Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν από λίγους μήνες έφυγα από την Karenta στο Ηράκλειο με ένα καινούριο T-ROC. Πλέον έχει μαζέψει... 4.500 χιλιόμετρα.

Από την αντιπροσωπεία μου είπαν ότι θα πρέπει να αλλάξω λάδια «όταν πει το αμάξι», δηλαδή... στα 30.000 χιλιόμετρα (!) και όχι νωρίτερα. Εγώ τους είπα ότι θα τα αλλάξω στις 5.000. Μου απαντάνε ότι και να έρθω και να τους πω να τα αλλάξουν, δε θα το κάνουν.

😂

Παλιότερα υπήρχε η άποψη ότι τα «πρώτα» λάδια τα αλλάζουμε νωρίς, στα 1.000 - 2.000 χιλιόμετρα, διότι από το στρώσιμο του κινητήρα στο δρόμο μαζεύουν. Αργότερα ακούστηκε η άποψη ότι τα κρατάμε περισσότερο, διότι είναι καλύτερα τα λάδια του εργοστασίου, ειδικά για τα πρώτα χιλιόμετρα, κλπ. Κάπου στο ενδιάμεσο βγήκαν και αυτοκίνητα με μεταβλητά διαστήματα service και άλλα, σαν το δικό μου, που «θεωρητικά» θέλουν αλλαγή λιπαντικού σε πολύ αραιά διαστήματα.

Τελικά τι ισχύει; Τι θα έπρεπε να κάνω; Να τα αλλάξω και πολύ άργησα; Να τα αλλάξω αλλά είμαι οκ στο χρόνο; Να το παρατήσω μέχρι όσο είπαν και να μη φοβάμαι μη πάρω το μοτέρ στο χέρι; Να το πάω σ' αυτούς και να τους πω αλλάξτε τα μη σας δείρω, αν μου κάνουν νούμερα, ή στον μηχανικό μου που εμπιστεύομαι; 

Θέλω αφενός να συντηρώ σχολαστικά το αυτοκίνητο (γιατί έτσι μας αρέσει!) αφετέρου να μη μου βγάλει οποιοδήποτε πρόβλημα (που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί με σωστή συντήρηση) μετά από 100.000 χιλιόμετρα. Φοβάμαι ότι η λογική της Karenta είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να βγάλει το αυτοκίνητο εύκολα και απροβλημάτιστα τη διετία (εγγύηση) και μετά «βλέπουμε...». 

• Απαντ. 83
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Η λογική δεν είναι της Karenta. 

Είναι οι οδηγίες από το εργοστάσιο.

Γενικά λέει στο manual τι και πότε πρέπει να κάνεις. Από εκεί και πέρα κάνεις ότι θέλεις αν πιστεύεις πως δεν σε καλύπτουν αυτά που γράφουν. 

• Like 1
Δημοσ.

δεν ειναι οπως παλια τα αμαξια. οι ανοχες στα μερη των κινητηρων ειναι πολυ καλυτερες πλεον και ισως δε χρειαζεται απαραιτητα στα 1000κμ αλλαγη. με λαδια συχνοτερα σιγουρα κακο δε κανεις παντως, αλλα αυτο του να ειναι καλυτερα τα εργοστασιακα λαδια δε το ξερω.

εγω θα τα αλλαζα, αλλα ειναι θεμα ψυχολογιας περισσοτερο πιστευω. καλα λαδια θα βρεις να βαλεις παλι αν εχεις το αγχος οτι τα κορυφαια τα χει το εργοστασιο.

Δημοσ.

Manual έχω. Τον κωδικό για τα διαστήματα αλλαγής λαδιού δεν τον έχει όμως.

Η προδιαγραφή του λαδιού είναι VW 508 00. Οκ, αυτό βρήκαμε τι είναι: πλήρως συνθετικό 0W20. Βρίσκω πολλά λάδια στην αγορά που να καλύπτουν την προδιαγραφή αυτή.

Το manual όμως έχει ένα πινακάκι, που σχετικά με το λάδι, αναφέρει τους κωδικούς QI1 (5.000), QI2 (7.500), QI3 (10.000), QI4 (15.000) και QI6 (σύμφωνα με την ένδειξη). Υποτίθεται ότι πρέπει να βρω στην πινακίδα των στοιχείων του οχήματος έναν από τους κωδικούς αυτούς... αλλά δεν υπάρχει κανένας.

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, Haldol είπε

η λογική της Karenta είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να βγάλει το αυτοκίνητο εύκολα και απροβλημάτιστα τη διετία (εγγύηση) και μετά «βλέπουμε...

Δυστηχως αυτη η λογικη ειναι πλεον ολο και περισσοτερων κατασκευαστων. Προσωπικα θα τα αλλαζα μονος μου αλλα προσεχε τι παιζει με την εγγυηση. Επισης λαδι 0w-20 ισως να το τσιμπαει λιγακι, σε 30k χιλιομετρα που λεει αλλαγη θα θελει συμπληρωμα ενας θεος ξερει ποσα λιτρα.

Δημοσ.

Προσωπικά θα τα είχα ήδη αλλάξει στις 3000 χλμ όπως έχω κάνει κ στο παρελθόν σε καινουργια αυτοκίνητα που πήρα. Επίσης για κανένα λόγο μην αφήνεις την αλλαγή στις 30000 χλμ. Είτε 8-10 χιλιάδες μαξ είτε χρόνο να αλλάζεις για να έχεις ένα μοτέρ σε καλή κατάσταση κ χωρίς να καίει λαδια 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Haldol είπε

Παλιότερα υπήρχε η άποψη ότι τα «πρώτα» λάδια τα αλλάζουμε νωρίς, στα 1.000 - 2.000 χιλιόμετρα, διότι από το στρώσιμο του κινητήρα στο δρόμο μαζεύουν.

Παλιότερα δεν ήταν μόνο διαφορετική η άποψη, ήταν διαφορετική και η οδηγία από τον κατασκευαστή, και τα λάδια, και οι κινητήρες φυσικά.

Οι κινητήρες των σύγχρονων αυτοκινήτων συνήθως έρχονται "στρωμένοι" από το εργοστάσιο, έχουν δουλέψει κάποιες ώρες στον πάγκο πριν μπουν στα αυτοκίνητα.

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, georgeγ είπε

Ποιές ζάντες ρε συ προτελευταία σελίδα λεει ποτε να γίνεται service :-)

και οι ζαντες που ειναι ρε τυπε θα μας τρελανεις ? 😂😂

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, opcorsa είπε

και οι ζαντες που ειναι ρε τυπε θα μας τρελανεις ? 😂😂

Καλά ΟΚ αν οι πολλοί βλέπετε ζάντες,ζάντες θα είναι :P:lol:

Δημοσ.

Τα μοντέρνα αυτοκίνητα έτσι είναι πλέον. Ούτε ιδιαίτερο στρώσιμο χρειάζονται ούτε αλλαγή λαδιών σε λίγα χιλιόμετρα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, georgeγ είπε

Ποιές ζάντες ρε συ προτελευταία σελίδα λεει ποτε να γίνεται service :-)

Εγώ στην σελίδα που έχει το νούμερο 17 ζάντες βλέπω. Από τον firefox δεν λέει την σελίδα του pdf.

1162710907_ScreenShot2019-01-20at22_07_45.png.e5ba704491c07aae9850de00a358e1ef.png

Επεξ/σία από NT1G

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...