Προς το περιεχόμενο

Που αποθηκεύουμε τα video και τις φωτογραφίες μας

xakou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ξέρετε ότι όλα τα μέσα έχουν μια περιορισμένη διάρκεια ζωής.

Έχω ξεκίνησα πριν 4-5 χρόνια τα video μου να τα φτιάχνω Blu-ray  discs , γιατί κάπου διάβασα ότι έχει την μεγαλύτερη διάρκεια ζωής , αλλά και για να τα βλέπω απείθειας στην τηλεόραση.

Βέβαια τώρα παρατηρώ ελλείψεις σε δισκάκια και νομίζω πως η μόδα του Blu-ray έχει φύγει.

Τι προτείνετε ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αρχικά αποθήκευση στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή, όχι σε αυτόν που είναι το λειτουργικό. Μετά έχω δυο σκληρούς 1tb αποκλειστικά για φωτογραφίες και βίντεο, δεν τους ανοιγω ποτέ παρα μονο μια φορά τον μήνα για να περάσω το back up.

Πιστεύω ότι ειμαι καλυμμένος, να κάψω 3 σκληρούς μαζι είναι λιγο δύσκολο.

Επεξ/σία από *Kopanos*
  • Like 1

Σίγουρα σε ένα εξωτερικό σκληρό και άλλη μια μέσα στον υπολογιστή. Εγώ προσωπικά επειδή έχω πάνω από 100gb φωτογραφίες, πληρώνω και της έχω στο cloud. Το one drive της Microsoft σου δίνει το office365 και 1tb με 67 ευρώ το χρόνο ή αν θες το google  τα 15gb δωρεάν και μετά πάει τα 100GB, 2 ευρώ το μήνα. Εκεί δεν πρόκειται να τα χάσεις ποτέ και θα έχεις πρόσβαση από παντού. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όλα τα αρχεία μου είναι στο NAS μου, ένα Synology DS918+ με 4x4TB σε SHR (πρακτικά, περίπου 11TB usable space).
Δύναμαι να χάσω ένα δίσκο χωρίς να χάσω δεδομένα αυτή τη στιγμή.

Το καλό της υπόθεσης αυτής είναι ότι έχω 24/7 accessible data από οπουδήποτε στο κόσμο, + τα extra καλά που έρχονται με μία τέτοια λύση (constant running VM όπου έχω πάνω το site μου, VPN server όπου συνδέομαι όποτε θέλω στο σπίτι και παίζω και με softphone app χρησιμοποιόντας το πακέτο του παρόχου μου, καταγραφικό με 24/7 surveillance κτλ).

Το "κακό" είναι το αρκετά υψηλό αρχικό κόστος απόκτησης: NAS + Ram Upgrade (optional αλλά αν θέλεις να έχεις VM's επιβάλλεται) + SSD caching (optional) + HDD's =  περίπου 1400€. Στα extra υπολογίζεις και ένα UPS που του έβαλα στα 100€ οπότε το 1500€ έφυγε.
Μελλοντικά, ίσως και μέσα στο 2019, μάλλον θα του κάνω και επέκταση, είτε με expansion unit είτε με δέυτερο NAS (ως backup του τωρινού NAS).
Ακριβό κόστος αρχικής απόκτησης - μικρό κόστος συντήρησης. Τα δεδομένα σου είναι δικά σου, σε δικό σου χώρο, 24/7 προσβάσιμα.

Για εμένα, πρέπει να ορίσει κανείς την "αξία" των data του. Αν θεωρεί ότι είναι ok με το να χάσει κάποια από αυτά, τότε τα παραπάνω δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα.

Επεξ/σία από icsd08063
  • Like 1
  • Thanks 1

Ολα τα αρχεία μου τα έχω σε ένα εξωτερικό σκληρό δίσκο (4tb)

Επισεις τα πολύ σημαντικά (αρχεία δουλειάς και φωτογραφίες οικογένειας) τα έχω σε σκληρό,λάπτοπ και cloud 

1 ώρα πριν, icsd08063 είπε

Όλα τα αρχεία μου είναι στο NAS μου, ένα Synology DS918+ με 4x4TB σε SHR (πρακτικά, περίπου 11TB usable space).
Δύναμαι να χάσω ένα δίσκο χωρίς να χάσω δεδομένα αυτή τη στιγμή.

Το καλό της υπόθεσης αυτής είναι ότι έχω 24/7 accessible data από οπουδήποτε στο κόσμο, + τα extra καλά που έρχονται με μία τέτοια λύση (constant running VM όπου έχω πάνω το site μου, VPN server όπου συνδέομαι όποτε θέλω στο σπίτι και παίζω και με softphone app χρησιμοποιόντας το πακέτο του παρόχου μου, καταγραφικό με 24/7 surveillance κτλ).

Το "κακό" είναι το αρκετά υψηλό αρχικό κόστος απόκτησης: NAS + Ram Upgrade (optional αλλά αν θέλεις να έχεις VM's επιβάλλεται) + SSD caching (optional) + HDD's =  περίπου 1400€. Στα extra υπολογίζεις και ένα UPS που του έβαλα στα 100€ οπότε το 1500€ έφυγε.
Μελλοντικά, ίσως και μέσα στο 2019, μάλλον θα του κάνω και επέκταση, είτε με expansion unit είτε με δέυτερο NAS (ως backup του τωρινού NAS).
Ακριβό κόστος αρχικής απόκτησης - μικρό κόστος συντήρησης. Τα δεδομένα σου είναι δικά σου, σε δικό σου χώρο, 24/7 προσβάσιμα.

Για εμένα, πρέπει να ορίσει κανείς την "αξία" των data του. Αν θεωρεί ότι είναι ok με το να χάσει κάποια από αυτά, τότε τα παραπάνω δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα.

Έχω nas Synology με ένα δίσκο... Σκέφτομαι λόγω κόστους να φτιάξω μας με raspberry και mirror για να βάζω εκεί μόνο της φωτογραφίες και τα video.

Τελικά από ότι κατάλαβα κανείς δεν χρησιμοποιεί δισκάκια DVD ή Blu-ray για αποθήκευση...

5 λεπτά πριν, xakou είπε

Έχω nas Synology με ένα δίσκο... Σκέφτομαι λόγω κόστους να φτιάξω μας με raspberry και mirror για να βάζω εκεί μόνο της φωτογραφίες και τα video.

Τελικά από ότι κατάλαβα κανείς δεν χρησιμοποιεί δισκάκια DVD ή Blu-ray για αποθήκευση...

φαντασου εγω δεν εχω καν dvd player στον υπολογιστη!

εχω εναν εξωτερικο και τα περναω εκει μια φορα το μηνα ή το 2μηνο.. οποτε υπαρχουν και σοτ pc και στον εξωτερικο :)

Είχα αγοράσει το πρώτο cd-recorder μου το 1997 (scsi) . Τα επώνυμα δισκάκια που είχα γράψει τότε, δουλεύουν άψογα 22 χρόνια μετά. ΟΛΑ.

Εμπιστεύομαι λοιπόν dvd . 

• Like 1

Τα πραγματικα αναντικαταστατα αρχεια σε 3 διαφορετικους εξωτερικους δισκους στο ντουλαπι.Μια φορα το μηνα back-up τα αρχεια που θελω να σωσω και ΠΙΣΤΕΥΩ οτι ειμαι καλυμενος.

Τα πολυ συμαντικα και αναντικαταστατα, backup σε 2 εξωτερικους σκληρους οι οποιοι αποθηκευονται σε διαφορετικα μερη (αν γινεται και εκτος σπιτιου ο ενας), και στο cloud ολες οι φωτογραφιες. Εχω φτασει στο σημειο να σκεφτομαι να μην σβηνω τις καρτες μνημης της μηχανης και να χρησιμοποιω καινουργιες καθε φορα (απλα για να υπαρχει και ενα backup επιπλεον 😋 )

36 minutes ago, dazed said:

Εχω φτασει στο σημειο να σκεφτομαι να μην σβηνω τις καρτες μνημης της μηχανης και να χρησιμοποιω καινουργιες καθε φορα (απλα για να υπαρχει και ενα backup επιπλεον 😋 )

Το κάνω εδώ και χρόνια τώρα :)

8 ώρες πριν, Dr_73 είπε

Είχα αγοράσει το πρώτο cd-recorder μου το 1997 (scsi) . Τα επώνυμα δισκάκια που είχα γράψει τότε, δουλεύουν άψογα 22 χρόνια μετά. ΟΛΑ.

Εμπιστεύομαι λοιπόν dvd . 

Ειχα γραψει καποια δισκακακια παρα πολυ παλια σε Taiyo Yuden κεραμικα και μη ...ολα δουλευουν ανεξαρτητως χρονολογιας

Κατι αλλα μαρκα με εκαψες αλλα παιζουν και αλλα δεν παιζουν...Εχω σταματησει βεβαια να ασχολουμαι με εγγραφες σε οπτικα μεσα αλλα τα θυμαμαι με νοσταλγια

Αν το δούμε σε επίπεδο του τι είναι ιστορικά δοκιμασμένο ... Σε χαρτί έχουν σωθεί οι φωτογραφίες του προπαππού μου, από τους βαλκανικούς πολέμους, το 1912. 

Όπου κι αν αποθηκεύει κανείς ηλεκτρονικά σήμερα, το θεωρώ εξαιρετικά απίθανο να σώζεται το 2128 . 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...