Επισκέπτης Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 58 λεπτά πριν, harskouf είπε Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τη λογική. Όλα όσα αναφέρεις καταλαμβάνουν καταχρηστικά δημόσιο δρόμο. Είναι παράνομα. Ναι μπορείς να πεις, μάστορα τα μηχανάκια των πελατών σου θα είναι στον οριοθετημένο από την αρμόδια αρχή χώρο. Τα υπόλοιπα θα παρκάρουν όπου βρουν ελεύθερο χώρο ή θα τα βάλεις μέσα στο μαγαζί σου. Δεν μπορεί να καταλαμβάνει δημόσιο δρόμο γιατί έτσι θέλει. Ανέκδοτο σε οποιαδήποτε άλλη πολιτισμένη χώρα, είναι να μην το πεις (που φυσικά δεν θα τολμούσε ο μάστορας εκεί να το κάνει) Καταλαβαίνω ότι κάποιες φορές είναι δυνατόν να υπάρξει μια προσωρινή κατάληψη δημόσιου δρόμου (π.χ. γίνεται μια μετακόμιση, χρειάζεται να φορτωθεί κάτι), αλλά η αυθαίρετη εκμετάλευση του δημόσιου δρόμου σε μόνιμη βάση (είτε για να έχω parking, είτε για να εξυπηρετώ τους πελάτες μου, είτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο) προφανώς δεν πρέπει να είναι ανεκτή τα λόγια σου χάνεις. Ο έλληνας δεν αλλάζει. Σε χωριό που μένω, βάζει ο άλλος την παλέτα έξω από το πεζοδρόμιο για να έχει πάρκινκ μπροστά από το σπίτι του. Μια μέρα με σύγχυσε η κατάσταση, και την πέταξα στο ρέμα και έβαλα το δικό μου. Την επομένη βρήκα σπασμένο υαλοκαθαριστήρα. Αι γαμ΄. μαλάκα θα μου σπας εσύ το αμάξι, κάνε ό,τι θέλεις. Φοβήθηκα μην πάρω δωράκι γρατσουνιά από κλειδάκι. *έχει πάρκινκ όσο θέλεις στο χωριό μου, αλλά μου τη σπάει που βάζει παλέτα μπροστά από το σπίτι του.
e-tic Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 1 ώρα πριν, k_w_t είπε Για την πρασια παλι ισχυουν νομοι ακομα και για τα τραπεζοκαθισματα. Αναλυτικα Ο παραχωρούμενος χώρος προς κατάληψη από τραπεζοκαθίσματα αναπτύσσεται πάντα σε επαφή με την οικοδομική γραμμή (ΟΓ) του καταστήματος, ή στη περίπτωση που υπάρχει πρασιά, σε επαφή με τη ρυμοτομική γραμμή (ΡΓ) του καταστήματος! Και οχι απεναντι απο το καταστημα οπως γινεται στην Καλλιροης.. Το ίδιο πράγμα λέμε. Δεν ισχυρίστηκα οτι δεν υπάρχουν νόμοι που να να αφορούν την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και αυτό που παραθέτεις μιλάει ξεκάθαρα για τραπεζοκαθίσματα και μόνο τραπεζοκαθίσματα. Οι μηχανές δεν είναι τραπεζοκαθίσματα οπότε ο συγκεκριμένος νόμος δεν ισχύει για αυτές τις περιπτώσεις όπου υπάρχει μηχανή/όχημα επι του πεζοδρομίου ή της πρασιάς. Σε όχημα επι του πεζοδρομίου που φέρει πινακίδες πρέπει να του βεβαιωθεί παράβαση βάση του άρθρου 36 του ΚΟΚ (40 ευρώ για αυτοκίνητο, 20 για μηχανές) Σε όχημα επί του πεζοδρομίου που δεν φέρει πινακίδες, κινείται η διαδικασία που αφορά τα εγκατελειμμένα. Αν το όχημα βρίσκεται σε πρασιά πρέπει να ελεγχθεί η πολεοδομική πρόβλεψη για την χρήση της πρασιάς. Αν η χρήση της προβλέπει αποκλειστική χρήση απο το κατάστημα τότε μπορεί να αναπτύξει εκεί εμπορεύματα ενώ αν η χρήση της προβλέπει χώρο στάθμευσης τότε μπορεί να σταθμεύσει όχημα/οχήματα (parking). Και ως συνήθως, ο νομοθέτης σε αφήνει μετέωρο όταν πρέπει να διαχωρίσεις αν το μηχανάκι που βρίσκεται μπροστά απο το συνεργείο/αντιπροσωπεία αποτελεί όχημα ή απλά εμπόρευμα...
