kritikos4 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Καλησπέρα Έχω το εξής πρόβλημα ~ απορία Έχω συνδέσει ένα ιατρικό μηχάνημα (video κολποσκόπιο) με μια εξωτερική οθόνη ~ μια τηλεόραση full HD ~ με ένα καλώδιο VGA 15 m Το κολποσκόπιο δεν έχει αλλού τύπου έξοδο ~ πχ HDMI Το θέμα είναι ότι δεν έχω καθόλου καλή εικόνα στην εξωτερική οθόνη Κάνοντας πρόβες έβαλα ένα παλιό monitor PC με ένα άλλο VGA καλώδιο 1 μέτρου και ήταν όλα τέλεια όποτε πρόβλημα η έξοδος δεν έχει πρόβλημα Η τηλεόραση που το έχω συνδέσει είναι καινούρια ~ αδούλευτη και στην άλλη είσοδο (hdmi) που έχω βάλει έναν υπέρηχο έχει μια χαρά εικόνα Το καλώδιο το 15m είναι το εξής https://www.skroutz.gr/products/show/37818211 Τι μπορεί να φταίει ? Μάπα ποιότητα το καλώδιο? Μεγάλο μήκος άρα απώλειες? Να συνδέσω κάποιο monitor αντί της τηλεόρασης ?
xrhstosiak Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 μονο με δοκιμες θα το βρεις αυτο, το καλωδιο του ενος μετρου δεν μπορεις να το συνδεσεις στην τηλεοραση σου για δοκιμη; 15 μετρα καλωδιο σε αυτη την τιμη δυσκολο να ειναι ποιοτικο και ας λεγεται hi-end :) . για εικονα στα 15+ μετρα εχω δει παντως και φτηνοτερα να παιζουν καλυτερα απο καποια αλλα ακριβα ... αλλα και τα 2 πολυ πιο πανω σε κοστος απο αυτο που εχεις τωρα. καλυτερα αλλαξε το λινκ που εχεις βαλει και βαλε το direct γιατι χρεωνεις ασκοπα click = αρα και χρηματα το eshop
nikos903 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Μπορείς να βγάλεις μια φωτογραφία με το τι βλέπεις με αυτό το καλώδιο που έχει; Κακής ποιότητας καλώδιο πάντως κάνει νερά. Σαν πάχος το καλώδιο το μακρύ είναι το ίδιο με το κοντό;
kritikos4 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 22 ώρες πριν, xrhstosiak είπε μονο με δοκιμες θα το βρεις αυτο, το καλωδιο του ενος μετρου δεν μπορεις να το συνδεσεις στην τηλεοραση σου για δοκιμη; 15 μετρα καλωδιο σε αυτη την τιμη δυσκολο να ειναι ποιοτικο και ας λεγεται hi-end . για εικονα στα 15+ μετρα εχω δει παντως και φτηνοτερα να παιζουν καλυτερα απο καποια αλλα ακριβα ... αλλα και τα 2 πολυ πιο πανω σε κοστος απο αυτο που εχεις τωρα. καλυτερα αλλαξε το λινκ που εχεις βαλει και βαλε το direct γιατι χρεωνεις ασκοπα click = αρα και χρηματα το eshop Βασικά μπορώ αλλά δεν μου έκοψε να το κάνω Το θέμα είναι ότι έχω δει σε διάφορα site reviews ακόμα και φτηνότερα καλώδια που ισχυρίζονται οι κάτοχοι ότι παίζουν τζάμι. Ποιο προτείνεις για καλύτερη απόδοση? Ακόμα και πολύ ακριβότερο να πάρω είναι σίγουρο ότι θα παίζει καλύτερα ? 22 ώρες πριν, nikos903 είπε Μπορείς να βγάλεις μια φωτογραφία με το τι βλέπεις με αυτό το καλώδιο που έχει; Κακής ποιότητας καλώδιο πάντως κάνει νερά. Σαν πάχος το καλώδιο το μακρύ είναι το ίδιο με το κοντό; Δεν καταλαβαίνω τι φώτο εννοείς ? Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ενώ στην οθόνη του μηχανήματος η εικόνα είναι καθαρή, την ίδια ώρα στην τηλεόραση είναι θαμπή ~ αλλοιωμένη σαν να έχει μικρότερη ανάλυση ενώ το μηχάνημα βγάζει 1024χ768 εικόνα και η τηλεόραση είναι full HD. Στο monitor με το κοντό καλώδιο η εικόνα ήταν άψογη ~ ότι έβλεπα στην μια οθόνη έβλεπα και στην άλλη Το κοντό καλώδιο εκτός ότι είναι 15+ ετών μπορώ να πω ότι είναι και πιο λεπτό από το μακρύ (το οποίο δεν το λες και πολύ λεπτό) Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2019 από kritikos4
nikos903 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Βάλε το ενδοσκόπιο στην οθόνη που λες οτι κάνει νερά, στόχευσε με το ενδοσκόπιο έναν τοίχο και βγάλε φωτογραφία την αλλοίωση που φαίνεται στην οθόνη. Αν δεν φαίνεται τίποτα πάρε απλά ένα καλώδιο VGA με θωράκιση και ήλπιζε να φταίει αυτό. BTW μήπως περνάει το καλώδιο μαζί με ρεύμα πουθενά; Αν ναι δοκίμασε να το βγάλεις να είναι μόνο του και δες αν βελτιωθεί. Ένα (απο τα πολλά :P) καλώδιο με θωράκιση είναι αυτό: link (skroutz)αλλά και αυτό που έχεις στο λίνκ θωρακισμένο λέει είναι, δεν θα έπρεπε δηλαδή να έχεις θέμα.
kritikos4 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, nikos903 είπε Βάλε το ενδοσκόπιο στην οθόνη που λες οτι κάνει νερά, στόχευσε με το ενδοσκόπιο έναν τοίχο και βγάλε φωτογραφία την αλλοίωση που φαίνεται στην οθόνη. Αν δεν φαίνεται τίποτα πάρε απλά ένα καλώδιο VGA με θωράκιση και ήλπιζε να φταίει αυτό. BTW μήπως περνάει το καλώδιο μαζί με ρεύμα πουθενά; Αν ναι δοκίμασε να το βγάλεις να είναι μόνο του και δες αν βελτιωθεί. Ένα (απο τα πολλά :P) καλώδιο με θωράκιση είναι αυτό: link (skroutz)αλλά και αυτό που έχεις στο λίνκ θωρακισμένο λέει είναι, δεν θα έπρεπε δηλαδή να έχεις θέμα. Βασικά δεν είναι ενδοσκόπιο , είναι κάμερα HD Στην εξωτερική οθόνη δεν βγάζει κάποια συγκεκριμένη αλλοίωση πχ κάποια πράσινη κηλίδα/περιοχή, απλά είναι χειρότερη από εκείνη του ενσωματωμένου monitor του μηχανήματος. Πχ όταν το δοκίμαζα έβγαζα φώτο τις χειρομαντικες γραμμές του χεριού και τις μικρές~μικρές γραμμές του δέρματος της παλάμης για να τσεκάρω την απόδοση της κάμερας Έ στο μηχάνημα ήταν τέλειες, στην άλλη οθόνη έβγαιναν θολές. Το καλώδιο από εκεί που περνάει είναι μαζί με ένα hdmi και ένα καλώδιο ρεύματος το οποίο όμως δεν είχε ρεύμα όταν έκανα τις δοκιμές. Γιατί γράφεις ήλπιζε να είναι αυτό? Υπονοείς ότι παίζει να έχω αλλού θέμα? Η κάμερα δεν νομίζω ότι έχει κάποιο πρόβλημα αφού στο ενσωματωμένο monitor έχει μια χαρά εικόνα και ούτε η έξοδος νομίζω έχει κάποιο θέμα αφού όταν έβαλα το PC monitor με το κοντό καλώδιο πάλι έδειχνε μια χαρά Μήπως η τηλεόραση απλά δεν κάνει για αυτήν την δουλειά και ήταν καλύτερο ένα monitor με ή χωρίς ένα καλώδιο καλύτερης ποιότητας ? Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2019 από kritikos4
nikos903 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Δες μην είναι καμιά ρύθμιση της τηλεόρασης σε πρώτη φάση, μετά δοκίμασε με το κοντό καλώδιο που σου είπαν παραπάνω και βλέπεις. Ήλπιζε γιατί αλλιώς θέλει ψάξιμο.... Αν κάνει νερά και με το κοντό καλώδιο και με όλες τις ρυθμίσεις πες μοντέλο κάμερας - οθόνης μεγάλης και οθόνης μικρής που δοκίμασες να δούμε διαφορές.
kritikos4 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Βασικά η εξωτερική οθόνη είναι μια 22" ιντσών full HD του πλαισίου. Με το που δίνει σήμα το κολποσκόπιο αλλάζει μόνη της ανάλυση η τηλεόραση Τώρα την μάρκα και το μοντέλο της οθόνης και της κάμερας του κολποσκόπιου τρέχα γύρευε. Δεν γράφει κάτι από έξω . Πρέπει ειδικά τον οθόνη να την ανοίξω να δω τι μάρκα είναι, για την κάμερα είναι πιο εύκολο. Το καλώδιο που έχω τώρα είναι αυτό https://e-damianakis.gr/epigia-doriforika-sistimata/category-69/high-end-15m-vga-.-vga-.-18114-detech.html Μάλλον θα δοκιμάσω ένα ~υποτίθεται~ πιο ποιοτικό καλώδιο. Είμαι ανάμεσα σε αυτά τα 3~4 https://www.e-shop.gr/hama-41953-kalodio-monitor-15pin-hdd-male-15pin-hdd-male-15m-p-PER.566278 https://www.amazon.de/KabelDirekt-Kabel-polig-Full-1080p/dp/B00FQK43O8/ref=sr_1_8?ie=UTF8&keywords=vga kabel&qid=1548261852&refinements=p_72%3A419117031&s=computers&sr=1-8 https://www.amazon.de/deleyCON-15m-Kabel-15pol-D-Sub-Stecker-Schwarz/dp/B00884P2C6/ref=mp_s_a_1_3?__mk_de_DE=ÅMÅZÕÑ&qid=1548284198&sr=8-3&pi=AC_SX236_SY340_FMwebp_QL65&keywords=vga+kabel+15m&dpPl=1&dpID=51lfH7JCzkL&ref=plSrch https://www.amazon.de/deleyCON-15m-Kabel-15pol-D-Sub-Stecker-Schwarz/dp/B072FFXZ3T/ref=mp_s_a_1_4?__mk_de_DE=ÅMÅZÕÑ&qid=1548284198&sr=8-4&pi=AC_SX236_SY340_FMwebp_QL65&keywords=vga+kabel+15m&dpPl=1&dpID=51DpxBqad1L&ref=plSrch Καμία άλλη πρόταση , κάποιο επώνυμο ? Ιδέα δεν έχω ποιο από αυτά ποιοτικό και ποιο κινέζικο χαμηλότερης ποιότητας και πόσα πρέπει να δώσω για να πάρω κάτι καλό. Από την άλλη σκέφτομαι να δώσω πχ 100€ για ένα καλώδιο και δεν δουλέψει ούτε αυτό τελικά για τον Α ~Β λόγο Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2019 από kritikos4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα