rudigarcia222 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Να ρωτήσω κάτι γιατί είμαι κάι λίγο άσχετος. Βλέπω πολλές αναφορές στο 30/60/120 φρ και στην 1080/2κ/4κ ανάλυση. Λοιπον : Με ένα φιλο μου βάλαμε δίπλα δίπλα το xbox one x κάι ένα pc με την απλή πλιν τίμια rx580. Λοιπόν δοκιμάσαμε το πρόσφατο tomb raider και το witcher 3 σε μια 4κ τηλεόραση των 1000 ευρώ μπατζετ. Στο xbox x έπαιζε native 4k στο Pc 1080 με ultra και όλες τις επιλογές αναβασμενες άπο σκιές μέχρι τα μάλλια τού Gérard. Παίδες πραγματικά και στις 2 περιπτώσεις μας φαινόταν το pc πολυ ομορφότερο. Πως γεναν αυτό? Δεν παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο τα textures και όλες αυτές οι λεπτομέρειες? Και αν είναι τα γραφικά med/high/ultra?? Υγ Επίσης στα ultra ανέβαζε και 10-15 βαθμούς παραπάνω που σημαίνει ότι ζοριζοταν
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 5 ώρες πριν, panther_512 είπε Με πολύ απλά λόγια, τα 60 frames per second είναι πρώτιστα επιλογή του dev και ακολούθως θέμα των δυνατοτήτων του hardware. Aυτο. Και δεν ξερω γιατι ειναι ακομα debatable. Πρεπει να το συζηταμε εδω καμια 10ετια. Ειναι επιλογη τα 60 ή 30 στην μια πλευρα τις ζυγαριας. Και αλλη πλευρα τις ζυγαριας θα κινηθει αναλογως.
kostiger Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, PDS13 είπε Aυτο. Και δεν ξερω γιατι ειναι ακομα debatable. Πρεπει να το συζηταμε εδω καμια 10ετια. Ειναι επιλογη τα 60 ή 30 στην μια πλευρα τις ζυγαριας. Και αλλη πλευρα τις ζυγαριας θα κινηθει αναλογως. Πιεζουμε εμμεσως για να τα εχουμε (τα 60 fps), συν το γεγονος οτι πληθαινουν τα παιχνιδια που δινουν την επιλογη. Σαφως ομως εναποκειται στους devs. Εγω διαπιστωνω ταση προς τα 60 καρε παντως, θα ειναι selling point στα επομενα συστηματα και οι Μαϊκροσοφταιοι το δουλευουν πολυ επικοινωνιακα το εν λογω θεμα. Δεν βλεπω το ps5 να μενει πισω. 2
Moderators Malthador Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Moderators Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 3 hours ago, rudigarcia222 said: Να ρωτήσω κάτι γιατί είμαι κάι λίγο άσχετος. Βλέπω πολλές αναφορές στο 30/60/120 φρ και στην 1080/2κ/4κ ανάλυση. Λοιπον : Με ένα φιλο μου βάλαμε δίπλα δίπλα το xbox one x κάι ένα pc με την απλή πλιν τίμια rx580. Λοιπόν δοκιμάσαμε το πρόσφατο tomb raider και το witcher 3 σε μια 4κ τηλεόραση των 1000 ευρώ μπατζετ. Στο xbox x έπαιζε native 4k στο Pc 1080 με ultra και όλες τις επιλογές αναβασμενες άπο σκιές μέχρι τα μάλλια τού Gérard. Παίδες πραγματικά και στις 2 περιπτώσεις μας φαινόταν το pc πολυ ομορφότερο. Πως γεναν αυτό? Δεν παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο τα textures και όλες αυτές οι λεπτομέρειες? Και αν είναι τα γραφικά med/high/ultra?? Υγ Επίσης στα ultra ανέβαζε και 10-15 βαθμούς παραπάνω που σημαίνει ότι ζοριζοταν Πάντα τα full γραφικά δείχνουν καλύτερα από την μεγαλύτερη ανάλυση. Δεν υπάρχει κάτι αξιοπερίεργο εδώ. 1
Inside X Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 3 ώρες πριν, rudigarcia222 είπε Να ρωτήσω κάτι γιατί είμαι κάι λίγο άσχετος. Βλέπω πολλές αναφορές στο 30/60/120 φρ και στην 1080/2κ/4κ ανάλυση. Λοιπον : Με ένα φιλο μου βάλαμε δίπλα δίπλα το xbox one x κάι ένα pc με την απλή πλιν τίμια rx580. Λοιπόν δοκιμάσαμε το πρόσφατο tomb raider και το witcher 3 σε μια 4κ τηλεόραση των 1000 ευρώ μπατζετ. Στο xbox x έπαιζε native 4k στο Pc 1080 με ultra και όλες τις επιλογές αναβασμενες άπο σκιές μέχρι τα μάλλια τού Gérard. Παίδες πραγματικά και στις 2 περιπτώσεις μας φαινόταν το pc πολυ ομορφότερο. Πως γεναν αυτό? Δεν παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο τα textures και όλες αυτές οι λεπτομέρειες? Και αν είναι τα γραφικά med/high/ultra?? Υγ Επίσης στα ultra ανέβαζε και 10-15 βαθμούς παραπάνω που σημαίνει ότι ζοριζοταν Το σωστό πείραμα θα ήταν να βάλεις και την RX σε 4Κ mode και να πέσεις στα 30 fps που τρέχουν αυτά τα παιχνίδια στο X ώστε να συγκρίνεις το αποτέλεσμα. Αν θες δοκίμασε και με το Gears 5 σε 4Κ να δεις με τι settings θα έχεις 60 fps. ... ή το min fps toggle. 1 ώρα πριν, kostiger είπε Πιεζουμε εμμεσως για να τα εχουμε (τα 60 fps), συν το γεγονος οτι πληθαινουν τα παιχνιδια που δινουν την επιλογη. Σαφως ομως εναποκειται στους devs. Εγω διαπιστωνω ταση προς τα 60 καρε παντως, θα ειναι selling point στα επομενα συστηματα και οι Μαϊκροσοφταιοι το δουλευουν πολυ επικοινωνιακα το εν λογω θεμα. Δεν βλεπω το ps5 να μενει πισω. Εντάξει αρκετά παιδιά προβληματίζονται και εύλογα. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι κατασκευαστές κονσολών overpromised και underdelivered. Δες το FHD Gaming της προηγούμενης γενιάς. Απλά σε αυτήν την φάση είμαστε στο "τοκ" αλά intela όπου το 4k είναι το δεδομένο και διαδεδομένο resolution, οπότε αν μη τι άλλο, όπως και σε αυτή (η "ανώμαλη" σε cpu κιόλας) γενιά το έδωσε επιτέλους (FHD). Ανησυχώ μόνο για το RT και τις επιπτώσεις/απαιτήσεις. 1
rudigarcia222 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 38 λεπτά πριν, Malthador είπε Πάντα τα full γραφικά δείχνουν καλύτερα από την μεγαλύτερη ανάλυση. Δεν υπάρχει κάτι αξιοπερίεργο εδώ. αυτο λεω και εγω γιατι υπαρχει τοσο μεγαλη συζητηση/αναλωση για φρειμς και 4κ οταν τα γραφικα ειναι εξισου αν οχι πιο σημαντικα επισης σε ολα αυτα τα σεναρια περι ιπποδυναμης για τις νεες κονσολες θα ειναι ultra τα γραφικα η medium?εκει δεν ειναι το θεμα,αν ειναι medium ενα mid-pc θα εξακολουθει να δειχνει πιο ωραιο με δεδομενο ultra-1080-60fr
Inside X Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Παίζει και ρόλο το παιχνίδι - αν είναι 1st party κτλ. Για παράδειγμα αν είδες το trailer του LoUs 2, χθες το βράδυ, δεν τα λες και τα γραφικά του medium ή Low...έπαιζε τρελό LoD τουλάχιστον. Και όλα αυτά σε μια RX480, αν δείξανε και την pro έκδοση. Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου 2019 από Inside X
ilos Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 5 ώρες πριν, rudigarcia222 είπε Να ρωτήσω κάτι γιατί είμαι κάι λίγο άσχετος. Βλέπω πολλές αναφορές στο 30/60/120 φρ και στην 1080/2κ/4κ ανάλυση. Λοιπον : Με ένα φιλο μου βάλαμε δίπλα δίπλα το xbox one x κάι ένα pc με την απλή πλιν τίμια rx580. Λοιπόν δοκιμάσαμε το πρόσφατο tomb raider και το witcher 3 σε μια 4κ τηλεόραση των 1000 ευρώ μπατζετ. Στο xbox x έπαιζε native 4k στο Pc 1080 με ultra και όλες τις επιλογές αναβασμενες άπο σκιές μέχρι τα μάλλια τού Gérard. Παίδες πραγματικά και στις 2 περιπτώσεις μας φαινόταν το pc πολυ ομορφότερο. Πως γεναν αυτό? Δεν παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο τα textures και όλες αυτές οι λεπτομέρειες? Και αν είναι τα γραφικά med/high/ultra?? Υγ Επίσης στα ultra ανέβαζε και 10-15 βαθμούς παραπάνω που σημαίνει ότι ζοριζοταν Εξαρτάται από το παιχνίδι αλλά ΚΑΙ την οθόνη. Οι κονσόλες τρέχουν συνήθως ~ medium setiings και το "4Κ" τους μπορεί να είναι upscaled 1800p ή και λιγότερο σε κάποια σημεία με προβληματικές τεχνικές όπως είναι το checkerboard rendering στο ps4pro, το reconstruction με TAA συνήθως στο xbonex ή το DLSS για τις nvidia turing στα pc. Όλες αυτές οι τεχνικές είτε δημιουργούν artifacts είτε bluriness και γενικά loss of image quality σε σχέση με την εικόνα που θα έβγαινε σε native 4k rendering. Απλά ήταν αναγκαίο κακό για την εποχή γιατί δε μπορούσες να χωρέσεις από πλευράς κόστους αλλά και power budget μια gpu επιπέδου 1080ti που απαιτείται για 4k/30+ σε μια κονσόλα των 400 ευρώ. Το ότι φαίνεται καλύτερα το 1080p/high στο TR από το reconstructed ψευτό 4κ/medium δε μου κάνει εντύπωση για αυτούς τους λόγους. Επίσης 1080p σε 4K tv παρόλο που δεν είναι native, είναι μια χαρά γιατί το scaling είναι 4/1. Επίσης αν η tv δεν έχει πολύ μεγάλες διαστάσεις ή κάθεστε σε πολύ μεγάλη απόσταση δεν θα είναι τόσο χτυπητή η διαφορά από την μείωση των pixels όσο από κάποιες λεπτομέρειες στα settings που αλλάζουν άρδην την εικόνα και κάνουν μπαμ αμέσως στο μάτι όπως τα textures, το anisotropic filtering αν είναι too low, το LOD αν έχεις συνεχές poping, το lighting, τα shadows το ambient oclusion κλπ. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, kostiger είπε Πιεζουμε εμμεσως για να τα εχουμε (τα 60 fps), συν το γεγονος οτι πληθαινουν τα παιχνιδια που δινουν την επιλογη. Σαφως ομως εναποκειται στους devs. Εγω διαπιστωνω ταση προς τα 60 καρε παντως, θα ειναι selling point στα επομενα συστηματα και οι Μαϊκροσοφταιοι το δουλευουν πολυ επικοινωνιακα το εν λογω θεμα. Δεν βλεπω το ps5 να μενει πισω. Αυτο λεω. Αν υπαρξει στροφη προς 60 δεν θα εχει να κανει με το καθε hardware, αλλα με αλλους παραγοντες. Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου 2019 από Επισκέπτης
ilos Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Ήταν και θέμα hardware, δε μπορείς να προκόψεις με jaguar στα 2 ghz. Όσο optimization και να κάνεις, της κοντής τσαπού της φταίγαν οι τρίχες τελικά. 😂 Τώρα με zen 2 στα 3.2 GHz boost το 60ράκι πρέπει να είναι άνετο αν το επιδιώξει ο dev. 1 1
Inside X Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Πολλά post περί PS5 Pro on release αλλά και άρθρα, με ένα "peasant" PS5. Τι λέτε? PS5 π.χ. 399 και PS5-pro στα 599. Η στρατηγική είναι sound on release. Τελειώνει το xbox επί τόπου αν αυτό είναι Hardware των 499 π.χ.. Ανακατέψτε στην σούπα brand name, exclusives κτλ. και να πως η Sony αν έχει το ισχυρότερο hardware τελειώνει με το καλημέρα και την επόμενη "γενιά".
najinblue3 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 3 λεπτά πριν, Inside X είπε πως η Sony αν έχει το ισχυρότερο hardware τελειώνει με το καλημέρα και την επόμενη "γενιά". το μεγαλυτερο ποσοστο αδιαφορει για το hardware, τα games μας νοιαζουν
Inside X Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, najinblue3 είπε το μεγαλυτερο ποσοστο αδιαφορει για το hardware, τα games μας νοιαζουν Όντως τα 8-bit vs 16 bit wars ήταν μια γλυκιά ανάμνηση...
Choutas Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, najinblue3 είπε το μεγαλυτερο ποσοστο αδιαφορει για το hardware, τα games μας νοιαζουν Ίσως πάντως με την κυκλοφορία του Xbox One X η πωλήσεις του Xbox αυξήθηκαν. Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν ήταν το software αλλά το hardware. 1
Inside X Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, Choutas είπε Ίσως πάντως με την κυκλοφορία του Xbox One X η πωλήσεις του Xbox αυξήθηκαν. Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν ήταν το software αλλά το hardware. Ότι μας συμφέρει πάει η δουλειά...
Προτεινόμενες αναρτήσεις