rearshooter Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, στο σπίτι υπάρχουν σε κάθε δωμάτιο οι πρίζες με την καλωδίωση της φωτογραφίας. Το πρόβλημα μου είναι το εξής θέλω να λειτουργούν σαν ethernet για να έχει κάθε δωμάτιο διαδίκτυο. Η εταιρεία τηλεφωνίας ενεργοποίησε την μία από αυτές και από κει παίρνει σήμα το router. Οπότε εγώ πρέπει να δώσω σε μία από τις υπόλοιπες σήμα(rj45) από το router έτσι ώστε να χουν και οι υπόλοιπες..; Το θέμα είναι πως θα το κάνω...τι συνδέσεις πρέπει να γίνουν με την καλωδίωση; Ευχαριστώ Επεξ/σία 20 Ιανουαρίου 2019 από rearshooter
NikosKallithea Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Ο ρουτερ σου εχει 4 Ethernet θα παρεις 4 καλωδια utp έτοιμα και θα συνδέσεις την κάθε μια πρίζα σε διαφορετική πόρτα επάνω στο ρουτερ Αν οι πρίζες ειναι περισσότερες απο 4 τότε θα χρειαστείς και ενα switch ethernet
jkoukos Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Με την προϋπόθεση κάθε πρίζα να έχει το δικό της ξεχωριστό καλώδιο και όλα να τερματίζουν σε ένα σημείο. Από τις φωτογραφίες δεν φαίνεται αυτό και θέλει ψάξιμο, διότι πολύ απλά μπορεί όλες να είναι παράλληλες συνδεμένες, κάτι που ναι μεν δουλεύει για την τηλεφωνία, αλλά όχι για τα Ethernet πακέτα σε δίκτυο.
rearshooter Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 έτσι θα χάσω τις πρίζες!Εγώ θέλω αυτές οι πρίζες να έχουν σήμα ethernet...!Άν είναι με τα 4 utp βάζω κατευθείαν τα laptops,desktops...σωστά?!
jkoukos Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Η κάθε πρίζα έχει πίσω της συνδεδεμένο ένα καλώδιο UTP με 4 ζεύγη (8 καλωδιάκια), όπως δείχνεις σι στην φωτογραφία. Για να σου δώσει Ethernet σήμα η κάθε πρίζα, χρειάζεται η άλλη πλευρά αυτού του καλωδίου να συνδεθεί σε μια συσκευή από την οποία θα έρθει το σήμα. Και σε ρωτάμε λοιπόν. Η άλλη πλευρά αυτού του UTP καλωδίου, που τερματίζει; Η κάθε πρίζα έχει το δικό της μοναδικό καλώδιο; Και αν ναι, που τερματίζουν τα καλώδια απ' όλες τις πρίζες;
rearshooter Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 αυτό είναι το θέμα...από που έρχονται ...πως μπορώ να το βρώ..?Εγώ φανταζόμουν οτι όλες αυτές είναι συνδεδεμένες μεταξύ τους και σκέφτηκα ότι αν δώσω σήμα από το ρουτερ στην μία <<αυτόματα>> θα έχουν όλες γραμμή..
jkoukos Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Όχι δεν λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο το Ethernet δίκτυο. Μόνο η τηλεφωνία. Και αυτό που εικάζω είναι ότι απλά ο ηλεκτρολόγος πέρασε ένα UTP καλώδιο σε σειρά από πρίζα σε πρίζα.
rearshooter Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 οπότε πρέπει να βρω που τερματίζει η άλλη πλευρά..αν όλες τερματίζουν σε κοινό σημείο τότε πως προχωράω?
NikosKallithea Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 5 ώρες πριν, rearshooter είπε οπότε πρέπει να βρω που τερματίζει η άλλη πλευρά..αν όλες τερματίζουν σε κοινό σημείο τότε πως προχωράω? Πας σε καθε πριζα κόβεις το καλώδιο βαζεις ενα μικρό switchακι, μετα στην άλλη το ιδιο, και το ιδιο.
rearshooter Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Εικόνες τιμες;(switchaki) Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2019 από rearshooter
NikosKallithea Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 https://www.skroutz.gr/c/124/network-switch/f/834052/1000-Mbps.html?from=catspan&o=switch+gigabit
rearshooter Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 Πήρα κυριολεκτικά το "ακι" ΟΚ..επειδη με τον τρόπο αυτό δεν γλιτώνω την καλωδίωση λογικό δεν είναι να τραβήξω κατευθείαν από το modem καλώδια πρός άλλες συσκευές;
rearshooter Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 δεν έχω δοκιμάσει αν το ρούτερ μπορεί να συγχρονίσει σε οποιαδήποτε από τις 4 πρίζες...θα το δοκιμάσω υπάρχει κανένα βίντεο ή εικόνες που να δείχνουν παρόμοιες εγκαταστάσεις;
rearshooter Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Το γνωρίζω αλλα και εκεί που συγχρονίζει η πριζα rj45 ειναι!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα