honeyed_bee Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Πρόσφατα αγόρασα έναν SSD 500GB και θέλω να τον κάνω εγκατάσταση στο laptop ώστε να φορτώνουν τα windows και τα διάφορα προγράμματα από εκεί. Σκοπεύω λοιπόν, να στεγάσω τον παλιό μου δίσκο HDD, από αυτόν μπουτάρανε τα windows τόσο καιρό, σε εξωτερικό κουτί προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως external storage HDD(με καλώδιο USB)... Πριν όμως φορμάρω τον HDD μου για να είναι διαθέσιμος ως external storage unit,και αφού τον συνδέσω στην θήρα USB του laptop μου, θα μπορούσα με ένα απλό copy-paste να μεταφέρω τα προσωπικά μου αρχεία από τον παλιό HDD στον καινούργιο μου ssd(από τον οποίο θα έχει μπουτάρει και ο υπολογιστής πλέον); Όταν αναφέρομαι σε προσωπικά αρχεία αναφέρομαι στα αρχεία που βρίσκονται στο σχετικό windows user profile του HDD που πλέον όμως δεν χρησιμοποιείται για να φορτώνει το λειτουργικό. Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2019 από honeyed_bee
micos000 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Ναι, μπορείς. Αν τα έχεις στην επιφάνεια εργασίας ή στα έγγραφα μπορεί να σου ζητήσει να πάρεις την κυριότητα για να μπορέσεις να ανοίξεις αυτούς τους φάκελους, πες του ναι. 1
honeyed_bee Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, micos000 είπε Ναι, μπορείς. Αν τα έχεις στην επιφάνεια εργασίας ή στα έγγραφα μπορεί να σου ζητήσει να πάρεις την κυριότητα για να μπορέσεις να ανοίξεις αυτούς τους φάκελους, πες του ναι. Με λίγα λόγια, θα κουμπώσω τον hdd ως external και θα πάω σε :\Users και από εκεί θα κάνω copy paste ότι με ενδιαφέρει στον ssd(από τον οποίο και θα τρέχουν τα windows 10 την δεδομένη στιγμή). Σωστά; 20 λεπτά πριν, micos000 είπε Ναι, μπορείς. Αν τα έχεις στην επιφάνεια εργασίας ή στα έγγραφα μπορεί να σου ζητήσει να πάρεις την κυριότητα για να μπορέσεις να ανοίξεις αυτούς τους φάκελους, πες του ναι. Μήπως πρώτα να μεταφέρω τα αρχεία που με ενδιαφέρουν στον φάκελο Public στον HDD(προς το παρόν ακόμα από εδώ τρέχει το λειτουργικό μου) και να κάνω το copy paste από εκεί(:\Users\Public) αργότερα(όταν ποια θα είναι External Storage Unit); Ίσως ελαχιστοποιήσω μελλοντικά προβλήματα με δικαιώματα έτσι. Περιμένω σχόλια και βοήθεια. Ευχαριστώ και πάλι. Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2019 από honeyed_bee
chsam Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Να απενεργοποιησεις,αν εχεις, και το password του λογαριασμου σου.
honeyed_bee Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 1 ώρα πριν, chsam είπε Να απενεργοποιησεις,αν εχεις, και το password του λογαριασμου σου. Πως το κάνω αυτό; Ακολούθησα τις οδηγίες του παρακάτω video, αυτό εννοούσες; Απενεργοποίησα τον κωδικό λοιπόν(το ελπίζω τουλάχιστον...) και έσωσα τα αρχεία μου με ενδιαφέρουν σε C:\Users\Public\Documents... Είμαι έτοιμος να προχωρήσω στα επόμενα βήματα; Υπάρχει κάτι που ξεχάσαμε;
chsam Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 22 λεπτά πριν, honeyed_bee είπε Πως το κάνω αυτό; Ακολούθησα τις οδηγίες του παρακάτω video, αυτό εννοούσες; Απενεργοποίησα τον κωδικό λοιπόν(το ελπίζω τουλάχιστον...) και έσωσα τα αρχεία μου με ενδιαφέρουν σε C:\Users\Public\Documents... Είμαι έτοιμος να προχωρήσω στα επόμενα βήματα; Υπάρχει κάτι που ξεχάσαμε; Ναι αυτο εννοουσα για απενεργοποιηση.Εφοσον εσωσες τα αρχεια σου κανε οτι θελεις.Μια ερωτηση, γιατι δεν αναφερεις κατι, ο καινουριος ssd εχει τα windows;
donblunts Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 FYI, copy κάνεις απο C:\Users\όνομα_χρήστη και ύστερα
honeyed_bee Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, chsam είπε Ναι αυτο εννοουσα για απενεργοποιηση.Εφοσον εσωσες τα αρχεια σου κανε οτι θελεις.Μια ερωτηση, γιατι δεν αναφερεις κατι, ο καινουριος ssd εχει τα windows; ...όχι...μόλις τον έκανα wipe. Θα περάσω τα windows εξαρχής για να έχω φρέσκω πράγμα. Δεν θα κάνω cloning κλπ... Γιατί ρωτάς για το αν έχει τα windows; Θα τα κατεβάσω από την Microsoft, έχω νόμιμο licence key. 11 λεπτά πριν, donblunts είπε FYI, copy κάνεις απο C:\Users\όνομα_χρήστη και ύστερα Copy θα κάνω ναι από τον hdd(που θα είναι εξωτερικός όμως, όχι ο C:)... Και μετά τα αρχεία θα τα κάνω paste στον δίσκο με το φρέσκο λειτουργικό(τον ssd δηλαδή που θα είναι internal στο laptop). Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2019 από honeyed_bee 1
donblunts Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 10 λεπτά πριν, honeyed_bee είπε Copy θα κάνω ναι από τον hdd(που θα είναι εξωτερικός όμως, όχι ο C:)... Και μετά τα αρχεία θα τα κάνω paste στον δίσκο με το φρέσκο λειτουργικό(τον ssd δηλαδή που θα είναι internal στο laptop). ΟΚ, τσέκαρε το TotalCommander, ίσως σε βοηθήσει σε μεταφορά μεγάλου όγκου αρχείων
micos000 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 7 ώρες πριν, honeyed_bee είπε Μήπως πρώτα να μεταφέρω τα αρχεία που με ενδιαφέρουν στον φάκελο Public στον HDD(προς το παρόν ακόμα από εδώ τρέχει το λειτουργικό μου) και να κάνω το copy paste από εκεί(:\Users\Public) αργότερα(όταν ποια θα είναι External Storage Unit); Ίσως ελαχιστοποιήσω μελλοντικά προβλήματα με δικαιώματα έτσι. Αν μπορείς να μπουτάρεις από τον hdd αυτό είναι καλύτερο. Κάνε έναν φάκελο στον public\desktop και μετέφερε εκεί τα αρχεία σου.
chsam Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 4 ώρες πριν, honeyed_bee είπε Γιατί ρωτάς για το αν έχει τα windows; Θα τα κατεβάσω από την Microsoft, έχω νόμιμο licence key. Γιατι αν ειχες κανει clone δεν θα ειχες λογο να αντιγραψεις τα αρχεια σου.Απλα δεν το ανεφερες κ ηθελα να το ξεκαθαρισω. 1
honeyed_bee Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, micos000 είπε Αν μπορείς να μπουτάρεις από τον hdd αυτό είναι καλύτερο. Κάνε έναν φάκελο στον public\desktop και μετέφερε εκεί τα αρχεία σου. Δεν νομίζω να σε κατάλαβα απόλυτα αν και νομίζω το ίδιο λέμε. Προς το παρόν από τον HDD μπουτάρω και τα αρχεία που με ενδιαφέρουν(και που θα κάνω copy-paste αργότερα) είναι είδη στο C:\Users\Public\Documents... Αυτό εννοοείς; 15 ώρες πριν, donblunts είπε ΟΚ, τσέκαρε το TotalCommander, ίσως σε βοηθήσει σε μεταφορά μεγάλου όγκου αρχείων Τι περισσότερο θα μου προσφέρει το Total Commander σε σχέση με ένα απλό από copy-paste; Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2019 από honeyed_bee
donblunts Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 9 λεπτά πριν, honeyed_bee είπε Τι περισσότερο θα μου προσφέρει το Total Commander σε σχέση με ένα απλό από copy-paste; Σου είπα πιο πάνω. Μεταφορά ΜΕΓΑΛΟΥ όγκου αρχείων. Δεν χάνεις κάτι να το δοκιμάσεις.
micos000 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 39 λεπτά πριν, honeyed_bee είπε Αυτό εννοοείς; Ναι, αυτό.
honeyed_bee Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 21/1/2019 στις 6:40 ΜΜ, donblunts είπε ΟΚ, τσέκαρε το TotalCommander, ίσως σε βοηθήσει σε μεταφορά μεγάλου όγκου αρχείων Μετέφερα 80GB με copy,paste... Ο ποιο απλός τρόπος, ο ποιο καλός τρόπος. Το TotalCommander φαίνεται ενδιαφέρον προγραμματάκι, θα το έχω υπόψιν μου γενικότερα. Επίσης, να ενημερώσω πως ο εξαιτίας του ssd μάλλον τελικά θα αναβάλω και την αγορά νέου laptop. Μια χαρά θα με βολέψει για 1-2 χρόνια ακόμα. Ευχαριστώ που βοηθήσατε.... Ένα θεματάκι έχω που μου έχει ελαφρώς σπάσει τα νεύρα μιας και υπάρχει δυσκολία σύναψης ασύρματης σύνδεσης μεταξύ laptop και printer μου, το παλεύω όμως. Ενώ κατέβασα όλα τα drivers κάτι δεν πάει καλά... Δεν ξέρω. Έχω ένα πολυμηχάνημα ασύρματο, είναι το HP Deskjet Ink Advantage 3855. Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει ευπρόσδεκτος. Στην χειρότερη ίσως αγοράσω ένα 5m καλώδιο να τελειώνει το θέμα αυτό. Επίσης, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχει αυτό το used space στον external HDD που έκανα CLEAN στο diskpart. Επισυνάπτω φωτογραφίες, η δεύτερη φωτογραφία από το paragon partition manager προφανώς λέει πως είναι δεσμευμένο από την Microsoft. Μα αφού έκανα clean... Γνωρίζει κανείς; Όχι πως μου δημιουργεί θέμα, απλά δεν ξέρω τον λόγο που υφίσταται κάτι τέτοιο. Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2019 από honeyed_bee
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα