Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παρέα τι κάνετε ? 
Θέλω για ακόμη μια φορα τα φώτα σας ! Έχω 2 περιπτώσεις και θα ήθελα λίγο να με κατευθύνεται !

1o) Υπάρχει ένα σπίτι όπου θέλει να πάρει internet στον χώρο του από ένα μαγαζί που υπάρχει απέναντι (είναι περίπου 35-40m απόσταση) Έλεγα να πήγαινα εδώ "TP-LINK TL-WA850RE", απλά δεν ξέρω αν με καλύψει όσον αφορά την απόσταση.  Αν γίνετε θέλουμε και ένα ethernet για να κουμπώσουμε την smart tv απευθείας με καλώδιο από το repeater.

2o) Ο θείος μου έχει πάρει μια κεραία για να πιάνει ασύρματα internet, μια κεραία usb. Την έχει ανεβάσει στην ταράτσα και πιάνει με το laptop μια χαρά. Τώρα τι γίνετε, θέλουμε λίγο να διευρύνουμε το internet μέσα στο σπίτι. Δηλαδή να έχει internet και το laptop και τα κινητά (ασύρματα) . Υπάρχει τρόπος να συνδεθεί η κεραία με κάτι ώστε να μπορεί να γίνει αυτό ?

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Repeater προσωπικά δεν τα προτείνω, είναι λύση εσχάτης ανάγκης :P

Για σωστή δουλειά θες μια εξωτερική κεραία απο την οποία θα φεύγει καλώδιο να πηγαίνει μέσα στο σπίτι και εκεί βάζεις ένα Access Point και έτσι έχεις και WiFi και Ethernet μέσα στο σπίτι. Κόστος πες 50 η κεραία, 15 το καλώδιο και άλλα 25 το Access Point.

Τώρα αν θες να βάλεις το repeater όπως και να έχει έχε στα υπόψιν οτι δεν είναι αδιάβροχο, θες σημείο με καλό σήμα και με ρεύμα για να το βάλεις.

Όσο για την USB κεραία μόνο αν βάλεις κανένα raspberry και απο εκεί να πάρεις ethernet αλλά αξίζει; Φασαρία στο σετάρισμα και μετά δεν ξέρω αν θα κολλάει κιόλας...

Δημοσ.

Κάτι σαν και αυτό το set δηλαδή ?  Access Point & κεραία

Από την στιγμή που θέλουμε modulaki για την κεραία (στην δεύτερη περίπτωση) θα πάμε σε κάτι σαν και αυτό που θα πράξουμε στην πρώτη, σωστά ?

5 ώρες πριν, nikos903 είπε

Καλησπέρα.

Repeater προσωπικά δεν τα προτείνω, είναι λύση εσχάτης ανάγκης :P

Για σωστή δουλειά θες μια εξωτερική κεραία απο την οποία θα φεύγει καλώδιο να πηγαίνει μέσα στο σπίτι και εκεί βάζεις ένα Access Point και έτσι έχεις και WiFi και Ethernet μέσα στο σπίτι. Κόστος πες 50 η κεραία, 15 το καλώδιο και άλλα 25 το Access Point.

Τώρα αν θες να βάλεις το repeater όπως και να έχει έχε στα υπόψιν οτι δεν είναι αδιάβροχο, θες σημείο με καλό σήμα και με ρεύμα για να το βάλεις.

Όσο για την USB κεραία μόνο αν βάλεις κανένα raspberry και απο εκεί να πάρεις ethernet αλλά αξίζει; Φασαρία στο σετάρισμα και μετά δεν ξέρω αν θα κολλάει κιόλας...

Δημοσ.

Σαν Access Point μπορείς να βάλεις αυτό που δείχνεις αλλά κεραία εννοώ κάποιο station, πχ αυτό ή αυτό. Μετά θες και καλώδιο εξωτερικού χώρου για να πας το σήμα μέσα. BTW θέλουν ρύθμιση αυτές οι κεραίες, δεν είναι plug n play όπως οι USB.

Module? Δεν το κατάλαβα αυτό.

• Like 1
Δημοσ.

Module raspberry όπως προανέφερες η arduino. Συγγνώμη αν φανώ λίγο άσχετος απλά δεν έχω ξανά κάνει instal τέτοια κεραία. Ουσιαστικά αντικαθιστά το Ethernet όπου θα φέρναμε από το αρχικό router ? Όταν λες ρύθμιση ? Kαλώδιο θα χρειαστώ το πολύ 2 μετρα ftp και μετά απλά ένα καλώδιο από το Access Point μέχρι την tv

Δημοσ.

Arduino δεν νομίζω να έχει την απαιτούμενη επεξεργαστική ισχύ για κάτι τέτοιο. Δεν χάνεις βέβαια τίποτα να το ψάξεις.

Για raspberry πρέπει να κάνεις κάτι τέτοιο: link.

Αυτές οι κεραίες ναι, είναι client, το καλώδιο που θα πάρεις είναι σαν να είχες πάρει καλώδιο απο το απένατι ρούτερ (χοντρικά).

Καλώδιο 2 μέτρα μόνο; Έξω δεν θα μπει η κεραία; Αν είναι τόσο κοντά το καλό σήμα γιατί δεν βάζεις απλά το tplink σε client σε κανένα παράθυρο; Απο εκεί μετά παίρνεις σε ethernet και το μοιράζεις.

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, nikos903 είπε

Arduino δεν νομίζω να έχει την απαιτούμενη επεξεργαστική ισχύ για κάτι τέτοιο. Δεν χάνεις βέβαια τίποτα να το ψάξεις.

Για raspberry πρέπει να κάνεις κάτι τέτοιο: link.

Αυτές οι κεραίες ναι, είναι client, το καλώδιο που θα πάρεις είναι σαν να είχες πάρει καλώδιο απο το απένατι ρούτερ (χοντρικά).

Καλώδιο 2 μέτρα μόνο; Έξω δεν θα μπει η κεραία; Αν είναι τόσο κοντά το καλό σήμα γιατί δεν βάζεις απλά το tplink σε client σε κανένα παράθυρο; Απο εκεί μετά παίρνεις σε ethernet και το μοιράζεις.

Κάτι είδα, πρέπει να βάλεις ουσιαστικά καρφωτές ip και πάει λέγοντας (με την πρώτη ευκαιρία που θα έχω λεφτά θα την πάρω για δίκια μου χρήση ώστε να μάθω την λειτουργία της) 
Ναι τόσο θέλω μονο γιατί είναι τζαμαρία και βλέπει το rooter στα 35μ με 40μ στην ευθεία του. . Το tplink λες αυτό που είχα ποστάρει πιο πάνω 

Δημοσ.

Καρφωτές ip δεν είναι ανάγκη αλλά όπως βολεύεται καθένας :P

Αν είναι τζάμι και πιάνει χωρίς να βγάλεις έξω κεραία δεν θες τίποτα δύσκολο, ναι παίρνεις το tplink που λες παραπάνω (wa801nd), το συνδέεις ασύρματα με το ρούτερ και έχεις στην ethernet του internet.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...