Not_incognito Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους και καλώς σας βρήκα, Είμαι κάτοχος ενός απαρχαιωμένου gaming tower για τα σημερινά δεδομένα μεν, αρκέτα ακριβοπληρωμένου δε όταν αγοράστηκε και στήθηκε(Μετακύ Δεκέμβριο 2009 - Ιανουάριο 2010) το οποίο ακόμα και σήμερα με ελάχιστες αναβαθμίσεις που γίνανε στο διάστημα που μεσολάβησε, το βγάζει το ψωμί του. Το υπάρχον σύστημα αποτελείται από τα παρακάτω: CPU: Intel i7 920 D0 edition Motherboard: Asus P6T SE Συστημα ψύξης: Αερόψυξη: Scythe Mugen 5 PSU: Thermaltake 750W (δεν θυμάμαι το ακριβές μοντέλο και βρίσκομαι εκτός Ελλάδας για να το επιβεβαίωσω αυτή τη στιγμή) Tower: Thermaltake Kandalf Full-T RAM: Corsair Vengeance 12GB DDR3 1600 triple channel GPU: Radeon R9 280x 3GB (την υλοποίηση της windforce με 3 fan) SSD: Samsung 860 Evo 500GB Monitor: AOC G2460VQ6 Δυστυχώς ή ευτυχώς η τεχνολογία εξελίσσεται ραγδαία και συνεπώς και οι απαιτήσεις στα εκάστοτε games. Με το παραπάνω σύστημα καταφέρνω και παίζω ακόμα και σήμερα κυρίως FPS games( Battlefield, PUBG κλπ) αλλά με πολύ χαμηλά FPS και εννοείται με τα γραφικά στο ελάχιστο. Σκέφτηκα την αλλαγή της κάρτας γραφικών αλλά θεωρώ είναι ανούσια κίνηση μια και θα έχω σίγουρα bottleneck στον επεξεργαστή. Θεωρείτε ότι αξίζει να προχωρήσω σε κάποια αναβάθμιση με τα παραπάνω δεδομένα η οποία ενδεχομένως να κερδίσει μια διετία ακόμα? Αν ναι ποιο κομμάτια θα συνιστούσατε να αλλαχθούν και ποια να μείνουν? Αν δεν αξίζει η αναβάθμιση θα μπρούσατε να μου προτείνετε ένα gaming setup(όχι κάτι high end αλλά αξιοπρεπές)? Περισσότερες πληροφορίες: Ποσό που διαθέτουμε : Μέγιστο ποσό που θα ήθελα να διαθέσω είναι τα 700-800 max ευρώ. Χρήση υπολογιστή : Gaming κυρίως FPS Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος): Αττική Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? : Οπουδήποτε με κριτήριο την καλύτερη τιμή Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?: Το σύστημα θα το συναρμολογήσω εγώ. Στη καινούρια σύνθεση εννοείται ότι δεν θα χρειαστεί οθόνη, περιφεριακά και SSD (ενδεχομένως και το tower kai PSU αν συμβαδίζουν με τα τωρινά δεδομένα). Με συγχωρείτε για το κατεβατό αλλά ήθελα να συμπεριλάβω όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούσα. Σας ευχαριστώ όλους προκαταβολικά. Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2019 από Not_incognito
tasinho Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 Καλησπέρα φίλε,τσέκαρε αυτό το link https://www.pcsteps.gr/11780-αγορά-υπολογιστή/ .Εγώ προσωπικά έστησα pc για δουλειά (photoshop,corel,broadcast κλπ) αλλά και για gaming σε τιμή κοντά στο ποσό (λιγότερα χρήματα) που διαθέτεις και είμαι πολύ ικανοποιημένος.Οτιδήποτε πληροφορία σχετικά με συναρμολόγηση κλπ στείλε μου μήνυμα.
artshadows Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) εναν xeon 6/12 και μια καρτα . https://www.overclock.net/forum/8-intel-general/1461359-official-xeon-x5660-x58-review-discussion-xeon-l5639-benchmarks-inside-177.html#post_22940942 https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=m570.l1313&_nkw=Intel+Xeon+X5675&_sacat=0 http://www.cpu-world.com/CPUs/Xeon/TYPE-Xeon 5600.html https://www.skroutz.gr/c/55/kartes-grafikwn-vga.html?keyphrase=rx+590+8gb&o=590+rx+8gb&order_by=pricevat&order_dir=asc εχει και freesync το AOC G2460VQ6 Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2019 από artshadows 1
tanasen01 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Με πρόλαβε ο artshadows. Aν θες να πειραματιστείς με overclocking σε 6core Xeons μπορείς να βρεις με 25€ στο ebay. Aπλά η μητρική σου χρειάζεται bios update. Από ψύκτρα και τροφοδοτικό άλλωστε είσαι καλυμμένος. Όσο για κάρτα γραφικών διαβάζω ότι υπάρχουν θέματα συμβατότητας με ορισμένες μητρικές Χ58 με τις νέες RTX gpu's. https://forums.geforce.com/default/topic/1077926/geforce-rtx-20-series/rtx-2080-2070-on-x58-legacy-system/1/ Θα μπορούσες όμως κάλλιστα να πας σε μια RX580 8GB για να εκμεταλλευθείς και το freesync, το οποίο δεν υποστηρίζει η τωρινή σου κάρτα. Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2019 από tanasen01 1
Not_incognito Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 23 λεπτά πριν, tasinho είπε Καλησπέρα φίλε,τσέκαρε αυτό το link https://www.pcsteps.gr/11780-αγορά-υπολογιστή/ .Εγώ προσωπικά έστησα pc για δουλειά (photoshop,corel,broadcast κλπ) αλλά και για gaming σε τιμή κοντά στο ποσό (λιγότερα χρήματα) που διαθέτεις και είμαι πολύ ικανοποιημένος.Οτιδήποτε πληροφορία σχετικά με συναρμολόγηση κλπ στείλε μου μήνυμα. Καλησπέρα, υπάρχει η δυνατότητα να μου πεις πια κομμάτια έχεις επιλέξει για το στήσιμο του συστήματος που αναφέρεις?
tanasen01 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 32 λεπτά πριν, tasinho είπε Καλησπέρα φίλε,τσέκαρε αυτό το link https://www.pcsteps.gr/11780-αγορά-υπολογιστή/ .Εγώ προσωπικά έστησα pc για δουλειά (photoshop,corel,broadcast κλπ) αλλά και για gaming σε τιμή κοντά στο ποσό (λιγότερα χρήματα) που διαθέτεις και είμαι πολύ ικανοποιημένος.Οτιδήποτε πληροφορία σχετικά με συναρμολόγηση κλπ στείλε μου μήνυμα. Δεν έχει καλές τιμές το msystems.
tasinho Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 3 λεπτά πριν, tanasen01 είπε Δεν έχει καλές τιμές το msystems. ?
Not_incognito Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 3 λεπτά πριν, tanasen01 είπε Με πρόλαβε ο artshadows. Aν θες να πειραματιστείς με overclocking σε 6core Xeons μπορείς να βρεις με 25€ στο ebay. Aπλά η μητρική σου χρειάζεται bios update. Από ψύκτρα και τροφοδοτικό άλλωστε είσαι καλυμμένος. Όσο για κάρτα γραφικών διαβάζω ότι υπάρχουν θέματα συμβατότητας με ορισμένες μητρικές Χ58 με τις νέες RTX gpu's. https://forums.geforce.com/default/topic/1077926/geforce-rtx-20-series/rtx-2080-2070-on-x58-legacy-system/1/ Θα μπορούσες όμως κάλλιστα να πας σε μια RX580 8GB για να εκμεταλλευθείς και το freesync, το οποίο δεν υποστηρίζει η τωρινή σου κάρτα. @artshadows και @tanasen01 σας ευχαριστώ και τους δύο για τις απαντήσεις! ομολογώ ότι είναι αρκετά ενδιαφέρον η επιλογή του XEON και η τιμή με κάνει να τρίβω τα χέρια μου. Όσον αφορά την κάρτα σε περίπτωση που δεν υπάρχει κάποιο θέμα συμβατότητας(θα τσεκάρω και το x58 revision του board) θα υποστηρίζει τις πλήρεις δυνατότητες της το σύστημα?
