Rebelos2018 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2024 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, asdf84 είπε Κοίταξε θα σου πρότεινα να δεις απευθείας στο site της εταιρείας.. https://www.santini-italia.com/ και θα πρότεινα αυτό το χρώμα Να σαι καλά φίλε. Από Ελλάδα να φανταστώ δεν υπάρχει κάτι; Η cappucino δεν είναι αυτή; Επεξ/σία 29 Μαρτίου 2024 από Rebelos2018 1
asdf84 Δημοσ. 21 Απριλίου 2024 Δημοσ. 21 Απριλίου 2024 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους!! Την Παρασκευή παρέλαβα την Wing sung 630!!Μπορω να πω ότι έχω μείνει ενθουσιασμένος 😮. Μια εξαιρετική, πολύ όμορφη και πάνω από όλα ποιοτική πένα, η Montblanc 149 των φτωχών η οποία πραγματικά δεν έχει να ζηλέψει και πολλά από το ακριβότερο αδερφάκι της. Επεξ/σία 21 Απριλίου 2024 από asdf84 1 2
kitharas Δημοσ. 24 Απριλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2024 Καλορίζικη! Έχω πάρει την Wingsung 629 αλλά ακόμα δεν έχω γράψει. Ήθελα το παραθυράκι Ρίξε και μια ματιά στην Majohn/Moonman P136. Θα σ' αρέσει πιστεύω 1
Rebelos2018 Δημοσ. 24 Απριλίου 2024 Δημοσ. 24 Απριλίου 2024 35 λεπτά πριν, kitharas είπε Καλορίζικη! Έχω πάρει την Wingsung 629 αλλά ακόμα δεν έχω γράψει. Ήθελα το παραθυράκι Ρίξε και μια ματιά στην Majohn/Moonman P136. Θα σ' αρέσει πιστεύω Που τις βρήκες φίλε;
a_f_a Δημοσ. 24 Απριλίου 2024 Δημοσ. 24 Απριλίου 2024 (επεξεργασμένο) Η Lamy Dialogue 3 για την οποία ρώταγα προ κάποιου καιρού παρέδωσε το πνεύμα της ο μηχανισμός ανοιξε/κλείσε. Αναμενόμενο μιας και έμοιαζε πολύπλοκος. Καταφερα να την αποσυναρμολογήσω και μοιαζει 2 μεταλλικά εξαρτήματα να έχουν σπάσει λίγο. Από το pen-store που προ ημερων πήρα μια Kaweco Steel Sport, μου είπαν οτι μπορώ να τους τη παω και να τη στείλουν δωρεαν Γερμανία! Ισως να το δοκιμάσω αλλά εκνευρίστηκα ιδιαίτερα με τη Lamy που έβγαλε ενα πολύπλοκο αντικείμενο (αν και ωραίο για εμένα), χωρις τη σχετική έρευνα/αναπτυξη για πιο ποιοτική κατασκευή. Πρώτη φορά αγόρασα από το pen-store και το προσωπικό ήταν εξαιρετικό. Οπως ανέφερα, αγόρασα τη 2η πένα μου, τη Kaweco Steel Sport. Σε σχέση με τη Dialogue που λογω κλεισίματος έχανε το μελάνι σε μια βδομάδα (εξάτμιση), η Kaweco μια βδομάδα και ακόμα γεμάτο το πιστόνι (εξτρά αγορά αλλά αξίζει). Λιγο άκαμπτη η μύτη (Μ) αλλά συνήθισα. Το μόνο κοινό με τη Dialogue το βάρος. Μου αρέσει η πένα να ειναι βαριά. Πολύ βαριά. Επεξ/σία 24 Απριλίου 2024 από a_f_a 2
kitharas Δημοσ. 25 Απριλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2024 19 ώρες πριν, Rebelos2018 είπε Που τις βρήκες φίλε; AliExpress 2
MrsPeel Δημοσ. 27 Απριλίου 2024 Δημοσ. 27 Απριλίου 2024 Στις 24/4/2024 στις 11:28 ΜΜ, a_f_a είπε Η Lamy Dialogue 3 για την οποία ρώταγα προ κάποιου καιρού παρέδωσε το πνεύμα της ο μηχανισμός ανοιξε/κλείσε. Αναμενόμενο μιας και έμοιαζε πολύπλοκος. Καταφερα να την αποσυναρμολογήσω και μοιαζει 2 μεταλλικά εξαρτήματα να έχουν σπάσει λίγο. Από το pen-store που προ ημερων πήρα μια Kaweco Steel Sport, μου είπαν οτι μπορώ να τους τη παω και να τη στείλουν δωρεαν Γερμανία! Ισως να το δοκιμάσω αλλά εκνευρίστηκα ιδιαίτερα με τη Lamy που έβγαλε ενα πολύπλοκο αντικείμενο (αν και ωραίο για εμένα), χωρις τη σχετική έρευνα/αναπτυξη για πιο ποιοτική κατασκευή. Πρώτη φορά αγόρασα από το pen-store και το προσωπικό ήταν εξαιρετικό. Οπως ανέφερα, αγόρασα τη 2η πένα μου, τη Kaweco Steel Sport. Σε σχέση με τη Dialogue που λογω κλεισίματος έχανε το μελάνι σε μια βδομάδα (εξάτμιση), η Kaweco μια βδομάδα και ακόμα γεμάτο το πιστόνι (εξτρά αγορά αλλά αξίζει). Λιγο άκαμπτη η μύτη (Μ) αλλά συνήθισα. Το μόνο κοινό με τη Dialogue το βάρος. Μου αρέσει η πένα να ειναι βαριά. Πολύ βαριά. Η lamy dialog είναι μέσα στην εγγύηση. Να την πας και να την στείλουν στην Γερμανία, δεν έπρεπε να έχει αυτή τη συμπεριφορά!.... ούτε να αφήνει το μελάνι να εξατμίζεται, ούτε να διαλυθεί μέσα σε λίγους μήνες. Βασικά πρέπει να ήταν ελαττωματική αποτην αρχή, γι αυτό και έχανε στο θέμα της στεγανότητας. Ένα τόσο ακριβό κομμάτι δεν δικαιολογεί τέτοια προβλήματα. Η Lamy πιστεύω θα αναλάβει την ευθύνη της. Η kaweco είναι μια πολύ καλή επιλογή. Να την χαρείς! 3
a_f_a Δημοσ. 27 Απριλίου 2024 Δημοσ. 27 Απριλίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, MrsPeel said: Η lamy dialog είναι μέσα στην εγγύηση.....Η Lamy πιστεύω θα αναλάβει την ευθύνη της. Η kaweco είναι μια πολύ καλή επιλογή. Να την χαρείς! Σε ευχαριστώ. Η Lamy δεν ειναι σε εγγύηση μιας και την αγόρασα πριν 5 χρόνια περίπου, φυσικά απόδειξη δεν υπάρχει. Η εξάτμιση, που πολύ με είχες βοηθήσει να καταλάβω οτι αυτός ήταν ο λόγος που δεν έβρισκα μελάνι μετά από 1 βδομάδα μη χρήσης,νομίζω οφειλόταν στο οτι δεν είχε καπάκι αλλά ένα ημισφαίριο αποσπόμενο κάλυμα. Είναι κλασσικό παράδειγμα function follows form. Λόγω της ενασχόλησης μου στην εξέλιξη βιομηχανικών προϊόντων, θεωρώ οτι ειναι κλασσικό παράδειγμα πολύπλοκου μηχανισμού με κινούμενα μέρη που μοιραία θα χαλάσουν και μάλιστα σχετικα σύντομα. Το δε capless κλείσιμο, ναι, θεαματικό αλλά υπάρχει λόγος που μόνο αυτοί και 1 μοντέλο της pilot το εφαρμόζουν. Τη Lamy δεν την είχα χρησιμοποιήσει καθόλου μέχρι πριν ουτε 1 χρόνο. Ωστόσο από τότε, συνήθισα τη γραφή με πολύ βαρύ όργανο γραφής και οταν χάλασε και έπιασα bic (το οποίο το χρησιμοποιώ για σχέδιο σαν αγαπημένο εργαλείο) για σημειώσεις, δε μπορούσα να γράψω. Η Kaweco ήταν η μόνη λύση που βρήκα γρήγορα με μια μη παραδοσιακή (εμφανησιακά) πένα και με καλό βάρος (steel) και τιμή οκ. Τωρα 2 βδομάδες με σχετικά καθημερινή χρήση και το μελάνι ειναι σχεδόν γεμάτο! Και το οτι βιδώνει αλλά και οτι μέσα στο καπάκι έχει ενα εσωτερικό χώρο (από ότι είδα να αναφέρει ΥΤ χρήστης), δεν επιτρέπει εξάτμιση. Επεξ/σία 27 Απριλίου 2024 από a_f_a 2
asdf84 Δημοσ. 29 Απριλίου 2024 Δημοσ. 29 Απριλίου 2024 (επεξεργασμένο) Στις 24/4/2024 στις 12:56 ΜΜ, kitharas είπε Καλορίζικη! Έχω πάρει την Wingsung 629 αλλά ακόμα δεν έχω γράψει. Ήθελα το παραθυράκι Ρίξε και μια ματιά στην Majohn/Moonman P136. Θα σ' αρέσει πιστεύω Ευχαριστώ πολύ! 😉Η αλήθεια είναι ότι wing sung και majohn έχουν ξεφύγει από τον μέσο όρο σε ποιότητα, την ξέρω την συγκεκριμένη πένα φαίνεται πραγματικά πολύ καλή αλλά η γυναίκα μου θα με αφορίσει και θα έχει και δίκιο🙂🤣🤣 Στις 24/4/2024 στις 1:31 ΜΜ, Rebelos2018 είπε Που τις βρήκες φίλε; Στο aliexpress μπορείς να βρεις τα πάντα 🙂span widget Επεξ/σία 29 Απριλίου 2024 από asdf84 1
kitharas Δημοσ. 29 Απριλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2024 Στις 27/4/2024 στις 9:38 ΜΜ, a_f_a είπε Σε ευχαριστώ. Η Lamy δεν ειναι σε εγγύηση μιας και την αγόρασα πριν 5 χρόνια περίπου, φυσικά απόδειξη δεν υπάρχει. Η εξάτμιση, που πολύ με είχες βοηθήσει να καταλάβω οτι αυτός ήταν ο λόγος που δεν έβρισκα μελάνι μετά από 1 βδομάδα μη χρήσης,νομίζω οφειλόταν στο οτι δεν είχε καπάκι αλλά ένα ημισφαίριο αποσπόμενο κάλυμα. Είναι κλασσικό παράδειγμα function follows form. Λόγω της ενασχόλησης μου στην εξέλιξη βιομηχανικών προϊόντων, θεωρώ οτι ειναι κλασσικό παράδειγμα πολύπλοκου μηχανισμού με κινούμενα μέρη που μοιραία θα χαλάσουν και μάλιστα σχετικα σύντομα. Το δε capless κλείσιμο, ναι, θεαματικό αλλά υπάρχει λόγος που μόνο αυτοί και 1 μοντέλο της pilot το εφαρμόζουν. Τη Lamy δεν την είχα χρησιμοποιήσει καθόλου μέχρι πριν ουτε 1 χρόνο. Ωστόσο από τότε, συνήθισα τη γραφή με πολύ βαρύ όργανο γραφής και οταν χάλασε και έπιασα bic (το οποίο το χρησιμοποιώ για σχέδιο σαν αγαπημένο εργαλείο) για σημειώσεις, δε μπορούσα να γράψω. Η Kaweco ήταν η μόνη λύση που βρήκα γρήγορα με μια μη παραδοσιακή (εμφανησιακά) πένα και με καλό βάρος (steel) και τιμή οκ. Τωρα 2 βδομάδες με σχετικά καθημερινή χρήση και το μελάνι ειναι σχεδόν γεμάτο! Και το οτι βιδώνει αλλά και οτι μέσα στο καπάκι έχει ενα εσωτερικό χώρο (από ότι είδα να αναφέρει ΥΤ χρήστης), δεν επιτρέπει εξάτμιση. Η Pilot capless δεν έχει πρόβλημα με εξάτμιση μελανιού. Έχω το αντίγραφό της (Moonman A1) και δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα θέμα. Γενικά οι Lamy Dialog (και οι CC) έχουν αποδειχθεί ελαττωματικές. Το χω διαβάσει σε διάφορα φόρουμ. Όχι τόσο λόγω της εξάτμισης όσο λόγω της κακής ποιότητας συναρμογής 1
asdf84 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου Δημοσ. 18 Ιανουαρίου Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους!! Καινούργιες προσθήκες στην συλλογή και επειδή έπεσε βαθιά σιωπή στο Θέμα, έχουμε και λέμε Majohn m800 και επειδή το πενάκι δεν μου άρεσε(αγόρασα την έκδοση με moonman nib) έβαλα την καινούργια tangmoon le petit Prince που είναι πανέμορφη και γράφει εξαιρετικά!!Η άλλη προσθήκη απλά με έχει αφήσει πραγματικά άφωνο από άποψη ποιότητας κατασκευής και από ποιότητα της μύτης!! Asvine p20 σε galaxy blue απίστευτα όμορφη πένα! 3
kitharas Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου Αγόρασα την M800...πράγματι το πενάκι ψιλοάθλιο και δε μαρέσει και μένα. Απο που αγόρασες αυτό το πενάκι; Πολύ όμορφο! Εγώ ξεκίνησα να μαζεύω τις Jinhao 10...φοβερές! 2
mp44christos Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας και από έμενα. Είχα ένα θεματακι με πένες από μικρός όταν ήμουν δημοτικό στη Γερμανία. Άλλα πριν 2 μήνες μου επανήλθε η μανία και αυτή τη φορά έχω δουλεία και εισόδημα... Περιμένω και άλλες 5 κινέζικες μαζι με χαρτιά mnemosine, md midori, rhodia! Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου από mp44christos 3
kitharas Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 18 ώρες πριν, mp44christos είπε Καλησπέρα σας και από έμενα. Είχα ένα θεματακι με πένες από μικρός όταν ήμουν δημοτικό στη Γερμανία. Άλλα πριν 2 μήνες μου επανήλθε η μανία και αυτή τη φορά έχω δουλεία και εισόδημα... Περιμένω και άλλες 5 κινέζικες μαζι με χαρτιά mnemosine, md midori, rhodia! καλωσηλθες! Λεγε μας για την Sailor τωρα...ευχαριστημένος; Τι μυτη εχεις;
mp44christos Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 26 minutes ago, kitharas said: καλωσηλθες! Λεγε μας για την Sailor τωρα...ευχαριστημένος; Τι μυτη εχεις; 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα