Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Giwrg Mavridis είπε

οχι ανεμιστηράκια δλδ;

Οχι αυτα δεν μπαινουν σε 12v δεν εχω βρει δηλαδη. Περνεις απο κινα Aigo C3 και εισαι κυριος με το τηλεκοντρολ και απιστευτο rgb. Απο ελλαδα θες τα διπλασια τριπλασια.

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Arkin είπε

Οχι αυτα δεν μπαινουν σε 12v δεν εχω βρει δηλαδη. Περνεις απο κινα Aigo C3 και εισαι κυριος με το τηλεκοντρολ και απιστευτο rgb. Απο ελλαδα θες τα διπλασια τριπλασια.

ξες τι; βρήκα πριν λίγο αυτό και αναρωτιέμαι αν θα δουλέψει :https://www.cosmodata.gr/product/311313/

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Giwrg Mavridis είπε

ξες τι; βρήκα πριν λίγο αυτό και αναρωτιέμαι αν θα δουλέψει :https://www.cosmodata.gr/product/311313/

Με της coolermaster τους ανεμιστηρες ναι θα δουλεψει. Απλα πρεπει να ειναι μεσα στο κουτι για να αλλαξεις δηλαδη το φωτισμο πρεπει να το ανοιγεις καθε φορα.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Arkin είπε

Το cam ειναι της nzxt και ελεγχει ολες τις ψυκτρες της το rgb τα fans κτλ.Δεν ελεγχεται μεσα απο το aura δηλαδη

Αυτό το κατάλαβα. Στάσου να φέρω ένα παράδειγμα για να δεις τι εννοούσα πριν: Έστω οτι έχουμε ένα οποιοδήποτε motherboard. Με έναν nzxt rgb κατάλληλο ανεμιστήρα πάνω στο mobo αυτό, μπορώ να αλλάζω χρώμα μέσω cam? Ή μήπως ακόμα και το cam χρειάζεται να είναι το fan πάνω σε κάποιον κοντρολερ?

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Stamer είπε

Αυτό το κατάλαβα. Στάσου να φέρω ένα παράδειγμα για να δεις τι εννοούσα πριν: Έστω οτι έχουμε ένα οποιοδήποτε motherboard. Με έναν nzxt rgb κατάλληλο ανεμιστήρα πάνω στο mobo αυτό, μπορώ να αλλάζω χρώμα μέσω cam? Ή μήπως ακόμα και το cam χρειάζεται να είναι το fan πάνω σε κάποιον κοντρολερ?

Με εναν nzxt rgb ανεμιστηρα και τον controller της nzxt το hue μπορεις να τα ελεγχεις ναι. Θελουν controllers ολα εκτος τα argb που μπαινουν στη μητρικη. Τα φθηνα απο Κινα ειναι τα πιο vfm γιατι Ελλαδα θες τα τριπλασια για τα ιδια πραγματα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Arkin είπε

Με εναν nzxt rgb ανεμιστηρα και τον controller της nzxt το hue μπορεις να τα ελεγχεις ναι. Θελουν controllers ολα εκτος τα argb που μπαινουν στη μητρικη. Τα φθηνα απο Κινα ειναι τα πιο vfm γιατι Ελλαδα θες τα τριπλασια για τα ιδια πραγματα.

thanks ρε Arkin, νομίζω τώρα αρχίζω να τα ξεδιαλύνω στο κεφάλι μου. Θα κάνω μια απόπειρα να τα κατηγοριοποιήσω... όπου είναι διόρθωσέ με :)
Έχουμε δηλαδή τις εξής περιπτώσεις που μπορούμε να παίξουμε με rgb (μιλάω ΜΟΝΟ για να παίζουμε με software μέσα από windows):

1. Ένα (ή περισσότερα ίδια) κατάλληλα rgb fan με το κοντρολεράκι τους και την εφαρμογή της εταιρείας τους βέβαια σε οποιδήποτε motherboard (ρυθμίζουμε βέβαια μόνο το χρώμα των fan)

2. RGB motherboard που σημαίνει οτι το motherboard μπορεί με software να ελέγχει οτι πηγές led έχει πάνω του (και μόνο πάνω του + κανα strip)

3. Motherboard asus,gigabyte,msi που έχουν ειδικό rgb header όπου μετά μπορούμε με την αντίστοιχη εφαρμογή της εταιρείας και ελέγχουμε τα πάντα (ΑΦΟΥ το κοντρολερ που λέγαμε στο #1 θα κουμπώνει στο RGB header του motherboard)

Ελπίζω να τα είπα καλά αλλιώς πάω να πιω ένα ουίσκι και τα παρατάω :P

Επεξ/σία από Stamer
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Stamer είπε

thanks ρε Arkin, νομίζω τώρα αρχίζω να τα ξεδιαλύνω στο κεφάλι μου. Θα κάνω μια απόπειρα να τα κατηγοριοποιήσω... όπου είναι διόρθωσέ με :)
Έχουμε δηλαδή τις εξής περιπτώσεις που μπορούμε να παίξουμε με rgb (μιλάω ΜΟΝΟ για να παίζουμε με software μέσα από windows):

1. Ένα (ή περισσότερα ίδια) κατάλληλα rgb fan με το κοντρολεράκι τους και την εφαρμογή της εταιρείας τους βέβαια σε οποιδήποτε motherboard

2. RGB motherboard που σημαίνει οτι το motherboard μπορεί με software να ελέγχει οτι πηγές led έχει πάνω του (και μόνο πάνω του, όχι σε εξτρα led)

3. Motherboard asus,gigabyte,msi που έχουν ειδικό rgb header όπου μετά μπορούμε με την αντίστοιχη εφαρμογή της εταιρείας και ελέγχουμε τα πάντα (ΑΦΟΥ το κοντρολερ που λέγαμε στο #1 θα κουμπώνει στο RGB header του motherboard)

Ελπίζω να τα είπα καλά αλλιώς πάω να πιω ένα ουίσκι και τα παρατάω :P

Αψογος αυτες ειναι οι κατηγοριες συν τα fans που εχουν controller αλλα δεν εχουν εφαρμογη τα ελεγχεις με τηλεκοντρολ ασυρματα. Οπως τις rgb strip σκεψου. 

Τα πιο βολικα ειναι τα argb που κουμπωνουν στις μητρικες. Τα βαζεις ουτε controller τιποτα. Ελεγχος μεσα απο Aura. Αυτα με controller και ελεγχο μεσω software εταιριας ειναι και τα πιο ακριβα και αυτα με τηλεκοντρολ ειναι αρκετα φθηνα και κανουν καλη δουλεια. Εγω δεν ηξερα για τα argb και παρηγγειλα τετοια μολις τα κυκλοφορησε η coolermaster. Αλλα βρηκα βιντεο που εδειχνε τα ιδια τα εβαλε σε 12v rgb θυρα και τα εκαψε και τα ακυρωσα. Θελει πολυ προσοχη που θα κουμπωσουν.

• Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Arkin είπε

Τα πιο βολικα ειναι τα argb που κουμπωνουν στις μητρικες. Τα βαζεις ουτε controller τιποτα. Ελεγχος μεσα απο Aura

Ωραίος! Άρα θα τα έβαζα ως 4η κατηγορία αυτά. 

Πραγματικά έσπαγα το κεφάλι μου ρε παιδί μου και γι'αυτό φταίνε όλες οι ρημάδες οι εταιρείες με ηλίθια μαρκετίστικα κόλπα τους που οτι mobo και να δεις στο site τους, δεν σου εξηγούν στα αλήθεια τι συμβαίνει αλλά μόνο σου δείχνουν οτι κάνεις έτσι και αλλιώς! 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Stamer είπε

Ωραίος! Άρα θα τα έβαζα ως 4η κατηγορία αυτά. 

Πραγματικά έσπαγα το κεφάλι μου ρε παιδί μου και γι'αυτό φταίνε όλες οι ρημάδες οι εταιρείες με ηλίθια μαρκετίστικα κόλπα τους που οτι mobo και να δεις στο site τους, δεν σου εξηγούν στα αλήθεια τι συμβαίνει αλλά μόνο σου δείχνουν οτι κάνεις έτσι και αλλιώς! 

Αστα να πανε εγω να δεις ποσο ειχα σπασει το κεφαλι μου. Τελικα τα ξεδιαλυναμε ολα. 

Για μενα αξιζουν πολυ αυτα

https://www.aliexpress.com/item/Aigo-aurora-c3-c5-computer-case-pc-fan-radiator-fan-rgb-adjust-led-120mm-cooling-cooler/32873558774.html?spm=2114.search0604.3.2.789234bbjLXKy9&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_4_10065_10068_319_317_10696_453_10084_454_10083_433_10618_431_10304_10307_10820_10821_537_10302_536_10059_10884_10887_100031_321_322_10103,searchweb201603_51,ppcSwitch_0&algo_expid=46b4d484-dd61-4fc4-827e-a35c1e4420b9-0&algo_pvid=46b4d484-dd61-4fc4-827e-a35c1e4420b9

Αρκετα φθηνα και ελεγχεις τα παντα απο το τηλεκοντρολ. Αυτα που υπαρχουν Ελλαδα ειναι πανακριβα για rgb με τους controller τους.

Η σε κατι τετοιο επισης εξαιρετικη τιμη για το πακετο

https://www.skroutz.gr/s/13241820/Deepcool-RF-120-RGB-3-Pack.html

Τωρα αν εχεις rgb 5v header κοιταμε κατι σε argb της coolermaster που εβγαλε πριν κατι μηνες.

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι οτι τα mobo που δεν δηλώνουν απλά rgb (σαν αυτά που έβαλε ο TS δηλαδή) αλλά είναι AURA, Fusion κ.λ.π. είναι πολύ πιο ακριβά από τα άλλα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Stamer είπε

Η αλήθεια είναι οτι τα mobo που δεν δηλώνουν απλά rgb (σαν αυτά που έβαλε ο TS δηλαδή) αλλά είναι AURA, Fusion κ.λ.π. είναι πολύ πιο ακριβά από τα άλλα

Αυτα με argb κυκλοφορησαν περσι και φετος προσθεσαν και 2 3 argb μιας και βγηκαν τετοια προιοντα. Aura/fusion/mystic ειναι η πλειοψηφια των μητρικων το θεμα ειναι τι headers εχουν πανω τους. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Arkin είπε

και φετος προσθεσαν και 2 3 argb μιας και βγηκαν τετοια προιοντα

Καλή φάση! Καλύτερο μου ακούγεται, όντως!

Δημοσ.
23 ώρες πριν, Stamer είπε

Καλή φάση! Καλύτερο μου ακούγεται, όντως!

22 ώρες πριν, Arkin είπε

Eιναι αρκετα βολικο ναι αρκει να προσεξεις να εχει η μητρικη τετοια headers.

Παιδιά εγώ πιστευω θα αρχίσω να τα ξεδιάλυνω όταν χτίσω το pc και καταλάβω τις θύρες και τα πινάκια της μητρικής γιατί τωρα είναι μόνο θεωρία στο μυαλό μου. Πρακτικά, τι θα μπορούσα να κανω με την μητρική της gigabyte που ανέφερα; Αξίζει αυτό το controller της coolermaster; Αν μπορείτε να τα εξηγήσετε απλά και συγκεκριμένα για την περίπτωσή μου θα με βοηθούσε πολυ! Ευχαριστώ!

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Giwrg Mavridis είπε

Παιδιά εγώ πιστευω θα αρχίσω να τα ξεδιάλυνω όταν χτίσω το pc και καταλάβω τις θύρες και τα πινάκια της μητρικής γιατί τωρα είναι μόνο θεωρία στο μυαλό μου. Πρακτικά, τι θα μπορούσα να κανω με την μητρική της gigabyte που ανέφερα; Αξίζει αυτό το controller της coolermaster; Αν μπορείτε να τα εξηγήσετε απλά και συγκεκριμένα για την περίπτωσή μου θα με βοηθούσε πολυ! Ευχαριστώ!

Εδω ειμαστε να ρωτησεις οτι θελεις. Η μητρικη σου εχει πανω 12v θυρα. Δηλαδη μπορεις να βαλεις rgb strip και να την ελεγχεις μεσω του προγραμματος fusion πολυ ευκολα. Μετα η θα πας σε controller που αυτος της cooler εχει το θεμα οτι πρεπει να ανοιγεις το κουτι εκτος αν κανεις τρυπα και τον βγαλεις απο εξω μετα πας σε controller που χειριζονται με προγραμμα software αλλα ειναι ακριβοι. Οι αμεσως πιο βολικοι και φθηνοι ειναι αυτος της Aigo που εδειξα που κανει παρα πολυ καλη δουλεια. Εχεις το τηλεκοντρολ σου και ρυθμιζεις τα παντα. Σε τιμη που δεν θα βρεις αλλου. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...