andrapos Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 Τα euro 4 ποτέ δεν επιτρέπονταν σε Αθηνα-Θεσσαλονίκη.Οταν επέτρεψαν τα πετρέλαια ήταν για euro 5+.Πολλοί βέβαια έχουν αγοράσει euro 4 εισαγωγής και έχουν δηλώσει με διάφορα κόλπα ότι μένουν επαρχία και κυκλοφορούν κανονικά Αθήνα.Εκτως από το θέμα του πιθανού προστίμου σε έλεγχο υπάρχει και θέμα με το τι γίνεται με την ασφάλεια αν τρακάρεις εντός περιοχής που απαγορεύεται να κυκλοφορείς.Τα euro 5+ πάντως που έχουν αγοραστεί και βγάλει πρώτη άδεια εντός Αθηνων-Θεσσαλονικης νομίζω ότι δύσκολο να τα απαγορεύσουν σύντομα.Πιο πιθανό βλέπω να ανεβάσουν τα τέλη κυκλοφορίας ώστε οι ιδιοκτήτες να τα ξεφορτωθούν από μόνοι τους.. 1
Alexis Mpidis Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 39 λεπτά πριν, andrapos είπε Πολλοί βέβαια έχουν αγοράσει euro 4 εισαγωγής και έχουν δηλώσει με διάφορα κόλπα ότι μένουν επαρχία και κυκλοφορούν κανονικά Αθήνα. Δηλαδή αυτοί που μένουν επαρχία μπορούν να κυκλοφορησουν στην πόλη;
MegalosVeziris Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, Alexis Mpidis είπε Δηλαδή αυτοί που μένουν επαρχία μπορούν να κυκλοφορησουν στην πόλη; ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ στις πολεις να εχεις euro4. Απο μενα αγορασε με βενζινη. 1
adsl2+ Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 6 ώρες πριν, Alexis Mpidis είπε Δηλαδή αυτοί που μένουν επαρχία μπορούν να κυκλοφορησουν στην πόλη; Σύμφωνα με το νόμο 4030/2011 και το άρθρο 50, ταξινομούνται αυτοκίνητα με πετρελαιοκινητήρα στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, ενώ επιτρέπεται παράλληλα και η μετακίνηση αυτών των αυτοκινήτων στις δύο πόλεις. Η μόνη προϋπόθεση που τίθεται είναι να διαθέτει κινητήρα προδιαγραφών ρύπων Euro 5, 6. Αυτό σημαίνει πως αυτοκίνητα Euro 4 ή παλαιότερη τεχνολογίας απαγορεύεται να κυκλοφορούν στις δύο αυτές πόλεις. Έτσι όσα αυτοκίνητα έχουν πρώτη άδεια κυκλοφορίας από το 2009 και πίσω δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν.
paylidis Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 12 ώρες πριν, Alexis Mpidis είπε Ενας φίλος μου εχει ενα κορολα euro 4 του 2006 και παει κανονικά κέντρο. Κάποια στιγμή θα πάει και θα χρειαστεί να γυρίσει με το λεωφορείο...ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ
1988panos2171 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 Αν μπεις με ένα Εuro 4 στην πόλη θεωρητικά δεν έχεις πρόβλημα γιατί δεν γράφει σε κάποιο εμφανές σημείο την κλάση του. Αν όμως γίνει κάποιο ατύχημα και εμπλακούν ασφαλιστικές ενδεχομένος να μην υπάρξει κάλυψη και να οριστεί και διοικητικό πρόστιμο. Σε τυπικό έλεγχο τροχαίας, σπάνια να τύχει μέσα στο κέντρο αλλά αν γίνει και προσέξει το όργανο το EURO4 τότε έχω την εντύπωση πως μπορούν να αφαιρέσουν και τις πινακίδες. Να δώσεις κάποια χρήματα ενώ γνωρίζεις ότι είσαι παράνομος μάλλον δεν αξίζει.
paylidis Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 42 λεπτά πριν, 1988panos2171 είπε Αν μπεις με ένα Εuro 4 στην πόλη θεωρητικά δεν έχεις πρόβλημα γιατί δεν γράφει σε κάποιο εμφανές σημείο την κλάση του. Αν όμως γίνει κάποιο ατύχημα και εμπλακούν ασφαλιστικές ενδεχομένος να μην υπάρξει κάλυψη και να οριστεί και διοικητικό πρόστιμο. Σε τυπικό έλεγχο τροχαίας, σπάνια να τύχει μέσα στο κέντρο αλλά αν γίνει και προσέξει το όργανο το EURO4 τότε έχω την εντύπωση πως μπορούν να αφαιρέσουν και τις πινακίδες. Να δώσεις κάποια χρήματα ενώ γνωρίζεις ότι είσαι παράνομος μάλλον δεν αξίζει. To euro iv δε χρειάζεται να το λέει (που το λέει απλως το εκφράζει με ένα νόμο και όχι κατά λέξη). Η ημερομηνία κατασκευησ Του οχήματος παίζει ρόλο και αυτή φαίνεται στην άδεια και τα καταλαβαίνουν οι τροχαίοι-δεν είναι τόσο ύπνοι όσο πιστεύουν κάποιοι... Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2019 από paylidis 1
ManFromEarth Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 17 ώρες πριν, Alexis Mpidis είπε Ενας φίλος μου εχει ενα κορολα euro 4 του 2006 και παει κανονικά κέντρο. Απ οτι εχω καταλαβει απο δικο μου φιλο με euro 4, που δεν τολμαει καν να πλησιασει την πολη, αν τον πιασουν τον δικο σου θα φαει γαμησακι πολυ σκληρο. οποτε καλο ειναι να τον ενημερωσεις.
Alexis Mpidis Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 1 ώρα πριν, ManFromEarth είπε οποτε καλο ειναι να τον ενημερωσεις. Τον εχω ενημερώσει και του εχω ηδη εκφρασει την ανησυχία μου γιατι θελω και γω πετρέλαιο euro 4! Αυτος ρώτησε έναν φίλο του αστυνομικό και του είπε πως ειναι παράνομο αλλα δεν γράφουν κανεναν!
ManFromEarth Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 ok τοτε προχωρα αφοβα! τα λεμε στα Διαβατά στο επισκεπτηριο.
1988panos2171 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 2 ώρες πριν, paylidis είπε To euro iv δε χρειάζεται να το λέει (που το λέει απλως το εκφράζει με ένα νόμο και όχι κατά λέξη). Η ημερομηνία κατασκευησ Του οχήματος παίζει ρόλο και αυτή φαίνεται στην άδεια και τα καταλαβαίνουν οι τροχαίοι-δεν είναι τόσο ύπνοι όσο πιστεύουν κάποιοι... Χαίρω πολύ αν πάρει στα χέρια του ο άλλος την άδεια, εννοώ δεν το γράφει κάπου πανω στο αμάξωμα. Και όχι οι τροχαίοι εξαρτάται στο τι έλεγχο θέλουν να κάνουν και στο κατά πόσο θα το δώσουν σημασία, μπορεί να μη ασχοληθούν καν, μπορεί όμως και όχι αλλά οι πιθανότητες είναι 50-50 οπότε δεν υπάρχει λόγος να ρισκάρει κάποιος.
kalmik Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 22/1/2019 στις 6:59 ΠΜ, bromiaris είπε Εγώ διάβασα ότι θα απαγορευτούν γενικά οι κινητήρες εσωτερικής καύσεως (βενζίνη, πετρέλαιο και υβριδικά)... Τι;;;; Όχι;;;;; Bεβαίως και θα επιτρέπονται μόνο γαΪδούρια, βοϊδάμαξες κλπ. Όπως και σε ένα σωρό άλλα ζητήματα ζούμε τηνεποχή της παραπληροφόρησης. Όσο για το σκάνδαλο dieselgate μόνον τυχαίο δεν ήταν. ΠΟλιτικά παιγνίδια παίζουν όλοι στις πλάτες μας. Απλώς εμείς μένουμε θλιβεροί παρατηρητές. Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2019 από kalmik 2
panoskatos Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 21/1/2019 στις 9:32 ΜΜ, Alexis Mpidis είπε Καλησπέρα. Πρόσφατα διάβασα τον τίτλο του θέματος σε άρθρα. Ξέρετε αν ισχύει; Εγω εχω ενα αυτοκίνητο 1800 κυβικών βενζίνη και θέλω να το δώσω να πάρω πετρέλαιο αλλα τωρα φρεναρα. Εγω μενω σε χωριό στκν νομό Θεσσαλονίκης . Αυτο σημαίνει οτι δεν θα μπορώ να πηγαίνω στην Θεσσαλονίκη; Αν θέλεις πραγματική οικονομία και χωρίς να υπάρχει ο φόβος της απαγόρευσης παίρνεις ένα με φυσικό αέριο (όχι υγραέριο) Μια καλή και οικονομική πρόταση είναι το fiat Panda. Όσο για το diesel θέλουν πάλι να το κόψουν όπως ήταν και παλιά. Λένε ότι με euro 6b δεν θα υπάρχει θέμα αλλά μπορεί να τους την καρφώσει να το απαγορεψουν και αυτό μετά. Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2019 από panoskatos
paylidis Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Μακαρι. Μας έχουν φλομώσει με τα κωλοπετρελαια τους μέσα στην πόλη, και ανάθεμα αν πραγματική οικονομία και απόσβεση κάνει ο 1/10...φυσικά μαζί να πάρουν πόδι και τα αλλησ Εποχής βρωμοταξι πετρελαίου!
BarcodeCrew Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Γιατι τα παλια αυτοκινητα που ειναι βενζινα ,καλυτερα ειναι? Μας ψεκαζουν χρονια και τωρα σας πειραξε το diesel. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα