RaizO_ Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Καλημέρα παιδιά. Το πρόβλημα που έχω είναι ότι καθώς το καινούριο μου build μου έπεσε ο επεξεργαστής και σπάσανε 2 πινάκια. Το προβλημα που έχει τώρα είναι ότι δεν αναγνωρίζει το dual channel ram και ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να το επισκευάσω κάπου ή κάπως . Διάβασα σε ξένα φόρουμ ότι αυτή την εργασία μπορεί να την κάνει κάποιος χρυσοχόος λόγω των εργαλείων που έχει. Επίσης δοκίμασα να βάλω 2 πινάκια από την παλιά μου cpu στο socket της μητρικής αλλά δυστυχώς δεν δούλεψε. Έχετε κάποια συμβουλή??
Sheogorath Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 36 λεπτά πριν, RaizO_ είπε Καλημέρα παιδιά. Το πρόβλημα που έχω είναι ότι καθώς το καινούριο μου build μου έπεσε ο επεξεργαστής και σπάσανε 2 πινάκια. Το προβλημα που έχει τώρα είναι ότι δεν αναγνωρίζει το dual channel ram και ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να το επισκευάσω κάπου ή κάπως . Διάβασα σε ξένα φόρουμ ότι αυτή την εργασία μπορεί να την κάνει κάποιος χρυσοχόος λόγω των εργαλείων που έχει. Επίσης δοκίμασα να βάλω 2 πινάκια από την παλιά μου cpu στο socket της μητρικής αλλά δυστυχώς δεν δούλεψε. Έχετε κάποια συμβουλή?? Καλημέρα, βγάλε τα πινάκια απο το σόκετ. Υπάρχει εδώ μια αναφορά για μαγαζί που επισκεύασε έτσι επεξεργαστή σχεδόν τσάμπα. Ψάξε το φόρουμ, θα ψάξω και εγώ εδώ να βρω το λινκ. Το βρήκα, διάβασε εδώ και στείλε μήνυμα στο TS για στοιχεία του μαγαζιού. 1
RaizO_ Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 3 λεπτά πριν, Sheogorath είπε Καλημέρα, βγάλε τα πινάκια απο το σόκετ. Υπάρχει εδώ μια αναφορά για μαγαζί που επισκεύασε έτσι επεξεργαστή σχεδόν τσάμπα. Ψάξε το φόρουμ, θα ψάξω και εγώ εδώ να βρω το λινκ. Το βρήκα, διάβασε εδώ και στείλε μήνυμα στο TS για στοιχεία του μαγαζιού. Αφού είδα ότι δεν δούλεψε τα έβγαλα . Θα τσεκαρω αυτό που έστειλες και θα σε ενημερώσω . Ευχαριστώ πολύ φίλε.
RaizO_ Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Τελικά ο φίλος δεν ψήθηκε να μου απαντήσει οπότε οποιαδήποτε βοήθεια θα μου είναι πολύ χρήσιμη.
Sheogorath Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 2 ώρες πριν, RaizO_ είπε Τελικά ο φίλος δεν ψήθηκε να μου απαντήσει οπότε οποιαδήποτε βοήθεια θα μου είναι πολύ χρήσιμη. Περίμενε να δει το μήνυμα. Αλλιώς βρες μαγαζί να σου κολλήσει το πινακι.
artshadows Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 σε παρομια περιπτωση ΑΜ3 εκοψα δυο πινς απο πεντιουμ 3 ελαχιστα πιο μακρια και χοντρα ,τα εβαλα στο σοκετ μετα το cpu και ολα οκ
RaizO_ Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 53 λεπτά πριν, Sheogorath είπε Περίμενε να δει το μήνυμα. Αλλιώς βρες μαγαζί να σου κολλήσει το πινακι. Το είδε αλλά δεν. Προσπαθώ να βρω κάποιο κατάστημα που να μπόρει να βοηθήσει αλλά μέχρι τώρα τίποτα. 25 λεπτά πριν, artshadows είπε σε παρομια περιπτωση ΑΜ3 εκοψα δυο πινς απο πεντιουμ 3 ελαχιστα πιο μακρια και χοντρα ,τα εβαλα στο σοκετ μετα το cpu και ολα οκ Φίλε το δοκίμασα χθες αυτό αλλά δυστυχώς δεν δούλεψε. Αφαίρεσα 2 πινακια από ένα παλιό FX επεξεργαστή που έχω και τα έβαλα στις αντίστοιχες θέσεις του σοκετ. Αν δοκιμάσω με καλάι ή κατι τέτοιο πιστεύεις θα γίνει επαφή?
mindtrapper Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Αν είναι έξω έξω τα σπασμένα και είσαι καλός στην κόλληση και έχεις κολλητήρι με πολύ λεπτή μύτη ίσως και γίνει. Μήπως είναι πολύ κοντά τα pins του fx και δεν κάνουν επαφή; 1
RaizO_ Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 16 λεπτά πριν, mindtrapper είπε Αν είναι έξω έξω τα σπασμένα και είσαι καλός στην κόλληση και έχεις κολλητήρι με πολύ λεπτή μύτη ίσως και γίνει. Μήπως είναι πολύ κοντά τα pins του fx και δεν κάνουν επαφή; Το ένα είναι έξω έξω και το άλλο είναι δίπλα του. Με κολλητηρι το φοβάμαι να το κάνω γιατί αυτό που έχω είναι της πλάκας. Για το αν είναι κοντά τα πινς παίζει να έχεις δίκιο γιατί όταν τα έβαλα στο σοκετ δεν προεξείχαν καθόλου.
mindtrapper Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Αν έχεις τίποτα καλώδια που κάθονται μπορείς να τα γδύσεις και να πάρεις τον χαλκό από μέσα. Αν στρίψεις αρκετά μαζί μπορείς να πετύχεις περίπου το πάχος του πιν και να το κόψεις μετά σε διάφορα μήκη για να κάνεις δοκιμές μήπως κάνει επαφή έτσι. Λογικά καλώδιο ethernet θα κάνει. Δεν παίρνω ευθύνη αν βραχυκυκλωσει κάτι. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Από περιέργεια, από τι ύψος έπεσε και έσπασαν αυτά τα δύο πινάκια. Ο χαλκός έχει καλή ελαστικότητα δεν σπάει εύκολα. Εκτός και αν το ζόρισες επανειλημμένα ή ήταν ελαττωματικότατο κομμάτι. Μπορείς να ανεβάσεις μια φώτο; Πάνε σε έναν ηλεκτρονικό που επισκευάζει πλακέτες, λάπτοπς, κινητά, τηλεοράσεις...
artshadows Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) δεν κανει απο fx και εγω ειχα προσπαθησει και δεν τα καταφερα ειχα εναν fx εναν πεντιουμ 4 και εναν πεντιουμ 3 . του fx αν και ιδια τους ελειπε αυτο το ελαχιστο και δεν λειτουργησαν μαλιστα κοντεψαν να μεινουν μεσα !!με τον π4 ακομα χειροτερα .ομως με του π3 η καποιον τετοιο εκοψα το πιν απειροελαχιστα μακρυτερο και με την μηχανικη πιεση που ασκει η ψυκτρα ολα οκ.Γενικα με αυτου του τυπου πατεντα χρειαζεσαι λιγο μεγαλυτερο πιν. υγ αν εισαι π.φαληρο σου δινω πινς Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2019 από artshadows 1
RaizO_ Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 2 ώρες πριν, Nikosmile είπε Από περιέργεια, από τι ύψος έπεσε και έσπασαν αυτά τα δύο πινάκια. Ο χαλκός έχει καλή ελαστικότητα δεν σπάει εύκολα. Εκτός και αν το ζόρισες επανειλημμένα ή ήταν ελαττωματικότατο κομμάτι. Μπορείς να ανεβάσεις μια φώτο; Πάνε σε έναν ηλεκτρονικό που επισκευάζει πλακέτες, λάπτοπς, κινητά, τηλεοράσεις... Έπεσε από το ύψος μου σχεδόν σε χαλί στο πάτωμα... Τα πινακια δεν ειχάν σπάσει αλλά είχαν γίνει ένα με την επιφάνεια της πλακέτας και δεν γινόταν να τα ισιώσα, ίσως γιατί δεν είχα τα κατάλληλα εργαλεία. Ένας ηλεκτρονικός λες να το δεχτεί για να το φτιάξει ? 3 ώρες πριν, mindtrapper είπε Αν έχεις τίποτα καλώδια που κάθονται μπορείς να τα γδύσεις και να πάρεις τον χαλκό από μέσα. Αν στρίψεις αρκετά μαζί μπορείς να πετύχεις περίπου το πάχος του πιν και να το κόψεις μετά σε διάφορα μήκη για να κάνεις δοκιμές μήπως κάνει επαφή έτσι. Λογικά καλώδιο ethernet θα κάνει. Δεν παίρνω ευθύνη αν βραχυκυκλωσει κάτι. Άμα δεν δουλέψει θα το ρίξω πάνω σου 😋 Θα το δοκιμάσω όταν ξεμείνω από επιλόγές . Ευχαριστώ, για την βοήθεια πάντως ! 1 ώρα πριν, artshadows είπε δεν κανει απο fx και εγω ειχα προσπαθησει και δεν τα καταφερα ειχα εναν fx εναν πεντιουμ 4 και εναν πεντιουμ 3 . του fx αν και ιδια τους ελειπε αυτο το ελαχιστο και δεν λειτουργησαν μαλιστα κοντεψαν να μεινουν μεσα !!με τον π4 ακομα χειροτερα .ομως με του π3 η καποιον τετοιο εκοψα το πιν απειροελαχιστα μακρυτερο και με την μηχανικη πιεση που ασκει η ψυκτρα ολα οκ.Γενικα με αυτου του τυπου πατεντα χρειαζεσαι λιγο μεγαλυτερο πιν. υγ αν εισαι π.φαληρο σου δινω πινς Ωραία, τουλάχιστον τώρα ξέρω γιατί δεν μου δούλεψε η πατέντα με τα πινάκια απο FX. Εγώ από Περιστέρι είμαι οπότε θα σε ενημερώσω για το αν θα τα χρειαστώ γιατί μόνο τον FX έχω από παλιούς επεξεργαστές. Ευχαριστώ πολύ πάντως!
HateMe Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Γεια σας παίδες. Υπήρξε ένα θέμα με τον 1600 μου και έσπασε ένα πίνακι έξω έξω και δεν ανοίγει καν το pc τώρα. (Μη ρωτάτε πως :P) Πριν απ' αυτό είχαμε διακοπή ρεύματος και φοβάμαι μην έχει καει καμία μητρική. Είναι σιγουρακι ότι φταίει ο επεξεργαστής, έτσι;
ziaba Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 βάλε ένα κομμάτι σύρμα στην μητρική στο σημείο που μπαίνει το πινάκι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα