Giwrg Mavridis Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα και θα ρωτήσω μια ερώτηση που με έχει μπερδέψει πολύ και είμαι σίγουρος πολλούς άλλους μαζί μου. Επειδή είμαι σε budget θα πάρω για το νέο σύστημα μου μια φθηνή μητρική <100ε και κατέληξα σε αυτές: https://www.skroutz.gr/s/11722258/MSI-B350M-PRO-VDH.html?keyphrase=MSI+B350M+PRO-VDH. https://www.skroutz.gr/s/15556630/Gigabyte-B450M-DS3H-rev-1-0.html?keyphrase=Gigabyte+B450M+DS3H. Εάν βάλω rgb ανεμιστηράκια θα μπορώ να τα ρυθμίσω μέσω κάποιου προγράμματος της μητρικής; Μου έχουν πει πως πρέπει να το υποστηρίζει η μητρική και από οτι ειδα το κουτί της πρώτης που έχω link έχει rgb σύμβολο. Όμως κάποιοι λένε πως υποστηρίζει μόνο led strip και οχι fans, τεσπα ζήτω από κάποιο που γνωρίζει να μας φωτίσει! Όσοι δεν γνωρίζουν χρειαζόμαι βοήθεια επίσης με το ποια από τις δυο να επιλέξω γιατί δεν γνωρίζει από μητρικής και επίσης μου έχουν πει οτι θα έχω πρόβλημα αν κουμπώνω μια 8 άρα γιατί υποστηρίζει ram με 2 modules. Ευχαριστώ πολύ! Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2019 από Giwrg Mavridis
TechnoState Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) ....Καλησπέρα και θα ρωτήσω μια ρωτήσω θα ερώτηση που με έχει μπερδέψει πολύ και είμαι σίγουρος πολλούς άλλους μαζί μου...... Bad trip???... εγώ να δεις μπέρδεμα!!! Στα κριτήρια αναζήτησης σου έχεις επιλέξει rgb μητρικές??? Λογικά θα υποστηρίζουν, μέσω module κ rgb φανακια εκτός απο τα on board rgb. Επεξ/σία 20 Ιανουαρίου 2019 από TechnoState
Giwrg Mavridis Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 16 ώρες πριν, TechnoState είπε ....Καλησπέρα και θα ρωτήσω μια ρωτήσω θα ερώτηση που με έχει μπερδέψει πολύ και είμαι σίγουρος πολλούς άλλους μαζί μου...... Bad trip???... εγώ να δεις μπέρδεμα!!! Στα κριτήρια αναζήτησης σου έχεις επιλέξει rgb μητρικές??? Λογικά θα υποστηρίζουν, μέσω module κ rgb φανακια εκτός απο τα on board rgb. Έχουν δεν εννοώ RGB πάνω στην μητρική αλλά να μπορώ να ελέγχω μέσω αυτής τα RGB ανεμιστηράκια. (Module?)
Stamer Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 18 ώρες πριν, Giwrg Mavridis είπε Καλησπέρα και θα ρωτήσω μια ερώτηση που με έχει μπερδέψει πολύ και είμαι σίγουρος πολλούς άλλους μαζί μου. Επειδή είμαι σε budget θα πάρω για το νέο σύστημα μου μια φθηνή μητρική <100ε και κατέληξα σε αυτές: https://www.skroutz.gr/s/11722258/MSI-B350M-PRO-VDH.html?keyphrase=MSI+B350M+PRO-VDH. https://www.skroutz.gr/s/15556630/Gigabyte-B450M-DS3H-rev-1-0.html?keyphrase=Gigabyte+B450M+DS3H. Εάν βάλω rgb ανεμιστηράκια θα μπορώ να τα ρυθμίσω μέσω κάποιου προγράμματος της μητρικής; Μου έχουν πει πως πρέπει να το υποστηρίζει η μητρική και από οτι ειδα το κουτί της πρώτης που έχω link έχει rgb σύμβολο. Όμως κάποιοι λένε πως υποστηρίζει μόνο led strip και οχι fans, τεσπα ζήτω από κάποιο που γνωρίζει να μας φωτίσει! Όσοι δεν γνωρίζουν χρειαζόμαι βοήθεια επίσης με το ποια από τις δυο να επιλέξω γιατί δεν γνωρίζει από μητρικής και επίσης μου έχουν πει οτι θα έχω πρόβλημα αν κουμπώνω μια 8 άρα γιατί υποστηρίζει ram με 2 modules. Ευχαριστώ πολύ! Όντως φίλε είναι μπέρδεμα. Και εγώ το ψάχνω αρκετό καιρό αλλά δεν έχω βγάλει ιδιαίτερη άκρη. Το σίγουρο είναι οτι όλοι οι κατασκευαστές τα λένε μπερδεμένα και μας έχουν σκίσει στο ψευτο-μαρκετινγκ, γι'αυτό δεν βγάζουμε άκρη. Από τα λίγα που έχω καταλάβει, είναι οτι τέτοιου είδους motherboards είτε τα δίνουν ως σκέτο rgb (και καλά σαν αυτό που ανέφερες, για τα strips και τα φωτάκια πάνω στο motherboard) είτε με rgb header (4pin slot) που μετά με software μπορείς να αλλάζεις χρώματα κ.λ.π. κ.λ.π. Η Asus έχει το Aura Η gigabyte το RGB Fusion Η msi το Mystic light Ωστόσο ακόμα μπερδεμένος είμαι και δεν έχω βρει και εγώ κόσμο που να ξέρει τι γίνεται ακριβώς. Όταν έρθει η ώρα που όντως θα αγοράσω, προσωπικά θα επιλέξω 1-2 motherboards και στείλω email στην μαμα εταιρεία για να ρωτήσω συγκεκριμένα αυτά που θέλω (για να είμαι 100% σίγουρος)
Giwrg Mavridis Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 2 ώρες πριν, Stamer είπε Όντως φίλε είναι μπέρδεμα. Και εγώ το ψάχνω αρκετό καιρό αλλά δεν έχω βγάλει ιδιαίτερη άκρη. Το σίγουρο είναι οτι όλοι οι κατασκευαστές τα λένε μπερδεμένα και μας έχουν σκίσει στο ψευτο-μαρκετινγκ, γι'αυτό δεν βγάζουμε άκρη. Από τα λίγα που έχω καταλάβει, είναι οτι τέτοιου είδους motherboards είτε τα δίνουν ως σκέτο rgb (και καλά σαν αυτό που ανέφερες, για τα strips και τα φωτάκια πάνω στο motherboard) είτε με rgb header (4pin slot) που μετά με software μπορείς να αλλάζεις χρώματα κ.λ.π. κ.λ.π. Η Asus έχει το Aura Η gigabyte το RGB Fusion Η msi το Mystic light Ωστόσο ακόμα μπερδεμένος είμαι και δεν έχω βρει και εγώ κόσμο που να ξέρει τι γίνεται ακριβώς. Όταν έρθει η ώρα που όντως θα αγοράσω, προσωπικά θα επιλέξω 1-2 motherboards και στείλω email στην μαμα εταιρεία για να ρωτήσω συγκεκριμένα αυτά που θέλω (για να είμαι 100% σίγουρος) πιστεύεις με την δίκη μου θα γίνει τπτ;
Stamer Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Νομιζω δεν μπορεί να ρυθμίσει τα φώτα των fans με software αυτά τα 2 motherboards που εβαλες
Arkin Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 2 ώρες πριν, Stamer είπε Όντως φίλε είναι μπέρδεμα. Και εγώ το ψάχνω αρκετό καιρό αλλά δεν έχω βγάλει ιδιαίτερη άκρη. Το σίγουρο είναι οτι όλοι οι κατασκευαστές τα λένε μπερδεμένα και μας έχουν σκίσει στο ψευτο-μαρκετινγκ, γι'αυτό δεν βγάζουμε άκρη. Από τα λίγα που έχω καταλάβει, είναι οτι τέτοιου είδους motherboards είτε τα δίνουν ως σκέτο rgb (και καλά σαν αυτό που ανέφερες, για τα strips και τα φωτάκια πάνω στο motherboard) είτε με rgb header (4pin slot) που μετά με software μπορείς να αλλάζεις χρώματα κ.λ.π. κ.λ.π. Η Asus έχει το Aura Η gigabyte το RGB Fusion Η msi το Mystic light Ωστόσο ακόμα μπερδεμένος είμαι και δεν έχω βρει και εγώ κόσμο που να ξέρει τι γίνεται ακριβώς. Όταν έρθει η ώρα που όντως θα αγοράσω, προσωπικά θα επιλέξω 1-2 motherboards και στείλω email στην μαμα εταιρεία για να ρωτήσω συγκεκριμένα αυτά που θέλω (για να είμαι 100% σίγουρος) Κοιτα. Ram gpu δουλευουν κανονικα μαζι με μητρικη με το aura/fusion/mystic light. Μετα αν παμε στα ανεμιστηρακια αν ειναι argb 5volt πρεπει η μητρικη να εχει 5v υποδοχη για να κουμπωσουν αλλιως θες controller. Η rgb strip κουμπωνει σε οποιαδηποτε 12v rgb θυρα με 4 πινακια. Η ψυκτρες εχουν δικο τους συστημα rgb πχ η nzxt δουλευει με το cam. Γενικα ολα συνδιαζονται. Για ανεμιστηρες υπαρχουν οι αυτονομοι με δικο τους controller και με τηλεκοντρολ τους ρυθμιζεις εξ'αποστασεως.
Stamer Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 3 λεπτά πριν, Arkin είπε Η ψυκτρες εχουν δικο τους συστημα rgb πχ η nzxt δουλευει με το cam. Γενικα ολα συνδιαζονται. Για ανεμιστηρες υπαρχουν οι αυτονομοι με δικο τους controller και με τηλεκοντρολ τους ρυθμιζεις εξ'αποστασεως. Όπα περίμενε τώρα γιατί έβαλες νομίζω μια μεταβλητή που μου είχε διαφύγει. Καταρχήν, controllers ή app τα αφήνουμε λίγο στην απ' έξω... Όσο αφορά το cam που είπες, για να το κάνουμε πιο λιανα και να το καταλάβουμε. Λες ότι μπορούμε να βάλουμε οποιοδήποτε rgb fan (που να το υποστηρίζει βέβαια η εταιρεία του αυτό) σε οποιοδήποτε motherboard και με λογισμικό δικό του να αλλάζουμε το φως?
Giwrg Mavridis Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 9 λεπτά πριν, Arkin είπε Κοιτα. Ram gpu δουλευουν κανονικα μαζι με μητρικη με το aura/fusion/mystic light. Μετα αν παμε στα ανεμιστηρακια αν ειναι argb 5volt πρεπει η μητρικη να εχει 5v υποδοχη για να κουμπωσουν αλλιως θες controller. Η rgb strip κουμπωνει σε οποιαδηποτε 12v rgb θυρα με 4 πινακια. Η ψυκτρες εχουν δικο τους συστημα rgb πχ η nzxt δουλευει με το cam. Γενικα ολα συνδιαζονται. Για ανεμιστηρες υπαρχουν οι αυτονομοι με δικο τους controller και με τηλεκοντρολ τους ρυθμιζεις εξ'αποστασεως. Δεν κατάλαβα πολλά πράγματα ειδικά με πινάκια και volt αλλά 2 λεπτά πριν, Stamer είπε Όπα περίμενε τώρα γιατί έβαλες νομίζω μια μεταβλητή που μου είχε διαφύγει. Καταρχήν, controllers ή app τα αφήνουμε λίγο στην απ' έξω... Όσο αφορά το cam που είπες, για να το κάνουμε πιο λιανα και να το καταλάβουμε. Λες ότι μπορούμε να βάλουμε οποιοδήποτε rgb fan (που να το υποστηρίζει βέβαια η εταιρεία του αυτό) σε οποιοδήποτε motherboard και με λογισμικό δικό του να αλλάζουμε το φως? Έχω την ίδια απορία!
Arkin Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 2 λεπτά πριν, Stamer είπε Όπα περίμενε τώρα γιατί έβαλες νομίζω μια μεταβλητή που μου είχε διαφύγει. Καταρχήν, controllers ή app τα αφήνουμε λίγο στην απ' έξω... Όσο αφορά το cam που είπες, για να το κάνουμε πιο λιανα και να το καταλάβουμε. Λες ότι μπορούμε να βάλουμε οποιοδήποτε rgb fan (που να το υποστηρίζει βέβαια η εταιρεία του αυτό) σε οποιοδήποτε motherboard και με λογισμικό δικό του να αλλάζουμε το φως? Το cam ειναι της nzxt και ελεγχει ολες τις ψυκτρες της το rgb τα fans κτλ.Δεν ελεγχεται μεσα απο το aura δηλαδη. Αλλα φανς συνδεονται στη μητρικη σε argb θυρα αλλα εχουν RF και δουλευουν με τηλεκοντρολ. 1 λεπτό πριν, Giwrg Mavridis είπε Δεν κατάλαβα πολλά πράγματα ειδικά με πινάκια και volt αλλά Έχω την ίδια απορία! RGB υποδοχες εχει 4 πινακια και δινει 12volt ρευμα. Κυριως rgb strips η καναν ssd που υποστηριζει 12v. Τα ανεμιστηρακια controllarontai απο argb θυρα αυτη εχει 3 πινακια. Αν μπει 5v argb ανεμιστηρας σε 12v θα καουν τα led.
Giwrg Mavridis Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 3 λεπτά πριν, Arkin είπε Το cam ειναι της nzxt και ελεγχει ολες τις ψυκτρες της το rgb τα fans κτλ.Δεν ελεγχεται μεσα απο το aura δηλαδη. Αλλα φανς συνδεονται στη μητρικη σε argb θυρα αλλα εχουν RF και δουλευουν με τηλεκοντρολ. RGB υποδοχες εχει 4 πινακια και δινει 12volt ρευμα. Κυριως rgb strips η καναν ssd που υποστηριζει 12v. Τα ανεμιστηρακια controllarontai απο argb θυρα αυτη εχει 3 πινακια. Αν μπει 5v argb ανεμιστηρας σε 12v θα καουν τα led. Α καλά πολύ μπέρδεμα πρώτη φορά θα χτίσω και τα χάσα... μάλιστα, μπορει όμως να καταλάβει εσυ που γνωρίζεις εάν η μητρική μου έχει την δυνατότητα; Εάν οχι αυτά με το controller που υπάρχουν; Γιατί ακούγεται απλό να τα ρυθμίζω με το controller.
Arkin Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Μόλις τώρα, Giwrg Mavridis είπε Α καλά πολύ μπέρδεμα πρώτη φορά θα χτίσω και τα χάσα... μάλιστα, μπορει όμως να καταλάβει εσυ που γνωρίζεις εάν η μητρική μου έχει την δυνατότητα; Εάν οχι αυτά με το controller που υπάρχουν; Γιατί ακούγεται απλό να τα ρυθμίζω με το controller. Δωσε μου λινκ της μητρικης που εχεις να το δω
Giwrg Mavridis Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 2 ώρες πριν, Arkin είπε Δωσε μου λινκ της μητρικης που εχεις να το δω Gigabyte B450M DS3H αυτή είναι η μητρική 2 ώρες πριν, Stamer είπε Όπα περίμενε τώρα γιατί έβαλες νομίζω μια μεταβλητή που μου είχε διαφύγει. Καταρχήν, controllers ή app τα αφήνουμε λίγο στην απ' έξω... Όσο αφορά το cam που είπες, για να το κάνουμε πιο λιανα και να το καταλάβουμε. Λες ότι μπορούμε να βάλουμε οποιοδήποτε rgb fan (που να το υποστηρίζει βέβαια η εταιρεία του αυτό) σε οποιοδήποτε motherboard και με λογισμικό δικό του να αλλάζουμε το φως? αυτό είναι μια κάποια λύση, ξέσπασε τπτ για το συγκεκριμένο;https://www.cosmodata.gr/product/311313/
Arkin Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 38 λεπτά πριν, Giwrg Mavridis είπε Gigabyte B450M DS3H αυτή είναι η μητρική αυτό είναι μια κάποια λύση, ξέσπασε τπτ για το συγκεκριμένο;https://www.cosmodata.gr/product/311313/ Η μητρικη σου εχει rgb header αλλα μονο 12volt. Οποτε μπορεις να κουμπωσεις πανω strip και να την χειριζεσαι μεσω του fusion.
Giwrg Mavridis Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 12 λεπτά πριν, Arkin είπε Η μητρικη σου εχει rgb header αλλα μονο 12volt. Οποτε μπορεις να κουμπωσεις πανω strip και να την χειριζεσαι μεσω του fusion. οχι ανεμιστηράκια δλδ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα