Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχουμε έναν χώρο παρουσιάσεων/συνεδρίων που έχει τοποθετηθεί ένας TurboX προτζέκτορας εδώ και κάνα 6ρη χρόνια. 😵
Τον τελευταίο καιρό η εικόνα που εκπέμπει έχει «χαλάσει» αρκετά.
Έχει πέσει η φωτεινότητα (δεν εμφανίζει μνμ για αλλαγή λάμπας αλλά μάλλον πλησιάζει η ώρα της) αλλά το μεγάλο θέμα είναι ότι εμφανίζονται στο πανί μικρά άσπρα στίγματα κατά την προβολή.

Συγκεκριμένα, από την μέση και πάνω στην οθόνη παρουσιάσεων εμφανίζει ένα σύνολο από άσπρα στίγματα σαν να βλέπεις ουρανό με αστέρια ένα πράμα. 🙄

Από ότι καταλαβαίνω μάλλον έχεις αρχίσει να τα παίζει/φτήνει.
Στο Πλαίσιο που ρώτησα μου είπαν να τον πάω για έλεγχο αλλά ο τεχνικός που μίλησα μου ανέφερε ότι τα άσπρα στίγματα είναι μάλλον πρόβλημα του επεξεργαστή και όχι της λάμπας.
Τόσο χρόνια μετά για να βρεις ανταλλακτικά (ειδικά για TurboX) είναι μάλλον αδύνατο οπότε η λύση είναι η αλλαγή με καινούργιο.

Θα ήθελα 1-2-3 προτάσεις για να δώ καθότι εγώ δεν έχω εμπειρία από προτζέκτορες με τα κάτωθι στοιχεία:

- Η τοποθέτηση θα είναι στο ταβάνι σε βάση και ανάποδα. (υπάρχει ήδη η βάση του TurboX αλλά δεν ξέρω αν είναι universal)
- Aπόσταση περίπου 5 μέτρα από την οθόνη και σύνδεση με καλώδιο VGA.
- Θέλω ένα μηχάνημα που να μπορεί να αποδόσει και με την αίθουσα μισοφωτισμένη (όχι τρελά πράματα, υπάρχει ροοστάτης που κατεβάζει την ένταση)
- Χρήση θα είναι αποκλειστικά για παρουσιάσεις powerpoint και ελάχιστες φορές κάποιο video clip από youtube.
- Τιμή μέχρι το πολύ 450 ευρώ ΜΑΧ.

Έχετε να προετίνεται κάποια μοντέλα να τα δώ ;;
Ευχαριστώ. :)

Δημοσ.

5 μέτρα; Το πλάτος της εικόνας που θέλεις να βγάλεις πιο είναι; Ή δεν παίζει ρόλο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Pleo είπε

5 μέτρα; Το πλάτος της εικόνας που θέλεις να βγάλεις πιο είναι; Ή δεν παίζει ρόλο;

Κλασσικό πανί/οθόνη 4:3 είναι, νομίζω ότι έβγαιναν σε στάνταρ μέγεθος και από ότι είδα ο παλιός προτζέκτορας βγάζει 1024χ728 ανάλυση.
Τώρα για πλάτος δεν έχω ιδέα να σου πώ για το πανί.

Επεξ/σία από dpolal
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δες το throw ratio που αναγράφει κάθε projector στα χαρακτηριστικά του για να μπορέσεις να βρεις τι μέγεθος οθόνης βγάζει από την απόσταση προβολής. Είναι συγκεκριμένες οι αποστάσεις που μπορεί να μπει ένας projector για να βγάλει συγκεκριμένο μέγεθος οθόνης και το βρίσκεις με το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό.

Φυσικά, θα πρέπει να υπολογίσεις και το offset αλλά και το ύψος τοποθέτησης και γενικώς να βρεις κάτι αντίστοιχο με εκείνο που είχες.

Το βασικό είναι η απόσταση προβολής και πόσο μεγάλη ή μικρή εικόνα μπορεί να βγάλει από εκεί που θα τοποθετηθεί.

https://www.wikihow.com/Mount-a-Projector

Επεξ/σία από Pleo
Δημοσ.
Στις 21/1/2019 στις 10:19 ΜΜ, Pleo είπε

Δες το throw ratio που αναγράφει κάθε projector στα χαρακτηριστικά του για να μπορέσεις να βρεις τι μέγεθος οθόνης βγάζει από την απόσταση προβολής. Είναι συγκεκριμένες οι αποστάσεις που μπορεί να μπει ένας projector για να βγάλει συγκεκριμένο μέγεθος οθόνης και το βρίσκεις με το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό.

Φυσικά, θα πρέπει να υπολογίσεις και το offset αλλά και το ύψος τοποθέτησης και γενικώς να βρεις κάτι αντίστοιχο με εκείνο που είχες.

Το βασικό είναι η απόσταση προβολής και πόσο μεγάλη ή μικρή εικόνα μπορεί να βγάλει από εκεί που θα τοποθετηθεί.

https://www.wikihow.com/Mount-a-Projector

OK, θα τα ψάξω.
Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Μέσα στο budget σου είσαι για έναν σύγχρονο ίδιας ανάλυσης. Θα είναι πολύ πιο φωτεινός βέβαια από αυτόν που έχεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...