Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποσό που διαθέτουμε : 850€

Χρήση υπολογιστή :Για γραφειο

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Atlantis Logistics, winpos(for restaurants), winrest(for restaurants)

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Δεν χρειαζομαι οθονη.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Δεν χρειαζομαι περιφερειακα

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Θα προτιμουσα τα κομματια να παρέχονται απο ενα μαγαζι γιατι θελω να τα κοψω ολα μαζι τιμολογιο και θα με διευκολυνε πολυ αυτο. Πχ το eshop.gr, θα με βολευε γιατι κανει και τη συναρμολογηση(αλλα αν ξερετε καποιο καλυτερο προτεινετε το μου)

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Επιθυμω να μου ερθει συναρμολογημενο

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Windows 7, 10

Υ.Γ. Όπως ίσως έχετε καταλαβει δεν ειμαι και τοσο σχετικός με τα ολα πράγματα. Μου ζήτησε το αφεντικο να του φτιάξω εναν υπολογιστη οποτε επειδη δεν το πολυκατεχω ζηταω βοηθεια εδω. Περιμενω τις προτασεις σας και ευχαριστω εκ των προτέρον.

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, Rhamnusia είπε

Μια σύνθεση με 2400g/16gb δεν θα καλύπτει στις δουλειές αυτές; 

Ίσως Raid1 2*500 ssd ή 1 1tb. 

Γενική ερώτηση προς υπόλοιπους. 😋

Νομιζω ενας ssd 256 και ενας hdd 1 TB φτανουν. Κυριως περιμενω προτασεις για το υπολοιπο build

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

η πρότασή μου που να κινηθείς σαν μπούσουλα, για μαγαζιά έχω δει να προτείνουν dexter/vision studio

image.png.5d62cd5cb5b899270a6efe5baa6000a9.png 

Επεξ/σία από Rhamnusia
Δημοσ.

Ευχαριστω για την πρόταση. 

Έχω απορία. Κάρτα γραφικών θα χρειαστει να πάρω ή επειδη πρόκειται για υπολογιστή γραφείου, δεν ειναι απαραίτητο;

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, mitsos.xaralamp είπε

Ευχαριστω για την πρόταση. 

Έχω απορία. Κάρτα γραφικών θα χρειαστει να πάρω ή επειδη πρόκειται για υπολογιστή γραφείου, δεν ειναι απαραίτητο;

έχει ενσωματωμένη η cpu.
υπάρχει η ίδια μητρική Ver2, 1ε φθηνότερη
Κουτί διαλέγεις κάποιο άλλο φυσικά αν δεν σου αρέσει. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και κατι τελευταίο.. Χρειάζεται επιπλέον ανεμιστηράκι ή αυτο που έχει ο επεξεργαστης αρκει; (παιζει να ρωταω βλακεια τωρα)

Επίσης, μπορειτε να μου προτεινετε κανενα dvd-rom ή δεν παιζει ρολο και ειναι ολα πανω κατω ιδια;

Επεξ/σία από mitsos.xaralamp
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, mitsos.xaralamp είπε

Και κατι τελευταίο.. Χρειάζεται επιπλέον ανεμιστηράκι ή αυτο που έχει ο επεξεργαστης αρκει; (παιζει να ρωταω βλακεια τωρα)

Επίσης, μπορειτε να μου προτεινετε κανενα dvd-rom ή δεν παιζει ρολο και ειναι ολα πανω κατω ιδια;

δεν νομίζω να το χρειάζεσαι after market για την cpu, ίσως περισσότερο να βοηθήσει ένα μπροστά να βάζει αέρα. https://www.skroutz.gr/s/7894942/Be-Quiet-Pure-Wings-2-PWM-140mm.html
δεν έχω dvd, δες ένα με κριτικές από σκρουτζ και θα είσαι οκ 

• Like 1
Δημοσ.

Καλό θα ήταν να δείτε με το αφεντικό σου τις ακριβείς απαιτήσεις που έχουν οι εφαρμογές που χρησιμοποιείτε αν και από τα λίγα που γνωρίζω είναι ότι δεν έχουν τρελές απαιτήσεις.

Για επιχειρήσεις ενδείκνυται τα Brands Desktop PC όπως της Dell, της HP κλπ. Αυτά έρχονται έτοιμα όπως το παρακάτω.

https://www.skroutz.gr/s/15854656/Dell-OptiPlex-3060-MT-i5-8500-8GB-1TB-W10.html

Τώρα αυτά τα pc έρχονται με διάφορα parts ανάλογα με το μοντέλο. Άλλα έχουν 4 gb ram και άλλα 8gb. Άλλα δεν έχουν επιπλέον κάρτα γραφικών και άλλα όχι. Επίσης κάποια μπορεί να έχουν ssd ή να μην έχουν λειτουργικό ή να έχουν linux ή windows.

Ένα 2ο που πρέπει να προσέξεις σε αυτά τα pc είναι η εγγύηση. Επειδή το budget που έχετε είναι αρκετό να κοιτάξετε να έχει 5 χρόνια εγγύηση on site.

Π.χ. το παραπάνω pc έχει και windows 10 και 5 χρόνια on site εγγύηση.

Μπορείτε να πάρετε χωρίς λειτουργικό και να αγοράσετε ξεχωριστή άδεια των windows και να τα περάσετε εσείς. καλό είναι να αποφασίσετε ποιο λειτουργικό θα βάλετε. Αν υπάρχει εξοικείωση με τα 10αρια βάλτε 10αρια. Το αναφέρω γιατί δεν είναι εύκολο λειτουργικό τουλάχιστον για αρχή. Με λίγη παραπάνω προσπάθεια δεν νομίζω ότι θα υπάρχει θέμα. Τα win 7 δεν τα δέχονται πλέον όλα τα pc. Οπότε θα πρέπει να το αποφασίσετε για να κάνουμε συγκεκριμένες προτάσεις.

Αν τα win αγοραστούν ξεχωριστά τότε αυτά θα πρέπει να μπουν στο ίδιο τιμολόγιο με το pc για να μην έχετε πρόβλημα σε πιθανό έλεγχο.

Ρίξε μια ματιά στα Brands Desktop PC έχοντας υπόψη τις απαιτήσεις που καλύπτουν τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε. Πιθανολογώ ότι με τα παρακάτω θα είστε καλυμμένοι.

cpu: i5 ή ryzen5(να έχει ενσωματωμένα γραφικά όπως ο 2400g). Μόνο η HP βλέπω να διαθέτει pc με ryzen επεξεργαστές
ram: 8gb
HDD: χωρητικότητα γνωρίζεται εσείς
SSD: θα το κρίνεται εσείς αν είναι απαραίτητος.
DVD: στην συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν
Κάρτα γραφικών: Στην περίπτωση ryzen cpu δεν θα χρειαστείτε. Και αν ακόμα χρειαστείτε μπορείτε να προσθέσετε αργότερα.

Γενικά μπορείτε αργότερα να κάνετε αναβάθμιση όπως π.χ. περισσότερη μνήμη ή έναν ssd.
Προσοχή στον ssd επειδή πρόκειται για επιχείριση αν πάει κάτι στραβά με αυτόν θα είναι δύσκολο να ανακτήσετε τα αρχεία σας εκτός και αν τα αρχεία σας τα κρατάτε στον hdd ή σε κάποιο άλλο μέσο ή server.

• Like 3
Δημοσ.

Εννοείται ότι σε κομμάτια βγάζεις πολύ καλύτερο σύστημα στα ίδια χρήματα. Στα brand desktop pc πληρώνεις κυρίως το onsite support. Έχει πρόβλημα? Τηλ. π.χ. στην Dell και έρχεται στον χώρο σου χωρίς φυσικά να πληρώσεις κατά την διάρκεια της εγγύησης. 

• Like 2
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Αυτο το onsite support ισχύει για ολη την χωρα? Πχ Εμεις ειμαστε Χανια και λεμε να αγοράσω Dell μονο για την εγγύηση. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...