Προς το περιεχόμενο

GeForce vs Radeon : The Battle Of The Eternity

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Ναι 

Η πλάκα είναι ότι το bench του sottr έγινε με λάθος ρυθμίσεις 🤣

@akoinonitos το memtest86 είναι ξεπερασμένο η να χρησιμοποιήσω του dram calculator?

Επεξ/σία από tsoukalasKaminia
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, tsoukalasKaminia είπε

Η πλάκα είναι ότι το bench του sottr έγινε με λάθος ρυθμίσεις 🤣

@akoinonitos το memtest86 είναι ξεπερασμένο η να χρησιμοποιήσω του dram calculator?

https://www.insomnia.gr/forums/topic/704093-intel-coffee-lake-cpus-συζήτηση/?do=findComment&comment=57214173

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, akoinonitos είπε

Ολα κομπλε. 🏍️

11 ώρες πριν, chrisde είπε

Πάρε τα δικά μου για Radeon VII αλλά σε προειδοποιώ ότι δεν αξίζει τον κόπο... Πάρε και αποτελέσματα πριν-μετά για να καταλάβεις. Η συγκεκριμένη κάρτα ωφελείται πιο πολύ από τη συχνότητα (βάλτη και πάνω από 1200 αν μπορείς) παρά από τα σφιχτά timings.

2.jpg

Superposition-Benchmark-v1-1-8332-155876

Superposition-Benchmark-v1-1-8357-155876

@chrisde Πανω απο 1200 memory? Προτιμοτερο απο timings και core?

• Like 1
Δημοσ.
50 λεπτά πριν, tsoukalasKaminia είπε

Ολα κομπλε. 🏍️

@chrisde Πανω απο 1200 memory? Προτιμοτερο απο timings και core?

Από timings ναι. Το core είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Εκεί μπλέκεις με ρεύματα, θερμοκρασίες και θόρυβο. Εγώ από timings δεν είδα αξιοσημείωτη βελτίωση και απ' ότι έχω διαβάσει και άλλοι το ίδιο (για Radeon VII πάντα). Δες και εσύ και κρίνε αν θες.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, chrisde είπε

Από timings ναι. Το core είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Εκεί μπλέκεις με ρεύματα, θερμοκρασίες και θόρυβο. Εγώ από timings δεν είδα αξιοσημείωτη βελτίωση και απ' ότι έχω διαβάσει και άλλοι το ίδιο (για Radeon VII πάντα). Δες και εσύ και κρίνε αν θες.

Η hbm δεν έχει άλλη ρύθμιση για ρεύμα ξεχωριστά από core? Γιατί από ότι βλέπω δεν αλλάζει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, tsoukalasKaminia είπε

Η hbm δεν έχει άλλη ρύθμιση για ρεύμα ξεχωριστά από core? Γιατί από ότι βλέπω δεν αλλάζει.

Nope. To ρεύμα αυτό όμως των πυρήνων μπορεί να επηρεάσει και τις μνήμες αν είναι πολύ χαμηλό.

Υγ) Καλύτερα να μεταφερθούμε στο θέμα της radeon vii ή των ρυθμίσεων για amd γιατί είμαστε ολίγον off-topic εδώ.

Επεξ/σία από chrisde
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, chrisde είπε

Nope. To ρεύμα αυτό όμως των πυρήνων μπορεί να επηρεάσει και τις μνήμες αν είναι πολύ χαμηλό.

1070 mv είναι stock. Έχω αφήσει stock core και έχω ρίξει περίπου 985 mv με hbm 1200. Με παίρνει για 1300 με 1030 mv περίπου; Τέτοια ώρα δεν έχω καθόλου όρεξη για furmark 

Ναι δικό μου λάθος το off topic αφαιρέθηκα 

Off topic
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, tsoukalasKaminia είπε

1070 mv είναι stock. Έχω αφήσει stock core και έχω ρίξει περίπου 985 mv με hbm 1200. Με παίρνει για 1300 με 1030 mv περίπου; Τέτοια ώρα δεν έχω καθόλου όρεξη για furmark 

Ναι δικό μου λάθος το off topic αφαιρέθηκα 

1300 χλωμό να φτάνεις. Ξεκίνα σιγά σιγά με το ρεύμα που έχεις και βλέπεις. Δες νομίζω να χρειαστεί να το ανεβάσεις ιδιαίτερα. Να ξεκαθαρίσω όμως κάτι προς αποφυγή παρεξηγήσεων: Δεν πρόκειται να δεις καμία τρελή διαφορά οπότε μην τρελαίνεσαι. Με default timings και 1200 μνήμη μια χαρά είσαι. Αυτό που είπα στα προηγούμενα post μου είναι ότι το κέρδος από το σκάλισμα των timings για την radeon VII είναι τόσο μικρό, που δεν αξίζει τη βαβούρα. Χίλιες φορές καλύτερα να ανεβάσεις τη μνήμη έστω στα 1230-1240, πάνω κάτω στα ίδια θα είσαι με πολύ λιγότερο κόπο. Αυτό τουλάχιστον είναι το συμπέρασμα που κατέληξα εγώ. Αν κάποιος άλλος με radeon VII πέτυχε κάτι πιο αξιόλογο με τα timings, ας με διαψεύσει...

Επεξ/σία από chrisde
  • Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Λίγο τα tweaks του @akoinonitos, λίγο οι 19.5.2 (μου έδωσαν κάτι, παντού), ακόμα λίγο πιο πάνω...

RAM στα 3333 με πειράματα, εν τω μεταξύ.

427726162_max3333.png.21ca595f8bd2274f817fd6d2488d7b8b.png

Και το προηγούμενο, non validated κιόλας λόγω insider οδηγού, με RAM στα 3400

1418328745_max.png.48fa03cfe2f2bf500b953a35fe0b68e5.png

Στο 1ο πέρασμα που έκανα, με χαμηλότερα ρολόγια GPU ο επεξεργαστής έδωσε +250 πόντους ακόμα στο score του, αλλά μετά μάλλον τον έπιασε η ζέστη από την κάρτα.

Βάλτε και +5 βαθμούς θερμ. δωματίου (τουλάχιστον) σε σχέση με το προηγούμενο πέρασμα-ρεκόρ...

• Like 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μάλλον θα αξίζει καλύτερα μια 2070 Super. Ένα σωρό παιχνίδια που ανακοινώθηκαν και κυρίως το Cyberpunk θα έχουν RTX, προσωπικά δεν θα κοίταγα καν για AMD αν μιλάμε για performance κατηγορία(5700XT/2070+).

Επεξ/σία από Psycho_Warhead
  • Like 1
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Μάλλον θα αξίζει καλύτερα μια 2070 Super. Ένα σωρό παιχνίδια που ανακοινώθηκαν και κυρίως το Cyberpunk θα έχουν RTX, προσωπικά δεν θα κοίταγα καν για AMD αν μιλάμε για performance κατηγορία(5700XT/2070+).

Και θα εχει μειον 100$ στο msrp οποτε θα την δουμε κοντα στα 400 μετα τις πρωτες 2 3 βδομαδες. Κοντραρει στα ισια τις navi και δινει και rtx. 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Arkin είπε

Και θα εχει μειον 100$ στο msrp οποτε θα την δουμε κοντα στα 400 μετα τις πρωτες 2 3 βδομαδες.

Με αυτό το πλευρό να κοιμάσαι... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, mpokwsths είπε

Με αυτό το πλευρό να κοιμάσαι... 

Δες τιμες. 100 κατω απο τις προηγουμενες. Δεν λεω για 2-3 πρωτες βδομαδες αλλα για επειτα.

Nvidia would be planning to undercut the price by $100. If you tally things up then in chronological order the MSRP would be $249, $399 and $599 respectively. 

https://www.guru3d.com/news-story/rumor-nvidia-super-is-a-refreshed-geforce-rtx-2060-(249)2070-(399)2080-(599).html

Αναμενω να γινει επισημο ωστε να εχουμε αμεσο ανταγωνισμο με τις navi.

Επεξ/σία από Arkin

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...