Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ήθελα τη βοήθειά σας για ένα θέμα που αντιμετωπίζω με το δίκτυό μου.

Το ρούτερ που χρησιμοποιώ είναι το ηρωϊκό SAGEM F@st 2404. Σε αυτό το ρούτερ συνδέομαι ασύρματα με το λάπτοπ και με το κινητό μου τηλέφωνο.

Η απόσταση του γραφείου από το ρούτερ είναι στα 5 περίπου μέτρα στο ίδιο δωμάτιο και χωρίς εμπόδια.

Θέλοντας να συνδέσω και το σταθερό μου υπολογιστή ασύρματα, αγόρασα ένα usb και συγκεκριμένα to TP-LINK TL-WN725N v1. Κάπου εδώ αρχίζουν τα προβλήματά μου. O driver του usb ποτέ δεν εγκαταστάθηκε σωστά στο σταθερό υπολογιστή με windows 10 pro 64bit 1803. Τι και αν κατέβασα τον πρόσφατο driver για τα 10ρια καμία εγκατάσταση δεν ολοκληρώνεται σωστά. Στη διαχείριση συσκευών το usb αναγνωρίζεται ως Realtek RTL8188EU Wirelass Lan 802.11n USB 2.0 Network Adapter.

Παρατήρησα ότι κατά τη διάρκεια των εγκαταστάσεων του TP-LINK, έχανα τη σύνδεση στο δίκτυο από το λάπτοπ και από το κινητό. Όσο έμενε το usb στη θύρα δεν μπορούσα να συνδεθώ πουθενά.

Άρχισα λοιπόν να παίρνω τις πρώτες BSOD στο σταθερό, με το που έβγαζα το usb… ☹️

STOP CODE: DRIVER IRQL NOT LESS OR EQUAL

Αφού απογοητεύτηκα με τις πολλές BSOD άφησα το TP-LINK στην άκρη και σύνδεσα ένα καλώδιο ethernet από το λάπτοπ στο σταθερό. Εδώ να αναφέρω και το λειτουργικό στο λάπτοπ το οποίο είναι Windows 10 pro 64bit 1809. Κανένα σημείο ζωής και με αυτό τον τρόπο, αλλά ας διατηρήσω τις επιφυλάξεις μου για το αν λειτουργεί το καλώδιο… καθώς δεν είδα ανάβει κανένα ledακι στα κλιπσάκια.  

Κάποια ιδέα για το τι μπορεί να φταίει?

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Αφήνω οριστικά στην άκρη το TP-LINK TL-WN725N

Το πρώτο καλώδιο ethernet ήταν όντως ελαττωματικό.

Σε νέα απόπειρα με λειτουργικό καλώδιο ethernet, η εκτέλεση αντιμετώπισης προβλημάτων μου δίνει δίνει το μήνυμα "Ο προσαρμογέας ethernet δεν έχει έγκυρη ρύθμιση παραμέτρων IP"

Και στους δύο υπολογιστές έχω ενεργοποιημένο το DHCP.  Όταν δοκίμασα να κάνω bridge connection wifi και ethernet, πάλι έχασα τη σύνδεση στο internet από το wifi...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...