Προς το περιεχόμενο

Παιχνίδια σε 1600x1200. Φτάνουν τα 128ΜΒ ή θέλει 256;

Nikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σε λιγο καιρό θα πάρω μια 9800 Pro και δεν είμαι σίγουρος αν θα πάω για τα 128ΜΒ ή θα πρέπει να τα σκάσω χοντρα για κάρτα με 256ΜΒ. Το θέμα είναι ότι θέλω να δουλεύω σε 1600x1200 και δεν έχω βρει και πολλά reviews για παιχνίδια σε τέτοιες αναλύσεις. Έχει κανείς καμιά εμπειρία σχετικά με αυτές τις αναλύσεις; Το ξερω ότι με τα λεφτά της 256ΜΒ παίρνεις 2 128αρες κάρτες αλλά αν αξίζει το κόπο...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εκ πείρας , η 9800pro , όπως και όλες οι κάρτες που υπάρχουν σήμερα , ελάχιστα σημερινά παιχνίδια αντέχει να παίξει σε 1600x ανάλυση.

Δεν φταίει η μνήμη , απλά καμιά σημερινή κάρτα δεν έχει αρκετά δυνατό πυρήνα ώστε να αντέξει , χωρίς παραχωρήσεις στην ποιότητα εικόνας.

Και δεν αξίζει , κατ'εμέ , να έχεις δυνατή κάρτα και να έχεις σβηστά anisotropic και antialiasing ή να έχεις έστω και ελάχιστες καθυστερήσεις.

Πάρε την 128ΜΒ , δεν αξίζει η 256MB.

Νικολα εισαι σιγουρος οτι δεν 8ελεις να περιμενεις λιγο ακομα για καρτα γραφικων?

Η 128αρα 8α ειναι κυριλε και οπως ηδη ανεφερε ο "αποκαλυψης" δεν φταιει η μνημη της

Με τετοια αναλυση ομως δεν νομιζω να σου χρειαζεται να ανοιξεις τα καλουδια της καρτας ολα...

Εδω αγγλια πεσανε τρελλα οι 9800προ...μιση τιμη περιπου κοντα στα 75 χιλιαρικα απο τα 140 που ειχαν πριν...πιστευω 8α ακολου8ησει και η ελλαδα αν δεν εχει γινει ηδη...

Οι sapphire+powercolor στο ocuk εχουν £150...

pantos kai i 1024x768 pou einai i agapimeni mou analisi einai mia xara..Simeioteon oti exo 19' monitor kai se analisi 1600x1200 peftei poli xamila to frame rate(kato apo 85hz) kai exo zalades kai nayties...An exeis poli poli kalo monitor 21-22 intson kai sikonei sta 1600x1200 ikanopiitiko frame rate isos kai na aksizei mia tetoia analisi..oson afora tora tis kartes isos prepei na perimeneis tin epomeni (isos kai tin methepomeni) genia karton gia na mporeis na paizeis ola ta teleytaia paixnidia me ola ta filtra energopoiimena kai fisika se analisi 1600x1200....kata tin gnomi mou oute ta 256mb mporoun na voithisoun giati einai thema chip kartas grafikon..ayta... :D

Η οθόνη μου πηγαινει 1600x1200/85hz οπότε είναι αρκετά ικανοποιητική από πλευράς σταθερότητας εικόνας και γι αυτό λέω να την δουλεύω σε αυτή την ανάλυση. Ποτέ μου δεν ενεργοποιώ τα ΑΑ και λοιπά φίλτρα. Τι να πώ, προσωπικά ποτέ δεν είδα ιδιαίτερη διαφορά με αυτά ενεργοποιημένα.

Δεν μπορώ να πω ότι έχω βρει κάπου να γράφει οι χαμηλές συχνότητες ανανέωσης προκαλούν προβλήματα στα μάτια, απλά ότι είναι αρκετα κουραστικές περισσότερο λόγω της αυξομείωσης φωτεινότητας που κάνουν.

Πάντως κι εγώ έω παίξει αρκετά παιχνίδια στα 60hz και δεν μπορώ να πω ότι ήταν ανυπόφορο απλά αρκετά κουραστικό.

Το πρόβλημα δεν θα είναι στη μνήμη, αλλά στην δύναμη της κάρτας. Μην περιμένεις δηλαδή να παίξεις άνετα τα DirectX 9 παιχνίδια με όλα full σε αυτή την ανάλυση. Όσον αφορά τη μνήμη, εξαρτάται από το παιχνίδι (πως χρησιμοποιεί την μνήμη για τα texture και για το AA και το AF).

egw apla na anaferw pws ta 60hz tis othonis mou(daewoo 14" 1996) den exoun kammia sxesi me ta 60hz mias dell 17aras pou exw stin douleia..

i Daewoo einai san tft xwris plaka...

stin dell mono me 75 douleueis kala..

i daewoo den sikonei kai parapano vevaia...

sta 70 ta ftynei opote eimai me 800x600 kai 60hz

:D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...