puelito Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Βασικα φιλε μου δεν κανεις καμια κινηση αν εχεις θεμα βιοποριστικο. Παντα πορευεσαι με ενα plan B. Κανε τα κονε σου με καμια συνεντευξη ακομα, κατσε και παρε κι αλλη εμπειρια, κι οταν το νιωσεις θα ζητησεις αυξηση. Εως τοτε μπορεις να κανεις μια εισαγωγικη κουβεντα με το αφεντικο σου για το θεμα των χρηματων χωρις να ασκησεις τρελη πιεση. Αν στα δωσει καλως, αν οχι σημαινει οτι εισαι φουλ αναλωσιμος και ψαχνεσαι για το επομενο βημα. Γενικα το θεμα σου ειναι πολυπτυχο και δεν υπαρχει συγκεκριμενα σωστη απαντηση, γιατι πολυ απλα κανεις δεν προβλεπει το μελλον. Ισως η καλυτερη συμβουλη ειναι να κανεις αυτο που νιωθεις. Φιλικα. 3
apostolispd Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Αυτό που λέει ο @puelito, κάτσε μέχρι να φύγεις. Δες κι αν μπορείς να ξανανοίξεις τις πόρτες που έκλεισες (δεν έχω καθόλου σχέση με τον τομέα σου και δεν ξέρω τι παίζει). Αυτό που λες για την άλλη δουλειά, ΄το 10ωρο και το διάλειμμα με κουδούνι δεν μου ακούγονται κι άσχημα τη στιγμή που συνεπάγονται 50% παραπάνω στο μισθό (μπορεί και περισσότερο με τα μη χρηματικά μπόνους). Ποιός σου λέει ότι αύριο δε θα σε βάλουν εκεί που είσαι 10ωρο συνεχόμενο με €800; Πόσω μάλλον όταν από την αρχή γίνονται μα@#ίες; Ειδικά από τη στιγμή που μιλάμε για μεγαλύτερη εταιρεία κι εσύ είσαι μικρός και στα ξεκινήματα, ευκαιρία είναι να χτίσεις ένα καλό βιογραφικό. 1
The_Judas Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, bluesattack είπε Εμενα μου κανει εντυπωση που οι συναδελφοι σου παιρνουν διπλα η τριπλα .Γιατι απο αυτα που λες θα σχηματιζα την εντυπωση οτι ειναι η κλασσικη μικρομεσαια επιοχειρηση που θελει με ενα βασικο να εχει πτυχιουχους η να τους δινει κατιτις παραπανω απο τον βασικο , δηλαδη κανα 50αρι παραπανω απο αυτον που σηκωνει κλουβες η τον 18χρονο που παει τον φρεντο με το μηχανακι. Αυτοι που παιρνουν διπλα ειναι ακριβως στην ιδια θεση ? Γιατι προγραμματιστης μπορει να ειναι και ο διευθυντης που λεει ο λογος. Εκτος αν εχει τοσο αυστηρο προγραμμα...αξιολογησης και μετα γινονται απλοχεροι ξερω γω 😄 Αν οι άλλοι είναι προγραμματιστές στην εταιρεία 10-20 χρόνια και έχουν στήσει ολόκληρο το custom λογισμικό στο οποίο βασίζεται η εταιρεία, δεν είναι περίεργο να έχουν διπλάσιο ή τριπλάσιο μισθό. Επί του θέματος δεν νομίζω να τον απολύσουν επειδή ζήτησε αύξηση. Μπορεί να κάνει την κίνηση και να δει τι θα του πουνε τα αφεντικά. Από την άλλη βέβαια δεν γνωρίζουμε τα αφεντικά, μπορεί να είναι σαικο. Σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να ψυχολογήσεις το αφεντικό και τις καταστάσεις γιατί είναι πολύ ευθραυστες οι ισορροπίες. Εφόσον είχε και άλλες προτάσεις πριν, λογικά θα έχει και τώρα αν το ψάξει. Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2019 από The_Judas 1
kostakis81 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Φίλε αν είσαι πληροφορική και παίρνεις λίγο πιο πάνω από τον βασικό τοτε συγγνώμη άλλα χαλάς την πιάτσα Που ακούστηκε Τουλάχιστον 1100 καθαρά Αν γράφεις και κώδικα πάνε ζήτα 1500 Ποια είναι η εταιρία θα μας πεις ? Καλααυτοι περιμένουν με 6 7 κατοστάρικα να εχει απόδοση ο πληροφοριακούς ? έλεος 1
tonypapadovic Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Εννοείται θίγεις το θέμα της αύξησης (δεν θεωρώ ότι είναι θέμα αρχικής συμφωνίας άλλωστε πλέον, σε μικρομεσαία εταρεία χωρίς HR, ήδη θα το ξέχασε το αφεντικό ή θα κάνει ότι το ξέχασε ) Ταυτόχρονα όμως, αν πιστεύεις ότι μπορείς να αναπεξέλθεις στο 60-70% των απαιτήσεων άλλων εταιρειών όπως περιγράφονται στις αγγελίες τους (0-2 yrs), εννοείται ότι ταυτόχρονα ψάχνεις και αλλού. Πάντα βάσει των δυνατοτήτων σου και με καλό attitude, σίγουρα μπορείς να βρεις εταιρεία με τις συνθήκες εργασίας που επιθυμείς και πολύ πολύ καλύτερο μισθό. Ψάξου εδώ (αναφέρονται συχνά πυκνά διάφορες εταιρείες), Linkedin, Glassdoor και σίγουρα μην ασχοληθείς ξανά με Accenture πχ Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2019 από tonypapadovic 1
tsioulak Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Αθηνα; και παιρνεις μια ιδεα πανω απο τον κατωτατο; απο οτι εχω ακουσει κατω απο 700 καθαρα για πρωτο μισθο σε θεση junior δεν παιφτει κανενας. Που την βρηκες αυτη την εταιρια; Εδω στην επαρχια (δυστυχως) ετσι οπως τα ζεις ειναι τα πραγματα, για θεση junior αν ξεκινησεις με 600 καθαρα εισαι τυχερος. 1
panos4tw Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ειμαι συναδελφος με 10 χρονια προυπηρεσια, εχοντας αλλαξει αρκετες εταιριες. Η απαιτηση σου ειναι σιγουρα λογικη, οπως σχετικα "λογικη" ειναι και η συμπεριφορα της εταιριας μεχρι τωρα: Ακομα και οι λεγομενες "καλες" εταιριες μπορει να ολιγωρήσουν στην αυξηση των αποδοχων ενος εργαζομενου, ειδικα αν δεν εχει συμπληρωσει ενα χρονο προυπηρεσια, ειτε εσκεμμενα ειτε ακουσια. Προτεινω να κανεις μια συζητηση με τον προισταμμενο/διευθυντη σου, να κανεις μια μικρη αναδρομη στην πορεια σου και την προσφορα σου στην εταιρια και να ζητησεις ο μισθος σου να αντικατοπτριζει την προσφορα σου στην εταιρια. Και τα 2 αποτελεσματα ειναι win/win: 1) Λογικα ηδη περιμεναν απο εσενα να ζητησεις κατι τετοιο και θα σου δωσουν την αυξηση ειτε αμεσα ειτε μολις κλεισεις χρονο. 2) Αν δεν στη δωσουν σημαινει ειτε οτι δεν την αξιζεις (πολυ απιθανο σεναριο για 1 developer που μολις εχει ξεκινησει και πλεον ειναι παραγωγικος με λιγα χρηματα) ειτε οτι η εταιρια εχει πολυ σημαντικοτερα προβληματα (ειτε αξιολογησης των εργαζομενων της, ειτε ρευστοτητας) οποτε σου ανοιγει το πρασινο φως να μπεις σε διαδικασια συνετευξεων. Για να ειμαι ειλικρινης μαζι σου, αν παιρνεις 6-7 κατοσταρικα, μαλλον ηδη περιμενες πολυ πριν δοκιμασεις εστω να δεις τι γινεται στην αγορα. Σε καθε περιπτωση, if you don't ask, the answer is always no. Υ.Γ. Στη δικια μου περιπτωση, την πρωτη αυξηση την ζητησα στους 8 μηνες, μου την εδωσαν στους 10, αλλα και παλι εφυγα στους 11 γιατι απ' οτι φανηκε δεν ηταν τα χρηματα (μονο) αυτο που ηθελα. Επισης, εχω ζητησει αυξηση στο 3μηνο σε εταιρια που δεν μου αρεσε το περιβαλλον, μου εχουν πει ΟΚ ωστε να την παρω στο 6μηνο αλλα και παλι στο 5μηνο εφυγα. Υπαρχει ο αγραφος κανονας οτι αυξηση συζητας απο το 1 ετος και πλεον, αλλα ο βασικοτερος κανονας ειναι οτι αυξηση ζητας οταν την αξιζεις. Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2019 από panos4tw 1
jokul7 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Πρέπει σε κάθε περίπτωση να στείλεις βιογραφικά και να πας σε συνεντεύξεις για να δεις πόσα "πιάνεις" στην αγορά. Εννοείται τη μεγαλύτερη αύξηση την παίρνεις άμα αλλάξεις εταιρεία (πάντα να αλλάζεις εταιρεία με τουλάχιστον 30% αύξηση). Επίσης θα έλεγα να ζητήσεις προαγωγή και όχι αύξηση. Θα δείξεις ότι σε ενδιαφέρει η εξέλιξή σου και θα έρθει η αύξηση από μόνη της. My 2 cents. 2 1
AristidisZ Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Φυσικά και να ζητήσεις αύξηση Ούτε τσαμπουκάδες, ούτε τίποτα, με πολύ ήρεμο τρόπο και καθόλου πιεστικά, ρώτα "αν μπορεί να γίνει κάτι"... Εγώ και τις 2 φορές που είχα ζητήσει αύξηση (σε διαφορετικές δουλειές), πήρα Άποψή μου πάντως, να περιμένεις να έχεις κλείσει χρόνο 1
kwstas77 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, kostakis81 είπε Φίλε αν είσαι πληροφορική και παίρνεις λίγο πιο πάνω από τον βασικό τοτε συγγνώμη άλλα χαλάς την πιάτσα Που ακούστηκε Τουλάχιστον 1100 καθαρά Αν γράφεις και κώδικα πάνε ζήτα 1500 Ποια είναι η εταιρία θα μας πεις ? Καλααυτοι περιμένουν με 6 7 κατοστάρικα να εχει απόδοση ο πληροφοριακούς ? έλεος Φίλε μου έχω τελειώσει πληροφορική σε ΑΕΙ της Αθήνας και έχω κάνει επίσης μεταπτυχιακό στην Πληροφορική σε ΑΕΙ της Αθήνα, το οποίο, ήταν σαν να μην το είδαν στην εταιρεία... το προσπερνώ. Γράφω κώδικα ναι. Όπως είπα πολλά είναι έτοιμα από τους παλιούς και τα χρησιμοποιείς αυτούσια, παρόλα αυτά, η δουλειά μου είναι να γράφω κώδικα και να αναπτύσσω την εφαρμογή. Πιστεύω ότι καταλαβαίνεις γιατί δεν μπορώ να πω ποια είναι...