Guadalquivir Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Την καλησπέρα μου. Εδώ και κάποιες μέρες αρχισα να αντιμετωπίζω το εξής προβλημα. Εσβηνε η οθόνη του σταθερού μου, κατα την διάρκεια που έπαιζα manager. Μόνο η οθόνη, καθώς ο ο υπολογιστής δούλευε κανονικά (ακουγόταν το Youtube). Δοκίμασα άλλο παιχνίδι, και πάλι τα ίδια. Άρχισα το σουλάτζο λοιπόν στο Google, να δω αν μπορώ να το αντιμετωπίσω χωρίς κατσαβίδι, μιας και τον εχω χωμένο σε μια γωνιά που το βάλε-βγάλε είναι μπελάς. Έτρεξα τα windows Update (τα 7), και update την κάρτα γραφικών, αλλα τα ίδια. Ετοιμαζόμουν για φορμάτ, αλλα ευτυχώς τσέκαρα πρώτα τις θερμοκρασίες και είδα οτι η vga έπιανε σε αδρανη κατάσταση 70+. Οπότε άνοιξα τελικά το desktop και είδα ότι ο ανεμιστηρας της δεν δούλευε, χώρις να έχει ιδιατερη σκόνη πάνω του. Τον έβγαλα, τον καθάρισα, του έβαλα πάστα και τον τοποθέτησα ξανα. Ε, μετα την επανατοποθέτηση έπαψε να δουλευει και το τροφοδοτικό. Δοκίμασα με το παλιό μου τροφοδοτικό, και το pc πήρε μπρος, όχι όμως και το fan της vga (η οποία δουλεύει κανονικα κατα τ αλλα). Προφανώς αντιμετωπίζω θέμα με την τροφοδοσία στο ενος χρόνου απαράδεκτο thermaltake psu μου, αλλα το γεγονός ότι δυο κομματια hardware έβγαλαν πρόβλημα ταυτόχρονα με προβληματίζει και θα ήθελα την γνώμη κάποιου εμπειρότερου. Ευχαριστώ
Stamer Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Γιατί πιστεύεις οτι φταίει για όλα το τροφοδοτικό? Μήπως είχες καμια αυξομείωση τάσης κάποια στιγμή και σου έχει σκίσει τα περισσότερα component? Ουκ ολίγες φορές εχει συμβεί (και σε μένα στο παρελθόν και επειδή ήμουν στην εγγύηση, μου τα άλλαξαν όλα - εκτός τροφοδοτικό νομίζω!). Έχεις εγγύηση?
Guadalquivir Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 4 λεπτά πριν, Stamer είπε Γιατί πιστεύεις οτι φταίει για όλα το τροφοδοτικό? Μήπως είχες καμια αυξομείωση τάσης κάποια στιγμή και σου έχει σκίσει τα περισσότερα component? Ουκ ολίγες φορές εχει συμβεί (και σε μένα στο παρελθόν και επειδή ήμουν στην εγγύηση, μου τα άλλαξαν όλα - εκτός τροφοδοτικό νομίζω!). Έχεις εγγύηση? Ξεχάσα να το αναφέρω, σωστα. Καμία διακοπή ρεύματος, καμία αυξομείωση τάσης. Το τροφοδοτικό είναι το πρώτο που σκέφτηκα, μιας και αυτό δείχνει να έχει τινάξει τα πέταλα. Δεν είμαι σίγουρος όμως, γι αυτό και άνοιξα θέμα. Έχω άλλα δυο χρόνια εγγύηση. Αύριο θα μιλήσω με το κατάστημα.
Stamer Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Καλό θα ήταν να μην βάλεις χέρι αλλού μόνος σου εφόσον είσαι σε εγγύηση γιατί θα την κάνεις void 😜 Το μόνο κακό στις περιπτώσεις αυτές με το service είναι οτι μένεις χωρίς pc δυστυχώς για κάμποσο διάστημα. Πιθανόν και ο ανεμιστήρας της κάρτα να τα έπαιξε (ή το Module που του δίνει ρεύμα).
Guadalquivir Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 3 λεπτά πριν, Stamer είπε . Πιθανόν και ο ανεμιστήρας της κάρτα να τα έπαιξε (ή το Module που του δίνει ρεύμα). Ναι, δοκίμασα να τον συνδέσω στη μητρική και πάλι δεν δουλευε. Γενικα και με το δάκτυλο ζοριζόταν να γυρίσει. Εσυ προσωπικά θεωρείς πως είναι ανεξάρτητα αυτά τα δυο; Ευχαριστω γενικά για το ενδιαφέρον.
Stamer Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Αυτό δεν θα το μάθουμε ποτέ! Μπορεί να έτυχε στην κάρτα (δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία που παρουσιάζει κάτι τέτοιο) ή μπορεί να το προκάλεσε και το τροφοδοτικό. Τώρα... το τροφοδοτικό μπορεί να το έκανε άθελά του (αν είναι σχετικά "κακό") ή μπορεί όντως να υπήρξε κάποια στιγμή υπερταση και να έγινε (εσύ δεν θα το καταλάβαινες κάτι τέτοιο ή δεν θα το θυμάσαι). Και εγώ οταν είχα πάθει κάτι ανάλογο, θα ορκιζόμουν οτι ποτέ δεν θυμάμαι κάτι με το ρεύμα. Και γενικά οι περισσότεροι φίλοι-γνωστοί έχουν λίγο πολύ τέτοιες ιστορίες. Μετά βέβαια που πήρα το μάθημά μου, πήρα έναν σταθεροποιητή τάσης και ησύχασα. Ε τώρα αμα κάτσει κανας κεραυνός, τι να κάνουμε. Η κάρτα είναι σε εγγύηση? Επεξ/σία 20 Ιανουαρίου 2019 από Stamer
Guadalquivir Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Όχι, αλλα και να ήταν της έκανα περεταίρω ζημιά Θέλει μαστόρεμα πλέον. Τέλος πάντων σκέφτομουν μια αναβάθμιση σε κάρτα γραφικών κι αυτήν θα προσπαθήσω να την φτιάξω για την εμπειρία.
hatzimanolisan Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Το τροφοδοτικό μπορείς να το τσεκάρεις με ένα πολύμετρο χωρίς να χαλάσεις την εγγύηση του, υπάρχει οδηγός στο φόρουμ για το τι ακριβώς να κάνεις. Μου φαίνεται περίεργο να χάλασε επειδή εβγαλες και ξαναέβαλες την GPU. Απο εκεί και πέρα αν το ανεμιστηράκι της GPU έχει χαλάσει και δεν έχει άλλο θέμα η κάρτα , βρες ένα αφτερ μάρκετ αντίστοιχων προδιαγραφών και αντικατέστησέ το.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα