Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάπως έτσι είναι τα πράγματα, αλλά με τους ρυθμούς που τρέχει η τεχνολογία, νομίζω κανένας μας δεν μπορεί να προβλέψει πώς θα εξελιχθεί η ερχόμενη γενιά.

Μπορεί σε βαθος 4ετίας να πάμε σε streaming-only εκδόσεις για παράδειγμα.....

Επεξ/σία από panther_512
  • Like 1
  • Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σιγουρα πολλα μπορουν να αλλαξουν στο μελλον, γιατι και αυτο με τις mid gen ηταν ενα πειραμα που ξεκινησε με συγκεκριμενο κινητρο.

Υπαρχει πιθανοτητα να πειραματιστουν διαφορετικα στο μελλον για να δυναμωσουν την αγορα. 

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, JohnVani18 είπε

Προσωπικά μου κάνει εντύπωση που κάποιοι θέλετε πάλι mid-gen upgrade. 😐 

Η προηγούμενη γενιά το χρειάστηκε γιατί το hardware ήταν ξεπερασμένο πριν καν κυκλοφορήσουν. Αυτές θα έχουν τρέχον υλικό οπότε (θεωρητικά) δεν θα χρειαστούν, παραμόνο αν ξεφύγουν τόσο πολύ οι κάρτες στον χώρο των PC και αναγκαστούν να βγάλουν κάτι καλύτερο.

H προηγούμενη γενιά το χρειάστηκε γιατί έβγαλε η Microsoft πιο δυνατή κονσόλα και δεν έπρεπε να μείνει πίσω.
Αλλιώς αχρείαστη ήταν, δε θα έλειπε σε κανέναν...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τοτε δεν θα ακολουθουσε και η sony και μαλιστα δεν ειναι οτι ακολουθησε, αλλα το εκανε πρωτη με το PRO.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Malthador είπε

Αν είναι να έχουμε mid-gen upgrades ελπίζω αυτή τη φορά να πάρουν και δικά τους exclusives τουλάχιστον. :(

μας τρολαρεις ετσι? Ευτυχως που η Sony δεν εκανε τετοια βλακεια με το pro, ας τα αφησει στη nintendo αυτα

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
2 hours ago, PDS13 said:

Malthador

Δεν μπορει να βγαλει ενα TLOUS στο PRO αποκλειστικα, γιατι το παιχνιδι θα μοιαζει περισσοτερο με indie παραγωγη παρα με το TLOUS2(και αυτο γιατι θα περιμενει να βγαλει εσοδα απο ενα πολυ πολυ μικρο κομματι της πιτας που ειναι οι Pro users). Οποτε πρακτικα ειναι αδυνατο, η μαλλον ειναι δυνατο να γινει αλλα εις βαρος της ποιοτητας. Οποτε δεν βρισκω καποιον λογο για να επιθυμω κατι τετοιο. Οι δυνατοτητες του καθε pro παλι χαμενες θα πανε και το αποτελεσμα θα ηταν χειροτερο απο το να ανεβασει απλα την αναλυση οπως κανει τωρα.

Σε εναν ιδανικο κοσμο θα επενδυαν τα ιδια χρηματα σε ενα The last of us 2, που θα ηταν αποκλειστικο για το ps4 pro. Aυτο δεν μπορει να γινει ομως παρα μονο αν ριξεις ξερω γω το μπατζετ στο 1/3.

Για αυτο και υπαρχουν οι mid gen, για να μεγαλωσουν/δυναμωσουν την ηδη υπαρχουσα εγκατεστημενη βαση(να την κραταν πιο ενεργη) και να μπορουν να γινονται επενδυσεις τυπου the last of us 2 πιο ευκολα.

Εχουν αυτον τον αχαρο ρολο να μην δουλευουν στο μαξιμουμ τις δυνατοτητες τους(αλλα να δινουν ενα μπουστ που ειναι αρκετο για να προσελκυσει καποιο ενδιαφερον) και η vfm κονσολα να ειναι η πρωτη(το απλο ps4, οπου εκει γινονται τα ''θαυματα'').

Εννοείται ότι δεν θα ίσχυε για την πλειοψηφία των games αυτό (ούτως ή άλλως οι περισσότεροι pubs δεν πρόκειται να άφηναν εκτός την userbase του OG μοντέλου), μιλάω για λίγα games που θα έβγαιναν μόνο στο μεγάλο μοντέλο, έτσι ώστε να δικαιολογείται η αγορά του στα μάτια μου. Και δεν μιλάω απαραίτητα για 1st-party exclusives, αρκεί να μην υπήρχε ο περιορισμός στους devs που τους επέβαλαν Sony και MS.

23 minutes ago, najinblue3 said:

μας τρολαρεις ετσι? Ευτυχως που η Sony δεν εκανε τετοια βλακεια με το pro, ας τα αφησει στη nintendo αυτα

Γιατί να τρολάρω; Δεν μπορώ να έχω μία άποψη που να μην συμβαδίζει με αυτή των πολλών;

Ούτως ή άλλως για εμένα προσωπικά μιλάω, που πήρα PS4 όταν είχε ήδη βγει το Pro στην αγορά και απλά το αγνόησα, μιας και δεν είχε κάτι ουσιαστικό να μου προσφέρει, ενώ εάν είχε μερικά games παραπάνω θα το έπαιρνα με κλειστά τα μάτια.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Malthador είπε

Γιατί να τρολάρω; Δεν μπορώ να έχω μία άποψη που να μην συμβαδίζει με αυτή των πολλών;

Ούτως ή άλλως για εμένα προσωπικά μιλάω, που πήρα PS4 όταν είχε ήδη βγει το Pro στην αγορά και απλά το αγνόησα, μιας και δεν είχε κάτι ουσιαστικό να μου προσφέρει, ενώ εάν είχε μερικά games παραπάνω θα το έπαιρνα με κλειστά τα μάτια.

εδωσε το υποτιθεμενο boost mode και 4k, οτιδηποτε αλλο θα καταδικαζε οσα εχτισε, χωριζοντας την player base στα 2. O αριθμος των pro ειναι τοσο μικρος που δε δικαιολογει σε καμια περιπτωση αυτο που λες, και ξαναλεω αυτες τις αηδιες τις κανει μονο η Nintendo, μακαρι να μην τις υιοθετησει η Sony

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Malthador είπε

Αν είναι να έχουμε mid-gen upgrades ελπίζω αυτή τη φορά να πάρουν και δικά τους exclusives τουλάχιστον. :(

Τι διαφορά θα είχε τότε η mid-gen κονσόλα από μια next-gen κονσόλα με backwards compatibility?

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
49 minutes ago, najinblue3 said:

εδωσε το υποτιθεμενο boost mode και 4k, οτιδηποτε αλλο θα καταδικαζε οσα εχτισε, χωριζοντας την player base στα 2. O αριθμος των pro ειναι τοσο μικρος που δε δικαιολογει σε καμια περιπτωση αυτο που λες, και ξαναλεω αυτες τις αηδιες τις κανει μονο η Nintendo, μακαρι να μην τις υιοθετησει η Sony

Μα ο αριθμός των Pro είναι τόσο μικρός, επειδή ακριβώς ισχύει αυτό που λέω. Η Ν, on the other hand, μπορεί να την κράζεις, αλλά δες πόσο πούλησαν οι «pro» κονσόλες της σε σχέση με τις OG. Τέσπα, τουλάχιστον συμφωνούμε ότι αυτό το μοντέλο (τα mid-gen upgrades στη μορφή που εφαρμόστηκαν σε αυτή τη γενιά) είναι ανούσιο, μου αρκεί.

Τι εννοείς «θα χώριζε την playerbase στα 2»; Η playerbase τώρα είναι που χωρίστηκε στα δύο που οι μισοί έπαιζαν online Bloodborne με 30 καρέ, ενώ οι άλλοι μισοί με 60, όχι στην περίπτωση που περιγράφω εγώ.

5 minutes ago, Mitroglou7 said:

Τι διαφορά θα είχε τότε η mid-gen κονσόλα από μια next-gen κονσόλα με backwards compatibility?

Δεν εννοώ να παίρνουν το σύνολο των games ως exclusives, εννοώ να παίρνουν μερικά, τόσα ώστε να δικαιολογείται η αγορά της.

Και βασικά, το υπεραναλύουμε χωρίς λόγο, απλά αρκούσε η Sony και η MS να μην έβαζαν περιορισμό στους devs: εάν δεν ήταν προς το συμφέρον τους και πάλι δεν θα βλέπαμε exclusives στις mid-gen.

Δημοσ.

Μα και το PS5 δε θα πάρει το σύνολο των games ως exclusive και λογικά τα πρώτα 2 χρόνια θα υποστηρίζεται αρκετά και το PS4 μέχρι που ξαφνικά θα γίνει obsolete.

Το PS4 Pro ήταν *** τόσο σαν σκέψη όσο και σαν υλοποίηση. Έγινε για να γίνει. Ούτε εμένα με τράβηξε να το αγοράσω για τους ίδιους λόγους που δε τράβηξε και σένα αλλά δεν είναι απαραίτητο ότι πρέπει εγώ και εσύ να είμαστε το κοινό στο οποίο απευθύνεται.

Μπορεί να απευθύνεται σε ανθρώπους που δεν έχουν PS4 και έχουν 100€ εξτρά να διαθέσουν ή σε άλλους που ξημεροβραδιάζονται σε digitalfoundry και το μέγεθος του μορίου τους μετριέται σε pixels.

Ειλικρινά δε καταλαβαίνω σε τι θα βοηθούσε αυτό που αναφέρεις τον gamer κάνοντας ουσιαστικά τον κύκλο ζωής της κονσόλας που αγόρασε μισό. 

Edit: Στο παράδειγμα που ανέφερες ναι οκ η μισοί παίζαν Bloodborne με 30fps και οι άλλοι μισοί με 60fps αλλά...παίζαν. Αν γίνοταν αυτό που λες οι μισοί ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ να παίξουν πχ. GoW, HZD, RDR2.

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Malthador είπε

Μα ο αριθμός των Pro είναι τόσο μικρός, επειδή ακριβώς ισχύει αυτό που λέω. Η Ν, on the other hand, μπορεί να την κράζεις, αλλά δες πόσο πούλησαν οι «pro» κονσόλες της σε σχέση με τις OG. Τέσπα, τουλάχιστον συμφωνούμε ότι αυτό το μοντέλο (τα mid-gen upgrades στη μορφή που εφαρμόστηκαν σε αυτή τη γενιά) είναι ανούσιο, μου αρκεί.

Τι εννοείς «θα χώριζε την playerbase στα 2»; Η playerbase τώρα είναι που χωρίστηκε στα δύο που οι μισοί έπαιζαν online Bloodborne με 30 καρέ, ενώ οι άλλοι μισοί με 60, όχι στην περίπτωση που περιγράφω εγώ.

Εννοω οτι κανενας δε θα ηθελε να βγαινουν παιχνιδια με τρομακτικες διαφορες, η να μην υποστιριζονται απο το απλο μοντελο. Οταν το 90% εχει το απλο μοντελο, πως να το κανει αυτο η Sony? Μονη της θα βγαλει τα ματια της.

Εμενα δεν με χαλαει να παιζει ο αλλος dark souls με 45+ frames και εγω με 30. Χεστηκα κ ολας, αν τρελαινομουνα για καρε θα το αγοραζα στο PC

Δημοσ.

Με τα mid-gen ακολουθείται για πρώτη φορά ένα μοντέλο PC. Στην πραγματικότητα αντί να αλλάξεις κάρτα γραφικών, cpu, μνήμη αναβαθμίζεις όλο (αλλά όλο) το μηχάνημα με τα χρήματα που στοιχίζει μια GPU και παρακάτω.

Σιγά σιγά αυτό το μοντέλο ίσως εξελιχθεί ίσως και όχι. Είναι καθαρά consumer/noob friendly και παρόμοια μοντέλα έχουν αποπειραθεί να υλοποιηθούν στον χώρο των PC ήδη (Razer κάτι δεν θυμάμαι - άλλαζες modules μόνο με cpu μνήμη και τέτοια).

Να σημειώσω ότι η Sony πιστεύει ακόμα στις ξεχωριστές γενιές και η MS σε ένα Generation-less περιβάλλον.

Υποτίθεται.

• Moderators
Δημοσ.
Στις 24/4/2019 στις 6:30 ΜΜ, Mitroglou7 είπε

Μα και το PS5 δε θα πάρει το σύνολο των games ως exclusive και λογικά τα πρώτα 2 χρόνια θα υποστηρίζεται αρκετά και το PS4 μέχρι που ξαφνικά θα γίνει obsolete.

Η αλήθεια είναι ότι είμαι αρκετά περίεργος να δω πως θα διαχειριστεί τον πρώτο καιρό το PS5 η Sony, μιας και έχουν πει ότι αρκετά exclusives θα είναι cross-gen. Θέλω να δω πως θα πείσουν τους early adapters να κάνουν την μετάβαση.

Το PS4 Pro ήταν *** τόσο σαν σκέψη όσο και σαν υλοποίηση. Έγινε για να γίνει. Ούτε εμένα με τράβηξε να το αγοράσω για τους ίδιους λόγους που δε τράβηξε και σένα αλλά δεν είναι απαραίτητο ότι πρέπει εγώ και εσύ να είμαστε το κοινό στο οποίο απευθύνεται.

Μπορεί να απευθύνεται σε ανθρώπους που δεν έχουν PS4 και έχουν 100€ εξτρά να διαθέσουν ή σε άλλους που ξημεροβραδιάζονται σε digitalfoundry και το μέγεθος του μορίου τους μετριέται σε pixels.

Δεν είπα ότι θα βοηθούσε κάπου, είπα ότι εγώ για να το αγόραζα θα ήθελα να πληρούσε κάποιες προϋποθέσεις. Με το παρόν μοντέλο, εννοείται ότι προτιμώ να δώσω €100 για games παρά για 10 καρέ παραπάνω.

Edit: Στο παράδειγμα που ανέφερες ναι οκ η μισοί παίζαν Bloodborne με 30fps και οι άλλοι μισοί με 60fps αλλά...παίζαν. 

Άρα λοιπόν, όποιος έδινε €100 παραπάνω για την καλύτερη κονσόλα είχε και προβάδισμα στο multiplayer. Άρα fragmentation της userbase

Στις 24/4/2019 στις 6:52 ΜΜ, najinblue3 είπε

Εμενα δεν με χαλαει να παιζει ο αλλος dark souls με 45+ frames και εγω με 30. Χεστηκα κ ολας, αν τρελαινομουνα για καρε θα το αγοραζα στο PC

Είμαι σίγουρος ότι θυμάμαι post σου που ξενέρωνες επειδή το Bloodborne δεν ήταν balanced στο online του.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Malthador είπε

Είμαι σίγουρος ότι θυμάμαι post σου που ξενέρωνες επειδή το Dark Souls 3 δεν ήταν balanced στο online του.

Επεξ/σία από najinblue3
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...