Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 ώρες πριν, KilliK είπε

η 2080 ηδη δεν πουλαει, αν ερθουν και οι νεες κονσολες των 500e και βγαζουν τα ιδια γραφικα με μια καρτα των 1200e, οχι μονο θα καει η γουνα του, αλλα και το πετσινο που φοραει. 

ισως ηρθε η ωρα να ανοιξει κανα δικο του στουντιο για pc exclusive games.. 😁

600€ έχει η 2080. Μέχρι το τέλος του 2020 ίσως και τα μισά, αν βγούν νέες κάρτες. Και δύσκολο να βαράει 2080 η κονσόλα

• Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, Ryzenlake είπε

Δεν ισχυει αυτο που λες δυστηχως. Ειδικα odyssey και RDR2 που αναφερεις σαν προβληματικα ports, λειτουργουν υποδειγματικα σε σχεση με την κονσολα. Δηλαδη μια 580 αποδιδει πανω κατω οσο το xbone, οσο και θα επρεπε δηλαδη. Απο CPU requirements κλειδωνεις 30αρι με 4πυρηνο του 2010 σε αμφοτερα. 

Τα "προβληματα" που λες στο PC section ειναι για εξωπραγματικα FPS που ολοι θελουν 60αρι σε ultra settings με hw του 2005. Δεν μιλαμε για console settings δηλαδη. Ακομα και το become human που αναφερεις παιζει με 30 average σε 2πυρηνο του 2012, συμφωνα με τα benchmarks, σε ultra settings. 

Γενικα δυστηχως επειδη το παρακολουθω το θεμα, εχω ξενερωσει πολυ με τις κονσολες γενικοτερα. Περιμενω οπως λες και συ, λογω optimizations η 7870 του PS4 να αποδιδει τα αντερα της αλλα τελικα αποδιδιε οσο...μια 7870. Απλα το λαθος που κανουν πολλοι και νομιζουν οτι το PS4 κραταει ενω η 7870 εσβησε ειναι οτι συγκρινουν ultra settings με low, 1080p με dynamic resolution και 30 fps με 60. Αμα κανεις συγκρισεις σε ιδια settings θα δεις οτι δυστηχως δεν υπαρχει κανενα optimization στα multiplatforms και αποδιδουν το ιδιο σε κονσολα και PC. Το rdr2 ας πουμε που ανεφερες αποδιδει περιπου 25 φορες καλυτερα σε μια 2080ti απο οτι στο xbox. Πραγματικο νουμερο, δεν το εβγαλα απτο κεφαλι μου. 10πλασια αναλυση και 2.5 φορες τα frames με λιγο υψηλοτερα settings. Εντυπωσιακο θα ελεγα

Στην καινουργια γενια βεβαια φαινεται οτι δουμε ωραια πραγματα, σε αντιθεση με τις προηγουμενες που για μενα, και οποινοδηποτε εχει απαιτησεις ηταν απογοητευση. Ακομα και τελος του 2020 με τα φημολογουμενα specs θα αποτελει δυνατο συνολακι η κονσολα, ουσιαστικα θα βαραει mid range PC's. Αν το κοστος ειναι εκει στο 500αρικο θα ειναι αψογες και μαλλον θα τιμησω μια απο τις δυο. 

έχω πολύ διαφορετική άποψη και εμπειρία σχετικά με όλα αυτά που γράφεις, πλην τα loading των σημερινών κονσολών που όντως είναι εμετικά 

και η άποψή μου βασίζεται σε pc με tahiti και polaris, όχι 1080ti , καλώς ή κακώς δεν με απασχολει το όποιο high end hw , έχω δει την 7950 στο pc μου να κλάνει κανονικά να υπάρχουν freeze  και έχω παίξει ένα σωρό παιχνίδια με την όποια 78-κατι έχει το ps4 

τα καλύτερα γραφικά που έχουν δει τα μάτια μου τα έχω δει σε παιχνίδι του ps4 με το άθλιο hw που ήταν και αυτό doa το 2013 και τα ίδια έλεγα κι εγώ τότε έχοντας καλύτερη κάρτα από αυτό με το καλημέρα, η οποία όμως πολύ απλά δεν άντεξε

και τα 30αρια του pc μπορεί στα benchmark να φαίνονται ίδια, στην πράξη όμως ενοχλούν

στις κονσόλες άλλες φορές ενοχλούν (πχ στα ac), σε άλλες περιπτώσεις δεν σε απασχολούν καν ή δεν σε απασχολούν σε σημείο που δεν παλεύεται 

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, logistoulis είπε

έχω πολύ διαφορετική άποψη και εμπειρία σχετικά με όλα αυτά που γράφεις, πλην τα loading των σημερινών κονσολών που όντως είναι εμετικά 

και η άποψή μου βασίζεται σε pc με tahiti και polaris, όχι 1080ti , καλώς ή κακώς δεν με απασχολει το όποιο high end hw , έχω δει την 7950 στο pc μου να κλάνει κανονικά να υπάρχουν freeze  και έχω παίξει ένα σωρό παιχνίδια με την όποια 78-κατι έχει το ps4 

τα καλύτερα γραφικά που έχουν δει τα μάτια μου τα έχω δει σε παιχνίδι του ps4 με το άθλιο hw που ήταν και αυτό doa το 2013 και τα ίδια έλεγα κι εγώ τότε έχοντας καλύτερη κάρτα από αυτό με το καλημέρα, η οποία όμως πολύ απλά δεν άντεξε

και τα 30αρια του pc μπορεί στα benchmark να φαίνονται ίδια, στην πράξη όμως ενοχλούν

στις κονσόλες άλλες φορές ενοχλούν (πχ στα ac), σε άλλες περιπτώσεις δεν σε απασχολούν καν ή δεν σε απασχολούν σε σημείο που δεν παλεύεται 

Tι να σου πω, εγω με 7870 ημουνα και phenom ii x4 965 μεχρι Δεκεμβριο του 2016. Τα παντα επαιζαν καλυτερα απο το PS4 (το xbox το αφηνω ασχολιαστο, μιας και ειναι καμποσα κλικ πιο κατω). Τωρα αν μετα το 2016 αρχισαν να μην αποδιδουν, ε οkay, στην τελικη και τι εγινε. Μιλαμε για CPU του 2009. Το θεμα ειναι η κονσολα να πιανει τις ονομαστικες επιδοσεις day one που θα ειναι φρεσκια, οχι 3-4 χρονια μετα την ελευση της που οσο παπαδες και να κανουν οι developers θα ειναι απλα παρωχημενο hardware.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Ryzenlake είπε

Tι να σου πω, εγω με 7870 ημουνα και phenom ii x4 965 μεχρι Δεκεμβριο του 2016. Τα παντα επαιζαν καλυτερα απο το PS4 (το xbox το αφηνω ασχολιαστο, μιας και ειναι καμποσα κλικ πιο κατω). Τωρα αν μετα το 2016 αρχισαν να μην αποδιδουν, ε οkay, στην τελικη και τι εγινε. Μιλαμε για CPU του 2009. Το θεμα ειναι η κονσολα να πιανει τις ονομαστικες επιδοσεις day one που θα ειναι φρεσκια, οχι 3-4 χρονια μετα την ελευση της που οσο παπαδες και να κανουν οι developers θα ειναι απλα παρωχημενο hardware.

Το θέμα είναι ότι μια κονσόλα κρατάει αξιοπρεπώς από την αρχή μέχρι το τέλος της ζωής της σε σχέση με το pc HW .... και φυσικά και έγινε που από το 2016 και μετά δεν μπορεί να αποδόσει ενώ η κονσόλα μπορεί! 

Αυτή είναι και μια από τις  βασικές διαφορές μεταξύ pc και κονσόλας. 

Επιτέλους συμφώνησες και με κάποιον γιατί στο άλλο θέμα είχες διαφωνήσει που σου έλεγα τα ίδια και είχες κινήσει γη και ουρανό για να με πείσεις ότι έχω άδικο! 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Rizas είπε

Το θέμα είναι ότι μια κονσόλα κρατάει αξιοπρεπώς από την αρχή μέχρι το τέλος της ζωής της σε σχέση με το pc HW .... και φυσικά και έγινε που από το 2016 και μετά δεν μπορεί να αποδόσει ενώ η κονσόλα μπορεί! 

Αυτή είναι και μια από τις  βασικές διαφορές μεταξύ pc και κονσόλας. 

Επιτέλους συμφώνησες και με κάποιον γιατί στο άλλο θέμα είχες διαφωνήσει που σου έλεγα τα ίδια και είχες κινήσει γη και ουρανό για να με πείσεις ότι έχω άδικο! 

Μα ναι βρε συ, αλλα και ετσι να ειναι (που αμφιβαλλω), τι να το κανω το να αποδιδει το 100% hardware 4ετιας?  Το θεμα ειναι να αποδιδει day one, γιατι το 2017 οπως και να το κανουμε μια καρτα της ταξης της 7870 ειναι σκουπιδι. Οσο μαγικα και να κανουν οι devs σκουπιδι παραμενει. Το αξιοπρεπος που λες δεν ειναι μια συμπαντικη σταθερα, εγω δεν θεωρω οτι η τελευταια γενια απεδωσε ποτε αξιοπρεπος. Παντα χαλια ηταν. 

Σκεψου τωρα και η νεα γενια να σκασει με 2070 αλλα να αρχιζει να αποδιδει σαν 2070 το 2023...ε να το βρασω. Το 2023 θα παρω μια 4070 που θα ειναι 4 φορες πανω σε επιδοσεις. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, Ryzenlake είπε

το '16 είναι που δεν άντεξα κι εγώ και έδωσα την 7950, είχα τίτλους που δεν παίζονταν ανθρώπινα ούτε και στο 30αρι 

με την 480 που είμαι τώρα είμαι σαφώς πιο καλά και την προτιμώ προφανώς από όποια κονσόλα αυστηρά βέβαια σε 1080p με την  προοπτική ότι θα παίζω πάνω από 30fps 

έχω βέβαια και αρκετούς τίτλους που τους σηκώνω και 1440p αξιοπρεπώς, αλλά για 4Κ πρέπει να μπει το χέρι στη τσέπη βαθιά

οπότε καλύτερα να περιμένω ps5 , θα είναι σίγουρα το πιο οικονομικό σενάριο από όποια ανάβαθμιση υπολογιστή έως τότε 

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Ryzenlake είπε

600€ έχει η 2080. Μέχρι το τέλος του 2020 ίσως και τα μισά, αν βγούν νέες κάρτες. Και δύσκολο να βαράει 2080 η κονσόλα

ναι, σορυ, την 2080ti εννουσα. η απλη γυρω στα 700 κοστιζει. 

Δημοσ.

Εμένα μια χαρά με ενοχλούν τα "30ρια" στο base ps4, γιατί καταρχάς δεν είναι κλειδωμένα 30ρια και στην περίπτωση που είναι τρως dynamic resolution στα 720p και στα 900p όταν ζορίζουν τα πράγματα και είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα. Για extreme καταστάσεις όπως στο nioh που είναι και καλά 60 fps game σε action mode και έπεφτε σε συγκεκριμένα σημεία σε μονοψήφια (Nue fight) δε το συζητάω, βάραγες και την ίδια σου τη μάνα από τα νεύρα.😂

Όλα είναι θέμα narrative. Πρόλαβα και τις χαλεπές εποχές με κάτι s3 virge, matrox mystique, power vr, voodoo rush, riva128 που παρακάλαγες τον εκάστοτε developer να χρησιμοποιούσε τα propertiary api's της κάρτας σου για να μην έχεις sub 30 fps σε 480p με software renderer. Αλλά ευχαριστώ δε θέλω να τα ξαναζήσω. 😂 Αν αυτό με καθιστά elitist και pc snab, τότε είμαι περήφανος για αυτό.

• Like 2
Δημοσ.
7 hours ago, Ryzenlake said:

Κοστίζει 600 επειδή δεν έχει ανταγωνισμό σε αυτό level η AMD.

Η Nvidia έχει καταφέρει βάλει τουλάχιστον 250€ καπέλο. 

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, ilos είπε

Εμένα μια χαρά με ενοχλούν τα "30ρια" στο base ps4, γιατί καταρχάς δεν είναι κλειδωμένα 30ρια και στην περίπτωση που είναι τρως dynamic resolution στα 720p και στα 900p όταν ζορίζουν τα πράγματα και είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα. Για extreme καταστάσεις όπως στο nioh που είναι και καλά 60 fps game σε action mode και έπεφτε σε συγκεκριμένα σημεία σε μονοψήφια (Nue fight) δε το συζητάω, βάραγες και την ίδια σου τη μάνα από τα νεύρα.😂

Όλα είναι θέμα narrative. Πρόλαβα και τις χαλεπές εποχές με κάτι s3 virge, matrox mystique, power vr, voodoo rush, riva128 που παρακάλαγες τον εκάστοτε developer να χρησιμοποιούσε τα propertiary api's της κάρτας σου για να μην έχεις sub 30 fps σε 480p με software renderer. Αλλά ευχαριστώ δε θέλω να τα ξαναζήσω. 😂 Αν αυτό με καθιστά elitist και pc snab, τότε είμαι περήφανος για αυτό.

Και οταν γραφεις τα προβληματα τρως report και γινεσαι ελιτιστης 😛 

Καλυτερα PC 10ετιας παρα κονσολα σε αυτην την κατασταση. Τουλαχιστον εκει ριχνεις settings και παιζεις με την αποδοση που θες. Στην κονσολα εισαι στο ελεος του developer. Αλλα επειδη ψηφιζουμε με το πορτοφολι μας, δυστηχως ο κοσμος εδειξε οτι δεν τον νοιαζει η ποιοτητα αλλα η φτηνια, οποτε καταληξαμε στο 2020 με gaming devices με επεξεργαστη jaguar που ουτε σε ρολοι δεν βαζεις γιατι σερνεται και σκληρους απο τα lidl. 

Eνα console cycle 5ετιας -6ετιας ανα γενια με κοστος 500-600 ευρρω θα ηταν οτι πρεπει. Συχνη αναβαθμιση και δυνατη συσκευη που δεν θα βγαζεις καντιλια οταν την χρησιμοποιηει. Γιατι δεν μπορω να φανταστω ατομο να απολαμβανει να περιμενει loading times απο ΜΕΝΟΥ σε ΜΕΝΟΥ καμποσων δευτερολεπτων. Οσο καλο και να ειναι το παιχνιδι, θα εχω κλεισει τη συκσευη μεχρι να φτασω να παιξω. 

Δημοσ.

παντως για εμενα ολη αυτη η συζητηση ειναι χαζη...οι κονσολες δεν προκειται ποτε να ανταγωνιστουν τη high end pc αγορα...Εκ φυσεως, δε γινεται...

@ryzenlake  αυτο με τα loading times, προσωπικα δεν με εχει ενοχλησει σε κανενα παιχνιδ, απο αυτα που παιζω...να με εχει ψιλοχαλασει το μεγεθος των downloads και ο χρονος για το install ok, αλλα και εκει εμαθα να τα κανω σε χρονους που με βολευουν ωστε να μην με απασχολει. Τα περισσοτερα παιχνιδια εξαλλου, πλεον φορτωνουν μια φορα και δε χρειαζεται ξανα loading time αν δε χασεις...

ελπιζω να μη σου φανει προσβλητικο, αλλα δε ξερω σε ποια φουσκα ζεις....ο κοσμος εκτιμαει το vfm, oχι τη φτηνια γιατι δεν του περισσευουν...Οι κονσολες ποτε δεν απευθυνονταν στο high end user....

• Like 3
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, xavier είπε

παντως για εμενα ολη αυτη η συζητηση ειναι χαζη...οι κονσολες δεν προκειται ποτε να ανταγωνιστουν τη high end pc αγορα...Εκ φυσεως, δε γινεται...

@ryzenlake  αυτο με τα loading times, προσωπικα δεν με εχει ενοχλησει σε κανενα παιχνιδ, απο αυτα που παιζω...να με εχει ψιλοχαλασει το μεγεθος των downloads και ο χρονος για το install ok, αλλα και εκει εμαθα να τα κανω σε χρονους που με βολευουν ωστε να μην με απασχολει. Τα περισσοτερα παιχνιδια εξαλλου, πλεον φορτωνουν μια φορα και δε χρειαζεται ξανα loading time αν δε χασεις...

ελπιζω να μη σου φανει προσβλητικο, αλλα δε ξερω σε ποια φουσκα ζεις....ο κοσμος εκτιμαει το vfm, oχι τη φτηνια γιατι δεν του περισσευουν...Οι κονσολες ποτε δεν απευθυνονταν στο high end user....

Gran turismo εχεις παιξει? Δεν σε ενοχλησαν τα load times εκει? 

Το VFM δεν ειναι βαρυνουσας σημασιας λογος αγορας ποτε. Η φτηνια ειναι. Πρωτα θετεις εναν πηχη στο τι ποιοτητα θες να αγορασεις, και μετα κοιτας τι ειναι το φτηνοτερο που σου δινει αυτην την ποιοτητα. E το PS4 με σκληρο 5400 δεν κανει απλα. Εδω κοιταμε απλα πιο ειναι φτηνοτερο, το οποιο δεν λεγεται VFM αλλα φτηνια. Γιατι αλλιως και το PS3 ετσι οπως το θετεις ειναι πιο VFM απο το PS4. Ειδικα δε αμα το εχεις ηδη, 0 ευρω σου βγαινει. Γιατι αβαθμισαν οι ορδες?

Δημοσ.

δεν παιζω ραλλακια πλεον,  εκει εχεις loading σε καθε πιστα ε? οκ δεκτον...Ειχα παρει το Drive club για να παιζει το ανιψακι, ουτε εκει με ενοχλησαν τα loading times, οσες φορες το δοκιμασα.

Εγω παιζω γενικα single player games, rpg, action, arcade κτλ...Συνηθως φορτωνουν μια φορα και τελειωνεις, ακομα και fast travel να εχουν η κατασταση δεν ειναι τραγικη...

και στο pc τα παιχνιδια στον μηχανικο τα ριχνω και αφηνω τον ssd μονο για το λειτουργικο και τις εφαρμογες...

Καποιοι αναβαθμισαν day one, καποιοι αναβαθμισαν στις πρωτες προσφορες, καποιοι αναβαθμισαν οταν βγηκαν παιχνιδια που να αιτιολογουν  την αναβαθμιση για τους ιδιους...Ειναι υποκειμενο το  vfm για το καθενα...το ps3 που σταματησε να υποστηριζεται πως δινει περισσοτερο value απο το ps4, ναι ειναι φθηνοτερο, αλλα τι αγοραζεις?

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, Ryzenlake είπε

Το VFM δεν ειναι βαρυνουσας σημασιας λογος αγορας ποτε. Η φτηνια ειναι. 

Φιλε μου στην ''φτηνια'' που λες οφειλεται το οτι υπαρχουν εκει εξω ΑΑΑ παραγωγες παιχνιδιων. Αν δεν υπηρχε αυτη η φθηνια, θα παιζαμε ολοι indies σημερα. Ray Tracing/1200 fps/16K στο Minecraft, οh yeah!

vfm σημαινει πωλησεις, τεραστια εγκατεστημενη βαση, αρα και επενδυση σε μεγαλες παραγωγες με λεπτομερεις κοσμους κτλ. Η εγκαστημενη βαση δεν επιτυγχανεται με μικρους κυκλους κονσολων, ουτε με 600-700 ευρω μηχανηματα. Τα εχουν δοκιμασει στο παρελθον και αυτα. 

Στην πραγματικοτητα, ιδανικα, αυτο που θα ηθελες ως gamer ειναι οι κονσολες να κρατανε 10+ χρονια. Aπλα δεν το ξερεις οτι το θες, γιατι πιστευεις οτι ολα στην βιομηχανια γινονται αυτοματα και εξαιρετικα απλα. Ως ''Τυλιξε μου 20 τεραφλοπια φιλε για φετος!'' κτλ. Σε αυτη τη φαση ειναι βιωσιμη η αλλαγη στον μαγικο αριθμο 7 χρονια/ 400euro.

Αυτη την εποχη ζουμε σε ενα μ.ο, με μικρες αποκλεισεις + -. Εκτος αν η επομενη γενια μας διδαξει κατι διαφορετικο.

ΥΓ. Δεν θα αλλαζε κατι αν εβαζες SSD στο PS4? Δεν εχω ιδεα για αυτο ρωταω.

ΥΓ2. Πραγματικα αν δεν επαιζα games στα 30 fps και διαβαζα το forum, θα πιστευα οτι η κονσολα στα 30fps σου πυροβολει τα ματια.:p Μαλλον εχουμε διαφορετικα ματια δεν εξηγειται αλλιως.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Νταξει προφανώς και δεν παλεύεται ο hdd των κονσολών, ούτε ότι η κονσόλα τα κάνει όλα τέλεια και  το pc hardware είναι για πέταμα, αλλά αυτό έχει να κάνει με το ότι δεν υπήρχε το υπόβαθρο όταν βγήκαν...ήταν θέμα timing της τεχνολογίας. ...! 

Και μην τα βάζουμε όλα με παράγοντα την φτήνια και εγώ 30 χρονών μουλάρι είμαι και προς το παρόν έχω ακόμα την δυνατότητα να μπορώ να διαθέσω ή να βάλω στην άκρη στην άκρη 100-150€ το μήνα για να χαλάσω για το hobby μου 1500-2000ρικα το χρόνο! Αλλά αυτό δεν έχει να λέει! Το value δεν έχει να κάνει απαραίτητα με το πόσα λεφτά χωράει η τσέπη σου. 

Παντός πέρα από όλα αυτά πιστεύω ότι αυτή θα είναι μια καλή γενιά κονσολών και αυτό συνεπάγεται θετικά και για το pc gaming! 

Τα παιχνίδια εξελίσσονται μετά από κάθε νέα γενιά κονσολών που βγαίνει και όχι μετά από κάθε καινούργια TI που βγάζει η nvidia.

Καλη χρόνια σε όλους και καλό gaming από οποία πλατφόρμα και αν παίζουμε! 

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...