Προς το περιεχόμενο

GeForce vs Radeon : The Battle Of The Eternity

nikos5800

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, billeiros είπε

Τι μηνυμα να στειλουμε στον ανθρωπο? ο τυπος μπεντσαρει οοοολες τις καρτες στοκ και καλα κανει. το. oc δεν απασχολει τους παντες και ολα τα κομματια δεν ειναι ιδια. Αλλα ρολογια σηκωνει η  καθεμια

Αν μιλάς για OC τότε θα πρέπει η σύγκριση να γίνει και με τις nvidia σε OC. Όλες οι nvidia ένα 7-8% πάνω το έχουν εύκολα σχετικά με OC, ενώ κάποιες επειδή έχουν χαμηλά στοκ ρολόγια (πχ 1070 ti) ανεβαίνουν ακόμα περισσότερο. Εγώ υπέθεσα πως μιλάς για undervolting χωρίς OC, οπότε η κάρτα παίζει σε πιο ψηλό boost για περισσότερη ώρα και έτσι αποδίδει καλύτερα. Στα γραφήματα από το τεστ του Hardware Unboxed, έχεις ένσταση για κάποια από αυτά; Πόσο παραπάνω μπορεί να αποδώσει η Vega 64 LC με undervolt αλλά και συνδυασμό undervolt και OC σε σχέση με τις συγκεκριμένες επιδόσεις που βλέπουμε σε αυτό το τεστ; Όπως σωστά παρατήρησε ο Πέτρος, οι διαφορές στο HWU μεταξύ LC και απλής έκδοσης δεν είναι μεγάλες, τι περιθώριο βελτίωσης υπάρχει εκεί; Γιατί αν μιλάμε για ένα 10% παραπάνω, τότε πχ στο Battlefield 1 που η 1080 Ti έχει 177 και η Vega LC έχει 144, άντε να πάει 158. Αλλά θα πάει και η 1080 Ti παραπάνω αν γίνει OC. Ας πούμε να πάρει ένα 5%. Οπότε θα έχουμε 186 με 158. F1 2008, 138 με 109, άντε να πάει 119, πάλι μεγάλη διαφορά.

Αν τώρα εσύ έχεις το super wow golden vega chip και όντως φτάνει την 1080 ti, και πάλι δεν έχει καμία σημασία. Γιατί θα είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας.

Επεξ/σία από malakudi
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, stock.

TimeSpy,AC Odyssey,Shadow of the Tomb Raider.

timespy.JPG.177cb95f8715d96d5ab511ef6dcb0f32.JPG

aco.jpg.3abb3b261f02610138b2dae02e3b1028.jpg

str.jpg.bfb26d9d6c7958d3cd275e194d4ad052.jpg

O 2700X "πονάει" στο STR (Gpu bound 46%!).H 2080 έπαιζε 95~97% στα πρώτα δύο graphics test του παιχνιδιού.Στο δε τρίτο, βρισκόταν μεταξύ 82~91%.

Επεξ/σία από Tenshi
  • Like 3

Ένα WoT-E, σε ρυθμίσεις "Steve".

Τα fps, τα μετρά με 3ο πρόγραμμα, υποθέτω, οπότε δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά.

wotencore_21_01_2019_17_41_37.png.e227851c69902ec3811ec922ea225df0.png

Για τα AC, όταν λέτε επίπεδο ρυθμίσεων, για ξηγηθείτε λίγο γιατί το έχω μόνο για benches...

Διαλέγετε το preset+ανάλυση και τέλος? Δεν πειράζετε τίποτα άλλο?

• Like 1

Μόλις τώρα, Πέτρος είπε

Ένα WoT-E, σε ρυθμίσεις "Steve".

Τα fps, τα μετρά με 3ο πρόγραμμα, υποθέτω, οπότε δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά.

wotencore_21_01_2019_17_41_37.png.e227851c69902ec3811ec922ea225df0.png

Για τα AC, όταν λέτε επίπεδο ρυθμίσεων, για ξηγηθείτε λίγο γιατί το έχω μόνο για benches...

Διαλέγετε το preset+ανάλυση και τέλος? Δεν πειράζετε τίποτα άλλο?

Βαζεις stock preset very high/ultra high αναλογα τι θες αναλυση και τρεχεις. Τιποτα αλλο δεν πειραζουμε.

• Thanks 1

Μόλις τώρα, Arkin είπε

46% gpu bound? Με 2700x? Τι παιχτηκε εδω? Εχεις dx12?

Ωραιος και στο origins.

Ναί DX12.Δοκίμασα XFR,manual OC,performance enhance.Αντε να πάρω ή να χάσω 1 FPS

ωραια παιδες τα benchmark που ποσταρετε απλα λιγη προσοχη μην το κλεισουν οι moders το νημα , κριμα ειναι ,καλο ειναι να εχουμε τετοιο νημα για να ξερουμε και εμεις κατα ποσο μας δουλευουν τα ξενα site 

Μόλις τώρα, Arkin είπε

Μεγαλο BN κατι συμβαινει εδω. 

και εγω με ryzen εχω το ιδιο προβλημα στο shadow of the tomb raider σε 1080p

• Like 1

Μόλις τώρα, nikos5800 είπε

ωραια παιδες τα benchmark που ποσταρετε απλα λιγη προσοχη μην το κλεισουν οι moders το νημα , κριμα ειναι ,καλο ειναι να εχουμε τετοιο νημα για να ξερουμε και εμεις κατα ποσο μας δουλευουν τα ξενα site 

και εγω με ryzen εχω το ιδιο προβλημα στο shadow of the tomb raider σε 1080p

Τι BN σε βγαζει σε 1080p γιατι σιγουρα με 1080 θα επρεπε να βγαζεις πανω απο 95fps στο shadow. 94 επαιξε η 1070ti οποτε 2-3 πιο πανω πρεπει να εισαι σιγουρα. Ο φιλος εχει bn με τον 2700x αλλα με 2080 εσενα σε κανει bn ο 1600 με την 1080. Ιδια αναλογια. 

7 λεπτά πριν, malakudi είπε

Αν μιλάς για OC τότε θα πρέπει η σύγκριση να γίνει και με τις nvidia σε OC. Όλες οι nvidia ένα 7-8% πάνω το έχουν εύκολα σχετικά με OC, ενώ κάποιες επειδή έχουν χαμηλά στοκ ρολόγια (πχ 1070 ti) ανεβαίνουν ακόμα περισσότερο. Εγώ υπέθεσα πως μιλάς για undervolting χωρίς OC, οπότε η κάρτα παίζει σε πιο ψηλό boost για περισσότερη ώρα και έτσι αποδίδει καλύτερα. Στα γραφήματα από το τεστ του Hardware Unboxed, έχεις ένσταση για κάποια από αυτά; Πόσο παραπάνω μπορεί να αποδώσει η Vega 64 LC με undervolt αλλά και συνδυασμό undervolt και OC σε σχέση με τις συγκεκριμένες επιδόσεις που βλέπουμε σε αυτό το τεστ; Όπως σωστά παρατήρησε ο Πέτρος, οι διαφορές στο HWU μεταξύ LC και απλής έκδοσης δεν είναι μεγάλες, τι περιθώριο βελτίωσης υπάρχει εκεί; Γιατί αν μιλάμε για ένα 10% παραπάνω, τότε πχ στο Battlefield 1 που η 1080 Ti έχει 177 και η Vega LC έχει 144, άντε να πάει 158. Αλλά θα πάει και η 1080 Ti παραπάνω αν γίνει OC. Ας πούμε να πάρει ένα 5%. Οπότε θα έχουμε 186 με 158. F1 2008, 138 με 109, άντε να πάει 119, πάλι μεγάλη διαφορά.

Αν τώρα εσύ έχεις το super wow golden vega chip και όντως φτάνει την 1080 ti, και πάλι δεν έχει καμία σημασία. Γιατί θα είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας.

Εννοειται oced με oced, stock με stock Δεν ειπα κατι διαφορετικο. Οι vega ειναι στημενες τρομερα λαθος απο το εργοστασιο. θελουν λιγο ψαξιμο. ειδικα η liquid αν στρωθει σωστα κανει θαυματα. καμια σχεση με ρα γραφηματα του hw unboxed. Δεν χρέωσα κατι στον steve. μια χαρα αληθινα από τελεσματα βγαζει. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Arkin είπε

13fps διαφορα στο origins με το φιλο πιο πανω. 2080 εχετε και οι 2. Κατι συμβαινει με του φιλου το pc.

Cpu/memory overclock.

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1

AC:Or κι από εμένα, 1080/V.Hi

2019_01.21-17_55.png.9d66ba122655a1e1219b6ee0db27c7b6.png

To παιγνίδι είναι μερικά Patches πίσω, δεν έχω ιδέα αν τρώω μπουκάλι από τον 3800 (δεν ξέρω αν φαίνεται από το γράφημα κάτι τέτοιο). Επίσης, τρέχω από μηχανικό και ήταν εξαιρετικά αισθητό...ακουγόταν το φόρτωμα και οι αντίστοιχοι λόξυγγες.

Στο HU δίνει 64μ.ο. με 56stock.

Θα δούμε στη συνέχεια.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...