pontez2 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 4 λεπτά πριν, bluesattack είπε Ο δημος φταει η η...αριστεια του ιδιωτικου τομεα ? 😆 Mπορούμε να τους απολύσουμε όλους και μετά να φωναζουμε που ειναι το κράτος για να μαζέψει τα σκουπίδια μας 1
tonypapadovic Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, kwstas77 είπε Συμφωνώ με όσα λες, αλλά δεν βλέπω να δίνουν τα 1500-2000 χωρίς να σε λιώσουν σε καμία των περιπτώσεων. Από την άλλη, λέγοντας ότι δεν θέλω να κάνω καριέρα, εννοώ ότι θέλω να έχω και προσωπική ζωή και να μην δουλεύω όλη μέρα, ακόμα και αν παίρνω κοντά στα 800-1000. Το δημόσιο που λες, προσωπικά, το θεωρώ μια πολύ καλή επιλογή σε σχέση με αυτά που ζητάω, το θέμα είναι ότι πλέον προσλήψεις δεν γίνονται. Δεν σε καταλαβαίνω, τι εννοείς να το λύσω; Προσωπική μου επιλογή είναι να μην θέλω να ζω για να δουλεύω αλλά να δουλεύω για να ζω, ακόμα και αν αυτό έχει κάποιο αντίκτυπο στις αποδοχές. Αλλά από την άλλη δεν μπορώ να δεχθώ ότι τα πάντα είναι ή του ύψους ή του βάθους, ή 500 ή 2000...Νομίζω είναι ξεκάθαρο αυτό που λέω Καλά κάνεις και θες να έχεις ζωή, δεν ξέρω καν γιατί χρειάζεται να το συζητάμε. Υπάρχουν εταιρείες πάντως που έχεις και ζωή και με λίγα χρόνια προυπηρεσίας (junior τυπικά) ξεπερνάς τα 1500 μεικτά Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2019 από tonypapadovic 3
bluesattack Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 3 λεπτά πριν, pontez2 είπε Mπορούμε να τους απολύσουμε όλους και μετά να φωναζουμε που ειναι το κράτος για να μαζέψει τα σκουπίδια μας Ετσι πως εχουν μαθει να πετανε τα χαρτια στους δρομους , στις παραλιες και μεσα στα φρεατια ? Οχι απολυση δεν τους παιρνει, ουτε μια ωρα αποχη 😄 1
Brisingr Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Εγώ πάντως αν και δεν έχω δουλέψει ποτέ Ελλάδα, (έφυγα εξωτερικό internship πρώτα και μετά μόνιμος), δεν ξέρω κανέναν που να ήταν μαζί μου στη σχολή και να δουλεύει με βασικό. Όλοι που δουλεύουν στο κλάδο είναι κοντά στα 800-900 καθαρά, στην Αθήνα και στην Πάτρα. Προφανώς δεν μιλάω για τους αριστούχους των αριστούχων, αλλά δεν μιλάω και για άτομα που τέλειωσαν με κάτω από 6 τη σχολή τους (Ceid, Πάτρα). Βέβαια ένα μεγάλο ποσοστό (συμπεριλαμβανομένου εμένα) έφυγε για δουλειά ή για μεταπτυχιακό. Σαν συμβουλή στον OP: ζήτα αύξηση. Ταυτόχρονα, δες τι παίζει στην αγορά και πόσο σου δίνουν παραέξω. Αυτό μπορείς και να το χρησιμοποιήσεις για να πάρεις την αύξηση που δικαιούσαι, αλλά και σαν plan Β. Ένας χρόνος δεν είναι πολύς καιρός, αλλά δεν είναι και παράξενο για πρώτη δουλειά. Εγώ στην δική μου έκατσα 1.5, και ήταν και σε εταιρία που πολλοί έχουν ως "dream target". Δεν σημαίνει πως επειδή έφυγα με κρίνει και κανένας η με βλέπουν σαν χειρότερο εργαζόμενο 2
kostakis81 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 25 λεπτά πριν, Brisingr είπε Εγώ πάντως αν και δεν έχω δουλέψει ποτέ Ελλάδα, (έφυγα εξωτερικό internship πρώτα και μετά μόνιμος), δεν ξέρω κανέναν που να ήταν μαζί μου στη σχολή και να δουλεύει με βασικό. Όλοι που δουλεύουν στο κλάδο είναι κοντά στα 800-900 καθαρά, στην Αθήνα και στην Πάτρα. Προφανώς δεν μιλάω για τους αριστούχους των αριστούχων, αλλά δεν μιλάω και για άτομα που τέλειωσαν με κάτω από 6 τη σχολή τους (Ceid, Πάτρα). Βέβαια ένα μεγάλο ποσοστό (συμπεριλαμβανομένου εμένα) έφυγε για δουλειά ή για μεταπτυχιακό. Σαν συμβουλή στον OP: ζήτα αύξηση. Ταυτόχρονα, δες τι παίζει στην αγορά και πόσο σου δίνουν παραέξω. Αυτό μπορείς και να το χρησιμοποιήσεις για να πάρεις την αύξηση που δικαιούσαι, αλλά και σαν plan Β. Ένας χρόνος δεν είναι πολύς καιρός, αλλά δεν είναι και παράξενο για πρώτη δουλειά. Εγώ στην δική μου έκατσα 1.5, και ήταν και σε εταιρία που πολλοί έχουν ως "dream target". Δεν σημαίνει πως επειδή έφυγα με κρίνει και κανένας η με βλέπουν σαν χειρότερο εργαζόμενο Φιλε μου ποια χρονιά τελείωσες ? Εγώ από την σχόλη μου δεν ξέρω κανέναν να παίρνει κάτω από 1300 και δεν τελείωσα και το πολυτεχνείο … Αυτό με το βαθμό πτυχίου είναι το πιο άκυρο αφού κανείς δεν το κοιτάζει και να σου πω και κάτι Οι καλοί μαθητές του 7 και πάνω δεν συνήθως δεν έχουν το θράσος που απαιτείτε να ζητήσουν λεφτά και συνήθως τα λεφτά τα ζητουν αυτοί που τελείωσαν με το ζόρι και 5 , για να μην βαλω μέσα τους βολεμένους από κομματικές νεολαίες κλπ Δίστιχος το πόσα λεφτά θα πάρεις μετά από μια 15ετια στο χώρο εγώ έχω καταλάβει ότι είναι θέμα προσωπικής διαπραγμάτευσης και τσαμπουκά και μόνον, Εδώ παίρνουν πλέον άτομα χωρίς πτυχίο που απλά γράφουν κώδικα Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2019 από kostakis81 1
kwstas77 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 3 ώρες πριν, ManFromEarth είπε Φυσικα και ειναι προσωπικη σου επιλογη. απλα δεν γινεται και να μη θελεις να κανεις καριερα και να σκεφτεσαι στους 10 μηνες γι αυξηση. Πρεπει να κανεις την επιλογη σου. Το ότι ζητάω να πληρώνομαι αξιοπρεπώς και να μείνω σε εκείνο το μισθολογικό κλιμάκιο για αόριστο χρόνο δεν είναι το ίδιο με το να κάνεις καριέρα. Εγώ επιθυμώ το πρώτο και το αξιοπρεπώς για εμένα, με βάση και την ηλικία μου είναι 800-1000 καθαρά. Δεν έχω ψευδαισθήσεις, ούτε περιμένω κανένας να μου τα χαρίσει. 3 ώρες πριν, kostakis81 είπε Τι ηλικία έχεις ? Ξέρεις τα λεφτά τα δίνουν και βάση την ηλικία δύστυχος(αγραφος κανονας ) Αν είσαι 25 δεν θα πάρεις 2κ με την καμιά ενώ αν είσαι 35 φεύγα τα παίρνεις πιο εύκολα Το να σε λιώσουν είναι τελείως υποκειμενικό Τους προγραμματιστές τους λιώνουν όντος και για αυτό όλοι μα όλοι μετά τα 30 μεταπηδούν στο management Πήγαινε πάρε καμιά πιστοποίηση pmp και prince2 και άσε τον κώδικα για τα παιδάκια Στο τέλος στον manager θα δώσουν και τα λεφτά και το μπόνους και οι προγραμματιστές θα μείνουν με το γκιόνη στο χερι Οπότε κανε σκιπ αυτό το βήμα Είμαι 25. Και για αυτόν ακριβώς το λόγο δεν αναφέρω αυτά τα ποσά, και δεν τα περιμένω. Αλλά από την άλλη πιστεύω ότι και τα 500 είναι λίγα. 1 ώρα πριν, tonypapadovic είπε Καλά κάνεις και θες να έχεις ζωή, δεν ξέρω καν γιατί χρειάζεται να το συζητάμε. Υπάρχουν εταιρείες πάντως που έχεις και ζωή και με λίγα χρόνια προυπηρεσίας (junior τυπικά) ξεπερνάς τα 1500 μεικτά Αυτές ψάχνω και εγώ
gmts Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Κατά την δική μου γνώμη , υπολόγισε κοντά στα 1.000 καθαρά , πάντα λόγω ηλικίας και προυπηρεσίας. Όσοι ήμαστε άνω των 1.5, 2Κ καθαρά είναι λόγω και των 2 που προ ανέφερα. Ο τομέας της πληροφορικής έχει πάντα ζήτηση ακόμα και εδώ στην Ελλάδα.Αλλιώς ψάξου εξωτερικό. 2
geophi Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Κώστα καλησπέρα. Θα σου μιλήσω σε δυο γραμμές ως μεγαλύτερος. Το θέμα της εργασίας πρέπει τα νέα παιδιά να το βλέπετε λίγο πιο "σφαιρικά" και λίγο πιο μακροπρόθεσμα. Τώρα ξεκινάς στον στίβο της εργασίας και ο δρόμος είναι μακρύς. Έχεις αποκτήσει γνώσεις αλλά είσαι στο στάδιο που βάζεις σε εφαρμογή τις γνώσεις σου, εκπαιδεύεσαι και προσπαθείς να αποκτήσεις δεξιότητες και να συλλέξεις εμπειρίες. Οι δεξιότητες θα σε βοηθήσουν να γίνεις πιο παραγωγικός ανακαλύπτοντας τρόπους να κάνεις πιο εύκολα και γρήγορα την δουλειά που σου αναθέτουν με το μικρότερο δυνατό κόστος. Μεγάλο ρόλο παίζουν οι σχέσεις με τους συναδέλφους. Προσπάθησε να διατηρείς τον επαγγελματισμό σου και να συγκρατείς τα νεύρα που φέρνει η πίεση της δουλειάς. Μην αφήνεις παρεξηγήσεις που οφείλονται στην πίεση της δουλειάς χωρίς να τις λύσεις. Σε ότι αφορά την αύξηση, θα σου πω τι θα έκανα εγώ. Αν μου άρεσε το εργασιακό περιβάλλον θα έβαζα το κεφάλι κάτω και θα έδινα το 100% των δυνατοτήτων μου. Θα προσπαθούσα να γίνομαι καλύτερος και πιο αποδοτικός διατηρώντας άριστες επαγγελματικές σχέσεις με τους συναδέλφους μου. Σύντομα οι κόποι αυτοί θα απέδιδαν. Θα ήταν ανόητος κάποιος εργοδότης αν δεν επιβράβευε μόνος του έναν τέτοιο υπάλληλο. Αν πραγματικά δουλεύεις υποδειγματικά και ο εργοδότης σου μετά από καιρό δεν προχωρά στην υλοποίηση της δέσμευσης που είχε για αύξηση, τότε ζήτησε την με κομψό τρόπο. Αν δεν το κάνει ίσως να σημαίνει ότι δεν αξίζει να εργαστείς για ένα τέτοιο εργοδότη. Τα εφόδια και η εμπειρία που θα πάρεις έστω και αν δεν επιβραβευτούν χρηματικά θα είναι πάντα μαζί σου, κομμάτι σου. Στην επόμενη αναζήτηση σου για εργασία θα σου δώσουν πολύτιμους πόντους. Μην φοβηθείς την αλλαγή αν είσαι διατεθειμένος να δουλέψεις σκληρά. Μάθε από τις εμπειρίες σου και καλλιέργησε τις δεξιότητες σου. Είμαστε σε μια εποχή με πολύ ανταγωνισμό αλλά και πολλές ευκαιρίες. Σου εύχομαι ότι καλύτερο σε εσένα και τα παιδιά που ξεκινούν την περιπέτεια της επαγγελματικής τους ζωής.
Brisingr Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 1 ώρα πριν, kostakis81 είπε Φιλε μου ποια χρονιά τελείωσες ? Εγώ από την σχόλη μου δεν ξέρω κανέναν να παίρνει κάτω από 1300 και δεν τελείωσα και το πολυτεχνείο … Αυτό με το βαθμό πτυχίου είναι το πιο άκυρο αφού κανείς δεν το κοιτάζει και να σου πω και κάτι Οι καλοί μαθητές του 7 και πάνω δεν συνήθως δεν έχουν το θράσος που απαιτείτε να ζητήσουν λεφτά και συνήθως τα λεφτά τα ζητουν αυτοί που τελείωσαν με το ζόρι και 5 , για να μην βαλω μέσα τους βολεμένους από κομματικές νεολαίες κλπ Δίστιχος το πόσα λεφτά θα πάρεις μετά από μια 15ετια στο χώρο εγώ έχω καταλάβει ότι είναι θέμα προσωπικής διαπραγμάτευσης και τσαμπουκά και μόνον, Εδώ παίρνουν πλέον άτομα χωρίς πτυχίο που απλά γράφουν κώδικα Σωστός. Μιλάω για την πρώτη τους δουλεία ή τη δεύτερη το πολύ. Τελείωσα το τέλος του 15 προσωπικά, αλλά κάποιοι φίλοι μου στους οποίους αναφέρομαι παραπάνω, τελείωσαν αργότερα. Τα 1300 καθαρά για τα πρώτα 2-3 χρόνια μου ακούγονται λίγο δύσκολα αλλά οκ, η αλήθεια είναι πως δεν έχω και τεράστιο κύκλο πια στην Ελλάδα... Το πόσα λεφτά θα πέρνεις σε 15 χρόνια προφανώς δεν έχει καμία επαφή με το τι έκανες στη σχολή σου, και πολύ καλά κάνει και δεν έχει. Αν σε 15 χρόνια σε κρίνει ο άλλος ακόμη με βάση μια 4ετία, κάτι δεν πάει καλά. Όσο για το οι καλοί μαθητές δεν έχουν το θράσος, επέτρεψε μου να διαφωνίσω. Δεν έχει να κάνει τόσο με αυτό αλλά με το πόσο κοιτάς και γνωρίζεις τι γίνεται γύρω σου. Αν μπορείς να δεις το market value σου, μπορείς να το απαιτήσεις. Τόσο απλά.
kostakis81 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 7 λεπτά πριν, Brisingr είπε Σωστός. Μιλάω για την πρώτη τους δουλεία ή τη δεύτερη το πολύ. Τελείωσα το τέλος του 15 προσωπικά, αλλά κάποιοι φίλοι μου στους οποίους αναφέρομαι παραπάνω, τελείωσαν αργότερα. Τα 1300 καθαρά για τα πρώτα 2-3 χρόνια μου ακούγονται λίγο δύσκολα αλλά οκ, η αλήθεια είναι πως δεν έχω και τεράστιο κύκλο πια στην Ελλάδα... Το πόσα λεφτά θα πέρνεις σε 15 χρόνια προφανώς δεν έχει καμία επαφή με το τι έκανες στη σχολή σου, και πολύ καλά κάνει και δεν έχει. Αν σε 15 χρόνια σε κρίνει ο άλλος ακόμη με βάση μια 4ετία, κάτι δεν πάει καλά. Όσο για το οι καλοί μαθητές δεν έχουν το θράσος, επέτρεψε μου να διαφωνίσω. Δεν έχει να κάνει τόσο με αυτό αλλά με το πόσο κοιτάς και γνωρίζεις τι γίνεται γύρω σου. Αν μπορείς να δεις το market value σου, μπορείς να το απαιτήσεις. Τόσο απλά. Εντάξει αλλά δυστυχώς όπως θα διαπιστώσεις με τον καιρό το market value σου δεν εξαρτάται από το πόση γνώση έχεις αλλά από soft skils … και το κυριότερο και μην το ξεχνάς Ο προγραμματιστής είναι κάτι σαν τον φαντάρο που η δουλειά του είναι να ακόλουθη διαταγές και ως εκ τουτου δεν θα πάρει ποτέ πολλά λεφτά ασε που είναι εξαιρετικά αναλώσιμος… Αν θες λεφτά πήγαινε στο επόμενο επίπεδο που συνήθως πάνε τα βύσματα και στην Ελλάδα δεν ξέρουν γρι αλλά παρόλα αυτά αυτοί κονόμανε και πουλανε και μούρη δυστυχώς…
Brisingr Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Μόλις τώρα, kostakis81 είπε Εντάξει αλλά δυστυχώς όπως θα διαπιστώσεις με τον καιρό το market value σου δεν εξαρτάται από το πόση γνώση έχεις αλλά από soft skils … και το κυριότερο και μην το ξεχνάς Ο προγραμματιστής είναι κάτι σαν τον φαντάρο που η δουλειά του είναι να ακόλουθη διαταγές και ως εκ τουτου δεν θα πάρει ποτέ πολλά λεφτά ασε που είναι εξαιρετικά αναλώσιμος… Αν θες λεφτά πήγαινε στο επόμενο επίπεδο που συνήθως πάνε τα βύσματα και στην Ελλάδα δεν ξέρουν γρι αλλά παρόλα αυτά αυτοί κονόμανε και πουλανε και μούρη δυστυχώς… Κοίτα δεν διαφωνώ ότι αυξάνεται η επίδραση των soft skills αλλά όπως και σε άλλα μηνύματα σου σε αυτό το thread οι απόψεις σου περί του συγκεκριμένου είναι λίγο απόλυτες. Σε πολλές εταιρίες υπάρχουν job positions για το λεγόμενο individual contributor που ανεβαίνουν πολύ ψηλά (τόσο χρηματικά όσο και σε πόση δυνατότητα να φέρεις αλλαγή έχεις). Προφανώς σε αυτές δεν αρκούν τα hard technical skills γιατί η πραγματικότητα είναι πως μόνο με αυτά δεν μπορείς ούτε πολύ μεγάλα πρότζεκτ να φέρεις εις πέρας ούτε να αλλάξεις πως δουλεύουν οργανισμοί μέσα σε μία επιχείρηση. Παράδειγμα τέτοιων τίτλων σε μεγάλες αμερικανικές εταιρίες: Software Engineer III / Principal Engineer / Distinguished Engineer. Αυτές είναι τόσο στον οργανισμό όσο και χρηματικά, πιο υψηλά από το λεγόμενο middle management. Αντίστοιχα ρόλος του senior software engineer σε πολλές τέτοιες έχει αντίστοιχες απολαβές με αυτό του middle management. Τώρα αν μιλάμε για μικρομεσαίες επιχειρήσεις χωρίς μεγάλο ανθρώπινο δυναμικό, τότε ναι προφανώς δεν θα πάρεις ποτέ τα λεφτά του μάνατζμεντ ως απλός προγραμματιστής.
kostakis81 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, Brisingr είπε Κοίτα δεν διαφωνώ ότι αυξάνεται η επίδραση των soft skills αλλά όπως και σε άλλα μηνύματα σου σε αυτό το thread οι απόψεις σου περί του συγκεκριμένου είναι λίγο απόλυτες. Σε πολλές εταιρίες υπάρχουν job positions για το λεγόμενο individual contributor που ανεβαίνουν πολύ ψηλά (τόσο χρηματικά όσο και σε πόση δυνατότητα να φέρεις αλλαγή έχεις). Προφανώς σε αυτές δεν αρκούν τα hard technical skills γιατί η πραγματικότητα είναι πως μόνο με αυτά δεν μπορείς ούτε πολύ μεγάλα πρότζεκτ να φέρεις εις πέρας ούτε να αλλάξεις πως δουλεύουν οργανισμοί μέσα σε μία επιχείρηση. Παράδειγμα τέτοιων τίτλων σε μεγάλες αμερικανικές εταιρίες: Software Engineer III / Principal Engineer / Distinguished Engineer. Αυτές είναι τόσο στον οργανισμό όσο και χρηματικά, πιο υψηλά από το λεγόμενο middle management. Αντίστοιχα ρόλος του senior software engineer σε πολλές τέτοιες έχει αντίστοιχες απολαβές με αυτό του middle management. Τώρα αν μιλάμε για μικρομεσαίες επιχειρήσεις χωρίς μεγάλο ανθρώπινο δυναμικό, τότε ναι προφανώς δεν θα πάρεις ποτέ τα λεφτά του μάνατζμεντ ως απλός προγραμματιστής. μα φυσικα μιλω μονο για την Ελλαδα
The_Judas Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 4 ώρες πριν, pontez2 είπε Mπορούμε να τους απολύσουμε όλους και μετά να φωναζουμε που ειναι το κράτος για να μαζέψει τα σκουπίδια μας ενώ τώρα που τους έχουμε λάμπουν οι δρόμοι από καθαριότητα. μην χάσουμε τα κελεπούρια Οταν οι καθαρίστριες και οι "νεκροί της ΕΡΤ" παίρνουν 1500 ευρώ σε μια χρεοκοπημένη χώρα, το λογικό επακόλουθο είναι ο προγραμματιστής να παίρνει 600. Διαφορετικά δεν βγαίνουν τα νούμερα. Οι προγραμματιστές ας πρόσεχαν. Δεν έχουν συνδικαλιστικά όργανα που ρίχνουν κυβερνήσεις και χορεύουν στο σύνταγμα. 1 1
ktf Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Στις 20/1/2019 στις 8:51 ΜΜ, kwstas77 είπε Καλησπέρα παιδιά, Θα ήθελα τη συμβουλή σας σε ένα ζήτημα που με απασχολεί το τελευταίο διάστημα. Εργάζομαι σε εταιρεία πληροφορικής κοντά στον ένα χρόνο ως προγραμματιστής και οι αμοιβές μου είναι λίγο πιο πάνω από τον βασικό μισθό. Είναι η πρώτη μου εργασία και το πρώτο διάστημα ήταν δοκιμαστικό και περιλάμβανε εκπαίδευση, οπότε έτσι είχε αναφερθεί αυτός ο μισθός τον οποίο και δέχθηκα, ενώ είχε συμφωνηθεί ότι μετά την εισαγωγή μου στο παραγωγικό κομμάτι θα αυξηθεί. Πλέον, αρκετούς μήνες μετά και παρόλο που έχω μπει στην παραγωγή, δεν έχει γίνει καμία νύξη από την πλευρά της διοίκησης της εταιρείας για κάποια αύξηση. Η ερώτηση μου λοιπόν, είναι, πως πρέπει εγώ να χειριστώ την κατάσταση σε αυτή τη φάση και πως την έχετε χειριστεί εσείς σε αντίστοιχες περιπτώσεις στον ιδιωτικό τομέα; Ειδικά, και γενικά εκτός του συγκεκριμένου κλάδου. Πως προχωράς; Πας και ζητάς αύξηση; Περιμένεις να σου πουν αυτοί; Και αν ναι με ποιον τρόπο την ζητάς; Ευχαριστώ πολύ Κανένας εργοδότης δεν θα έρθει μόνος του να σου δώσει αύξηση. Μετράς τις δυνάμεις σου και μετά φέρεσαι ανάλογα. Αν έχεις άμεσο πρόβλημα βιοπορισμού το πολύ να κάνεις μία νύξη για το θέμα χωρίς να ασκήσεις πίεση. Αν πραγματικά κινδυνεύεις να μείνεις στον δρόμο, κάνεις την πάπια. Αν από την άλλη έχεις "πλάτες" (δεν θα μείνεις στον δρόμο, θα βρεις εύκολα δουλειά κτλ), πας στον εργοδότη σου και τον ρωτάς αν έχει κάποιο παράπονο από εσένα για το διάστημα που δουλεύεις, στην συνέχεια του αναφέρεις ότι πλέον όντως έχεις ενταχθεί στο παραγωγικό κομμάτι και περιμένεις την ανάλογη προσαρμογή του μισθού σου. Αν σου αρνηθεί, απαντάς ευγενικά "κατάλαβα, ευχαριστώ" και επιστρέφεις στο γραφείο σου. Από κει και πέρα ξεκινάς να στέλνεις βιογραφικά και αν χρειαστεί παίρνεις ρεπό για να παραστείς στις συνεντεύξεις. Μόλις βρεις δουλειά αλλού, το ανακοινώνεις και δίνεις μία εβδομάδα περιθώριο στο αφεντικό σου για να κλείσεις ότι εκκρεμότητες υπάρχουν. Πρόσεξε τις λεπτομέρειες. 1) Δεν απειλείς ποτέ ότι θα φύγεις. 2) Δεν ανοίγεις ποτέ τα χαρτιά σου. 3) Είσαι ευγενικός σε κάθε περίπτωση. 1
pontez2 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, The_Judas είπε Οταν οι καθαρίστριες και οι "νεκροί της ΕΡΤ" παίρνουν 1500 ευρώ σε μια χρεοκοπημένη χώρα link it or it didnt happen. ...ούτε 600, επιβεβαιωμένο. Εκτός αν αναφέρεσαι στο 2009 ή στην εποχή των ζιβάγκο. Εν πάσει περιπτώσει, μη βγαινουμε εκτος τοπικ. Χιουμοριστικη απάντηση ηταν σε αλλο φίλο. Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2019 από pontez2 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις