kwstas77 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Καλησπέρα παιδιά, Θα ήθελα τη συμβουλή σας σε ένα ζήτημα που με απασχολεί το τελευταίο διάστημα. Εργάζομαι σε εταιρεία πληροφορικής κοντά στον ένα χρόνο ως προγραμματιστής και οι αμοιβές μου είναι λίγο πιο πάνω από τον βασικό μισθό. Είναι η πρώτη μου εργασία και το πρώτο διάστημα ήταν δοκιμαστικό και περιλάμβανε εκπαίδευση, οπότε έτσι είχε αναφερθεί αυτός ο μισθός τον οποίο και δέχθηκα, ενώ είχε συμφωνηθεί ότι μετά την εισαγωγή μου στο παραγωγικό κομμάτι θα αυξηθεί. Πλέον, αρκετούς μήνες μετά και παρόλο που έχω μπει στην παραγωγή, δεν έχει γίνει καμία νύξη από την πλευρά της διοίκησης της εταιρείας για κάποια αύξηση. Η ερώτηση μου λοιπόν, είναι, πως πρέπει εγώ να χειριστώ την κατάσταση σε αυτή τη φάση και πως την έχετε χειριστεί εσείς σε αντίστοιχες περιπτώσεις στον ιδιωτικό τομέα; Ειδικά, και γενικά εκτός του συγκεκριμένου κλάδου. Πως προχωράς; Πας και ζητάς αύξηση; Περιμένεις να σου πουν αυτοί; Και αν ναι με ποιον τρόπο την ζητάς; Ευχαριστώ πολύ
MegalosVeziris Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 δεν δουλευεις ουτε ενα χρονο και περιμενεις αυξηση? ξεχνα το 3 3 4
kwstas77 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 2 λεπτά πριν, mclein είπε οι συναδελφοι με ποσα λεφτα αμοιβονται ; Με τουλάχιστον τα 2πλα, και μερικοί άλλοι με τα 3πλα. 1 λεπτό πριν, MegalosVeziris είπε δεν δουλευεις ουτε ενα χρονο και περιμενεις αυξηση? ξεχνα το Όπως ανέφερα ο μισθός που λαμβάνω αφορούσε το πρώτο διάστημα προσαρμογής και εκπαίδευσης, το οποίο ήταν (όπως είχε πει η διοίκηση) κοντά στους 3-5 μήνες και όχι χρόνο που βρίσκομαι τώρα. Για αυτό και ρωτάω τώρα και όχι τότε...
MegalosVeziris Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, kwstas77 είπε Με τουλάχιστον τα 2πλα, και μερικοί άλλοι με τα 3πλα. Όπως ανέφερα ο μισθός που λαμβάνω αφορούσε το πρώτο διάστημα προσαρμογής και εκπαίδευσης, το οποίο ήταν (όπως είχε πει η διοίκηση) κοντά στους 3-5 μήνες και όχι χρόνο που βρίσκομαι τώρα. Για αυτό και ρωτάω τώρα και όχι τότε... και το πιστεψες; οτι γραφει το συμβολαιο σου ισχυει και σε κανα 2 χρονακια πανε να ζητησεις κατι παραπανω 2
mclein Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, kwstas77 είπε Με τουλάχιστον τα 2πλα, και μερικοί άλλοι με τα 3πλα. στη θεση σου θα εκλεινα χρονο -> θα εκτιμουσα το ποσο χρησιμος ειμαι & ποσο αναλωσιμη ειναι η θεση γενικα & μαλλον θα ζητουσα συναντηση για να δω πως το βλεπει η αλλη πλευρα. 10
kwstas77 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, MegalosVeziris είπε και το πιστεψες; οτι γραφει το συμβολαιο σου ισχυει και σε κανα 2 χρονακια πανε να ζητησεις κατι παραπανω Εννοείται ότι δεν το πίστεψα, αλλά δέχθηκα αυτόν το μισθό για τις τότε συνθήκες και όχι για αυτές που θα υφίστανται σε βάθος 2ετιας. 3 λεπτά πριν, mclein είπε στη θεση σου θα εκλεινα χρονο -> θα εκτιμουσα το ποσο χρησιμος ειμαι & ποσο αναλωσιμη ειναι η θεση γενικα & μαλλον θα ζητουσα συναντηση για να δω πως το βλεπει η αλλη πλευρα. Αυτό σκέφτομαι να πράξω, απλώς είπα να ρωτήσω και εδώ ώστε να δω γενικά πως δουλεύει το πράγμα... 1 λεπτό πριν, mylo είπε Υπάρχει γραπτή συμφωνία ή μόνο προφορική; Δεν υπάρχει καμία γραπτή συμφωνία και μάλιστα ακόμα και τη σύμβαση την έλαβα ύστερα από δική μου πίεση, οπότε και την υπέγραψα.
MegalosVeziris Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, kwstas77 είπε Εννοείται ότι δεν το πίστεψα, αλλά δέχθηκα αυτόν το μισθό για τις τότε συνθήκες και όχι για αυτές που θα υφίστανται σε βάθος 2ετιας. o εργοδοτης θα σε στύψει πρωτα και μετα θα σου δωσει αυξηση, και φυσικα εκμεταλλευόμενος τις συνθήκες εργασίας στην ελλαδα ενας λογος παραπανω
bluesattack Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Κανεις αν θες εσυ νυξη με ευγενικο τροπο και την απαραιτητη λεκτικη σαλτσα πχ προοπτικη, μελλον , αποδοση 2
Ather Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Γνωστός μου πήρε 30% αύξηση σε διάστημα 6 αν θυμάμαι καλά μηνών. Αν τους εισαι απαραίτητος και σε σοβαρή εταιρία σου τα σκάνε. Θα το καταλάβεις όταν κάνεις τα κονέ σου και τους ενημερώσεις ότι σκέφτεσαι να φύγεις. Προσοχή όχι μπλόφες γιατί δεν είναι τιποτα χαζοί. 9
ZauZ Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Πας στον εργοδότη και το κουβεντιάζεις. Ξέρει και αυτός ότι είναι λίγα τα χρήματα. Απλά φρόντισε να είσαι εντάξει στη δουλειά σου και να αποδίδεις όπως πρέπει. Κανείς δεν πρόκειται να επικροτήσει κάποιον που «αράζει». Δεν χρειάζεται να το πεις πλάγια. Στα ίσια θα το πεις χωρίς προφανώς να δείχνεις εκνευρισμό ή τσαμπουκά. «Κοιτάξτε να δείτε, επειδή τα χρήματα είναι λίγα και δεν φτάνουν νομίζω ότι αποδίδω καλά και μπορώ να γίνω ένα μόνιμο μέλος της ομάδας κτλ κτλ και να κάνουμε πολλά πράγματα και μπλά μπλά μπλά θα ήθελα να συζητήσουμε τι προοπτικές υπάρχουν να λάβω κάποια αύξηση… γιατί δυστυχώς δεν βγαίνω με τον τωρινό μισθό κτλ κτλ.» Προφανώς δεν απειλείς ότι θα παραιτηθείς. Αλλά μπορείς να το θέσεις με κομψό τρόπο π.χ. «Δεν θέλω προφανώς να φύγω, γιατί θέλω να συνεχίζω εδώ μαζί σας κτλ κτλ αλλά εάν δεν μπορώ να τα βγάλω πέρα, εάν δεν μπορεί να γίνει κάποια αύξηση πρέπει να το ξέρω ώστε να δω το τι θα κάνω από εδώ και πέρα». 19
*Kopanos* Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Ζητά αύξηση ακόμα και ανάγκη να υπάρχει για δουλεία, με το να περιμένεις να κάνουν οι ίδιοι κίνηση απλα χανεις τον χρόνο σου. 2
leonidas_fs Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Πρέπει να έχεις αξία στην εταιρεία για να πάρεις αύξηση, ειδικά τον πρώτο καιρό! Οι άλλοι συνάδελφοι που λες οτι παίρνουν διπλά ή τριπλά χρήματα απο εσένα, πέρα απο περισσότερες γνώσεις έχουν και μεγαλύτερη εμπειρία (το πιο σημαντικό)! Η γνώμη μου είναι περίμενε λίγο καιρό ακόμα, προσπάθησε να μάθεις πολλά πραματα και να δείξεις την αξία σου, και τότε κάνε κίνηση! 2
djcat Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Πας και ζητάς αύξηση. Τα επιχειρήματα σου να στηρίζονται με βάση το τι προσφέρεις και όχι πως δε σου φτάνουν τα χρήματα. Απλά να ξέρεις πως παίζει και να μη δεχτούν να σου κάνουν αύξηση, οπότε εσύ εκεί βλέπεις μέχρι πόσο θες να το τραβήξεις. Αν και λογικά από όσα γράφεις θα τα καταφέρεις. Να ξέρεις πως αν δε ζητήσεις δε θα ασχοληθεί ποτέ κανείς να σου δώσει παραπάνω χρήματα. 5
Προτεινόμενες αναρτήσεις