Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

Πριν  5 μέρες συνδέθηκα στη Wind μετά από αίτηση για νέα γραμμή έως 24Mbps.Τα κακά νέα δεν άργησαν να έρθουν η γραμμή κλειδώνει στα 5 Mbps μετά βίας .Περιοχή δυτικής Θεσσαλονίκης κοντά στο εμπορικό One salonica για όσους ξέρουν την περιοχή. Γνωρίζω ότι λόγω απόστασης από το αστικό κέντρο  η ταχύτητα είναι χαμηλή αλλά και τα 5 Mbps για μεγαλούπολη μου φαίνεται αστεία. Φυσικά πριν κάνω αίτηση ρώτησα στην εξυπηρέτηση αν μπορούν να μου πουν ένα μέσο όρο ταχυτήτων της περιοχής και εννοείται δεν μου είπαν απλά το κλασσικό στην περιοχή υποστηρίζεται 24 και 50 Mbps δίκτυο.Επίσης στον έλεγχο διαθεσιμότητας το site έβγαζε μήνυμα "Η περιοχή σου τρέχει με ταχύτητες 24 Mbps" (εντελώς παραπλανητικό) .Το πρώτο μου ερώτημα είναι το εξής: Εφόσον το σύστημα σου μπορεί να ελέγξει διαθεσιμότητα ανα διεύθυνση και εφόσον γνωρίζεις ότι πάνω από 5 Mbps δεν παίζει στην συγκεκριμένη περιοχή γιατί δεν ενημερώνεις τον εν δυνάμει πελάτη σου ή ακόμα γιατί δεν προτείνεις κατευθείαν VDSL ώστε να μην τον "παραπλανήσεις"(ψιλορητορικό το ερώτημα" ).Δλδ υποθέτεις ότι κάποιος ακόμα και απλός χρήστης θα είναι ΟΚ με ταχύτητα 5 Mbps εν έτει 2019;; 2)Μπορώ να κάνω κάτι σε επίπεδο παραπόνου - καταγγελίας σε EETT και ΓΓΚ ή θα πάει στα αζήτητα> Και ένα 3ο εφόσον έχεις στην περιοχή δίκτυο VDSL από καμπίνα και εφόσον έχεις πρόβλημα με την ταχύτητα στην περιοχή σε απλές συνδέσεις ADSL υπάρχει η δυνατότητα να δώσει από εκεί γραμμή με περιορισμό ταχύτητας ώστε να δώσει μία ικανοποιητική ταχύτητα στα όρια του απλού ADSL (πάλι νομίζω ψιλορητορικό ερώτημα)?

Είχε κανείς συμφορουμίτης καμία αντίστοιχη εμπειρία να μου δώσει τα φώτα του?

Περιμένω επικοινωνία από την εταιρεία για προσφορά σε VDSL αλλά όπως και να έχει θα είναι σίγουρα 10 € παραπάνω από το συμβόλαιό μου και πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω. Ευχαριστώ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτο που θα μπορουσες να κανεις ειναι να ελεγξεις τη ποιοτητα της καλωδιωσης στο χωρο σου, συνδεοντας το ρουτερ απευθειας στο κατανεμητη της πολυκατοικιας ή στο κουτι του οτε πριν το καλωδιο μπει στην εσωτερικη σου εγκατασταση. Εαν και εκει εχει κακο συγχρονισμο τοτε δε μπορεις να κανεις τιποτα, το xDSL(adsl, vdsl, sdsl κλπ) ειναι παντα "εως" και εξαρταται απο την αποσταση απο το dslam και τη ποιοτητα του χαλκου.
Εαν εκει εχει καλυτερο συγχρονισμο τοτε θα πρεπει να αλλαξεις την εσωτερικη καλωδιωση του χωρου σου.

Επεξ/σία από panoc
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, panoc είπε

Αυτο που θα μπορουσες να κανεις ειναι να ελεγξεις τη ποιοτητα της καλωδιωσης στο χωρο σου, συνδεοντας το ρουτερ απευθειας στο κατανεμητη της πολυκατοικιας ή στο κουτι του οτε πριν το καλωδιο μπει στην εσωτερικη σου εγκατασταση. Εαν και εκει εχει κακο συγχρονισμο τοτε δε μπορεις να κανεις τιποτα, το xDSL(adsl, vdsl, sdsl κλπ) ειναι παντα "εως" και εξαρταται απο την αποσταση απο το dslam και τη ποιοτητα του χαλκου.
Εαν εκει εχει καλυτερο συγχρονισμο τοτε θα πρεπει να αλλαξεις την εσωτερικη καλωδιωση του χωρου σου.

Έχουμε μετρήσει κάτω στην πολυκατοικία .Τα ίδια. Επίσης και  το τεχνικό τμήμα της Wind μου ανέφερε ότι όλη η περιοχή παίζει σε αυτή την ταχύτητα και στις περισσότερες περιπτώσεις και χαμηλότερα από 5Mbps!!!

Νομίζω απλά ότι αν όντως δεν μπορώ να κερδίσω κάτι από καταγγελία σε EETT και ΓΓΚ ,πώς θα κερδίσω την όσο πιο συμφέρουσα προσφορά που περιμένω από το εμπορικό τμήμα της Wind για VDSL αφού είναι η μόνη λύση για καλύτερη ταχύτητα(για το οποίο με ενημέρωσαν ότι φτάνει με οπτική ίνα στο ΚΑΦΑΟ της περιοχής μου)

Επεξ/σία από jojos
Δημοσ.

Αν έχεις επιλογή VDSL κάνε υπαναχώρηση απο το συμβόλαιο που έχεις υπογράψει για ADSL και κάνε νέα αίτηση για VDSL. Θα βρεις την υγειά σου.

Δημοσ.

3 λεπτά πριν, zx1234r είπε

Αν έχεις επιλογή VDSL κάνε υπαναχώρηση απο το συμβόλαιο που έχεις υπογράψει για ADSL και κάνε νέα αίτηση για VDSL. Θα βρεις την υγειά σου.

Εννοείς και αλλαγή εταιρείας ή απλά αλλαγή προγράμματος .Το ρωτάω αυτό γιατί δεν ξέρω αν έχω δικαίωμα υπαναχώρησης σκέψου τα συμβόλαια τα έφερε ο ταχυμεταφορέας το Δεκέμβριο και υπέγραψα (άλλο που συνδέθηκα την προηγούμενη εβδομάδα).Επομένως θεωρώ ότι δεν έχω δικαίωμα υπαναχώρησης για να φύγω από την εταιρεία .Διορθώστε με αν κάνω λάθος

Δημοσ.

https://www.eett.gr/opencms/export/sites/default/admin/downloads/Informative_Documentation/EETT.pdf

Απο ΕΕΤΤ

"Στο κείμενο της σύμβασης πρέπει να αναφέρεται η ημερομηνία έναρξης ισχύος της. Οι περισσότερες συμβάσεις ισχύουν από την ημερομηνία ενεργοποίησης της υπηρεσίας, ωστόσο είναι πιθανό να ορίζεται άλλη ημερομηνία έναρξης (π.χ. ημερομηνία υπογραφής)."

και

"Σε περίπτωση σύναψης σύμβασης «από απόσταση» ή «εκτός καταστήματος», έχετε δικαίωμα να αποδεσμευτείτε αζημίως από τη σύμβαση, εφόσον ενημερώσετε την εταιρία εντός 14 ημερολογιακών ημερών από τη σύναψή της, με την υποβολή δήλωσης υπαναχώρησης (βλ. και Ερ. 3). Ωστόσο, πρέπει να καταβάλετε τυχόν οφειλές για τη χρήση υπηρεσιών. Επισημαίνεται ότι η υποχρέωση αυτή ισχύει εφόσον έχετε ζητήσει να ενεργοποιηθεί η υπηρεσία πριν την πάροδο της προθεσμίας των 14 ημερών για την υποβολή της δήλωσης υπαναχώρησης."

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, zx1234r είπε

https://www.eett.gr/opencms/export/sites/default/admin/downloads/Informative_Documentation/EETT.pdf

Απο ΕΕΤΤ

"Στο κείμενο της σύμβασης πρέπει να αναφέρεται η ημερομηνία έναρξης ισχύος της. Οι περισσότερες συμβάσεις ισχύουν από την ημερομηνία ενεργοποίησης της υπηρεσίας, ωστόσο είναι πιθανό να ορίζεται άλλη ημερομηνία έναρξης (π.χ. ημερομηνία υπογραφής)."

και

"Σε περίπτωση σύναψης σύμβασης «από απόσταση» ή «εκτός καταστήματος», έχετε δικαίωμα να αποδεσμευτείτε αζημίως από τη σύμβαση, εφόσον ενημερώσετε την εταιρία εντός 14 ημερολογιακών ημερών από τη σύναψή της, με την υποβολή δήλωσης υπαναχώρησης (βλ. και Ερ. 3). Ωστόσο, πρέπει να καταβάλετε τυχόν οφειλές για τη χρήση υπηρεσιών. Επισημαίνεται ότι η υποχρέωση αυτή ισχύει εφόσον έχετε ζητήσει να ενεργοποιηθεί η υπηρεσία πριν την πάροδο της προθεσμίας των 14 ημερών για την υποβολή της δήλωσης υπαναχώρησης."

Θα διαβάσω τη συγκεκριμένη λεπτομέρεια για την έναρξη ισχύος επομένως.Ευχαριστώ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στην συγκεκριμένη αίτηση δεν πλήρωσα (λόγω προσφοράς Συγκεκριμένα έγγραφε "* Τα τέλη ενεργοποίησης για ενεργό βρόχο είναι 35€ και για ανενεργό βρόχο είναι δωρεάν")τέλη ενεργοποίησης σε ανενεργό βρόγχο καθώς ήταν νέα γραμμή και όχι φορητότητα. Αν υποθέσουμε ότι δικαιούμαι υπαναχώρηση θα πρέπει να πληρώσω πέρα από τις μέρες που δούλεψε η γραμμή και τα τέλη εγκατάστασης-ενεργοποίησης?

Επεξ/σία από jojos
Δημοσ.

Τελικά δεν υπάρχει δυνατότητα υπαναχώρησης καθώς οι 14 ημέρες ισχύουν από την υπογραφή της σύμβασης (29 -11-2018) και όχι από την ενεργοποίηση της γραμμής για τα εξ αποστάσεως και εκτός καταστήματος συμβόλαια. Τώρα περιμένω από την εταιρία κάποια αντιπρόταση για να μεταβώ σε VDSL.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...