tanasen01 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 2 λεπτά πριν, Not_incognito είπε Όσον αφορά την κάρτα σε περίπτωση που δεν υπάρχει κάποιο θέμα συμβατότητας(θα τσεκάρω και το x58 revision του board) θα υποστηρίζει τις πλήρεις δυνατότητες της το σύστημα? Nαι δεν θα χεις θέμα. Δες και μια σύνθεση στα 800€, προσωπικά δεν θα έμενα με ίδιο κουτί και τροφοδοτικό.
Not_incognito Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 22 λεπτά πριν, tanasen01 είπε Nαι δεν θα χεις θέμα. Δες και μια σύνθεση στα 800€, προσωπικά δεν θα έμενα με ίδιο κουτί και τροφοδοτικό. Το κουτί το δέχομαι αλλά το τροφοδοτικό γιατί δεν θα το κρατούσες? Λόγο παλαιότητας ή υπάρχουν καινούρια feature που δεν θα υποστηρίζουν/ επηρεάζουν το σύστημα χρησιμοποιώντας το παλιό? Ρωτάω ξεκάθαρα γιατί απέχω πάνω από 5ετια από εκτεταμένες λεπτομέρειες όσον αφορά το hardware κομμάτι . Πάντως είτε ειναι ιδέα μου είτε έχουν πέσει αρκετά οι τιμές? Όταν είχα στήσει το PC εγώ μου είχε κοστίσει ο κούκος αηδόνι! Βέβαια ότι πλήρωσα πήρα!
artshadows Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 ξεκινα με gpu την 580 και βαλε τον xeon με 25 ευρω και περιμενε να βγουν οι rysen3000 μετα παρε cpu ram mb , το κουτι και το τροφοδοτικο κρατα τα.
tanasen01 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 9 ώρες πριν, Not_incognito είπε Το κουτί το δέχομαι αλλά το τροφοδοτικό γιατί δεν θα το κρατούσες? Λόγο παλαιότητας ή υπάρχουν καινούρια feature που δεν θα υποστηρίζουν/ επηρεάζουν το σύστημα χρησιμοποιώντας το παλιό? Λόγω παλαιότητας καθαρά. Το καινούριο θα είναι και πιο ασφαλές και πιο αποδοτικό από οποιοδήποτε τροφοδοτικό δεκαετίας, όσο ποιοτικό και να ήταν στην εποχή του.
Not_incognito Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 καταρχάς θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για τις άμεσες απαντήσεις σας και την βοηθεία σας. Αποφάσισα να παραγγείλω τον Xeon που μου προτείνατε και με το που επιστρέψω Ελλάδα θα τσιμπήσω και την 580 για αρχή κι αν δεν δω αισθητή διαφορά θα προχωρήσω σε ολικό upgrade. Μια επιβεβαίωση μόνο. Μιλάμε για τον Intel Xeon X5675 SLBYL 3.06GHZ 12MB 6.4GT/s LGA 1366 Six-Core CPU σωστά? Αξίζει το ρίσκο refurbished / preowned έχει δοκιμάσει κανείς ή να πάω για καινούριο?
leros2004 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Not_incognito είπε καταρχάς θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για τις άμεσες απαντήσεις σας και την βοηθεία σας. Αποφάσισα να παραγγείλω τον Xeon που μου προτείνατε και με το που επιστρέψω Ελλάδα θα τσιμπήσω και την 580 για αρχή κι αν δεν δω αισθητή διαφορά θα προχωρήσω σε ολικό upgrade. Μια επιβεβαίωση μόνο. Μιλάμε για τον Intel Xeon X5675 SLBYL 3.06GHZ 12MB 6.4GT/s LGA 1366 Six-Core CPU σωστά? Αξίζει το ρίσκο refurbished / preowned έχει δοκιμάσει κανείς ή να πάω για καινούριο? Προσωπικά θα σου πρότεινα να κοιτάξεις και αυτη τη λύση : φαίνεται καλή περίπτωση Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2019 από leros2004
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα