Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 hour ago, kostiger said:

Τopic-starter εισαι, αν εχεις διαβασει το νημα θα διαπιστωσεις οτι υπαρχουν πολλοι που θεωρουν τα 400 πιθανα. Γουισφουλ θινκιν..

That's no excuse my dude. :P Δεν το έχω διαβάσει όλο προφανώς, απλά το έγραψα με την ελπίδα να μην περιμένουν 400€ τιμή, ειδικά όταν θα φέρει και SSD.

• Like 1
  • Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι τιμές των SSD αναμένεται μέχρι τέλος του χρόνου να έχουν εξισωθεί με αυτές των HDD (0,08$ GB). Αυτό βέβαια οφείλεται προς το παρόν στο ότι έχουν πήξει την αγορά με nand και όχι στο γεγονός ότι έχει πέσει το κόστος παραγωγής τόσο για αυτό βλέπουμε τιμές "χώμα" και εμείς ως πελάτες λιανικής.

Επίσης οι HDD έχουν ένα flat rate το οποίο δύσκολα πέφτει σε βάθος χρόνου - ειδικά όταν δεν έχουμε να κάνουμε με κάποια βελτίωση της "λιθογραφίας".

Από την άλλη οι συμφωνίες που κλείνουν οι εταιρείες δεν έχουν καμία σχέση με το κόστος που βλέπουμε εμείς ως καταναλωτές και όχι μόνο αυτό αλλά μιλάμε για συμφωνίες σε βάθος χρόνων που μπορεί να επωφελούνται από την βελτίωση των node, το αν θα είναι QLC, TLC, MLC, SLC nand και πολλά αλλά.

Οπότε όχι. Τέλος του 2020 πιθανότατα SSD θα στοιχίζει το ίδιο με HDD σήμερα. Βελτιώσεις από ότι διαβάζω θα δούμε με το γεγονός ότι και Optane να βάζαν δεν θα είχε νόημα λόγω του CPU Decompression - data move System Ram>cpu>bus>V RAm αλλά αντίθετα με μετακίνηση του decompression στην GPU, το οποίο ως highly parallel task δείχνει βελτιώσεις μέχρι και 20x σε σχέση με ένα Cpu thread(s). Στις κονσόλες με το UMA είναι μεγάλο πλεονέκτημα.

Όπως και κάτι που στα PC δεν θα γίνει για αρκετό καιρό μιας και υπάρχει πολύ διαφορετικό hardware (storage subsystem) αντίθετα με τις κονσόλες που είναι συγκεκριμένο και άρα προβλέψιμη η αναμενόμενη απόδοση και για αυτό mainstream Sata-SSD κοντράρει τους καλύτερους nvme σε loading times.

Enter Spiderman! :D 

Επεξ/σία από Sir_Teraflop
  • Like 3
Δημοσ.

Και μόνο που χρησιμοποιούν PCIe Gen4, κάτι που δεν έχουμε ακόμα σε PC, λογικό να κοντράρουν nvme. :P 
Το καλοκαιράκι όμως θα το έχουμε κι εμείς (ή τουλάχιστον όσοι πάρουν Ryzen 3000)! :D 

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, JohnVani18 είπε

Και μόνο που χρησιμοποιούν PCIe Gen4, κάτι που δεν έχουμε ακόμα σε PC, λογικό να κοντράρουν nvme. :P 
Το καλοκαιράκι όμως θα το έχουμε κι εμείς (ή τουλάχιστον όσοι πάρουν Ryzen 3000)! :D 

Ναι αλλά αυτό που δεν θα έχετε εσείς ( :D ) - είναι GPU decompression αντί για το υπάρχον CPU based (pc-κονσόλες) - ενίοτε ακόμα και σε ένα ψόφιο thread στους (4) 8 πυρήνες ακόμα πιο ψόφιας cpu - οπότε το αποτέλεσμα είναι zero-nada-nill.

Υπάρχουν ήδη benchmarks optane ssd  (pcie4) όπου η βελτίωση σε σχέση με sata-ssd της σειράς είναι μόλις 4~5 sec σε loading times σε games. Αν έχεις αρκετή μνήμη δοκίμασε και να χωρέσεις ένα παιχνίδι στην ram σε ramdrive. Λίγη διαφορά θα δεις και αν. 

Κάτι άλλο μαγειρεύουν στις κονσόλες ;) 

Δημοσ.
Στις 17/4/2019 στις 11:41 ΜΜ, ikaruga24 είπε

Σήμερα είμαστε σε φάση που κανείς δεν έχει πρόβλημα από οικονομικής άποψης (δεν βάζω την Ελλάδα γιατί εδώ θα είμαστε σε κρίση για ακόμα 50 χρόνια με την νοοτροπία που έχουμε) και κανείς δεν φοβάται να σκάσει λεφτά για δυο και τρεις κονσόλες + παρελκόμενα. Το ίδιο συμβαίνει και στα PC, παρά τις αυξημένες τιμές οι mid-high κάρτες πουλάνε σαν ζεστά ψωμάκια. 

Στην Ευρώπη κυρίως γίνεται χαμός από την Οικονομική κρίση. Ποια Ελλάδα ακριβώς; Απλά στην Ελλάδα είμαστε λίγο χειρότερα.

Δημοσ.
Στις 21/4/2019 στις 9:58 ΜΜ, Sir_Teraflop είπε

Εγώ δεν έχω καταλάβει τι  συζητάμε 3 σελίδες και βάλε, τώρα.

Πάντα οι κονσόλες δίνανε 60 fps όποτε μπορούσανε και επέτρεπε το παιχνίδι. Επειδή ξαφνικά ήρθαν τα κτήνη που πληρώνεις (όπως πάντα) κάρτες στα PC πρέπει και οι κονσόλες που είχαν πάντα άλλα προγραμματιστικά μοντέλα που μέχρι και με την λάμπα παίζανε (1080s- Amiga/snes κτλ) να το κάνουν και αυτό στο 1/5 της τιμής επειδή ΤΙ? Επειδή κάποιοι δεν έχουν λεφτά για gaming PC? Για 4Κ τηλεόραση? Γιατί ακριβώς?

Δεν καταλαβαίνω με ποιον τα βάζεις ακριβώς. 

Φαντάζομαι μπορείς να δεχτείς ότι για κάποιους ανθρώπους το 1080p με το 4K δεν έχει πρακτική διαφορά βάση του κλασσικού διαγράμματος που έχουμε δει όλοι. Επίσης, φαντάζομαι μπορείς να δεχτείς ότι αντικειμενικά τα 60fps έχουν πολύ μεγάλη σημασία στην ικανοποίηση του χρήστη. Δεν είμαι από αυτούς που τα βγάζουν τα games του PS4 unplayable αλλά σίγουρα θα ήταν πολύ καλύτερη εμπειρία το να τρέχουν στα 60fps και θα βοηθούσαν πολύ σε competitive games και σε crossplatform.

Αν δε μπορεί η κονσόλα να το σηκώσει το 4k/60fps και να μη δώσει καν σε ΟΛΑ τα παιχνίδια τουλάχιστον την επιλογή 1080p/60fps τότε εξήγησέ μου σε παρακαλώ το λόγο ύπαρξής της.  Αν είναι ας παίζει και 8k/15fps για να λέμε ότι έχουμε 8Κ. Ποιο σκατά θα είναι το selling point της? Τι θα γράφουν οι διαφημίσεις στα ντουβάρια και τα λεωφορεία? Θα πάρουν απλά την αφίσα τους PS4 Pro και θα αλλάξουν 5 γράμματα?

image.png.743b8f9455ed34a836ea48f1f422944f.png

Ή θα γράφουν 12,9327 teraflop με μεγάλα γράμματα και θα κάνει ουρές ο κόσμος να το αγοράσει μες τη κάβλα?

Anyway δεν έχω αμφιβολίες ότι θα δούμε καλά γραφικά και δυνατή κονσόλα αλλά κάποια στιγμή να θυμηθούμε κιόλας ότι μεγαλύτερη σημασία έχει το παιχνίδι από το photomode. 

• Like 2
Δημοσ.
19 minutes ago, Sir_Teraflop said:

Ναι αλλά αυτό που δεν θα έχετε εσείς ( :D ) - είναι GPU decompression αντί για το υπάρχον CPU based (pc-κονσόλες) - ενίοτε ακόμα και σε ένα ψόφιο thread στους (4) 8 πυρήνες ακόμα πιο ψόφιας cpu - οπότε το αποτέλεσμα είναι zero-nada-nill.

Υπάρχουν ήδη benchmarks optane ssd  (pcie4) όπου η βελτίωση σε σχέση με sata-ssd της σειράς είναι μόλις 4~5 sec σε loading times σε games. Αν έχεις αρκετή μνήμη δοκίμασε και να χωρέσεις ένα παιχνίδι στην ram σε ramdrive. Λίγη διαφορά θα δεις και αν. 

Κάτι άλλο μαγειρεύουν στις κονσόλες ;) 

Ήδη μαγειρεύουν κάτι καλό : θα έχουν current-gen hardware. :P Ότι άλλο extra sauce βάλουν, καλοδεχούμενο είναι.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, JohnVani18 είπε

Ήδη μαγειρεύουν κάτι καλό : θα έχουν current-gen hardware. :P Ότι άλλο extra sauce βάλουν, καλοδεχούμενο είναι.

Δεν ξέρω αν επιτρέπεται στο νήμα να βάλω κάποια rumors προς συζήτηση από το αντίπαλο στρατόπεδο και κάποια code names από τα pci ids τους, μιας και το νήμα μιλάει για PS5 αποκλειστικά (ariel γκουχ) αλλά νομίζω (και ελπίζω) ότι θα εκπλαγούμε ευχάριστα.

Αν το νήμα ήταν γενικά περί next - gen γενικά σίγουρα θα άπλωνε η συζήτηση παραπάνω βέβαια :D 

10 λεπτά πριν, Mitroglou7 είπε

Δεν καταλαβαίνω με ποιον τα βάζεις ακριβώς. 

Φαντάζομαι μπορείς να δεχτείς ότι για κάποιους ανθρώπους το 1080p με το 4K δεν έχει πρακτική διαφορά βάση του κλασσικού διαγράμματος που έχουμε δει όλοι. Επίσης, φαντάζομαι μπορείς να δεχτείς ότι αντικειμενικά τα 60fps έχουν πολύ μεγάλη σημασία στην ικανοποίηση του χρήστη. Δεν είμαι από αυτούς που τα βγάζουν τα games του PS4 unplayable αλλά σίγουρα θα ήταν πολύ καλύτερη εμπειρία το να τρέχουν στα 60fps και θα βοηθούσαν πολύ σε competitive games και σε crossplatform.

Αν δε μπορεί η κονσόλα να το σηκώσει το 4k/60fps και να μη δώσει καν σε ΟΛΑ τα παιχνίδια τουλάχιστον την επιλογή 1080p/60fps τότε εξήγησέ μου σε παρακαλώ το λόγο ύπαρξής της.  Αν είναι ας παίζει και 8k/15fps για να λέμε ότι έχουμε 8Κ. Ποιο σκατά θα είναι το selling point της? Τι θα γράφουν οι διαφημίσεις στα ντουβάρια και τα λεωφορεία? Θα πάρουν απλά την αφίσα τους PS4 Pro και θα αλλάξουν 5 γράμματα?

image.png.743b8f9455ed34a836ea48f1f422944f.png

Ή θα γράφουν 12,9327 teraflop με μεγάλα γράμματα και θα κάνει ουρές ο κόσμος να το αγοράσει μες τη κάβλα?

Anyway δεν έχω αμφιβολίες ότι θα δούμε καλά γραφικά και δυνατή κονσόλα αλλά κάποια στιγμή να θυμηθούμε κιόλας ότι μεγαλύτερη σημασία έχει το παιχνίδι από το photomode. 

Χαχαχαχαχα - απολαυστικός στα σχόλια σου όπως πάντα! Κάποιοι θα κάνουν και avatar την εικόνα που έβαλες ίσως :D 

Σοβαρά τώρα και αντικειμενικά όσο μπορώ - όλοι αναγνωρίζουμε ότι το 60 fps είναι "ανώτερο" από κάθε είδους 30 fps ειδικά αν έχει και προβλήματα στο frame pacing.

Απλά κάποιοι - όπως εγώ καλή ώρα βάζουμε στο τραπέζι την υποθετική - υπόθεση  ότι αν το ps4 pro (4.2 TF) είχε ryzen θα είχε πιο πολλά 60 fps games από το υπάρχον X1X των 6TF.

Makes sense?

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Sir_Teraflop είπε

Απλά κάποιοι - όπως εγώ καλή ώρα βάζουμε στο τραπέζι την υποθετική - υπόθεση  ότι αν το ps4 pro (4.2 TF) είχε ryzen θα είχε πιο πολλά 60 fps games από το υπάρχον X1X των 6TF.

Makes sense?

Μα αυτό ακριβώς είναι το θέμα μου. Είναι θέμα διαφοράς στην οπτική.

Τι θα πει περισσότερα και λιγότερα? Κάποια στιγμή όλα θα πρέπει να βγαίνουν στα 60fps και ας υπάρχουν και 1-2 εξαιρέσεις κάθε τόσο που pushάρουν τη κονσόλα στα όριά της με ένα απίστευτο αποτέλεσμα και να δεχτούμε εκεί τα 30fps σαν εξαίρεση.

Τώρα έχουμε ακριβώς το ανάποδο. Τα βγάζουμε όλα 30fps και μια στη χάξη και μια στη φέξη βγαίνει και ένα 60fps.

Είναι σχεδιαστική επιλογή και όχι ανάγκη. Όταν μου πηγαίνει ο άλλος και μου φτιάχνει δέντρα με ένα εκατομμύριο φύλλα να κουνιούνται πέρα δώθε τότε προφανώς είναι πιθανό να μη σηκώνει 60fps η Χ κονσόλα. Αλλά αφού το βλέπεις και το ξέρεις ρε κερατά, αφαίρεσε μερικά ρημάδια φύλλα. Κάνε το παιχνίδι φθινόπωρο. Ξύρισε το Gerald και κάντον σαν το Hitman. Κάνε κάτι τέλος πάντων να παίζει το game σου στα 60fps. Νισάφι πια. Να παίξουμε θέλουμε όχι να βλέπουμε γουνάκια να πηγαίνουν πέρα δώθε από τον αέρα.

Και σε αυτό δε φταίει τόσο η sony όσο οι Developers αλλά απ'την άλλη φαντάζομαι δίνει και αυτή κάποιες κατευθύνσεις είτε άμεσα είτε έμμεσα μέσω των games που φτιάχνουν τα studio της.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν εχουν ολοι τους ιδιους πορους,ουτε ολοι οι developers ειναι το ιδιο ικανοι να σου δωσουν παιχνιδια με οπτικο αποτελεσμα τυπου Horizon,God of War,Uncharted,Red Dead Redemption 2 κλπ. 

Απο την αλλη υπαρχουν και εξαιρεσεις οπως τα προσφατα φετινα παιχνιδια της Capcom που και καλα τρεχουν και δειχνουν παρα πολυ ωραια συνολικα σε ολες τις πλατφορμες(βεβαια ολως τυχαιως κυκλοφορησαν στο τελος της γενιας αυτης)κοινως win win φαση για ολους μιας και ακομα και σαν παιχνιδια αυτα καθαυτα ειναι πολυ καλα.

Και υπαρχει και η περιπτωση του προσφατου πχ Sekiro που και καλα δεν τρεχει και ουτε οπτικα ειναι οτι το καλυτερο(καθαρα απο πλευρας γραφικων,οχι θεματολογιας ή Art direction)οσο καλο παιχνιδι και να ειναι.

Το Nioh για παραδειγμα μπορει οπτικα να μην ηταν τιποτα το φοβερο αλλα τουλαχιστον ετρεχε καλα.

Επεξ/σία από Fulgore
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ε ναι κάπως έτσι είναι δυστυχώς... #priorities. Το ανέφερα και πιο πριν - τα frames δεν διαφημίζονται αν και αυτό αλλάζει - ο κόσμος ενημερώνεται όσο πάει και περισσότερο βέβαια. 

23 λεπτά πριν, Mitroglou7 είπε

Είναι σχεδιαστική επιλογή και όχι ανάγκη. Όταν μου πηγαίνει ο άλλος και μου φτιάχνει δέντρα με ένα εκατομμύριο φύλλα να κουνιούνται πέρα δώθε τότε προφανώς είναι πιθανό να μη σηκώνει 60fps η Χ κονσόλα. Αλλά αφού το βλέπεις και το ξέρεις ρε κερατά, αφαίρεσε μερικά ρημάδια φύλλα. Κάνε το παιχνίδι φθινόπωρο. Ξύρισε το Gerald και κάντον σαν το Hitman. Κάνε κάτι τέλος πάντων να παίζει το game σου στα 60fps. Νισάφι πια. Να παίξουμε θέλουμε όχι να βλέπουμε γουνάκια να πηγαίνουν πέρα δώθε από τον αέρα.

Χαχαχαχαχαχαχα κλαίω λέμε!... Έχει και ράδιο - αρβύλα τέτοια ώρα και πραγματικά τους ξεπερνάς άνετα με τον αυθόρμητο λόγο σου.

GOAT

😂

Επεξ/σία από Sir_Teraflop
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Fulgore είπε

1 λεπτό πριν, Fulgore είπε

Δεν εχουν ολοι τους ιδιους πορους,ουτε ολοι οι developers ειναι το ιδιο ικανοι να σου δωσουν παιχνιδια με οπτικο αποτελεσμα τυπου Horizon,God of War,Uncharted,Red Dead Redemption 2 κλπ. 

Eκει ειναι το προβλημα.

Επαιζα προσφατα το Soma στο PS4 pro και νομιζω οτι δεν εχει pro patch οποτε δουλευε το boost mode. Το παιχνιδι εχει ps3 γραφικα και παλι ζοριζοταν στα 30 fps/1080p.

Aν τους αναγκασεις αυτους τους devs να πανε σε 60αρι, τους κανεις κακο κατα την γνωμη μου.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
48 minutes ago, Sir_Teraflop said:

Δεν ξέρω αν επιτρέπεται στο νήμα να βάλω κάποια rumors προς συζήτηση από το αντίπαλο στρατόπεδο και κάποια code names από τα pci ids τους, μιας και το νήμα μιλάει για PS5 αποκλειστικά (ariel γκουχ) αλλά νομίζω (και ελπίζω) ότι θα εκπλαγούμε ευχάριστα.

Αν το νήμα ήταν γενικά περί next - gen γενικά σίγουρα θα άπλωνε η συζήτηση παραπάνω βέβαια :D 

Εγώ για Arcturus είδα κατιτίς.. Ναί η αλήθεια είναι χρειάζεται ένα topic να γίνεις της φήμης..

Δημοσ.

Ας βγαλει στο λανσαρισμα 2  εκδοσεις μια  δυνατοτερη και  φυσικα ακριβοτερη και μια  στα 400  να ειμαστε ολοι ευχαριστημενοι .

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Fotis13 είπε

Ας βγαλει στο λανσαρισμα 2  εκδοσεις μια  δυνατοτερη και  φυσικα ακριβοτερη και μια  στα 400  να ειμαστε ολοι ευχαριστημενοι .

Χλωμο. Αυτο θα το κανει το απεναντι στρατοπεδο..

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...