Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, Fotis13 είπε

Επισης η διαφορα απο 500 στα 600 ειναι αστεια ως οικονομικο μεγεθος για την πλειοψηφια του Δυτικου  και αναπτυγμενου  κοσμου .

Tα 100$/Ε μπορει σαν ποσο να ειναι σχετικα μικρο αλλα η διαφορα ειναι ενα ωραιοτατο 20% uplift στην τιμη που δεν ξερω ποσοι γονεις ειδικα ειναι ετοιμοι να τη δικαιολογησουν. Ασε εμας που ασχολουμαστε και μπορει να εχουμε και 2-3 κονσολες ή να εχουμε αλαξει 2-3 ps4->ps4pro. Το μεγαλο κοινο των κονσολων δεν ειναι ετοιμοι για τετοια αυξηση των τιμων.

Επεξ/σία από primeragt
  • Like 1
  • Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 21/1/2019 στις 6:29 ΜΜ, PDS13 είπε

Μπορει να σου δινει επιλογη 1080/60 και 4Κ/30. Γιατι για 4Κ/60 χλωμο το κοβω(εκτος αν αλλαξει κατι λογο VR ή απο την διαθεση τους να κρατησουν πιο χαμηλα τα production values).

Παντως στην 65αρα μια χαρα τρωγεται το 1080p. Για την ακριβεια κανεις δεν καταλαβαινει διαφορα εκτος απο εμενα αν ειμαι παρατηρητικος. Εκτος αν παω στα 2 μετρα και πιο κοντα.

Τι εννοεις δεν καταλαβαινεις διαφορα; Ειναι η μερα με την νυχτα το 1080 με το καθαρο 4κ. Εκτος αν παιζεις στα 6 μετρα πισω. Αλλο αν μου ελεγες για 2k σε σχεση με 4κ αλλά και παλι βλέπεις τρανταχτες διαφορες.

Το λεω γιατι παιζω σε 65αρα αριστο μοντελο samsung σε 4κ/60 με την 2080ti και ειναι απολαυση!

Επεξ/σία από Gostros
  • Like 3
Δημοσ.

γιατι αργουν τοσο πολυ οι κονσολες? δηλαδη 7ετια και βαλε...κανονικα δεν θα επρεπε πλεον καθε 3ετια το πολυ να εβγαινε φρεσκο ψωμι?

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, JTRGamer είπε

Αν τρέχει το Red dead redemption 2 σε 1080p 60 fps και βγει και  νέο Uncharted το αγοράζω day one!

Ήδη τρέχει σε 4K/30 ακατέβατα στο One -X. Θεωρείς δηλαδή ότι μηχάνημα με 4πλάσια και βάλε απόδοση σε IPC σε CPU και διπλάσια σχεδόν συχνότητα, caches/insrtuctions (6x), πόσο μάλλον τουλάχιστον τα διπλά (ίδια AMD και βάλε) Flops και αρχιτεκτονικές βελτιώσεις και και και ... δεν θα το τρέχει σε 4K60?

Ε όχι...

• Like 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Sir_Teraflop είπε

Ήδη τρέχει σε 4K/30 ακατέβατα στο One -X. Θεωρείς δηλαδή ότι μηχάνημα με 4πλάσια και βάλε απόδοση σε IPC σε CPU και διπλάσια σχεδόν συχνότητα, caches/insrtuctions (6x), πόσο μάλλον τουλάχιστον τα διπλά (ίδια AMD και βάλε) Flops και αρχιτεκτονικές βελτιώσεις και και και ... δεν θα το τρέχει σε 4K60?

Ε όχι...

Άμα το τρέχει σε 4k 60fps ακόμα καλύτερα.απλα είπα για 1080p επειδή εγώ ακόμα με full hd TV είμαι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Gostros είπε

Τι εννοεις δεν καταλαβαινεις διαφορα; Ειναι η μερα με την νυχτα το 1080 με το καθαρο 4κ. Εκτος αν παιζεις στα 6 μετρα πισω. Αλλο αν μου ελεγες για 2k σε σχεση με 4κ αλλά και παλι βλέπεις τρανταχτες διαφορες.

Το λεω γιατι παιζω σε 65αρα αριστο μοντελο samsung σε 4κ/60 με την 2080ti και ειναι απολαυση!

Yπαρχει διαφορα αλλα δεν ειναι τοσο τρομακτικη στα ματια μου. Περισσοτερη διαφορα ειδα απο το 720p σε 1080p.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, PDS13 είπε

Yπαρχει διαφορα αλλα δεν ειναι τοσο τρομακτικη στα ματια μου. Περισσοτερη διαφορα ειδα απο το 720p σε 1080p.

Εισαι η εξαιρεση ,στην πραγματικοτητα   το 1080 απο το 4κ  ειναι η μερα με την νυχτα. Αυτο σε συνδυασμο με HDR  παραγει ενα ενα εντυπωσιακο και απολυτα διακριτο  αποτελεσμα στα ποιοτικα μονιτορ.

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, PDS13 είπε

Επείγοντος γυαλιά :D

Δημοσ.

Παίδες, εγώ σε 55άρα στα 2,5 μέτρα το έγραψα πολλές φορές στο παρελθόν, ότι 1080p Vs 4K = πολύ μικρή διαφορά.

Πρέπει να έρθεις κάτω από τα 2 μέτρα για να αρχίσει το μάτι να αντιλαμβάνεται το τί συμβαίνει. 

Στο God Of War έπαιξα στην αρχή πάρα πολύ με τη σύγκριση μεταξύ 1080p και 4Κ. Μόνο σε ακίνητη εικόνα αντιλαμβανόσουν διαφορά, και αυτό αν ήσουν πολύ παρατηρητικός. Στο τέλος έμεινα σε 4Κ, όχι λόγω της διαφοράς στα γραφικά, αλλά λόγω του πιό σταθερού framerate. Η γυναίκα μου από δίπλα δεν καταλάβαινε κάν για ποιό λόγο πηγαινοερχόμουν στην TV όταν άλλαζα τα modes. Εκείνη δεν αντιλαμβανόταν κάν την όποια διαφορά.

Σίγουρα πρέπει να παίζει ρόλο και η TV σου πόσο καλά απεικονίζει το 1080p σήμα στο 4Κ πάνελ. Αν δεν κάνει καλό upscale, η εικόνα θα σου βγεί θολή. Ίσως για αυτό κάποιοι να βλέπετε μεγάλη διαφορά. Σε εμένα τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά και για αυτό το λόγο με αυτό το setup TV-απόσταση, 1080p/60fps θα είναι πάντα προτιμότερο από 4Κ/30fps.

Από το PS5 δεν περιμένω σε καμία περίπτωση 4Κ/60fps σε απαιτητικούς ΑΑΑ τίτλους. Δεν περιμένω κάν σταθερό 30άρι σε 4Κ και θα χαρώ πολύ να βγώ λάθος. Ας δώσουν στα παιχνίδια επιλογή για 60fps και δεν με ενδιαφέρει τί θα καταφέρουν με τις αναλύσεις.

• Like 2
  • Confused 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, primeragt είπε

Tα 100$/Ε μπορει σαν ποσο να ειναι σχετικα μικρο αλλα η διαφορα ειναι ενα ωραιοτατο 20% uplift στην τιμη που δεν ξερω ποσοι γονεις ειδικα ειναι ετοιμοι να τη δικαιολογησουν. Ασε εμας που ασχολουμαστε και μπορει να εχουμε και 2-3 κονσολες ή να εχουμε αλαξει 2-3 ps4->ps4pro. Το μεγαλο κοινο των κονσολων δεν ειναι ετοιμοι για τετοια αυξηση των τιμων.

Σωστη παρατηρηση αυτη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Fotis13 είπε

Εισαι η εξαιρεση ,στην πραγματικοτητα   το 1080 απο το 4κ  ειναι η μερα με την νυχτα. Αυτο σε συνδυασμο με HDR  παραγει ενα ενα εντυπωσιακο και απολυτα διακριτο  αποτελεσμα στα ποιοτικα μονιτορ.

Oυτε το HDR με εντυπωσιαζει οσο θα ηθελα ουτε η αναλυση. Και μιλαω για το καθαρο 4K ετσι? οχι το sub.

''Μερα με την νυχτα'' εγω ειδα απο το 480 στο 720p και μεγαλη διαφορα απο το 720p στο 1080p. To 1080p σε 4Κ το συγκρινω με την διαφορα που ειδα απο ps1 σε ps2 σε αναλυση(χανει η τελευταια οκ). Δηλαδη την μικροτερη.

Δεν μιλαω για την διαφορα σε αριθμους που ειναι πολυ μεγαλη, αλλα για την αισθητη διαφορα σε μενα. Περνωντας σε 65'' 4KTV HDR  απο μια 1080p του 2010.

Kατα σειρα.(πρωτα εκει που ηταν πιο αισθητη η διαφορα)

1. PS2-PS3

2. PS3-PS4

3. PS4-PS5 (θα εχει native 4K πιστευω σταθερα, οποτε το βαζω στην θεση του pro)

4. PS1-PS2

Kαι ειναι και λογικο. Το 8Κ θα ειναι ακομα λιγοτερο αισθητο, γιατι θα θες τεραστια TV. tv-size-distance-chart.png

παιζω στα 2.5-3 μετρα σε 65αρα. Οριακα αξιζει το 4K της 65αρας.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
15 ώρες πριν, markoliaz είπε

γιατι αργουν τοσο πολυ οι κονσολες? δηλαδη 7ετια και βαλε...κανονικα δεν θα επρεπε πλεον καθε 3ετια το πολυ να εβγαινε φρεσκο ψωμι?

Επειδή βγήκαν mid-gen updates με τα Pro και X. 

Νομίζω είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι θα γίνει το ίδιο και με τις καινούργιες. 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, PDS13 είπε

Oυτε το HDR με εντυπωσιαζει οσο θα ηθελα ουτε η αναλυση. Και μιλαω για το καθαρο 4K ετσι? οχι το sub.

''Μερα με την νυχτα'' εγω ειδα απο το 480 στο 720p και μεγαλη διαφορα απο το 720p στο 1080p. To 1080p σε 4Κ το συγκρινω με την διαφορα που ειδα απο ps1 σε ps2 σε αναλυση(χανει η τελευταια οκ). Δηλαδη την μικροτερη.

Δεν μιλαω για την διαφορα σε αριθμους που ειναι πολυ μεγαλη, αλλα για την αισθητη διαφορα σε μενα. Περνωντας σε 65'' 4KTV HDR  απο μια 1080p του 2010.

Kατα σειρα.(πρωτα εκει που ηταν πιο αισθητη η διαφορα)

1. PS2-PS3

2. PS3-PS4

3. PS4-PS5 (θα εχει native 4K πιστευω σταθερα, οποτε το βαζω στην θεση του pro)

4. PS1-PS2

Kαι ειναι και λογικο. Το 8Κ θα ειναι ακομα λιγοτερο αισθητο, γιατι θα θες τεραστια TV. tv-size-distance-chart.png

παιζω στα 2.5-3 μετρα σε 65αρα. Οριακα αξιζει το 4K της 65αρας.

ΕΕ άμα παίζεις στα τρία μέτρα τα 480p είναι η ιδανική ανάλυση για την tv σου σύμφωνα με το image που ποστάρες :D

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, nikos5800 είπε

ΕΕ άμα παίζεις στα τρία μέτρα τα 480p είναι η ιδανική ανάλυση για την tv σου σύμφωνα με το image που ποστάρες :D

tv 25 inches? :o 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...