Προς το περιεχόμενο

Σχολές Digital Art / 3D Animation?


pinksana

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θα ήθελα να ασχοληθώ με τον τομέα του Digital Art/Animation/3D Animation αλλά είμαι μπερδεμένη ως προς το ποια σχολή στην Ελλάδα αποτελεί την καλύτερη επιλογή.

Και για να προλάβω οποιονδήποτε μου μιλήσει για δυσκολία εύρεσης εργασίας στον συγκεκριμένο τομέα στην Ελλάδα:

1. Το ξέρω αλλά έτσι κι αλλιώς σχεδόν κανένα επάγγελμα δεν έχει προοπτικές στην Ελλάδα άρα προτιμώ να κάνω αυτό που πραγματικά θέλω.

2. Θέλω να φύγω στο εξωτερικό.

Δυστυχώς απ' όσο ξέρω δεν υπάρχει κάποιο ΑΕΙ/ΤΕΙ στην Ελλάδα που να δίνει βάση στο Digital Art και το 3D αλλά όλες οι δημόσιες σχολές τεχνών στη χώρα φαίνεται πως ασχολούνται σχεδόν αποκλειστικά με πιο παραδοσιακές μορφές τέχνης (ζωγραφική, γλυπτική κτλ.) που είναι κάτι που δεν με ενδιαφέρει τόσο. Άρα αποκλείω της Πανελλήνιες (και εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι είμαι 23 χρονών, είχα δώσει Πανελλήνιες εννοείται όταν ήμουν στο λύκειο).

 

Τώρα όσο αφορά τα ιδιωτικά οι επιλογές μου είναι οι εξής απ' ότι είδα. Γενικώς θα προτιμούσα κάτι σε Bachelor αλλά επειδή γενικώς το οικονομικό είναι ένα θέμα αν κάποιο IEK είναι καλό είμαι ανοιχτή και σε αυτό.

Το BA (Hons) in Animation & Interactive Media στην ΑΚΤΟ.

Το Bachelor in Game Art Animation στην SAE.

Και το 3D Animation στο Vellios School of Art.

 

Γνωρίζει κάνεις να μου πει οτιδήποτε σχετικά με τις συγκεκριμένες σχολές/προγράμματα; Ειδικά σε θέμα ποιότητας κτλ. Μιας και τα λεφτά είναι πολλά (δεν έχω επικοινωνήσει ακόμη τηλεφωνικά με κανένα αλλά φαντάζομαι οι τιμές θα κυμαίνονται γύρω στο 6500 ευρώ τον χρόνο) θέλω η απόφαση που θα πάρω να είναι όσο πιο ενημερωμένη γίνεται.

Και υπάρχει κάποιο άλλο ΙΕΚ ή άλλη σχολή στην Ελλάδα που μπορεί να μου δώσει αντίστοιχη κατάρτιση και θα βγει και φθηνότερα;

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων σε όποιον απαντήσει. Είμαι πραγματικά μπερδεμένη ως προς το τι θα ήταν καλύτερο να κάνω και οποιαδήποτε γνώμη μπορεί να μου δώσει κάποια κατεύθυνση ως προς το πως θα ήταν καλύτερο να κινηθώ είναι ευπρόσδεκτη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 χρόνο αργότερα...

Μια εξαιρετική λύση είναι το sae institute που βρίσκεται Αθήνα. Είναι νομίζω σπουδές 3ών χρόνων και καλύπτει 2D - 3D gaming develpment σε πραγματικό χρόνο, animation analyze, music studio και πάρα πολλά άλλα. Ενδιαφέρομαι κι εγώ γι αυτόν τον τομέα, και θα πήγαινα αν δεν ήταν πολύ μακριά από μένα (Καβάλα). Η σελίδα τους είναι αυτή 

https://www.sae.edu/grc/el/campuses/athens

 

Αν θέλεις ρίξε μια ματιά! Εύχομαι καλή συνέχεια σε ό,τι κι αν αποφασίσεις να κάνεις. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...