικο καταστημα.

αφου τοποθετησα τις ram και την gpu και ανοιξα το pc επαιρνα συνεχεια την ενδειξη no signal στην οθονη.

ψαχνοντας το λιγο παρατηρησα οτι οι συγκεκριμενες μνημες που αγορασα https://www.foxstore.gr/index.php?route=product/product&product_id=7805   δεν υποστηριζονται απο την μητρικη https://www.asrock.com/MB/AMD/Fatal1ty B450 Gaming K4/index.asp#Memory 

χρησιμοποιοντας  αλλες μνημες με χαμηλοτερη συχνοτητα και συμβατες απο οτι ειδα στο site της μητρικης αλλα συνεχιζω να μην παίρνω σημα στην οθονη.

κάποιος πιο εμπειρος να βοηθησει με τις γνωσεις του;

(cpu ryzen 7 2700x , gpu gtx1060)

υγ.  δοκιμασα και χωρις ram και δεν ακουω μπιπ (δεν γνωριζω αν ισχυει ακομα αυτο). επισης διαβαζω ισως για update που μπορει να χρειαζεται το bios, ισχυει;

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

σε ποια slot έχεις βάλει τις μνήμες; συνήθως είναι το slot 2 και 4 για δύο ram sticks ώστε να δουλέψει σωστά. βέβαια υπάρχουν πολλά που μπορεί να φταίνε αλλά ας ξεκινήσουμε από αυτό. 

το μπιμ πλέον δεν το συναντάς σε σύγχρονα συστήματα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οι ram που πήρες μια χαρά συμβατές είναι με τη μητρική σου και ας μη το αναφέρει στη σελίδα της. έχω στήσει μηχάνημα με τα ίδια κομμάτια χωρίς πρόβλημα. αρχικά πριν τις βάλεις όλες πάνω δοκίμασε με ένα stick να δεις αν κάνει post. 

Επεξ/σία από zeibei
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, zeibei είπε

σε ποια slot έχεις βάλει τις μνήμες; συνήθως είναι το slot 2 και 4 για δύο ram sticks ώστε να δουλέψει σωστά. βέβαια υπάρχουν πολλά που μπορεί να φταίνε αλλά ας ξεκινήσουμε από αυτό. 

1 ώρα πριν, zeibei είπε

οι ram που πήρες μια χαρά συμβατές είναι με τη μητρική σου και ας μη το αναφέρει στη σελίδα της. έχω στήσει μηχάνημα με τα ίδια κομμάτια χωρίς πρόβλημα. αρχικά πριν τις βάλεις όλες πάνω δοκίμασε με ένα stick να δεις αν κάνει post. 

Καλησπέρα 

Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. 

Αυτό που είπες  για την συμβατότητα για των μνημών με καθησυχασε λιγο. Ήταν ακριβώς ο ίδιος εξοπλισμός με τον δικό μου( μητρική, μνημες); 

Εγώ τις δοκίμασα στα σλοτ 1 και 3 λες να έφταιγε αυτό;

Θα δοκιμάσω και στις θέσεις 2/4

Δοκίμασα και ένα stick στη θέση 1 νομίζω αλλά πάλι δεν πήρα σημα

Επεξ/σία από stormcraft
Δημοσ.

ναι ακριβώς ίδια μητρική και μνήμες και δούλεψε χωρίς κανένα πρόβλημα. για αρχή δοκιμάζεις ένα stick σε κάθε θέση μέχρι να σου κάνει post. όταν δεις και σου ανοίξει και μπεις στο bios τότε τα βάζεις ένα ένα. επίσης να σε ρωτήσω και κάτι άλλο που ίσως να σου φανεί χαζό αλλά μπορεί να συμβεί... το καλώδιο που συνδέεις την οθόνη με τον υπολογιστή (hdmi display port) το έχεις βάλει στη θύρα της κάρτας γραφικών και όχι της μητρικής έτσι;

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, stormcraft είπε

Εγώ τις δοκίμασα στα σλοτ 1 και 3 λες να έφταιγε αυτό;

Αυτό έφταιγε.
Κλασσική περίπτωση RTFM. :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
59 λεπτά πριν, dpolal είπε

Αυτό έφταιγε.
Κλασσική περίπτωση RTFM. :)

Μακάρι να είναι αυτό αλλά μου κάνει εντύπωση που και με ένα dimm δεν έπαιξε. Βέβαια τη δοκίμασα μόνο στην θέση 1. 

Θα δείξει αύριο στην δουλεια

Κάτι ακόμα, αν τυχόν δεν παίξει με όλα τα παραπάνω  που ειπατε, ίσως χρειαστεί να ρίξω την συχνότητα στις μνήμες; και αν ναι πως γίνεται;

Επεξ/σία από stormcraft
Δημοσ.
3 ώρες πριν, zeibei είπε

Κανονικά υπάρχει το μπιπ και σε νέα συστήματα. Μην γράφετε ότι να ναναι.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, BlueBlood7 είπε

Κανονικά υπάρχει το μπιπ και σε νέα συστήματα. Μην γράφετε ότι να ναναι

Δλδ έπρεπε να ακούσω ήχο όταν δοκιμασα χωρίς μνήμες; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι αν είχες συνδεδεμένο ένα speaker το οποίο το παρέχουν τα κουτιά. Υπάρχει  κάποια περίπτωση σε κάποια μητρική να μην λειτουργεί σωστά το μπιπ.

speaker_PC.jpg.d3c9ff2a75d28a4ccfca3477852c05a7.jpg

Επεξ/σία από BlueBlood7
Δημοσ.

Θα κοιτάξω να δω αν έχει. 

Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι η συμβατότητα ram με mb, αν και ο φίλος παραπάνω αναφέρει ότι έχει στήσει pc με τα ίδια κομμάτια και ήταν οκ. Όχι τπτ άλλο δεν πιστεύω να δεχτεί το κατάστημα να πάρει πίσω τις μνήμες ( αν αποδειχθεί ότι φταίνε οι ram) 

Δημοσ.
19 minutes ago, BlueBlood7 said:

Κανονικά υπάρχει το μπιπ και σε νέα συστήματα. Μην γράφετε ότι να ναναι.

τα τελευταία 3 χρόνια όσα pc έχω στήσει και δεν βρήκα ούτε σε ένα κουτί ασχέτως budget στα αξεσουάρ το συγκεκριμένο. οπότε αν δε το έχεις κρατήσει από παλαιότερο κουτί ή αν δε το αγοράσεις ξεχωριστά οι πιθανότητες να το συναντήσεις σε καινούριο κουτί είναι υπερβολικά χαμηλές.

Δημοσ.

Εσύ μπορεί να μην έχεις βρει αλλά εγώ έχω βρει σε αρκετά. Αλλά είναι άλλο το να μην έχει το κουτί speaker και άλλο να μην κάνει μπιπ η μητρική είναι δύο διαφορετικά πράγματα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...