Προς το περιεχόμενο

GeForce vs Radeon : The Battle Of The Eternity

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Arkin είπε

Ας περιμένουμε και νούμερα από benchmarks παιχνιδιών τότε. Η υλοποίηση δεν παίζει τόσο ρόλο στα νούμερα αλλά στις θερμοκρασίες θόρυβο. Αν η μία πηγαίνει 2100 και η άλλη των 500 ευρώ 2000mhz core μιλάμε για 2fps διαφορά. Το έγραψες μετά από 30 σελίδες αρχικά έγραφες ότι η 64αρα πιάνει 1080ti για αυτό ανοίχτηκε και το θέμα άλλωστε. 

Ειπα οτι η LIQUID ειναι πιο κοντα της απο οτι οι απλες. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μα αν δεν περνάει την 2070 πως είναι πιο κοντά στην 1080ti? Αυτό δεν καταλαβαίνω. Η 1080ti OC είναι πάνω από 2080 stock. Προφανώς οι vega με uv ανεβαίνουν αλλά το ίδιο γίνεται και με όλες τις κάρτες. Με 80% power limit κρατάω 2100 στην κάρτα μου με θερμοκρασίες που απλά δεν υπάρχουν. Για αυτό έγραφα ότι η 2070 είναι προτιμότερη της vega στην τιμή που παίζει στα 503 ευρώ ξεκινάει από Ελλάδα. Και 380 η 2060 που παίζει στα ίδια με 1080 vega 64 custom. 

Επεξ/σία από Arkin
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, babyonboard είπε

Μηπως να τα μαζευουμε σιγα σιγα ολα σε ενα ? Να υπαρχει μια γενικη εικονα? 

Σωστή σκέψη, αλλά ήδη δύσκολο.

Ξεφύγαμε, γενικότερα.

Κάποια στοιχεία, υπάρχουν πάντως.

Οι 2080Ti είναι εντελώς εκτός συναγωνισμού.

Οι 1080Ti/2080, κονταροχτυπιούνται μεταξύ τους, ανάλογα το εκάστοτε τσιπάκι (και τις ταύλες του κατόχου-χρήστη).

V64L, δεν έχουμε να δούμε (η πέτρα του σκανδάλου).

Τώρα, από V56/1070Ti έως και 1080/V64, γίνεται ένα μπάχαλο.

Αν πιστέψουμε τα αρχικά benches στις παρουσιάσεις, τα 56ρια είναι κανένα 15-20% (και παραπάνω σε πολλές περιπτώσεις) ισχυρότερα.

Αν κοιτάξουμε τα τωρινά benches, άντε βγάλε άκρη...αλλού για αλλού τα νούμερα, χωρίς τον παραμικρό τρόπο σύγκρισης.

Ανάλογα το bench, τα 64ρια είτε δεν φτάνουν είτε αφήνουν πίσω τους τις 1080 (ούτε από δαύτες είδαμε πολλές εδώ).

Οι 1070Ti, είναι ακριβώς αυτό που ήταν όταν βγήκαν...1080LE, όχι 1070. Συμπεριφέρονται συνεπώς, αντίστοιχα.

Ειδικά για το κομμάτι που έκατσε στον @Arkin, μιας και βγάζει σε κάποια bench τα κορυφαία νούμερα στην κατηγορία της, βλέπουμε και τα max της, όσο και πως στέκεται απέναντι σε 56/65/1080.

Πάντως, αν κάτι φαίνεται ξεκάθαρα είναι πως κανένας κερατάς tuber/site/gamer κλπ δεν λέει την αλήθεια, μόνο την αλήθεια, χωρίς φόβο και (κυρίως) χωρίς πάθος.

Παντού, όου συγκρίναμε με αποτελέσματα από διάφορα sites με ίδιες ακριβώς ρυθμίσεις, δεν βγάλαμε παραπλήσια έσω αποτελέσματα.

• Like 9
Δημοσ.

Πετρο ειναι πολυ δυσκολο να βγαλεις συμπερασματα μονο για την καρτα παιζοντας με διαφορετικα συστηματα ειδικα στα 1080p, πχ εσυ στο aco αν ειχες 8700K ας πουμε θα ειχες πολυ καλυτερα νουμερα. Mια γενικη εικονα ομως νομιζω πως πηραμε που ειναι πανω κατω ιδια με τα reviews (τα πιο νορμαλ).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, Arkin είπε

Η 2070 στην τιμή που παίζει δεν έχει αντίπαλο. Στα 500 550 είναι οτι καλύτερο. Στα 350 400 μονόδρομος η 2060. 

Αυτή η 2070 https://www.skroutz.gr/s/16331484/MSI-GeForce-RTX-2070-8GB-Gaming-Z-8G.html έχει 700... εκτός αν νομίζεις ότι η reference zotac του 500αρικο θα έχει ίδιες επιδόσεις.

Με τη δική σου ''λογική'' είναι σαν να λέω εγώ ότι η vega 64 στα 210€ (Τόσο μου κόστισε εμένα) δεν έχει αντίπαλο. Μονόδρομος η vega 64   

Επεξ/σία από leros2004
  • Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, akoinonitos είπε

Πετρο ειναι πολυ δυσκολο να βγαλεις συμπερασματα μονο για την καρτα παιζοντας με διαφορετικα συστηματα ειδικα στα 1080p, πχ εσυ στο aco αν ειχες 8700K ας πουμε θα ειχες πολυ καλυτερα νουμερα. Mια γενικη εικονα ομως νομιζω πως πηραμε που ειναι πανω κατω ιδια με τα reviews (τα πιο νορμαλ).

Για το AC σίγουρα, αλλά είναι εντελώς "λάθος" παιγνίδι για να βγάλεις συμπεράσματα.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Για το AC σίγουρα, αλλά είναι εντελώς "λάθος" παιγνίδι για να βγάλεις συμπεράσματα.

Τα synthetics δεν είναι ρεαλιστικά, τα παιχνίδια είναι ανάλογα την μηχανή και την δουλειά που έχει πέσει για optimizations κτλ, οπότε ή με κάποια φόρμουλα θα βγάλεις κάποιον σταθμισμένο μ.ό  ή δεν έχει ιδιαίτερο νόημα το νήμα.

Το σχόλιο σου ήταν απλά αφορμή για το παραπάνω, συμφωνώ ότι το ACO δεν είναι καλό δείγμα, αλλά κάπου πρέπει να καταλήξουμε εν τέλει.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, leros2004 είπε

Αυτή η 2070 https://www.skroutz.gr/s/16331484/MSI-GeForce-RTX-2070-8GB-Gaming-Z-8G.html έχει 700... εκτός αν νομίζεις ότι η reference zotac του 500αρικο θα έχει ίδιες επιδόσεις.

Με τη δική σου ''λογική'' είναι σαν να λέω εγώ ότι η vega 64 στα 210€ (Τόσο μου κόστισε εμένα) δεν έχει αντίπαλο. Μονόδρομος η vega 64   

Αυτη παντως ξεκιναει απο πολυ ποιο κατω https://www.skroutz.gr/s/16603907/Gigabyte-GeForce-RTX-2070-8GB-Gaming-GV-N2070GAMING-8GC.html και μπορει να γινει σχεδον εφαμιλλη με την msi z...επομενως ναι σε αυτη τη κατηγορια δεν εχει αντιπαλο...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, leros2004 είπε

Η 2070 των 500 ευρω ναι θα εχεις ιδιες επιδοσεις με αυτη τον 700 και επισης περνεις και σε αυτη 2 παιχνιδια και μπορεις να αφαιρεσεις και το ΦΠΑ. Σε θερμοκρασιες και θορυβο αλλαζει μονο. Τωρα αν αυτη των 700 παρει 2fps πανω επειδη θα κλοκαρει 100mhz παραπανω λιγη σημασια εχει. Σιγα μην σου στοιχησε 210. Ακομα και το φπα να βγαλεις και δεν θυμαμαι αν πηρες αυτη στα 470 οποτε τελικη 350 θα σου βγηκε η αυτη με τα 414 που επαιξε μετα και ειναι χειροτερη υλοποιηση. Και δεν παιζει να πουλησες τα παιχνιδια 80 ευρω που τα εβαλες αγγελια οταν ολοι τα πουλανε στα 50 και τα 3 θα την εχεις για παρα πολυ καιρο ενεργη την αγγελια. Στα 60 και τα 3 ισως τα δωσεις. Αρα στα 300 σου βγηκε +-10 ευρω(αν και οταν πουλησεις τα παιχνιδια). Αν το παμε ετσι πριν 1.5 χρονο με βγηκε 200 ευρω η 1070ti κορυφαιας υλοποιησης. Στην κυριολεξια 200 ευρω οχι τα 210 ευρω που γραφεις εσυ απλα για εντυπωσιασμο ενω σου βγηκε 300 ευρω με αφαιρεση φπα και παιχνιδιων. Με αυτη τη λογικη κατω απο 400 θα σου εβγαινε και η 2070 με πολυ ανωτερες επιδοσεις μιση καταναλωση καινουργια αρχιτεκτονικη. Δεν μιλαω καν για 2060.

3 ώρες πριν, mtifosi είπε

Αυτη παντως ξεκιναει απο πολυ ποιο κατω https://www.skroutz.gr/s/16603907/Gigabyte-GeForce-RTX-2070-8GB-Gaming-GV-N2070GAMING-8GC.html και μπορει να γινει σχεδον εφαμιλλη με την msi z...επομενως ναι σε αυτη τη κατηγορια δεν εχει αντιπαλο...

+dlss+rtx συν μιση καταναλωση+freesync(επιτελους) συν καρτα 2018 οχι 2017.

Επεξ/σία από Arkin
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Πέτρος είπε

Μην το απαυτώσουμε κι αυτό.

Δεν μου αρεσουν οι ανακριβειες οποτε καποια πραγματα μπαινουν σε ταξη. Δοκιμασες να φλασαρεις στην 56αρα bios απο την 64?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...