Μείνε στα 6 και πήγαινε και λίγο πιο κάτω... 3 ώρες πριν, tonypapadovic είπε Εννοείται θίγεις το θέμα της αύξησης (δεν θεωρώ ότι είναι θέμα αρχικής συμφωνίας άλλωστε πλέον, σε μικρομεσαία εταρεία χωρίς HR, ήδη θα το ξέχασε το αφεντικό ή θα κάνει ότι το ξέχασε ) Ταυτόχρονα όμως, αν πιστεύεις ότι μπορείς να αναπεξέλθεις στο 60-70% των απαιτήσεων άλλων εταιρειών όπως περιγράφονται στις αγγελίες τους (0-2 yrs), εννοείται ότι ταυτόχρονα ψάχνεις και αλλού. Πάντα βάσει των δυνατοτήτων σου και με καλό attitude, σίγουρα μπορείς να βρεις εταιρεία με τις συνθήκες εργασίας που επιθυμείς και πολύ πολύ καλύτερο μισθό. Ψάξου εδώ (αναφέρονται συχνά πυκνά διάφορες εταιρείες), Linkedin, Glassdoor και σίγουρα μην ασχοληθείς ξανά με Accenture πχ Σίγουρα, ευκαιρίες υπάρχουν και μάλιστα όταν πήγα στη συγκεκριμένη όλα έγιναν άμεσα. Ξεκίνησα, έψαξα και σε 15 μέρες είχα δουλειά και απέρριψα και 4-5 προτάσεις ακόμα. Γενικώς ο συγκεκριμένος τομέας έχει ζήτηση και άνεργος δεν μένεις εύκολα. Απλώς ξέρεις, μιλάω για αύξηση και όχι για νέα δουλειά γιατί έχω συνηθίσει πλέον και καλώς ή κακώς έχω μάθει πράγματα τα οποία μου κάνουν τη ζωή πιο εύκολη... 3 ώρες πριν, panos4tw είπε Ειμαι συναδελφος με 10 χρονια προυπηρεσια, εχοντας αλλαξει αρκετες εταιριες. Η απαιτηση σου ειναι σιγουρα λογικη, οπως σχετικα "λογικη" ειναι και η συμπεριφορα της εταιριας μεχρι τωρα: Ακομα και οι λεγομενες "καλες" εταιριες μπορει να ολιγωρήσουν στην αυξηση των αποδοχων ενος εργαζομενου, ειδικα αν δεν εχει συμπληρωσει ενα χρονο προυπηρεσια, ειτε εσκεμμενα ειτε ακουσια. Προτεινω να κανεις μια συζητηση με τον προισταμμενο/διευθυντη σου, να κανεις μια μικρη αναδρομη στην πορεια σου και την προσφορα σου στην εταιρια και να ζητησεις ο μισθος σου να αντικατοπτριζει την προσφορα σου στην εταιρια. Και τα 2 αποτελεσματα ειναι win/win: 1) Λογικα ηδη περιμεναν απο εσενα να ζητησεις κατι τετοιο και θα σου δωσουν την αυξηση ειτε αμεσα ειτε μολις κλεισεις χρονο. 2) Αν δεν στη δωσουν σημαινει ειτε οτι δεν την αξιζεις (πολυ απιθανο σεναριο για 1 developer που μολις εχει ξεκινησει και πλεον ειναι παραγωγικος με λιγα χρηματα) ειτε οτι η εταιρια εχει πολυ σημαντικοτερα προβληματα (ειτε αξιολογησης των εργαζομενων της, ειτε ρευστοτητας) οποτε σου ανοιγει το πρασινο φως να μπεις σε διαδικασια συνετευξεων. Για να ειμαι ειλικρινης μαζι σου, αν παιρνεις 6-7 κατοσταρικα, μαλλον ηδη περιμενες πολυ πριν δοκιμασεις εστω να δεις τι γινεται στην αγορα. Σε καθε περιπτωση, if you don't ask, the answer is always no. Υ.Γ. Στη δικια μου περιπτωση, την πρωτη αυξηση την ζητησα στους 8 μηνες, μου την εδωσαν στους 10, αλλα και παλι εφυγα στους 11 γιατι απ' οτι φανηκε δεν ηταν τα χρηματα (μονο) αυτο που ηθελα. Επισης, εχω ζητησει αυξηση στο 3μηνο σε εταιρια που δεν μου αρεσε το περιβαλλον, μου εχουν πει ΟΚ ωστε να την παρω στο 6μηνο αλλα και παλι στο 5μηνο εφυγα. Υπαρχει ο αγραφος κανονας οτι αυξηση συζητας απο το 1 ετος και πλεον, αλλα ο βασικοτερος κανονας ειναι οτι αυξηση ζητας οταν την αξιζεις. Σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές, όπως και όλους τους υπόλοιπους που μπήκατε στη διαδικασία να γράψετε τόσο αναλυτικά την άποψη σας ώστε να με βοηθήσετε. 2 ώρες πριν, jokul7 είπε Πρέπει σε κάθε περίπτωση να στείλεις βιογραφικά και να πας σε συνεντεύξεις για να δεις πόσα "πιάνεις" στην αγορά. Εννοείται τη μεγαλύτερη αύξηση την παίρνεις άμα αλλάξεις εταιρεία (πάντα να αλλάζεις εταιρεία με τουλάχιστον 30% αύξηση). Επίσης θα έλεγα να ζητήσεις προαγωγή και όχι αύξηση. Θα δείξεις ότι σε ενδιαφέρει η εξέλιξή σου και θα έρθει η αύξηση από μόνη της. My 2 cents. Στην αγορά έδιναν τα 1000+ χωρίς καν προϋπηρεσία πριν ένα χρόνο, σίγουρα παίζουν στο 1000αρικο οι δουλείες με ανάπτυξη και επειδή βλέπω αυτό αισθάνομαι λίγο χαζός με τον βασικό... 2 ώρες πριν, AristidisZ είπε Φυσικά και να ζητήσεις αύξηση Ούτε τσαμπουκάδες, ούτε τίποτα, με πολύ ήρεμο τρόπο και καθόλου πιεστικά, ρώτα "αν μπορεί να γίνει κάτι"... Εγώ και τις 2 φορές που είχα ζητήσει αύξηση (σε διαφορετικές δουλειές), πήρα Άποψή μου πάντως, να περιμένεις να έχεις κλείσει χρόνο Έχεις δίκιο, με αυτή τη λογική περίμενα ως τώρα να κλείσω χρόνο και μετά να πάω... Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2019 από kwstas77
iageogr Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Η δικη μου απορία ειναι αν σημερα στον συγκεκριμένο κλάδο, η περιπτωση του TS ειναι εξαίρεση ή ο κανόνας; Απο τη μια πλευρα θεωρω οτι ο TS τρώει δούλεμα και πιθανον να ειναι αυτη η πολιτική της συγκεκριμένης εταιρίας και λίγη βελτίωση να δει στο μελλον. Απο την αλλη πλευρα θεωρω πολύ κοντοφθαλμο (και μαλλον μη ρεαλιστικο) μια εταιρία να παίζει ετσι χωρις να της το επιτρέπει η αγορά του συγκεκριμένου κλάδου. Να σημειωσω οτι θεωρω οτι πανω κατω ειναι το ίδιο(ισο), το να παιρνει καποιος ενα ποσο Α για ανθρωπινο 8ωρο με το να παίρνει Α+50% για "απάνθρωπο" 10ωρο.
kwstas77 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 6 λεπτά πριν, iageogr είπε Να σημειωσω οτι θεωρω οτι πανω κατω ειναι το ίδιο(ισο), το να παιρνει καποιος ενα ποσο Α για ανθρωπινο 8ωρο με το να παίρνει Α+50% για "απάνθρωπο" 10ωρο. Ακριβώς έτσι σκέφτηκα και εγώ όταν απέρριψα προτάσεις στυλ accenture για 10ωρο+ με 1100 +. Το θέμα είναι να ζεις κιόλας για να τα τρως. Γενικώς δεν είμαι άνθρωπος καριέρας, θέλω να βγάζω απλώς για να ζω αξιοπρεπώς και μέχρι εκεί. Για αυτό σε πρωινό μου post έγραψα ότι δεν ψάχνω ούτε τα χιλιάρικα, ούτε τα 500 από την άλλη...
