Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αυτογκολ της Microsoft απο τα αποδυτηρια ηταν πρωτιστως και δευτερευοντως σωστο διαβασμα της αγορας απο τους επιτελεις της Σονυ.

Και βεβαια απο τοτε εχει κυλησει πολυ νερο στο αυλακι, εχουν κυκλοφορησει αναβαθμισμενες κονσολες που πουλησαν ικανοποιητικα, οι καρτες γραφικων και τα κινητα τηλεφωνα εχουν φτασει στο θεο, να ειμαστε καλα το 500ρικο το εχουμε μεσα στο νερο ως τιμη εκκινησης.

• Like 1
Δημοσ.
  Στις 29/10/2019 στις 8:25 ΠΜ, kostiger είπε

Αυτογκολ της Microsoft απο τα αποδυτηρια ηταν πρωτιστως και δευτερευοντως σωστο διαβασμα της αγορας απο τους επιτελεις της Σονυ.

Και βεβαια απο τοτε εχει κυλησει πολυ νερο στο αυλακι, εχουν κυκλοφορησει αναβαθμισμενες κονσολες που πουλησαν ικανοποιητικα, οι καρτες γραφικων και τα κινητα τηλεφωνα εχουν φτασει στο θεο, να ειμαστε καλα το 500ρικο το εχουμε μεσα στο νερο ως τιμη εκκινησης.

ισχυει αυτο. βεβαια νομιζω οτι τελικα τα 8gb της sdram στα οποια εβαλε το χερακι του πρεπει να επαιξαν ενα ρολο στο να παρουσιασει πιο δυνατο μηχανημα.(χωρις να ειμαι κανας ειδικος στο hardware, ειχαν καποια αλλη διαφορα τα 2 μηχανηματα στο launch?)

γενικα εχω την εντυπωση οτι και οι 2 θα ειναι διαβασμενοι στην επομενη γενια και θα παρουσιασουν παρομοια μηχανηματα και σε specs και σε τιμη...Θα δειξει...

Δημοσ.
  Στις 29/10/2019 στις 3:15 ΜΜ, xavier είπε

ισχυει αυτο. βεβαια νομιζω οτι τελικα τα 8gb της sdram στα οποια εβαλε το χερακι του πρεπει να επαιξαν ενα ρολο στο να παρουσιασει πιο δυνατο μηχανημα.(χωρις να ειμαι κανας ειδικος στο hardware, ειχαν καποια αλλη διαφορα τα 2 μηχανηματα στο launch?)

γενικα εχω την εντυπωση οτι και οι 2 θα ειναι διαβασμενοι στην επομενη γενια και θα παρουσιασουν παρομοια μηχανηματα και σε specs και σε τιμη...Θα δειξει...

Eιχε πιο δυνατη gpu το ps4, ελαχιστα βεβαια. Στην ουσια το καπελο απο το αχρηστο οπως αποδειχθηκε kinect πληρωσε το ΟΝΕ, ως προς την αρχικη τιμη διαθεσης του παντα.

Το ιδιο πιστευω κι εγω αναφορικα με τα specs και την τιμη των next-gen.

Δημοσ.

Το αρχικο xbox ειναι πλεον στο ραφι . 2 φορες μου χει χαλασει ο σκληρος με χρηση 1 φορα το 2μηνο καποιες αρχικες παρτιδες πρεπει να ηταν μαπα . Αισθητα πιο δυνατο το launch PS4 αμα βαλεις το RDR2 και συγκρινεις θελεις S και πανω . 

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Sony Interactive Entertainment (SIE) will launch PlayStation®5 (PS5™) in several countries in the holiday season of 2020 and will make PlayStation®5 (PS5™) available in North America on November 20, 2020 at a recommended retail price (RRP) of $499....

φενεται εκγυρη πληροφορια..

Δημοσ.

O SSD ίσως να είναι φάση memory card/cartridge αποσπώμενος.

Γιατί έτσι λένε αρκετοί στο internet για την πατέντα cartridge που κατέθεσε η Sony.

Πάντως κάποιον άσο πρέπει να έχει στο μανίκι της. Αρνούμαι να πιστέψω ότι διόλου τυχαίως θα βγάλουν την ίδια κονσόλα σε σπεκς και οι δύο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το "secret sauce" της Sony θα είναι ο SSD.

LZW decompession για τα assets από το HDD είχαν και η Sony και η MS στα λεγόμενα Move Engines/DSP ή και στην APU τους αντίστοιχα.

Οι απαιτήσεις τότε ήταν και διαφορετικές και μικρότερες. (BD-ROM vs pci-e ssd).

Υπήρχε φήμη για GPU decompression αλλά τα δεδομένα άλλαξαν άρδην.

Από αυτό το white paper συμπεραίνουμε ότι θα χρειαζόταν ολόκληρη GTX 980 και 4790k απλά και μόνο για γίνει όχι απλά το loading αλλά και το stream των assets επαρκώς σε ssd που θα έκανε saturate το PCIE3 BUS.

https://pdfs.semanticscholar.org/6eca/44be96dcf1156c047656b9286485eeb51316.pdf

Συνεπώς, το secret sauce του PS5 είναι controller/asic που θα κάνει όχι απλά γρηγορότερο loading αλλά και streaming στα assets.

Κάτι τέτοιο φυσικά στο multiplaform περιβάλλον δεν θα είναι ή δεν θα γίνει πανάκεια μέχρι να περάσει η εποχή του crossgen (1~2 χρόνια).

Όπως πολύ σωστά είχε αναφέρει ο Sir Teraflop για τον αν θα αφήσει η MS με τον Sony 'sauce" SSD να αφήσει τα PC πίσω, η MS, αντίθετα θα προσπαθήσει να το τραβήξει από την άλλη - στο multiplatform περιβάλλον για να μην μείνει το SATA-SSD (PC) πίσω. To ίδιο κάνει και στο Software οικοσύστημα των PC. Publishing μέχρι και στο Steam.

Προφανώς το 3rd party οικοσύστημα παραμένει συνιστώσα για κάθε platform holder (console ή PC) που θα προσπαθήσει να τεντώσει το σχοινί προς το μέρος του. 

Χαρακτηριστικά το secret sauce του PS5, το έχει open source η MS και σε hardware αλλά και σε Software αν και θα πάσχει σε απόδοση με το αντίστοιχο της Sony. Τους λόγους τους εξηγώ παραπάνω.

https://azure.microsoft.com/en-us/blog/project-denali-to-define-flexible-ssds-for-cloud-scale-applications/

Οι server τεχνολογίες είναι αυτές που έρχονται κάθετα προς το consumer/workstation πεδίο πλέον και όχι το αντίστροφο. Δείτε π.χ. το άρθρο στην αρχική για την Exascale αρχιτεκτονική της Intel.

Ότι συμβαίνει και στο software δηλαδή εδώ και δεκαετίες όσον αφορά το downscaling προς τα κάτω (RDR2 PC vs console settings).

Επεξ/σία από Azure_Knight
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
  Στις 21/11/2019 στις 5:44 ΜΜ, Choutas είπε

O SSD ίσως να είναι φάση memory card/cartridge αποσπώμενος.

θα είναι custom παραγγελιά και κολλημένος στη μητρική για μείωση κόστους , δε νομίζω ότι θα συνεχίσει να υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής σκληρού όπως στο ps4

και γενικά η κονσόλα μάλλον δεν θα είναι ακριβή όπως αρχικά πίστευα , την κόβω να είναι κάτω από 500 και πιο κοντά στο 400αρι

Στις 21/11/2019 στις 5:34 ΜΜ, Fotis13 είπε

2tb SSD?

χμμμ   πολυ καλο για να ειναι αληθινο!

σίγουρα θα είναι 2

και πόσο θα περιμένες άλλωστε να είναι με τα σύγχρονα παιχνίδια που είναι βουβάλια; 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Moderators
Δημοσ.

Δεν πρόκειται να θέλουν installation τα games της επόμενης γενιάς, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα σε SSD. Ούτε τα digital games θα μπαίνουν εκεί, κάτι άλλο έχουν σκοπό να κάνουν με τον SSD.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
  Στις 21/11/2019 στις 8:49 ΜΜ, Malthador είπε

Δεν πρόκειται να θέλουν installation τα games της επόμενης γενιάς, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα σε SSD. Ούτε τα digital games θα μπαίνουν εκεί, κάτι άλλο έχουν σκοπό να κάνουν με τον SSD.

όπως;  επίσης εγώ είμαι πολύ βέβαιος για τα 2ΤΒ, τι θα κάνουν τόσο χώρο αν όχι να εγκαθιστούν τα παιχνίδια; 

το ότι θα είναι custom και όχι γενικής χρήσης όπως στα pc μας πώς το αλλάζει αυτό; 

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

θα δούμε, απλά δεν είναι και παράλογο ως φήμη 

αυτή τη στιγμή έχουμε 1TB στο slim που είναι ο πάτος , οι ανάγκες από το 2013 έχουν ανέβει για να μιλάμε για 500 ή 1

το ότι θα είναι πιο "high end" (που έχουμε βέβαια 10+ χρόνια ssd) το μέσο δε σημαίνει απαραίτητα κάτι, μιας και το κόστος θα μπορούσε να συμπιεστεί πιστεύω αν πρόκειται να παραγγείλει κανείς εκατομμύρια κομμάτια , το ίδιο βέβαια και με τους επεξεργαστές, gpu κοκ , όλη η πλατφόρμα πιθανώς να μην τους κοστίσει πολύ παραπάνω από ότι κόστιζε το 4 όταν βγήκε και λογικό είναι να στοχεύσουν προς τα κει για να διατηρήσουν τα νούμερά τους

και μέσα στη συμπίεση του κόστους περιμένω να αφαιρέσουν τη δυνατότητα αλλαγής , αυτό πχ που έχουμε σήμερα που δεν το έχει το xbox είναι ένα έξτρα που σίγουρα  έχει κάποιο κόστος 

τέσπα, εδώ θα είμαστε και θα λέτε ότι τα λεγα εγώ 

Επεξ/σία από logistoulis
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...