Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, PDS13 είπε

Φιλε μου στην ''φτηνια'' που λες οφειλεται το οτι υπαρχουν εκει εξω ΑΑΑ παραγωγες παιχνιδιων. Αν δεν υπηρχε αυτη η φθηνια, θα παιζαμε ολοι indies σημερα. Ray Tracing/1200 fps/16K στο Minecraft, οh yeah!

vfm σημαινει πωλησεις, τεραστια εγκατεστημενη βαση, αρα και επενδυση σε μεγαλες παραγωγες με λεπτομερεις κοσμους κτλ. Η εγκαστημενη βαση δεν επιτυγχανεται με μικρους κυκλους κονσολων, ουτε με 600-700 ευρω μηχανηματα. Τα εχουν δοκιμασει στο παρελθον και αυτα. 

Στην πραγματικοτητα, ιδανικα, αυτο που θα ηθελες ως gamer ειναι οι κονσολες να κρατανε 10+ χρονια. Aπλα δεν το ξερεις οτι το θες, γιατι πιστευεις οτι ολα στην βιομηχανια γινονται αυτοματα και εξαιρετικα απλα. Ως ''Τυλιξε μου 20 τεραφλοπια φιλε για φετος!'' κτλ. Σε αυτη τη φαση ειναι βιωσιμη η αλλαγη στον μαγικο αριθμο 7 χρονια/ 400euro.

Αυτη την εποχη ζουμε σε ενα μ.ο, με μικρες αποκλεισεις + -. Εκτος αν η επομενη γενια μας διδαξει κατι διαφορετικο.

ΥΓ. Δεν θα αλλαζε κατι αν εβαζες SSD στο PS4? Δεν εχω ιδεα για αυτο ρωταω.

ΥΓ2. Πραγματικα αν δεν επαιζα games στα 30 fps και διαβαζα το forum, θα πιστευα οτι η κονσολα στα 30fps σου πυροβολει τα ματια.:p Μαλλον εχουμε διαφορετικα ματια δεν εξηγειται αλλιως.

Και γω καποτε επαιζα στα 22 fps και δεν καταλαβαινα το προβλημα. Οπως και σε 1080p 27" και μου φαινοταν crispy. Οταν συνηθισεις σε κατι καλυτερο ομως και με τα 2 σου ερχεται εμετος. θεμα συνηθειας ειναι, παιξε μια βδομαδα σε 144 ας πουμε και μετα πηγαινε πισω σε 30αρη. Καλη τυχη ευχομαι.

Δηλαδη οι developers των ΑΑΑ πιτογυρα θα τυλιγαν αμα δεν υπηρχαν οι κονσολες? Okay. Εγω αυτο που θελω ασε με να το ξερω καλυτερα. Mid range hardware στα 500-700 ευρω με ανανεωση ανα 5ετια. Σιγα το κοστος πραγματικα, 100€ το χρονο ειναι. 

31 λεπτά πριν, Rizas είπε

Νταξει προφανώς και δεν παλεύεται ο hdd των κονσολών, ούτε ότι η κονσόλα τα κάνει όλα τέλεια και  το pc hardware είναι για πέταμα, αλλά αυτό έχει να κάνει με το ότι δεν υπήρχε το υπόβαθρο όταν βγήκαν...ήταν θέμα timing της τεχνολογίας. ...! 

Και μην τα βάζουμε όλα με παράγοντα την φτήνια και εγώ 30 χρονών μουλάρι είμαι και προς το παρόν έχω ακόμα την δυνατότητα να μπορώ να διαθέσω ή να βάλω στην άκρη στην άκρη 100-150€ το μήνα για να χαλάσω για το hobby μου 1500-2000ρικα το χρόνο! Αλλά αυτό δεν έχει να λέει! Το value δεν έχει να κάνει απαραίτητα με το πόσα λεφτά χωράει η τσέπη σου. 

Παντός πέρα από όλα αυτά πιστεύω ότι αυτή θα είναι μια καλή γενιά κονσολών και αυτό συνεπάγεται θετικά και για το pc gaming! 

Τα παιχνίδια εξελίσσονται μετά από κάθε νέα γενιά κονσολών που βγαίνει και όχι μετά από κάθε καινούργια TI που βγάζει η nvidia.

Καλη χρόνια σε όλους και καλό gaming από οποία πλατφόρμα και αν παίζουμε! 

Και γω πιστευω η νεα γενια θα ειναι φοβερη, και πρωτη φορα που το λεω. Ολα τα προηγουμενα gen απο την αρχη τα θεωρουσα mediocre. Τωρα βλεπω ωραια πραγματακια. 

42 λεπτά πριν, xavier είπε

δεν παιζω ραλλακια πλεον,  εκει εχεις loading σε καθε πιστα ε? οκ δεκτον...Ειχα παρει το Drive club για να παιζει το ανιψακι, ουτε εκει με ενοχλησαν τα loading times, οσες φορες το δοκιμασα.

Εγω παιζω γενικα single player games, rpg, action, arcade κτλ...Συνηθως φορτωνουν μια φορα και τελειωνεις, ακομα και fast travel να εχουν η κατασταση δεν ειναι τραγικη...

και στο pc τα παιχνιδια στον μηχανικο τα ριχνω και αφηνω τον ssd μονο για το λειτουργικο και τις εφαρμογες...

Καποιοι αναβαθμισαν day one, καποιοι αναβαθμισαν στις πρωτες προσφορες, καποιοι αναβαθμισαν οταν βγηκαν παιχνιδια που να αιτιολογουν  την αναβαθμιση για τους ιδιους...Ειναι υποκειμενο το  vfm για το καθενα...το ps3 που σταματησε να υποστηριζεται πως δινει περισσοτερο value απο το ps4, ναι ειναι φθηνοτερο, αλλα τι αγοραζεις?

Ε ναι στα racing θες να δοκιμασεις 5-6 αμαξια ας πουμε να κανεις 1 γυρο σε μια πιστα και κανεις 1.5 λεπτο τον γυρο και 1 λεπτο το loading. Αστεια πραγματα. Τα open world οντως δεν εχουν τετοιο θεμα. Πηγα και στον αδερφο να παιξουμε στο shiny new xboxone forza 4. Απογοητευση απλα. Πλειαδα αμαξιων, αλλα εκανε 2 λεπτα να φορτωσει η πιστα. Τον καληνυχτισα και πηγα σπιτι να παιξω dota :P 

• Like 1
  • Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, Ryzenlake είπε

Και γω καποτε επαιζα στα 22 fps και δεν καταλαβαινα το προβλημα. Οπως και σε 1080p 27" και μου φαινοταν crispy. Οταν συνηθισεις σε κατι καλυτερο ομως και με τα 2 σου ερχεται εμετος. θεμα συνηθειας ειναι, παιξε μια βδομαδα σε 144 ας πουμε και μετα πηγαινε πισω σε 30αρη. Καλη τυχη ευχομαι.

Δηλαδη οι developers των ΑΑΑ πιτογυρα θα τυλιγαν αμα δεν υπηρχαν οι κονσολες? Okay. Εγω αυτο που θελω ασε με να το ξερω καλυτερα. Mid range hardware στα 500-700 ευρω με ανανεωση ανα 5ετια. Σιγα το κοστος πραγματικα, 100€ το χρονο ειναι. 

Πιτογυρα δεν ξερω, παραγωγες του σημερινου ΑΑΑ με τπτ δεν θα ''τυλιγαν''. Αυτα υπαρχουν λογο vfm κονσολων. 

Και εγω θελω να ταξιδεψω στον Αρη. Το θεμα δεν ειναι τι θελουμε αλλα το τι ειναι εφικτο. Αυτο θα πρεπει να καταλαβουμε. Το μοντελο των κονσολων (πολλα χρονια ζωης/ vfm hardware) δεν υπαρχει επειδη καποιος ξεροκεφαλος το αποφασισε για να μας σπασει τα νευρα. Ειναι αυτο που σου δινει παραγωγη RDR2 στο PC σου και τα ΑΑΑ exclusives των κονσολων. 

ΥΓ.Το ps4 εχει 60αρια και το psvr εχει 120fps games. Δεν μου ερχεται εμετος οταν γυρναω σε 30. 

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

@ryzenlake , οπως και να χει, πραγματικα δε βρισκω κανενα λογο για καποιον high end pc gamer να ασχοληθει με το xsx,  το xsx δεν εχει exclusives πια, ολοι οι τιτλοι της θα βγαινουν και στα pc. Η καλυτερη gaming εμπειρια θα ειναι σιγουρα εκει. Οτι νεα τεχνολογια θα πλασαρουν οι next gen κονσολες, να εισαι σιγουρος οτι πριν καν το launch τους θα εχει περασει και στα pc... To ps5, παλι το παιρνεις μονο για τα exclusives...μη περιμενεις να ανταγωνιστει τo pc σου...

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, xavier είπε

δεν παιζω ραλλακια πλεον,  εκει εχεις loading σε καθε πιστα ε? οκ δεκτον...Ειχα παρει το Drive club για να παιζει το ανιψακι, ουτε εκει με ενοχλησαν τα loading times, οσες φορες το δοκιμασα.

Εγω παιζω γενικα single player games, rpg, action, arcade κτλ...Συνηθως φορτωνουν μια φορα και τελειωνεις, ακομα και fast travel να εχουν η κατασταση δεν ειναι τραγικη...

και στο pc τα παιχνιδια στον μηχανικο τα ριχνω και αφηνω τον ssd μονο για το λειτουργικο και τις εφαρμογες...

Καποιοι αναβαθμισαν day one, καποιοι αναβαθμισαν στις πρωτες προσφορες, καποιοι αναβαθμισαν οταν βγηκαν παιχνιδια που να αιτιολογουν  την αναβαθμιση για τους ιδιους...Ειναι υποκειμενο το  vfm για το καθενα...το ps3 που σταματησε να υποστηριζεται πως δινει περισσοτερο value απο το ps4, ναι ειναι φθηνοτερο, αλλα τι αγοραζεις?

έπαιξα ac origins στο pc και δεν έκανα ποτέ fast travel λόγω loading

έπαιξα ac odyssey στο pc και έκανα fast travel κάθε λίγο και λιγάκι λόγω ssd, η διαφορά στο φόρτωμα είναι τεράστια

αλλά ακόμα και tekken 7 που έχω και στα 2 συστήματα, το loading στο ps4 ενοχλεί

ο ssd πρεέπει να υπάρχει στα παιχνίδια, είναι κάτι που υποστηρίζω πολλά χρόνια τώρα 

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.

Καλά οι κονσόλες θα πάνε από 5400rpm (οι παλιότερες όπως το ps3 με usb2 interface ούτε καν sata 😂) σε sammy m2 nvme και δε ξέρουμε αν θα είναι και gen4 κιόλας. Μιλάμε για πολιτισμικό shock.😁

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, ilos είπε

Καλά οι κονσόλες θα πάνε από 5400rpm (οι παλιότερες όπως το ps3 με usb2 interface ούτε καν sata 😂) σε sammy m2 nvme και δε ξέρουμε αν θα είναι και gen4 κιόλας. Μιλάμε για πολιτισμικό shock.😁

Και το απλό ps4 sata 2 είναι

Όχι ότι έχει καμιά σημασία για τους μηχανικούς, απλά δεν κερδίζεις τα μέγιστα αν βάλεις ssd

Πάντως είναι κρίμα που κατά πάσα πιθανότητα θα χάσουμε τη δυνατότητα να αλλάζει ο δίσκος, θα είναι ενσωματωμένος και τέλος

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, xavier είπε

@ryzenlake , οπως και να χει, πραγματικα δε βρισκω κανενα λογο για καποιον high end pc gamer να ασχοληθει με το xsx,  το xsx δεν εχει exclusives πια, ολοι οι τιτλοι της θα βγαινουν και στα pc. Η καλυτερη gaming εμπειρια θα ειναι σιγουρα εκει. Οτι νεα τεχνολογια θα πλασαρουν οι next gen κονσολες, να εισαι σιγουρος οτι πριν καν το launch τους θα εχει περασει και στα pc... To ps5, παλι το παιρνεις μονο για τα exclusives...μη περιμενεις να ανταγωνιστει τo pc σου...

Στη περιπτωση των mid range pc μια χαρα μπορει να τα ανταγωνιστει το ps5, και ειναι περισσότεροι οι χρήστες αυτοι. Δεν εχουν ολοι 2070 και 2080 ειδικά στην Ελλαδα. Και για τους συγκεκριμένους χρηστες μια χαρα πεφτει και το xbox αν θελουν να παίξουν πιο πανω απο 1080p παντα χωρις να δωσουν 4 μισθους μαζι ενα καρο πεταμενα λεφτα και να κάτσουν να τους αρμεξει ο πετσινος με ανουσιες "εκδοσεις" και "επανεκδοσεις" gpu για να παίζουν το 90% των pc games προβληματικά και με κάκιστο optimization.

Για πρωτη φορα στα χρονικά θα φαει μεγαλη ήττα ο πετσινος οταν σκασουν στα sales οι νεες κονσολες, το αφηνω εδω. 

Επεξ/σία από giorgosmcmc
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στα στατιστικά του steam βλέπω ότι το 30% των χρηστών έχει 1050ti και 1060 και πάνω από το 50% είναι ακόμα με τετραπύρηνο

Από ένα τέτοιο ποσοστό εύκολα αρκετοί την κάνουν για κονσόλα όταν η όποια αναβάθμιση θα είναι σίγουρα πιο ακριβή από αυτή και 600αρια να κάνουν

Το 5-6% που έχουν 1080/2070/2080 μπορεί να αδιαφορήσουν οκ..

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 31/12/2019 στις 9:57 ΜΜ, PDS13 είπε

Πιτογυρα δεν ξερω, παραγωγες του σημερινου ΑΑΑ με τπτ δεν θα ''τυλιγαν''. Αυτα υπαρχουν λογο vfm κονσολων. 

Και εγω θελω να ταξιδεψω στον Αρη. Το θεμα δεν ειναι τι θελουμε αλλα το τι ειναι εφικτο. Αυτο θα πρεπει να καταλαβουμε. Το μοντελο των κονσολων (πολλα χρονια ζωης/ vfm hardware) δεν υπαρχει επειδη καποιος ξεροκεφαλος το αποφασισε για να μας σπασει τα νευρα. Ειναι αυτο που σου δινει παραγωγη RDR2 στο PC σου και τα ΑΑΑ exclusives των κονσολων. 

ΥΓ.Το ps4 εχει 60αρια και το psvr εχει 120fps games. Δεν μου ερχεται εμετος οταν γυρναω σε 30. 

Εχει η τηλεοραση σου 120hz? Τοτε τι διαφορα να δεις ρε συ 😛  

Το μοντελο κανεις λαθος, εμεις το αποφασισαμε. Θυμισου το PS3. 799$ εκανε launch Ιαπωνια αν θυμαμαι καλα, και δεν πουλησε λογω τιμης. Τα υπολοιπα για τα ΑΑΑ games που λες τα θεωρω αστεια. Οτι τωρα το target group παιχνιδιων που κοστιζουν 60€ (και παραπανω αναλογα την εκδοση τους) ειναι ο τυπος που ψαχνει VFM κονσολα στα 140€? Αλλα θα σπρωξει 60αρια για παιχνιδι? Ελα ρε συ, ας σοβαρευτουμε. Αυτος που αγοραζει ΑΑΑ θα δωσει και 100€ παραπανω να παρει κονσολα της προκοπης. Οι υπολοιποι κανα fifa και pro. 

19 ώρες πριν, giorgosmcmc είπε

Στη περιπτωση των mid range pc μια χαρα μπορει να τα ανταγωνιστει το ps5, και ειναι περισσότεροι οι χρήστες αυτοι. Δεν εχουν ολοι 2070 και 2080 ειδικά στην Ελλαδα. Και για τους συγκεκριμένους χρηστες μια χαρα πεφτει και το xbox αν θελουν να παίξουν πιο πανω απο 1080p παντα χωρις να δωσουν 4 μισθους μαζι ενα καρο πεταμενα λεφτα και να κάτσουν να τους αρμεξει ο πετσινος με ανουσιες "εκδοσεις" και "επανεκδοσεις" gpu για να παίζουν το 90% των pc games προβληματικά και με κάκιστο optimization.

Για πρωτη φορα στα χρονικά θα φαει μεγαλη ήττα ο πετσινος οταν σκασουν στα sales οι νεες κονσολες, το αφηνω εδω. 

Mεχρι το τελος του 2020 η 2070 θα ειναι οτι η 1060 τωρα. 

Μην μπλεκουμε παλι τα PC στην κουβεντα, δεν εχει νοημα. Γενικα ειναι φτηνοτερα οταν θες να παιζεις με επιδοσεις κονσολας σε βαθος χρονου. Αλλα δεν εχει σημασια. Κονσολα παιρνεις για τα exclusives, PC παιρνεις για τα δικα του exclusives και για τα 60 / 144 / UWD / SUWD και τα mods στα games. Kαι 10 μισθους να εκανε ενα PC παλι θα το ειχα γιατι 5120x1440 32:9 ratio στα 120hz η κονσολα δεν θα προσφερει ποτε. 

Αλλωστε ξαναλεω, το VFM ειναι σχετικο. Εγω θελω να παιζω μινιμου 60fps, αρα η κονσολα οχι απλα δεν ειναι VFM, αλλα δεν κανει καν τη δουλεια για την οποια την θελω. Και 1€ να εκανε ας πουμε το PS4 δεν θα το αγοραζα, γιατι απλα δεν κανει τη δουλεια μου. Ειναι σαν να θελει καποιος αμαξι και να του λες να παρει πατινι γιατι ειναι πιο VFM. Εμ δεν ειναι...Και ειλικρινα, μακαρι να ειμασταν ολοι ενταξει με τα 30αρια και τα drops στα 10 fps και τα 3 λεπτα loading time. Θα ειχα γλυτωσει πολλα χρηματα που εριξα στο PC. Δεν ειμαι μαζοχας να μαρεσει να πεταω λεφτα. Απλα η εμπειρια που μου προσφερει αυτο το μηχανημα δεν εχει καμμια επαφη με το PS4 η το xbox, τι να κανουμε. 

2 ώρες πριν, logistoulis είπε

Στα στατιστικά του steam βλέπω ότι το 30% των χρηστών έχει 1050ti και 1060 και πάνω από το 50% είναι ακόμα με τετραπύρηνο

Από ένα τέτοιο ποσοστό εύκολα αρκετοί την κάνουν για κονσόλα όταν η όποια αναβάθμιση θα είναι σίγουρα πιο ακριβή από αυτή και 600αρια να κάνουν

Καλα αυτα τα στατιστικα δεν ειναι ενδεικτικα γενικοτερα. Δηλαδη το target group ενος παιχνιδιου που κοστιζει 60€ δεν ειναι αυτος που εχει integrated graphics σε PC του 2009 και απλα παιζει lol. Το καταλαβαινεις φανταζομαι. Οταν ολο σου το PC κοστιζει 200€ και δεν δινεις ας πουμε 100€ να παρεις μια συγχρονη καρτα που ειναι 7 φορςε καλυτερη απο αυτην που εχεις, ε δεν θα δωσεις και 60 για ενα game φανταζομαι. Το πανω απο 50% με τετραπυρηνο πολυ πιθανον να ωφειλεται και σε laptops. Ασε που ο 4πυρηνος που λες, εκτος και αν ειναι του 2006 ας πουμε, παιζει τα παντα καλυτερα απο μια κονσολα. 

Και η αναβαθμιση ποσο νομιζεις θα κοστισει. Εστω οτι καποιος εχει εναν G2200 ή εναν R3 1200. Με 140€ αγοραζει 8πυρηνο και ουσιαστικα εχει next gen CPU σημερα. Στο τελος του 2020 λογικα θα το κανει με λιγοτερα. Ε την διαφορα την ριχνει σε καρτα και ειναι αρχοντας. Αυτο που λεω τοσο καιρο. Το PC δεν ειναι ακριβο γιατι δεν χρειαζεται να το πετας ολοκληρο καθε φορα που βγαινει κονσολα. 

Επεξ/σία από Ryzenlake
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, Ryzenlake είπε

Καλα αυτα τα στατιστικα δεν ειναι ενδεικτικα γενικοτερα. Δηλαδη το target group ενος παιχνιδιου που κοστιζει 60€ δεν ειναι αυτος που εχει integrated graphics σε PC του 2009 και απλα παιζει lol. Το καταλαβαινεις φανταζομαι. Το πανω απο 50% με τετραπυρηνο πολυ πιθανον να ωφειλεται και σε laptops. Ασε που ο 4πυρηνος που λες, εκτος και αν ειναι του 2006 ας πουμε, παιζει τα παντα καλυτερα απο μια κονσολα. 

Και η αναβαθμιση ποσο νομιζεις θα κοστισει. Εστω οτι καποιος εχει εναν G2200 ή εναν R3 1200. Με 140€ αγοραζει 8πυρηνο και ουσιαστικα εχει next gen CPU σημερα. Στο τελος του 2020 λογικα θα το κανει με λιγοτερα. Ε την διαφορα την ριχνει σε καρτα και ειναι αρχοντας. Αυτο που λεω τοσο καιρο. Το PC δεν ειναι ακριβο γιατι δεν χρειαζεται να το πετας ολοκληρο καθε φορα που βγαινει κονσολα. 

αυτά τα στατιστικά αφορούν άτομα που παίζουν, μια χαρά είναι 

εγώ δε μίλησα για όλους του χρήστες, μίλησα για ένα 30% που έχει 4πυρηνο και 1050ti/1060

δηλαδή τύποι που τα "σκάνε" για να παίζουν αλλά δεν σκάνε περιουσίες και μέσα σε αυτούς είμαι κι εγώ έναν 4690Κ έχω και μια 480 που είναι ανάλογης δυναμικής με τις παραπάνω

σήμερα που μιλάμε φυσικά και παίζω τα πάντα καλύτερα από τις κονσόλες ή τουλάχιστον έχω παντού τη δυνατότητα να στοχεύσω σε fps έναντι της ανάλυσης , στα multiplatform είναι η πιο καλή αν θες πλατφόρμα, έχω και τους ssd μου.. είναι ένας μικρός άρχοντας

αλλά βγαίνει ας πούμε το ps5 στα 500€ ας πούμε (εγώ θεωρώ παρακάτω, αλλά ας πούμε)

για πες μου για την αναβάθμιση που θα κάνω να σου βγάλω έγω το 500αρικο για πλάκα

ναι θα πάρω 140 ευρώ 8πύρηνο.. οκ δε θα πάρω και μια μητρική κάνα 100αρικο; δε θα πάρω και μια κάρτα στη ξεφτίλα κάνα 300αρικο, δε θα θέλω ram κανα 70αρι (γιατί έχω ddr3)? δε θα θέλω cooler κάνα 50αρι; 

ήδη πέρασα το κόστος που λες και δεχόμαστε ότι θα κρατήσω το 11ετίας κουτί μου που έλεγα να αλλάξω και το 11ετιας τροφοδοτικό μου που πες επειδή δεν ήταν της πλάκας μπορεί να βγάλει άλλα 5 χρόνια 

και φυσικά δε μιλάω να πάρω και nmve ssd ή τίποτα άλλα χαιλίκια, με τον 850 evo να παραμείνω 

και κάνοντας την παραπάνω αναβάθμιση, απλά θα σκοπεύω να είμαι στα ίδια, γιατί με 300 ευρώ gpu παραπάνω από το ps5 δεν θα πάω και φυσικά θα αντιμετωπίσω και το ότι στα μίσα της ζωής της κονσόλας τουλάχιστον η gpu μου δε θα τραβάει επί της ουσίας (όπως δεν τράβηξε και η 7950 μου) και θα πρέπει να αλλάξει πάλι

συνεπώς αυτό που θέλω να πω είναι ότι υπάρχουν pc users (που είναι ένα σημαντικότατο ποσοστό όπως βλέπουμε από το steam και αν θες  βγάλεις τα χρέπια για lol -πολύ ευχαρίστως για το δικό μου επιχείρημα- είναι πολύ πάνω από το 30% ) για τους οποίους το ps5 όχι απλά θα συμφέρει, αλλά θα κωλοσυμφέρει

και μου λέτε για τους high end χρήστες, αυτοί οκ θα πάνε να δώσουν το 700αρι τους μόνο για την κάρτα για να είναι βέβαιοι 

οι υπόλοιποι όμως που είμαστε πλειοψηφία είμαστε εν δυνάμει αγοραστές. εγώ έτσι κι αλλιώς είμαι γιατί θέλω να έχω περισσότερα συστήματα για τα exlusives, αλλά και κάποιος που δεν έχει ps4 (και ήδη κάποια σημαντική βιβλιοθήκη που θα μπορεί να συνεχίσει να παίζει) αν τα βάλει κάτω και τα μετρήσει θα διαπιστώσει ότι δεν αξίζει να αλλάξει βίδα στο pc του τουλαχιστον για κάνα χρόνο ΑΦΟΥ βγουν οι κονσόλες 

και βασικά μπορεί να πάρει μια κονσολίτσα να κάνει τη δουλειά του και να μην έχει ανούσιες έννοιες 

εγώ ξαναλέω μην έρχεστε και κάνετε θεωρητικές κουβέντες έχοντας δώσει ένα σκασμό λεφτά για hardware και λέτε πράγματα που δεν κάνετε οι ίδιοι στη πράξη, ας μιλήσουμε ρεαλιστικά 

εγώ μιλάω έχοντας ένα pc που με καινούρια ένα ένα τα parts του ξεπερνάει το 1.5 χιλιάρικο (και μαζί με περιφερειακά φτάνει τα 2) και πάλι συζητάμε αν θα κονταροκτυπιέται με το one ή θα πρέπει να χαίρομαι που περνάει το ps4 που μου κόστισε εμένα προσωπικά ένα 250αρι.. πιο λίγο από την gpu μου που είναι μια μετριότητα σήμερα

ακόμα και εγώ έχω δώσει πάρα πολλά λεφτά αν το πάρεις με την κοινή λογική για το pc μου και θα συζητάμε ακόμα αν μια κονσολίτσα που θα κάνει 5 κατοστάρικα ολόκληρη είναι καλύτερη αγορά;

προφανώς και είναι 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, logistoulis είπε

αν η 1060 αντεξει στο 1080p 60fps, δεν το βλεπω...Ας δουμε τι παιχνιδια θα κυκλοφορησουν και το ξανασυζηταμε...Οπως και να χει η Nvidia θα εχει καποια απαντηση στα 250-300 που θα υπερισχυει οτιδηποτε προσφερουν οι κονσολες στο launch, ποσο μαλλον απο την επομενη χρονια οταν θα αρχισουν να βγαινουν και τα παιχνιδια που θα δικαιολογουν τη μεταβαση...

Δημοσ.
Μόλις τώρα, logistoulis είπε

αυτά τα στατιστικά αφορούν άτομα που παίζουν, μια χαρά είναι 

εγώ δε μίλησα για όλους του χρήστες, μίλησα για ένα 30% που έχει 4πυρηνο και 1050ti/1060

δηλαδή τύποι που τα "σκάνε" για να παίζουν αλλά δεν σκάνε περιουσίες και μέσα σε αυτούς είμαι κι εγώ έναν 4690Κ έχω και μια 480 που είναι ανάλογης δυναμικής με τις παραπάνω

σήμερα που μιλάμε φυσικά και παίζω τα πάντα καλύτερα από τις κονσόλες ή τουλάχιστον έχω τη δυνατότητα να στοχεύσω σε fps έναντι της ανάλυσης , στα multiplatform είναι η πιο καλή αν θες πλατφόρμα, έχω και τους ssd μου.. είναι ένας μικρός άρχοντας

αλλά βγαίνει ας πούμε το ps5 στα 500€ ας πούμε (εγώ θεωρώ παρακάτω, αλλά ας πούμε)

για πες μου για την αναβάθμιση που θα κάνω να σου βγάλω έγω το 500αρικο για πλάκα

ναι θα πάρω 140 ευρώ 8πύρηνο.. οκ δε θα πάρω και μια μητρική κάνα 100αρικο; δε θα πάρω και μια κάρτα στη ξεφτίλα κάνα 300αρικο, δε θα θέλω ram κανα 70αρι (γιατί έχω ddr3)? δε θα θέλω cooler κάνα 50αρι; 

ήδη πέρασα το κόστος που λες και δεχόμαστε ότι θα κρατήσω το 11ετίας κουτί μου που έλεγα να αλλάξω και το 11ετιας τροφοδοτικό μου που πες επειδή δεν ήταν της πλάκας μπορεί να βγάλει άλλα 5 χρόνια 

και φυσικά δε μιλάω να πάρω και nmve ssd ή τίποτα άλλα χαιλίκια, με τον 850 evo να παραμείνω 

και κάνοντας την παραπάνω αναβάθμιση, απλά θα σκοπεύω να είμαι στα ίδια, γιατί με 300 ευρώ gpu παραπάνω από το ps5 δεν θα πάω και φυσικά θα αντιμετωπίσω και το ότι στα μίσα της ζωής της κονσόλας τουλάχιστον η gpu μου δε θα τραβάει επί της ουσίας (όπως δεν τράβηξε και η 7950 μου) και θα πρέπει να αλλάξει πάλι

συνεπώς αυτό που θέλω να πω είναι ότι υπάρχουν pc users (που είναι ένα σημαντικότατο ποσοστό όπως βλέπουμε από το steam και αν θες  βγάλεις τα χρέπια για lol -πολύ ευχαρίστως για το δικό μου επιχείρημα- είναι πολύ πάνω από το 30% ) για τους οποίους το ps5 όχι απλά θα συμφέρει, αλλά θα κωλοσυμφέρει

και μου λέτε για τους high end χρήστες, αυτοί οκ θα πάνε να δώσουν το 700αρι τους μόνο για την κάρτα για να είναι βέβαιοι 

οι υπόλοιποι όμως που είμαστε πλειοψηφία είμαστε εν δυνάμει αγοραστές. εγώ έτσι κι αλλιώς είμαι γιατί θέλω να έχω περισσότερα συστήματα για τα exlusives, αλλά και κάποιος που δεν έχει ps4 (και ήδη κάποια σημαντική βιβλιοθήκη που θα μπορεί να συνεχίσει να παίζει) αν τα βάλει κάτω και τα μετρήσει θα διαπιστώσει ότι δεν αξίζει να αλλάξει βίδα στο pc του τουλαχιστον για κάνα χρόνο ΑΦΟΥ βγουν οι κονσόλες 

και βασικά μπορεί να πάρει μια κονσολίτσα να κάνει τη δουλειά του και να μην έχει ανούσιες έννοιες 

Βρε συ, υπολογισε στην 11ετια που λες ποσο θα εδινες για κονσολα, δηλαδη 3 κονσολες μινιμουμ.Υπολογισε και πωληση παλαιου hardware μιας και εχεις backwards compatibility. Υπολογισε το online subscription για 11 χρονια. Υπολογισε οτι εχεις PC για τις υπολοιπες δουλειες που θες να κανεις, αρα δεν θα χρειαστεις και PC. Δεν ειναι και μεγαλη η διαφορα. Τελος του 2020 φανταζομαι με 300€ αγοραζεις mobo - cpu -ram καλυτερα απο του ps5 στο 300αρι. Αφου και σημερα τοσο κοστιζουν. Ε καρτα αλλα 300 περιπου ναι.. Εγω παω στοιχημα παντως, οπως εγινε και στης προηγουμενες γενιες, τα πρωτα 2-3 χρονια η καρτα σου θα παιζει καλυτερα απο το PS5 :P Στα υπολοιπα 2-3 χρονια μαλλον χειροτερα, αν και συμφωνα με το digital foundry δεν πολυισχυει αυτο. 50/50 ειναι αναλογα το game, σε καποια ειναι καλυτερη μια 7870, σε καποια το PS4. 

Tι να σου πω  εγω οπως και να τα βαλω κατω να τα υπολογισω, το PC μου βγαινει φτηνοτερο σε console settings. Κατι μου λεει οτι η 7950 που αναφερεις παιζει καλυτερα ακομα και σημερα απο το PS4. Να το ψαξω αμα θες. Αλλο το δεν εμεινες ευχαριστημενος, που λογικο ειναι, αλλο το παιζει χειροτερα. Καλα και το xbox που κοστιζε και παραπανω μη το συγκρινουμε, γιατι ειναι ανεκδοτο 😛 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, xavier είπε

αν η 1060 αντεξει στο 1080p 60fps, δεν το βλεπω...Ας δουμε τι παιχνιδια θα κυκλοφορησουν και το ξανασυζηταμε...Οπως και να χει η Nvidia θα εχει καποια απαντηση στα 250-300 που θα υπερισχυει οτιδηποτε προσφερουν οι κονσολες στο launch, ποσο μαλλον απο την επομενη χρονια οταν θα αρχισουν να βγαινουν και τα παιχνιδια που θα δικαιολογουν τη μεταβαση...

η 1060 με το ζόρι αντέχει σήμερα το 1080/60 σε απαιτητικούς/προβληματικούς τίτλους 

όταν βγει το ps5 OYTE ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, xavier είπε

Kαλα για ultra ουτε σημερα δεν αντεχει. Βασικα εδω και κανα 2 χρονια δεν παιζει ultra. Λογικο ειναι, μιλαμε για mid range καρτα του '16.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Ryzenlake είπε

Βρε συ, υπολογισε στην 11ετια που λες ποσο θα εδινες για κονσολα, δηλαδη 3 κονσολες μινιμουμ.Υπολογισε και πωληση παλαιου hardware μιας και εχεις backwards compatibility. Υπολογισε το online subscription για 11 χρονια. Υπολογισε οτι εχεις PC για τις υπολοιπες δουλειες που θες να κανεις, αρα δεν θα χρειαστεις και PC. Δεν ειναι και μεγαλη η διαφορα. Τελος του 2020 φανταζομαι με 300€ αγοραζεις mobo - cpu -ram καλυτερα απο του ps5 στο 300αρι. Αφου και σημερα τοσο κοστιζουν. Ε καρτα αλλα 300 περιπου ναι.. Εγω παω στοιχημα παντως, οπως εγινε και στης προηγουμενες γενιες, τα πρωτα 2-3 χρονια η καρτα σου θα παιζει καλυτερα απο το PS5 :P Στα υπολοιπα 2-3 χρονια μαλλον χειροτερα, αν και συμφωνα με το digital foundry δεν πολυισχυει αυτο. 50/50 ειναι αναλογα το game, σε καποια ειναι καλυτερη μια 7870, σε καποια το PS4. 

Tι να σου πω  εγω οπως και να τα βαλω κατω να τα υπολογισω, το PC μου βγαινει φτηνοτερο σε console settings. Κατι μου λεει οτι η 7950 που αναφερεις παιζει καλυτερα ακομα και σημερα απο το PS4. Να το ψαξω αμα θες. Αλλο το δεν εμεινες ευχαριστημενος, που λογικο ειναι, αλλο το παιζει χειροτερα. Καλα και το xbox που κοστιζε και παραπανω μη το συγκρινουμε, γιατι ειναι ανεκδοτο 😛 

πάντα θα έχω pc για να κάνω κι άλλα πράγματα, δεν το διαπραγματεύομαι αυτό

και πάντα επιθυμώ να έχω και gaming pc, απλά αυτή τη περίοδο για gaming pc δεν θεωρώ καλή περίπτωση να κάνω την όποια επένδυση 

σε 2 χρονάκια από σήμερα θα είμαι μαζί σου, χτίσε pc από το μηδέν κιόλας (αν δε σε ενδιαφέρουν τα exclusives) , αλλά οτιδήποτε δώσω σήμερα στο κόστος που είμαι διατεθειμένος να ξοδέψω το βρίσκω πεταμένα λεφτά και σε ένα χρόνο από τώρα θα είναι αυτονόητο για μένα τι θα πρέπει να αγοράσω 

11 λεπτά πριν, Ryzenlake είπε

Kαλα για ultra ουτε σημερα δεν αντεχει. Βασικα εδω και κανα 2 χρονια δεν παιζει ultra. Λογικο ειναι, μιλαμε για mid range καρτα του '16.

που κάνει μόνη της όσο μια κονσόλα 

όσο για τα κόστη, μπορώ να σου πω πολλούς τρόπους που μπορεί να σου βγει πιο φθηνή μια κονσόλα

δανεικοί τίτλοι, πώληση φυσικών αντιτύπων που δε θες να κρατήσεις.. 

πχ εκθειάζουν όλοι το god of war (δεν πέθανα, αλλά ας πούμε ότι είναι ένας must τίτλος), ξέρεις πόσο μου κόστισε; 

μηδέν ευρώ, 4 άτομα το παίξαμε από αγορά ενός και αντίστοιχα δάνεισα κι εγώ κάτι άλλο 

για αυτό αν δεις σε άλλα θέματα δε γουστάρω digital only και streaming παπάτζες, μη γίνουμε όπως στα pc που παντρεύεσαι την αγορά σου, έχεις περισσότερες δυνατότητες με φυσικά αντίτυπα και αν εξαιρέσεις τα κλειδάδικα στο λέω σοβαρά είναι πιο φθηνό το psn..  και κάνει πολύ πιο συχνά καλές εκπτώσεις από το steam 

το να πας να αγοράσεις ένα παιχνίδι 50 ευρώ και πρώτη μέρα κυκλοφορίας και να το πουλήσεις μέσα στο μήνα 35-40 σημαίνει 10-15€ κόστος

και αν περάσει καιρός το παίρνεις σε έκπτωση κάνα 20-25αρι και το έχεις και για πάντα, ειδικά αν έχεις μαζεμένο backlog  και αναγκαστικά παίζεις παλαιότερους τίτλους δεν αγοράζεις τίποτα πάνω από 30 , αλλά και για καινούριους αν έχεις διάθεση και όρεξη να ασχολείσαι με αγγελίες σου βγαίνει ακόμα πιο φθηνά 

Επεξ/σία από logistoulis
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...