apostolispd Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, iageogr είπε Να σημειωσω οτι θεωρω οτι πανω κατω ειναι το ίδιο(ισο), το να παιρνει καποιος ενα ποσο Α για ανθρωπινο 8ωρο με το να παίρνει Α+50% για "απάνθρωπο" 10ωρο. Μάλλον αυτό πάει σε μένα που το είπα πριν. Για το 8ωρο-10ωρο: Δεν έχω δουλέψει ποτέ κάπου που να μη χρειάστηκε να μείνω παραπάνω. Αν μου το πλήρωνε σαν υπερωρία, ήμουν κομπλέ. Τα λεφτά της υπερωρίας είναι πολύ λιγότερα του 50%. Προσωπική θέση αυτή, δεν περιμένω να το δέχονται όλοι. Άλλος μπορεί να θέλει 2:01 το μεσημέρι να είναι στο δρόμο για το σπίτι. Σεβαστό. Για το διάλειμμα με κουδούνι κλπ: Στην ίδια εταιρεία που ανέφερα ήταν μέρες που δε σήκωνα κεφάλι για 12ωρο, ήταν μέρες που κυρίως (90% του χρόνου) έπινα καφέ. Κάποια στιγμή ο διευθυντής αποφάσισε να εφαρμόσει το ίδιο σύστημα: είσαι στο χώρο της δουλειάς τις ορισμένες ώρες (έχεις-δεν έχεις δουλειά να κάνεις), και διάλειμμα συγκεκριμένη ώρα. Δεν άντεξε ούτε 2 μέρες το σύστημα κι επανήλθαμε στο κλασικό ελληνικό. Εμάς πάντως δε μας χάλασε καθόλου όσο κράτησε. Μην παρεξηγηθώ, δεν ξέρω καταστάσεις. Κάτι άλλα που έχω ακούσει (πχ να πάρεις άδεια για να πας τουαλέτα) είναι όντως απάνθρωπα. Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2019 από apostolispd
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Γενικά οι εποχές έχουν αλλάξει. Εγώ το 2004 στην πρώτη μου δουλεια στον τομέα της πληροφορικής ήμουν απο τους τυχερους γιατί μπήκα σε μια απο τις πιο υγιείς και σεβάσμιες μικρομεσαίες εταιρίες στην Ελλάδα. Μέσα στον πρώτο μήνα μου έκανε αύξηση 100 ευρώ και μετά από κανά χρόνο του ζήτησα επιπλέον γιατί έκανα πολλά πράγματα. Δεν μου την έκανε αλλά μετά από λίγους μήνες με φώναξε και μου έδωσε αλλα 200 πιο πάνω. Τώρα είμαι πάλι εκεί από το καλοκαίρι μετά από πρόταση που μου έκαναν να γυρίσω μετά από 11 χρόνια. Και τουλαχιστον στον επαγγελματικό τομέα είμαι από τους τυχερούς με όλα αυτα που συμβαίνουν έξω. Το θέμα είναι οτι εγώ πχ νιώθω την εταιρία πλέον σαν 2η οικογένεια μου , διαβάζω, μαθαίνω ακόμα και ανεβοκατεβαίνω τις σκάλες πάνω από 30 φορές την ημέρα για να εξυπηρετήσω νευραλγικές θέσεις όταν τυχαίνει κάτι. Το θέμα είναι να δείχνεις ενδιαφέρον και να έχεις επιχειρήματα για τα λεφτά που θες να ζητήσεις. Σίγουρα υπάρχουν δουλειές που πας και λες θα κάνω το 8ωρο μου όσο καλύτερα μπορώ και θα φύγω. Αλλά υπάρχουν και δουλειές , συνάδελφοι , αφεντικά που σου κάνουν αυτό το κλίκ να δωσεις το κάτι παραπάνω και να νιώσεις ότι είναι κάτι δικό σου αυτό που κάνεις.
circadian Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 στη πρώτη δουλεία (μόλις βγήκα από πανεπιστήμιο) πήρα αύξηση στο 3μηνο και στο χρόνο. η πρώτη γιατί ξεκίνησα όπως εσύ χαμηλά μέχρι να μάθω και λογικό είναι ότι δε θα πληρώνομαι να μην αποδίδω και η δεύτερη γιατί το έβγαζα το ψωμί μου, για να το πω απλοικά. Και οι δύο δύο αυξήσεις ήταν γύρω το 20% αν είσαι προγραμματιστής, και δεν είσαι ντουβάρι, το να παίρνεις βασικό (500-600 κατοστάρικα) είναι αστείο. ειδικά αν έχει δουλειά και πουλάει η εταιρεία, όσο και να μαθαίνεις, αν παράγεις τότε όπως είπε ένας πάνω χαλάς την πιάτσα 1 ώρα πριν, iageogr είπε Απο την αλλη πλευρα θεωρω πολύ κοντοφθαλμο (και μαλλον μη ρεαλιστικο) μια εταιρία να παίζει ετσι χωρις να της το επιτρέπει η αγορά του συγκεκριμένου κλάδου. γιατί νομίζεις ότι όλοι λένε δε βρίσκουμε προγραμματιστές;;;; δίνουν 600-800 ευρώ θέλουν full stack με εμπειρία και λίγο photoshop και δε νιώθουν ότι ο ίδιος έξω ή σε μία από τις 5-10 σοβαρές εταιρείες θα πάρει τα διπλά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις