Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα σε ολα τα μελη του φορουμ.

Σε παλιο pc (amd athlon, AM3 Socket, 2x 2gb ddr3 Ram) υπαρχει το εξης θεμα: το pc αναβε κανονικα αλλα αργουσε υπερβολικα. Καμμια φορα παταγα το κουμπι να αναψει και ενω επαιρνε μπροστα, η οθονη δεν εδειχνε τιποτε, μαυρη μαυριλα....Χρειαζοντουσαν 7-8 κλεισιματα απ το κουμπι και ξανα ανοιγμα για να παρει μπρος....Και οταν επαιρνε, ηταν αρκετα πιο αργος απο τα συνηθισμενα, ακομα και μετα απο format. Ξεκινησα λοιπον να ψαχνω τι φταιει. Αντικατεστησα αρχικα το σαπιο τροφοδοτικο που ειχε με ενα XFX TS550W Bronze που το ειχα και καθοταν κανενα διμηνο. Δεν ειδα προκοπη αλλα το αφησα επανω στο pc παρολα αυτα. Συνεχισα τρεχοντας ενα memtest και βρηκα οτι το ενα απο τα 2 RAM sticks ειναι προβληματικο (μου πεταξε ενα καρο errors στα πρωτα 2 λεπτα του 1ου pass, το αλλο στικακι ειναι οκ). Το αφαιρω λοιπον απο το pc και παλι το θεμα με την μαυρη οθονη εκει, ακαθεκτο! Δοκιμασα την οθονη σε αλλο pc και δουλευει αψογα.
Το επομενο βημα ηταν να βγαλω την καρτα γραφικων και να δοκιμασω με την onboard....και παλι τα ιδια. Ξηλωσα δισκους κλπ κλπ και δοκιμασα ξανα με την onboard και δε λεει να στρωσει...το μονο που δεν εχω δοκιμασει ακομα ειναι να αποσυνδεσω και τα cd/dvd κλπ. Εννοειται οτι δοκιμασα και χωρις πληκτρολογιο/ποντικι.

Απο θερμοκρασιες ειμαι μια χαρα. Παρατηρω οτι αν το αφησω εντελως εκτος ρευματος για καποιες ωρες μετα παιρνει και δειχνει εικονα με τη μια. Οποτε? Μητρικη? Η παιζει να ειναι τιποτε αλλο και να δωσω τσαμπα λεφτα? 

Δημοσ.

Και εγώ μητρική θα κοιτούσα. Ίσως βρεις κάποια μεταχειρισμένη σε μικρό κόστος. Αλλά ίσως κοίταζα για μία μίνι αναβαθμισούλα σε καινούργια socket.

Δημοσ.

Σε μητρική με πάει κι εμένα αυτή η ιστορία. Η πιο low budget κίνηση που έχω κάνει σε τέτοιο πράγμα, ήταν σε μια μητρική που είχε ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές (AM3 κι αυτή νομίζω) να αλλάξω κανα 8άρι, γιατί είχαν φουσκώσει. Μετά έπαιξε κανονικότατα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις! Με εναν προχειρο οπτικο ελεγχο δεν ειδα κατι περιεργο....Θα ξαναδω μολις μαζευτω και θα ενημερωσω. Υπαρχει καμμια περιπτωση να ειναι κανας cpu? Αν και χλωμο μου φαινεται απλα θελω να αποκλεισω οσο περισσοτερα μπορω προτου βαλω το χερι στην τσεπη.

Edit: Τελικα ηταν οντως μητρικη. Αλλαχτηκε και ολα οκ. Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις!

Επεξ/σία από gazp

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...