Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, PDS13 είπε

Ειμαι ο μονος που τερματησα το Uncharted 4 στο τερμα δυσκολια χωρις να κολλησω σχεδον ποτε σε μαχη παιζοντας στα 30fps:P

Ακομα και στο παραδειγμα σου ομως,στο Multiplayer το U4 τρεχει στα 60fps,ολως τυχαιως. Σε αυτο γιατι δεν αφησαν τα ''cinematic''30fps οπως στο story mode? :)

• Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Και στα δύο.Μου χαλάει απίστευτα την εμπειρία ανάλογα και το είδος του παιχνιδιού παντα.Σαφώς και θα τον τερματίσω τον τίτλο αλλά θα ήθελα να έχω 60αρι.Για εμένα θα είναι πολύ τίμιο να έχεις επιλογή στις νέες κονσόλες.Ολοι ευχαριστημένοι θα είμαστε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Ακομα και στο παραδειγμα σου ομως,στο Multiplayer το U4 τρεχει στα 60fps,ολως τυχαιως. Σε αυτο γιατι δεν αφησαν τα ''cinematic''30fps οπως στο story mode? :)

Mα δεν ειπα καπου οτι δεν βελτιωνει το response. Καλα και εκαναν και εβαλαν 60αρι στο competitive mode(το multiplayer δλδ). Απλα αναρωτηθηκα αν ειμαι ο μονος που την παλευει στο 100% με το λιγοτερο responsive 30αρι. 

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, PDS13 είπε

Απλα αναρωτηθηκα αν ειμαι ο μονος που την παλευει στο 100% με το λιγοτερο responsive 30αρι. 

Οταν δεν εχεις αλλη επιλογη,αναγκαστικα παιζεις στα 30fps οπως σε αλλα exclusives τυπου Horizon,Bloodborne,Spiderman κλπ.

Δεν ειναι θεμα του ''την παλευω''αλλα ειναι περισσοτερο θεμα του ''συμβιβαζομαι αναγκαστικα με αυτο''.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Μόλις τώρα, Fulgore είπε

Δεν ειναι θεμα του ''την παλευω''αλλα ειναι περισσοτερο θεμα του ''συμβιβαζομαι αναγκαστικα με αυτο''.

Mπορεις να μιλησεις για σενα αν θες. Oσον αφορα το gameplay δεν συμβιβαζομαι αναγκαστικα εγω με κατι. Δεν με ενοχλει καθολου ειτε 30 ειτε 60 στο gameplay. Οπτικα θα προτιμουσα 60 . Αλλα οπως εγραψα και πριν βοηθαει η TV σε αυτο.

Δεν ειμαι του competitive gaming γενικα ομως.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

2 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Οταν δεν εχεις αλλη επιλογη,αναγκαστικα παιζεις στα 30fps οπως σε αλλα exclusives τυπου Horizon,Bloodborne,Spiderman κλπ.

βασικα εχεις επιλογη, δε παιρνεις ps4 και δε παιζεις τα παραπανω. 

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, najinblue3 είπε

βασικα εχεις επιλογη, δε παιρνεις ps4 και δε παιζεις τα παραπανω. 

Προφανως αναφερομαι κυριως σε αυτους που αναγκαστικα θελουν να παιξουν τα εν λογω παιχνιδια.

Δεν γνωριζω προσωπικα πολλους(βασικα κανενα) που να τους ενδιεφεραν τα εν λογω παιχνιδια και να μην αγορασαν ps4 καθολου επειδη τρεχουν στα 30.

14 λεπτά πριν, PDS13 είπε

Mπορεις να μιλησεις για σενα αν θες. Oσον αφορα το gameplay δεν συμβιβαζομαι αναγκαστικα εγω με κατι.

Δεν μιλαω για μενα η πραγματικοτητα αυτη ειναι. Και το αρχικο Dark Souls πχ μια χαρα το χαρηκα στο ps3 στα 30fps και ακομα και με τα frame drops του σε συγκεκριμενες περιοχες αλλα αλλη απολαυση οταν πχ παιξεις αργοτερα το remastered.

Οταν καποιος εχει μαθει να παιζει μονο σε κονσολα και κυριως παιχνιδια που τρεχουν στα 30fps,ειναι λογικο να μην τον ενοχλει η ολη κατασταση.Οταν ομως εχεις παιξει και αλλα παιχνιδια ειτε σε κονσολα,αλλα ειτε στο pc εστω στα 60fps,εκει αλλαζει το πραγμα. Και δεν μιλαμε για competitive καταστασεις.

Κλασσικο παραδειγμα ειναι το last of us στο ps3 και το last of us στο ps4.

Αλλο ακομα πιο κλασσικο παραδειγμα ειναι το Dishonored 2 και το Prey σε σχεση με το Doom.
Το Dark Souls 1 στο ps3 μια χαρα το απολαυσα στα 30fps του που ειχε και drops σε καποιες περιοχες.Παρολα αυτα η διαφορα απο το Dark Souls remastered ειναι κατι παραπανω απο εμφανης με το καλημερα.

Το ιδιο ισχυει και σε πιο fast paced παιχνιδια οπως το Nioh ή τα παιχνιδια της Platinum που ειναι με ξεκλειδωτο framerate.

Δεν ξερω τι παιχνιδια εχει παιξει ο καθενας και σε ποια πλατφορμα.

Επεξ/σία από Fulgore
Δημοσ.

6 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Προφανως αναφερομαι κυριως σε αυτους που αναγκαστικα θελουν να παιξουν τα εν λογω παιχνιδια.

Δεν γνωριζω προσωπικα πολλους(βασικα κανενα) που να τους ενδιεφεραν τα εν λογω παιχνιδια και να μην αγορασαν ps4 καθολου επειδη τρεχουν στα 30.

το αναγκαστικα δεν ξερω γτ το εβαλες στην προταση σου. Σε χαλανε τα 30αρια και θελεις να παιζεις στο γαματο pc σου, προσπερνας. Ειναι παρα πολυ απλο. Τωρα με τα αν ετρεχε στα 60 τα ακουω βερεσε, αυτο ειναι το μηχανακι αυτες οι δυνατοτητες του

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Fulgore υπαρχουν 2 πραγματικοτητες και σημασια για τον καθενα μας εχει μονο η μια(η ''α'').

α)Η μια πραγματικοτητα ειναι αυτη που αντιλαμβανεται ο καθενας (και αυτο επηρεαζεται απο πολλους παραγοντες, πχ η gaming προτεραιοτητες του καθενος ειναι διαφορετικες και μπορει να επηρεαζουν τον τροπο που βλεπει/ερμηνευει τα πραγματα). Εγω δεν βλεπω ουτε αντιλαμβανομαι καμια ουσιαστικη διαφορα στο gameplay απο 60-30. Αυτη ειναι η πραγματικοτητα μου και δεν μπορεις να την αμφισβητησεις. 

β)Η αλλη η πραγματικοτητα ειναι η αληθεια. Αυτη που αποδεικνυεται τεχνικα και δεν ειναι απο κανεναν αμφισβητησιμη. Η πραγματικοτητα που αναφερεις εσυ στο ποστ σου δηλαδη που ποτε δεν αμφισβητησα και δεν ξερω γιατι μου απαντας σαν να το εκανα. Τα 60fps ειναι πιο responsive απο τα 30. Fact, τελος.

ΥΓ. Ασχολουμουν με το PC gaming, παιζω 60 fps games στο ps4, και κυριως παιζω PSVR games που στα πιο πολλα κομματια του ειναι μαλλον περισσοτερο responsive απο οτιδηποτε εχεις παιξει ή παιζεις σε οποιαδηποτε πλατφορμα(εκτος αν ειναι VR). Οχι μονο γιατι τρεχουν το λιγοτερο στα 60 καρφωμενα, αλλα γιατι επιβαλεται να εχει πολυ χαμηλο lag η οθονη(για να μην ειμαι απολυτος, δεν ξερω αν τα Monitor φτανουν σε αυτο το επιπεδο των VR οθονων, αλλα σε καθε περιπτωση εχω εμπειρια και απο τις 2 πλευρες, responsive gaming και μη).

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Μιλαμε στο θεμα του ps5 και πιο πισω αναφερθηκε τι θελουμε να δουμε απο πλευρας αποδοσης στο ps5(πηχης).

Αφου λοιπον δεν υπηρχε η δυνατοτητα στο ps4 λογω περιορισμων της κονσολας,αυτο που λεμε ειναι τουλαχιστον το ps5 να εχει μινιμουμ τα 60fps.

Το αν δεν μας πειραζει να παιζουμε παιχνιδια και σε 30fps οπως τωρα με το ps4,δεν σημαινει οτι πρεπει να δουμε τα ιδια και στο επομενο/δυνατοτερο ps5.

Αυτο λεμε τοση ωρα πιο πισω,αυτο ανεφερε και ο Malthador στο σχολιο του πιο πισω.

Ας υπαρχει για παραδειγμα επιλογη σε καθε παιχνιδι για 1080p 60fps ή 4κ 30fps ξερω γω και ο καθενας ας διαλεγει που θελει να παιξει ή οτι τον βολευει.

Δημοσ.

Mα σε αυτο συμφωνουν ολοι νομιζω. Ασχετα που πιστευω οτι δεν θα γινει στον βαθμο που θελουμε(το 1080p60 σαν επιλογη σε καθε παιχνιδι). 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κρίνω πως μετά την αρχιτεκτονική της GCN στην κονσόλα της SONY και στο Pro αδερφάκι τα περασμένα χρόνια, έστω και ως boost στο νέο Play, το ρολόι θα γράφει πολύ παραπάνω από την περιοχή των 1Ghz. 

Θεωρώ δε πως είναι πολύ πιο πιθανό να είναι ο μόνιμος χρονισμός το boost clock και όχι ενίοτε - εξάλλου αθόρυβο play έχουμε να δούμε πολλά χρόνια ... 

Επεξ/σία από cortaN@
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Μιλαμε στο θεμα του ps5 και πιο πισω αναφερθηκε τι θελουμε να δουμε απο πλευρας αποδοσης στο ps5(πηχης).

Αφου λοιπον δεν υπηρχε η δυνατοτητα στο ps4 λογω περιορισμων της κονσολας,αυτο που λεμε ειναι τουλαχιστον το ps5 να εχει μινιμουμ τα 60fps.

Το αν δεν μας πειραζει να παιζουμε παιχνιδια και σε 30fps οπως τωρα με το ps4,δεν σημαινει οτι πρεπει να δουμε τα ιδια και στο επομενο/δυνατοτερο ps5.

Αυτο λεμε τοση ωρα πιο πισω,αυτο ανεφερε και ο Malthador στο σχολιο του πιο πισω.

Ας υπαρχει για παραδειγμα επιλογη σε καθε παιχνιδι για 1080p 60fps ή 4κ 30fps ξερω γω και ο καθενας ας διαλεγει που θελει να παιξει ή οτι τον βολευει.

πιστευω οτι ειναι οντως πολυ πιθανο για την επομενη γενια να προσφερουν παλι 2 modes resolution και performance με ακριβως αυτες τις επιδοσεις που αναφερεις. οπως γινεται με το προ...Το 4κ 60 fps δεν νομιζω οτι ειναι τόσσο ευκολο ακομα σε μπατζετ κονσολας...Οποτε θα παμε παλι σε μια μεσοβεζικη λυση και οταν οι 4κ τηλεροασεις παρουν μεγαλο μεριδιο της αγορας, να βγει παλι mid gen console, οπως εγινε στην παρουσα γενια...

Δημοσ.

Και εγώ PC Gamer δηλώνω, τουλάχιστον κατά το πλείστο του βίου μου. Αναρωτήθηκε ποτέ κανείς γιατί τα 30fps στις κονσόλες φαίνονται πιο smooth από τα 30 fps στα PC? Ενίοτε τόσο smooth όσο και τα 60 στα PC. Στα οποία PC το smooth των 60 στις κονσόλες αναπαράγεται με τα 120?

Δημοσ.

Αν στο  PS5 δώσουν μεγαλύτερη βαρύτητα στην ανάλυση απ'ότι στα σταθερά 60fps τότε τι να πω. Μάλλον δεν είναι στραβός ο γιαλός. 

Γενικά η τόση σημασία που δίνεται και εδώ αλλά και γενικά στην "ανάλυση" μου φαίνεται ακατανόητη εκτός και αν είμαι ο μόνος άνθρωπος στον πλανήτη που δε θεωρεί λογικό και νορμάλ να κάθεσαι 1 μέτρο μακρυά από μια 60άρα τηλεόραση.

Η όλη φάση μου θυμίζει τα megapixel στις κάμερες που για χρόνια το χρησιμοποιούσαν σαν selling point και ο κόσμος αδυνατούσε να καταλάβει ότι από ένα σημείο και μετά δεν είχε νόημα εκτός και αν τύπωνες τη φωτογραφία σε καμιά πολυκατοικία ή έκανες 100x zoom.

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...