k_w_t Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Μόλις τώρα, e-tic είπε Το ίδιο πράγμα λέμε. Δεν ισχυρίστηκα οτι δεν υπάρχουν νόμοι που να να αφορούν την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και αυτό που παραθέτεις μιλάει ξεκάθαρα για τραπεζοκαθίσματα και μόνο τραπεζοκαθίσματα. Οι μηχανές δεν είναι τραπεζοκαθίσματα οπότε ο συγκεκριμένος νόμος δεν ισχύει για αυτές τις περιπτώσεις όπου υπάρχει μηχανή/όχημα επι του πεζοδρομίου ή της πρασιάς. Σε όχημα επι του πεζοδρομίου που φέρει πινακίδες πρέπει να του βεβαιωθεί παράβαση βάση του άρθρου 36 του ΚΟΚ (40 ευρώ για αυτοκίνητο, 20 για μηχανές) Σε όχημα επί του πεζοδρομίου που δεν φέρει πινακίδες, κινείται η διαδικασία που αφορά τα εγκατελειμμένα. Αν το όχημα βρίσκεται σε πρασιά πρέπει να ελεγχθεί η πολεοδομική πρόβλεψη για την χρήση της πρασιάς. Αν η χρήση της προβλέπει αποκλειστική χρήση απο το κατάστημα τότε μπορεί να αναπτύξει εκεί εμπορεύματα ενώ αν η χρήση της προβλέπει χώρο στάθμευσης τότε μπορεί να σταθμεύσει όχημα/οχήματα (parking). Και ως συνήθως, ο νομοθέτης σε αφήνει μετέωρο όταν πρέπει να διαχωρίσεις αν το μηχανάκι που βρίσκεται μπροστά απο το συνεργείο/αντιπροσωπεία αποτελεί όχημα ή απλά εμπόρευμα... Οι μηχανες μπροστα ειναι δικαιολογημενες...ΟΚ! Οι απεναντοι ομως ?
e-tic Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, k_w_t είπε Οι μηχανες μπροστα ειναι δικαιολογημενες...ΟΚ! Οι απεναντοι ομως ? Πάμε πάλι: Αν οι μηχανές στο πεζοδρόμιο έχουν πινακίδες πρέπει να τους βεβαιωθεί παράβαση Αν δεν έχουν πινακίδες και ο καταστηματάρχης παραδεχθεί οτι είναι δικές του (εμπόρευμα) πρέπει να του χρεωθεί πρόστιμο 200 ευρώ βάση του άρθρου 48 ΚΟΚ Αν δεν έχουν πινακίδες αλλά ο καταστηματάρχης δεν παραδεχθεί οτι είναι δικές του τότε πρέπει να εκκινηθεί η διαδικασία για τα εγκαταλειμμένα (κόλληση ειδοποιητηρίου για 40 ημέρες και μετά απομάκρυνση) Μην θεωρείς οτι τους υπερασπίζομαι, ίσα-ίσα που και εμένα με ενοχλεί αυτή η εικόνα. Απλά θέλω να αναδείξω το ότι δεν είναι και τόσο εύκολο για κάποιον κρατικό/δημοτικό μηχανισμό να χειριστεί αυτή την κατάσταση και αυτό κυρίως γιατί οι περισσότεροι νόμοι είναι τρύπιοι, διφωρούμενοι και οδηγούν σε καθυστερήσεις και γραφειοκρατία. Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2019 από e-tic
k_w_t Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Απλα κατι μου εγραψες πριν για πρασια... Εαν δεν ζεις στην περιοχη δεν μπορεις να καταλαβεις τι γινεται ωρες ωρες... Εγραψα και νωριτερα οτι πρεπει να πηγαινει μικτο κλιμακιο ... ΔΗΜΟΣ - ΕΦΟΡΙΑ - ΤΡΟΧΑΙΑ. Οποτε οτι και να πει ο μαγαζατορας να μην μπορει ξεφυγει. Και κατι ακομα που ειναι σχετικο : Πολλα συνεργεια δεν εχουν αδεια συνεργειου αλλα βουλκανιζατερ ή εμποριο και τοποθετηση αξεσουαρ. Εκει δεν μπορει να σου πει το εχει αφησει ο πελατης...
telis Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, AristidisZ είπε Έχετε παρατηρήσει ότι στα περισσότερα συνεργεία τα βάζουν όμως μέσα το βράδυ και τα βγάζουν το πρωί ; Σωστό! Έτσι κάνουν οι περισσότεροι. Τι φάση είναι αυτή; Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2019 από telis
nightwalker1990 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Στις 21/1/2019 στις 9:44 ΠΜ, telis είπε Γιατί μπροστά από κάθε συνεργείο μοτοσυκλετών, υπάρχουν μερικές δεκάδες τρακαρισμένα, παρατημένα, σπασμένα μηχανάκια; αφού την θέση για παρκάρισμα δεν την κρατάνε, είναι μόνιμα εκεί, ενώ αυτά που έρχονται για σέρβις ή φτιάξιμο τα βάζουν μέσα εγώ έχω το εξής παράπονο..το καλοκαίρι που είχα ψηθεί ν'αγοράσω μηχανή και γύριζα σε πολλά συνεργεία που έβλεπα κάτι καλό μου λέγανε δεν τα πουλάμε για τους λόγους που ανέφεραν τα παιδιά στα πόστ... και σκέφτομαι.... ένα ρημάδι να πουλάγανε την εβδομάδα θα *βγάζανε κάτι*
Alexandros7474 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Στις 21/1/2019 στις 10:39 ΠΜ, unforgiven είπε Είχαμε συνεργείο μοτοσυκλετών απέναντι από το σπίτι μας, σε περιοχή με προβληματικό παρκάρισμα, οπότε τα σαράβαλα έπιαναν δυο θέσεις στάθμευσης. Του ζητήσαμε ευγενικά να τις απομακρύνει. Τίποτα. Του το ζητήσαμε άγρια. Τίποτα. Το είπαμε στην αστυνομία (που ήταν στο επόμενο στενό). Τίποτα. Διαμαρτυρηθήκαμε στον δήμο. Τίποτα. Ειδοποιήσαμε την υπηρεσία μου μαζεύει εγκταλειμένα οχήματα. Τίποτα. Τελικά το έκλεισε και ησυχάσαμε. Είχα ίδιο πρόβλημα παλιά με έναν που είχε βάλει ένα μεγάλο βαρέλι με τσιμέντο πριν και ένα μετά και έπιανε 2 θέσεις parking . Ήταν κα δικηγόρος . Κάλεσα την αστυνομία μια , δυο , τρεις . Το 100 για να ειναι καταγεγραμμένο. Δεν έγινε τίποτα . Ζητησα ακρόαση από τον διοικητή του τμήματος . Οι λέξεις που ακούει καλά σε μια συζήτηση και όταν αναφέρονται τυχαία είναι οι εξής : 1 ) παράβαση καθήκοντος 2 ) εισαγγελέας Την επόμενη είχαν φύγει τα βαρέλια 3
AristidisZ Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 13 ώρες πριν, telis είπε Σωστό! Έτσι κάνουν οι περισσότεροι. Τι φάση είναι αυτή; Φάση να μην τους τα σηκώσει κανείς το βράδυ, τι άλλο... Εκεί είναι όμως το περίεργο, με ποια λογική να γράψεις ένα παρκαρισμένο όχημα που το βράδυ μπαίνει σε κλειστό χώρο και το πρωί βγαίνει στο πεζοδρόμιο ;
Ntinaras Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Στις 23/1/2019 στις 9:15 ΠΜ, AristidisZ είπε Φάση να μην τους τα σηκώσει κανείς το βράδυ, τι άλλο... Εκεί είναι όμως το περίεργο, με ποια λογική να γράψεις ένα παρκαρισμένο όχημα που το βράδυ μπαίνει σε κλειστό χώρο και το πρωί βγαίνει στο πεζοδρόμιο ; Το παρκαρισμα πανω στο πεζοδρομιο απαγορευεται
AristidisZ Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 2 λεπτά πριν, Ntinaras είπε Το παρκαρισμα πανω στο πεζοδρομιο απαγορευεται Στον δρόμο ήθελα να γράψω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα