iageogr Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Παρεμπιπτόντος, kwstas77 εγραψες πιο πανω οτι απέρριψες και 4-5 προτάσεις ακόμα. Ηδη εγραψες για την accenture. Οι υπολοιπες που απέρριψες δεν σουν προσφεραν τα χρηματα (800 ευρω απο οτι καταλαβα επιθυμεις) και τις συνθηκες που ηθελες; (8ωρο)
kwstas77 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Οι δυο προτάσεις ήταν με βασικό μισθό και πάλι και η μια εξ’ αυτών για δουλειά από το σπίτι (προφανώς για να δικαιολογήσει το χαμηλό μισθό). Η 3η περίπτωση, αφορούσε εταιρεία η οποία έδινε 1100 σαν την Accenture, αλλά αντί για ΙΚΑ, έδινε ιδιωτική ασφάλεια και αν ήθελες ΙΚ Α έπρεπε να κάνεις αυτασφάλιση...ψάξε βρες, έτσι τελικά, σκεπτόμενος, λέω 1η δουλειά είναι, έμπειρια δεν έχεις, έξω πανεπιστημιακές γνώσεις δεν, άρα πάρε αυτά που σου δίνουν λίγο πάνω από τον βασικό με ασφάλεια ΙΚΑ, να περάσει ένας χρόνος, να μάθεις 5 πράγματα και να αποκτήσεις και κάποια μικρή προϋπηρεσία και βλέπεις. Ε ο χρόνος κοντεύει να περάσει, κοιταζω το μέλλον και βλέπω ότι τα 500 κάτι δεν φτάνουν οπότε για αυτό έχω μπει σε σκέψεις....
BTL Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 28 λεπτά πριν, kwstas77 είπε Οι δυο προτάσεις ήταν με βασικό μισθό και πάλι και η μια εξ’ αυτών για δουλειά από το σπίτι (προφανώς για να δικαιολογήσει το χαμηλό μισθό). Η 3η περίπτωση, αφορούσε εταιρεία η οποία έδινε 1100 σαν την Accenture, αλλά αντί για ΙΚΑ, έδινε ιδιωτική ασφάλεια και αν ήθελες ΙΚ Α έπρεπε να κάνεις αυτασφάλιση...ψάξε βρες, έτσι τελικά, σκεπτόμενος, λέω 1η δουλειά είναι, έμπειρια δεν έχεις, έξω πανεπιστημιακές γνώσεις δεν, άρα πάρε αυτά που σου δίνουν λίγο πάνω από τον βασικό με ασφάλεια ΙΚΑ, να περάσει ένας χρόνος, να μάθεις 5 πράγματα και να αποκτήσεις και κάποια μικρή προϋπηρεσία και βλέπεις. Ε ο χρόνος κοντεύει να περάσει, κοιταζω το μέλλον και βλέπω ότι τα 500 κάτι δεν φτάνουν οπότε για αυτό έχω μπει σε σκέψεις.... Κλείνω φέτος 15 χρόνια στον κλάδο της πληροφορικής. Το σκεπτικό σου ήταν σωστό. Εγώ ολα αυτά τα χρόνια εφάρμοσα την ακόλουθη λογική: Οταν ξεκινάω σε ένα νέο περιβάλλον εργασίας, δουλεύω και διαβάζω όσο μπορώ περισσότερο ώστε να εξελίσσω τις γνώσεις μου. Οταν αισθανθώ σίγουρος για τον εαυτό μου και εχω καλή γνώση του περιβάλλοντος στο οποίο δουλεύω (γίνω σε ένα βαθμό απαραίτητος), αρχίζω να κοιτώ εναλλακτικές. Έχοντας τις εναλλακτικές έτοιμες ξεκινώ τη διαπραγμάτευση.
kostakis81 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 12 ώρες πριν, kwstas77 είπε Ακριβώς έτσι σκέφτηκα και εγώ όταν απέρριψα προτάσεις στυλ accenture για 10ωρο+ με 1100 +. Το θέμα είναι να ζεις κιόλας για να τα τρως. Γενικώς δεν είμαι άνθρωπος καριέρας, θέλω να βγάζω απλώς για να ζω αξιοπρεπώς και μέχρι εκεί. Για αυτό σε πρωινό μου post έγραψα ότι δεν ψάχνω ούτε τα χιλιάρικα, ούτε τα 500 από την άλλη... Φίλε Κώστα εδώ είσαι λάθος Δεν είναι zero sum game δΥστυχος και αυτό το σκεπτικό δεν ταιριάζει σε πληροφορικαριο του ιδιωτικού τομέα Αν σε ενδιαφέρει πήγαινε να μπεις στο δημόσιο που όντος είναι έτσι Δύστυχος πρέπει κάθε 3 χρόνια περίπου να ζητάς αύξηση 25% την οποία το πιθανότερο είναι ότι δεν θα σου την δίνουν οπότε θα πρέπει να την παίρνεις μόνος σου αλλάζοντας δουλείες Δεν υπάρχουν συναισθηματισμοί όπως έγραψε ένας πιο πάνω για τον απλούστατο λόγο οι εργοδότες δεν έχουν ούτε αυτοί συναισθηματισμόυς και αν βρεθούν στη δύσκολη θα σε σουτάρουν με την πρώτη ευκαιρία ,\ Don’t be emotional its just business Χρειάζεται να είσαι σκληρός υπολογιστής καταστάσεων και αν διαπιστώσεις ότι είσαι απαραίτητος τότε πας και τους παίρνεις τα σώβρακα και μόνο έτσι θα σε σέβονται να ξέρεις… Όταν λες άνθρωπος καριέρας τι εννοείς να ξέρεις ότι τα 1500 με 2000 δεν είναι σοβαρά λεφτά και δεν φτάνουν με την καμιά οπότε ουτε δύσκολο είναι να τα Πάρεις και τα παίρνουν πολλοί γύρο σου οπότε σταμάτα αυτήν την παθητική στάση γιατί μακροπρόθεσμα θα σου βγει σε κακό Δηλαδή σπούδασες και έκανες μεταπτυχιακά για να πάρεις 1000 ευρώ και να αράξεις ….νοπ νοπ νοπ Πήγαινε και παρτους τα σώβρακα Εδώ σε γκομενιτσες γραματεις του λυκείου και δίνουν τα 2κ για πλάκα εσυ δεν θα τα πάρεις 1
ManFromEarth Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 13 ώρες πριν, kwstas77 είπε Ακριβώς έτσι σκέφτηκα και εγώ όταν απέρριψα προτάσεις στυλ accenture για 10ωρο+ με 1100 +. Το θέμα είναι να ζεις κιόλας για να τα τρως. Γενικώς δεν είμαι άνθρωπος καριέρας, θέλω να βγάζω απλώς για να ζω αξιοπρεπώς και μέχρι εκεί. Για αυτό σε πρωινό μου post έγραψα ότι δεν ψάχνω ούτε τα χιλιάρικα, ούτε τα 500 από την άλλη... Γνωμη μου, εχεις ξεκινησει την καριερα σου με πολυ λαθος νοοτροπια (το λες και μονος σου, οτι δεν θελεις να κανεις καριερα). Πρεπει πρωτα να λυσεις αυτο, και μετα να δεις πώς θα παρεις αυξηση.
kwstas77 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 12 λεπτά πριν, kostakis81 είπε Φίλε Κώστα εδώ είσαι λάθος Δεν είναι zero sum game δΥστυχος και αυτό το σκεπτικό δεν ταιριάζει σε πληροφορικαριο του ιδιωτικού τομέα Αν σε ενδιαφέρει πήγαινε να μπεις στο δημόσιο που όντος είναι έτσι Δύστυχος πρέπει κάθε 3 χρόνια περίπου να ζητάς αύξηση 25% την οποία το πιθανότερο είναι ότι δεν θα σου την δίνουν οπότε θα πρέπει να την παίρνεις μόνος σου αλλάζοντας δουλείες Δεν υπάρχουν συναισθηματισμοί όπως έγραψε ένας πιο πάνω για τον απλούστατο λόγο οι εργοδότες δεν έχουν ούτε αυτοί συναισθηματισμόυς και αν βρεθούν στη δύσκολη θα σε σουτάρουν με την πρώτη ευκαιρία ,\ Don’t be emotional its just business Χρειάζεται να είσαι σκληρός υπολογιστής καταστάσεων και αν διαπιστώσεις ότι είσαι απαραίτητος τότε πας και τους παίρνεις τα σώβρακα και μόνο έτσι θα σε σέβονται να ξέρεις… Όταν λες άνθρωπος καριέρας τι εννοείς να ξέρεις ότι τα 1500 με 2000 δεν είναι σοβαρά λεφτά και δεν φτάνουν με την καμιά οπότε ουτε δύσκολο είναι να τα Πάρεις και τα παίρνουν πολλοί γύρο σου οπότε σταμάτα αυτήν την παθητική στάση γιατί μακροπρόθεσμα θα σου βγει σε κακό Δηλαδή σπούδασες και έκανες μεταπτυχιακά για να πάρεις 1000 ευρώ και να αράξεις ….νοπ νοπ νοπ Πήγαινε και παρτους τα σώβρακα Εδώ σε γκομενιτσες γραματεις του λυκείου και δίνουν τα 2κ για πλάκα εσυ δεν θα τα πάρεις Συμφωνώ με όσα λες, αλλά δεν βλέπω να δίνουν τα 1500-2000 χωρίς να σε λιώσουν σε καμία των περιπτώσεων. Από την άλλη, λέγοντας ότι δεν θέλω να κάνω καριέρα, εννοώ ότι θέλω να έχω και προσωπική ζωή και να μην δουλεύω όλη μέρα, ακόμα και αν παίρνω κοντά στα 800-1000. Το δημόσιο που λες, προσωπικά, το θεωρώ μια πολύ καλή επιλογή σε σχέση με αυτά που ζητάω, το θέμα είναι ότι πλέον προσλήψεις δεν γίνονται. 5 λεπτά πριν, ManFromEarth είπε Γνωμη μου, εχεις ξεκινησει την καριερα σου με πολυ λαθος νοοτροπια (το λες και μονος σου, οτι δεν θελεις να κανεις καριερα). Πρεπει πρωτα να λυσεις αυτο, και μετα να δεις πώς θα παρεις αυξηση. Δεν σε καταλαβαίνω, τι εννοείς να το λύσω; Προσωπική μου επιλογή είναι να μην θέλω να ζω για να δουλεύω αλλά να δουλεύω για να ζω, ακόμα και αν αυτό έχει κάποιο αντίκτυπο στις αποδοχές. Αλλά από την άλλη δεν μπορώ να δεχθώ ότι τα πάντα είναι ή του ύψους ή του βάθους, ή 500 ή 2000...Νομίζω είναι ξεκάθαρο αυτό που λέω
skiabox Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Στις 20/1/2019 στις 9:28 ΜΜ, Ather είπε Γνωστός μου πήρε 30% αύξηση σε διάστημα 6 αν θυμάμαι καλά μηνών. Αν τους εισαι απαραίτητος και σε σοβαρή εταιρία σου τα σκάνε. Θα το καταλάβεις όταν κάνεις τα κονέ σου και τους ενημερώσεις ότι σκέφτεσαι να φύγεις. Προσοχή όχι μπλόφες γιατί δεν είναι τιποτα χαζοί. Στην ΕΥΔΑΠ δουλεύει;
ManFromEarth Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Μόλις τώρα, kwstas77 είπε Δεν σε καταλαβαίνω, τι εννοείς να το λύσω; Προσωπική μου επιλογή είναι να μην θέλω να ζω για να δουλεύω αλλά να δουλεύω για να ζω, ακόμα και αν αυτό έχει κάποιο αντίκτυπο στις αποδοχές. Αλλά από την άλλη δεν μπορώ να δεχθώ ότι τα πάντα είναι ή του ύψους ή του βάθους, ή 500 ή 2000...Νομίζω είναι ξεκάθαρο αυτό που λέω Φυσικα και ειναι προσωπικη σου επιλογη. απλα δεν γινεται και να μη θελεις να κανεις καριερα και να σκεφτεσαι στους 10 μηνες γι αυξηση. Πρεπει να κανεις την επιλογη σου. 1
skiabox Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Δηλαδή ο προγραμματιστής στην Ελλάδα πληρώνεται όσο ο σκουπιδιάρης του Δήμου; Για αυτό με όποιον προγραμματιστή Έλληνα μιλάς στο #Slack είναι εξωτερικό; Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2019 από skiabox
kostakis81 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 8 λεπτά πριν, kwstas77 είπε Συμφωνώ με όσα λες, αλλά δεν βλέπω να δίνουν τα 1500-2000 χωρίς να σε λιώσουν σε καμία των περιπτώσεων. Από την άλλη, λέγοντας ότι δεν θέλω να κάνω καριέρα, εννοώ ότι θέλω να έχω και προσωπική ζωή και να μην δουλεύω όλη μέρα, ακόμα και αν παίρνω κοντά στα 800-1000. Το δημόσιο που λες, προσωπικά, το θεωρώ μια πολύ καλή επιλογή σε σχέση με αυτά που ζητάω, το θέμα είναι ότι πλέον προσλήψεις δεν γίνονται. Δεν σε καταλαβαίνω, τι εννοείς να το λύσω; Προσωπική μου επιλογή είναι να μην θέλω να ζω για να δουλεύω αλλά να δουλεύω για να ζω, ακόμα και αν αυτό έχει κάποιο αντίκτυπο στις αποδοχές. Αλλά από την άλλη δεν μπορώ να δεχθώ ότι τα πάντα είναι ή του ύψους ή του βάθους, ή 500 ή 2000...Νομίζω είναι ξεκάθαρο αυτό που λέω Τι ηλικία έχεις ? Ξέρεις τα λεφτά τα δίνουν και βάση την ηλικία δύστυχος(αγραφος κανονας ) Αν είσαι 25 δεν θα πάρεις 2κ με την καμιά ενώ αν είσαι 35 φεύγα τα παίρνεις πιο εύκολα Το να σε λιώσουν είναι τελείως υποκειμενικό Τους προγραμματιστές τους λιώνουν όντος και για αυτό όλοι μα όλοι μετά τα 30 μεταπηδούν στο management Πήγαινε πάρε καμιά πιστοποίηση pmp και prince2 και άσε τον κώδικα για τα παιδάκια Στο τέλος στον manager θα δώσουν και τα λεφτά και το μπόνους και οι προγραμματιστές θα μείνουν με το γκιόνη στο χερι Οπότε κανε σκιπ αυτό το βήμα
NTC Labs Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 18 ώρες πριν, tsioulak είπε Αθηνα; και παιρνεις μια ιδεα πανω απο τον κατωτατο; απο οτι εχω ακουσει κατω απο 700 καθαρα για πρωτο μισθο σε θεση junior δεν παιφτει κανενας. Που την βρηκες αυτη την εταιρια; Εδω στην επαρχια (δυστυχως) ετσι οπως τα ζεις ειναι τα πραγματα, για θεση junior αν ξεκινησεις με 600 καθαρα εισαι τυχερος. Στις μηχανογραφήσεις των ασφαλιστικών (σε περιπτώσεις που όντως παράγεται software inhouse) o junior δεν περνει ΠΟΤΕ πανω απο τον βασικό και αντε να παρει αύξηση 100 ευρω μετα απο 1 χρονο +
tsioulak Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 25 λεπτά πριν, NTC Labs είπε Στις μηχανογραφήσεις των ασφαλιστικών (σε περιπτώσεις που όντως παράγεται software inhouse) o junior δεν περνει ΠΟΤΕ πανω απο τον βασικό και αντε να παρει αύξηση 100 ευρω μετα απο 1 χρονο + Για που λες; Αθηνα ή επαρχια;
NTC Labs Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, tsioulak είπε Για που λες; Αθηνα ή επαρχια; Αθήνα, και φυσικά θα πρέπει να είναι παραγωγικός από την πρώτη εβδομάδα και να γνωρίζει από την στιγμή που γεννήθηκε και τα ασφαλιστικά ε μην ξεχνιόμαστε.... Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2019 από NTC Labs
tsioulak Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Μόλις τώρα, NTC Labs είπε Αθήνα Τι να σε πω, για να το λες κατι παραπανω θα ξερεις, εγω (οπως ανεφερα) οτι ξερω το ξερω απο τριτες πηγες μιας και δεν ζω στην Αθηνα.
bluesattack Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 1 ώρα πριν, skiabox είπε Δηλαδή ο προγραμματιστής στην Ελλάδα πληρώνεται όσο ο σκουπιδιάρης του Δήμου; Για αυτό με όποιον προγραμματιστή Έλληνα μιλάς στο #Slack είναι εξωτερικό; Ο δημος φταει η η...αριστεια του ιδιωτικου τομεα ? 😆
Προτεινόμενες αναρτήσεις