logistoulis Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, KilliK είπε απο που βγαινει το συμπερασμα οτι το PS5 θα ξεπερασει σε επιδοσεις το PC, οταν βγει; επειδη θα εχει SSD? επισης, τι σε κανει να νομιζεις οτι το PS5 θα κανει πρεμιερα με ΑΑΑ τιτλους που θα αξιοποιουν πληρως το hardware του; η ιστορια μεχρι σημερα εχει δειξει οτι κατι τετοιο συμβαινει τουλαχιστον 2 χρονια μετα την κυκλοφορια μιας nextgen console. 2 χρονια catch up σε τι ακριβως θα πρεπει να κανει το PC? σε παιχνιδια που οταν βγουν, θα ειναι φτιαγμενα για hardware που θαναι ηδη 2 χρονων παλιο; τι πάει να πει "το pc" ? το pc γενικά όχι δε θα το ξεπεράσει, ποτέ δε θα γίνει αυτό, αλλά όταν με 500€ θα είναι καλύτερο από το 95% των pc που ήδη υπάρχουν εκεί έξω για ποιο λόγο να κάτσεις να ασχοληθείς με αυτό που 500€ θα κάνει μόνο η gpu του ώστε να είναι καλύτερο και να μην πας να πάρεις μια κονσόλα να ξενοιάσεις σε αυτά που ήδη υπάρχουν θα πέφτει ξύλο, να στο πω διαφορετικά εγώ έχω ένα pc με i5 και rx480, τις παίζω δηλαδή με ένα one x και σε 1080p είμαι αρχοντας για να πάω σε κάτι καλύτερο πόσο θέλω; θέλω πάνω από ένα 500ρικο σε gpu και cpu ΜΟΝΟ ? δε μιλάμε για τίποτα άλλο που φυσικά θα απαιτηθεί όπως μητρική, ram κτλ.. θα πάρω ένα ps5 και θα παίζω καλύτερα από το pc μου με τα μισά λεφτά που διαφορετικά θα ξόδευα για κάτι πιο ισχυρό.. και σε 2 χρονάκια δε διαφωνω, όπως έχει ξανασυμβεί, θα φτιάχνω κάτι σαφώς πιο ισχυρό από τις κονσόλες σε λογικό κόστος. αυτή τη στιγμή που μιλάμε το pc για gaming είναι λεφτά στα σκουπίδια το ότι θα έχει ssd δε μου λέει κάτι, όπως ξαναείπα το να μιλάμε για μηχανικούς το 2021 είναι αστείο, είναι δεδομένο πλέον ο ssd (όπως είναι βέβαια στα pc εδώ και χρόνια ) Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2019 από logistoulis 1
giorgosmcmc Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 52 λεπτά πριν, logistoulis είπε για να πάω σε κάτι καλύτερο πόσο θέλω; θέλω πάνω από ένα 500ρικο σε gpu και cpu ΜΟΝΟ ? δε μιλάμε για τίποτα άλλο που φυσικά θα απαιτηθεί όπως μητρική, ram κτλ.. Και λιγα λες! Κι εγω ενα βημα πριν την αναβαθμιση ημουν αλλα μολης εβαλα κατω ποσα πρεπει να δωσω γελασα και εκλαψα ταυτοχρονα αναμενοντας κι εγω οπως πολλοι το ps5. Eνοειται πως απ το χρονου και μετα θα ειναι ''καψιμο'' χρηματων το οποιοδηποτε build αν ΔΕΝ εισαι ''pc build enthusiast'' Με τη προυποθεση παντα οτι η νεα κονσολα θα κυμαινεται γυρω στο 500αρικο που και λιγο παραπανω να κοστιζει παλι συμφερει μη τρελαθουμε! Μονο τη ποιοτητα των AAA της sony να βαλεις κατω ειναι selling point απο μονο του. Για να μην αναφερω και το γεγονος πως θα παιζεις για τα υπολοιπα 5-6 χρονια ΤΑ ΠΑΝΤΑ αψογα χωρις.... προτεινομενες και ελαχιστες απαιτησεις. edit: Spoiler H διαφορα τεχνολογικα ΠΛΕΟΝ σε σχεση με τη προηγουμενη γενια που ζοριζαν να βγαλουν 60 fps πολλα παιχνιδια ακομη και σε 1080p θα ειναι πολυ πιο μπροστα και μιλαμε για ΗUGE διαφορα. Δεν εχει να κανει με τη δυναμη...μαλλον το μονο που δεν εχει να κανει εδω ειναι η δυναμη. Μπορεις να φτιαξεις 1 εκατομμυριο pc builds....τιποτα δε λεει αυτο. Να το θεσω διαφορετικα και ως απαντηση στο @KilliK παρε χαρτι και στυλο και υπολογισε ποσα χρηματα πρεπει να ξοδεψεις για να φτιαξεις ενα pc build με τα specs του ps5, συγκρινε μετα αυτη τη τιμη με ενα ps5 και επειτα πες μου τι συμφερει καλυτερα το μεγαλυτερο αριθμο των pc gamers οι οποιοι απο αυτους η πλειοψηφια ειναι ο μεσος gamer και οχι ο enthusiast. Απο 'κει και επειτα και συμφωνα παντα με το συγκεκριμενο λογικο θελω να πιστευω επηχειρημα, δε νομιζω να εχει καν διλλημα ο μεσος pc gamer και γενικα η πλειοψηφια των gamers για το τι να επιλεξουν. Ειναι ξεκαθαρο πως το ps5 και το καθε ps5 απ την επομενη γενια θα ''κλεψει'' αν οχι ενα τεραστιο, ενα αρκετα σεβαστο αριθμο των pc gamers οταν με ενα 500αρικο θα παιζεις για 6+ χρονια ΤΑ ΠΑΝΤΑ που σε αλλη περιπτωση θα εσκαγες 600+ στη πρασινη συν αλλα τοσα για τα υπολοιπα κομματια του build για να παιζεις για... 1.5 χρονο το πολυ τα παντα! (και με τα οποια bugs). Οποτε ναι... ενοειται πως το ps5 θα αλλαξει σε μεγαλο βαθμο τη pc gaming αγορα. Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2019 από giorgosmcmc
KilliK Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) αυτο που περιγραφεις ισχυει και τωρα, καποιος που δεν θελει να δωσει μια περιουσια για να παιζει παιχνιδια, θα παει να παρει μια κονσολα που θα του στοιχισει φτηνοτερα. το PS5 δεν προκειται να αλλαξει την PC gaming αγορα, περισσοτερο απο οτι εκανε η προηγουμενη γενια. τους PC enthusiasts δεν θα τους κερδισει ποτε, διοτι οπως και εσυ συμφωνεις, τεχνολογικα δεν προκειται ναναι καλυτερο απο ενα συγχρονο, ακριβο PC και τα γραφικα του θα εξακολουθουν ναναι κατωτερα. και ο μεσος PC gamer θα εχει παλι το ιδιο διλημμα, αν θελει να αναβαθμισει το PC η να παρει μια νεα κονσολα. ισως η τελικη του αποφαση να παρει μια κονσολα, να ειναι πιο ξεκαθαρη στην επομενη γενια, αλλα αυτο θα εχει περισσοτερο να κανει με το μονοπωλιο της Nvidia στις high end gpu, παρα με τις τεχνικες δυνατοτητες του PS5. Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2019 από KilliK 1
Moderators Malthador Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 Moderators Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 5 hours ago, Mesqal said: Μα ποσο παραπανω να κοστιζει ενα SSD 240GB απο ενα BD-100GB? Λιανική; Κοντά τριπλάσια τιμή βλέπω στον SSD. Χονδρική μπορεί και δεκαπλάσια, μιας και ο SSD θα φτάνει σίγουρα σε ένα μέγιστο ελάχιστο κόστος που δεν θα συγκρίνετε με το ελάχιστο κόστος του οπτικού δίσκου (το οποίο μπορεί να είναι και φραγκοδίφραγκα).
logistoulis Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 16 ώρες πριν, fearbit είπε ... η πειρατεία πλέον είναι αδιάφορη και τα παιχνίδια στο playstation είναι πολύ πιο φθηνά από όσο φαντάζεσαι (αν είχες εικόνα των εκπτώσεων θα καταλάβαινες) επίσης δεν έχει νόημα να δίνεις 100αδες ευρώ σε gpu ας πούμε και να μη χαλάς τα ελάχιστα που κάνει ένα παιχνίδι, είναι αστείο και μόνο που το συζητάμε μεγάλοι άνθρωποι αυτό 17 ώρες πριν, KilliK είπε αυτο που περιγραφεις ισχυει και τωρα, καποιος που δεν θελει να δωσει μια περιουσια για να παιζει παιχνιδια, θα παει να παρει μια κονσολα που θα του στοιχισει φτηνοτερα. το PS5 δεν προκειται να αλλαξει την PC gaming αγορα, περισσοτερο απο οτι εκανε η προηγουμενη γενια. τους PC enthusiasts δεν θα τους κερδισει ποτε, διοτι οπως και εσυ συμφωνεις, τεχνολογικα δεν προκειται ναναι καλυτερο απο ενα συγχρονο, ακριβο PC και τα γραφικα του θα εξακολουθουν ναναι κατωτερα. και ο μεσος PC gamer θα εχει παλι το ιδιο διλημμα, αν θελει να αναβαθμισει το PC η να παρει μια νεα κονσολα. ισως η τελικη του αποφαση να παρει μια κονσολα, να ειναι πιο ξεκαθαρη στην επομενη γενια, αλλα αυτο θα εχει περισσοτερο να κανει με το μονοπωλιο της Nvidia στις high end gpu, παρα με τις τεχνικες δυνατοτητες του PS5. και φυσικά θα αλλάξει την gaming αγορά, όταν το 4Κ θα είναι στάνταρ ζητούμενο και όχι η γελοιότητα που έχουμε σήμερα όπου με πανάκριβες κάρτες πάλι δεν ελπίζεις σε αυτό δες τι μόνιτορ αγοράζουν οι "gamers" 1440p.. γελάει ο κόσμος θα τους κοπεί για καλά ο βήχας όταν θα τους γλεντήσει το ps5 και όλα αυτά δεν τα λέω ως console fanboy, pc gamer ήμουν και pc gamer θα παραμείνω, απλά η κοροϊδία έχει και τα όριά της 1 1
Fulgore Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, logistoulis είπε η πειρατεία πλέον είναι αδιάφορη και τα παιχνίδια στο playstation είναι πολύ πιο φθηνά από όσο φαντάζεσαι (αν είχες εικόνα των εκπτώσεων θα καταλάβαινες) επίσης δεν έχει νόημα να δίνεις 100αδες ευρώ σε gpu ας πούμε και να μη χαλάς τα ελάχιστα που κάνει ένα παιχνίδι, είναι αστείο και μόνο που το συζητάμε μεγάλοι άνθρωποι αυτό και φυσικά θα αλλάξει την gaming αγορά, όταν το 4Κ θα είναι στάνταρ ζητούμενο και όχι η γελοιότητα που έχουμε σήμερα όπου με πανάκριβες κάρτες πάλι δεν ελπίζεις σε αυτό δες τι μόνιτορ αγοράζουν οι "gamers" 1440p.. γελάει ο κόσμος θα τους κοπεί για καλά ο βήχας όταν θα τους γλεντήσει το ps5 και όλα αυτά δεν τα λέω ως console fanboy, pc gamer ήμουν και pc gamer θα παραμείνω, απλά η κοροϊδία έχει και τα όριά της Αν και δεν ειναι εδω το θεμα που αφορα το pc,το pc build μπορει να παει τοσο ακριβο,οσο οι αναγκες/γουστα/τσεπη του καθενος. Μια απο τα ιδια και αυτοι που πανε και δινουν πανω απο 1000ευρω καθε 3 και λιγο και παιζουν παιχνιδια στο κινητο. Και στις κονσολες υπαρχει κοσμος που εδινε 1500+ευρω για να αγορασει 4κ τηλεοραση κυριως για ps4 pro,ενω η κονσολα στα περισσοτερα παιχνιδια μεχρι 1440p παει. Ειδες να τους απασχολουσε καθολου? Βασικα πιο μεγαλη κοροιδια απο το ps4 pro δεν υπαρχει, γιατι τουλαχιστον στο pc ειναι καθαρα επιλογη του καθενος σε τι αναλυση/pc θα παιξει.Το ps4 pro ομως σου εχει στο κουτι μπροστα το 4κ και η πλειοψηφια των παιχνιδιων παιζει μεχρι 1440p και επισης δεν εχει καν μεσα 4k blu ray player. Το οτι το ps5 στις αρχες θα ειναι πολυ δυνατο,δεν ειναι κατι που προκαλει εντυπωση σε κανεναν,ειδικα οταν βλεπει το τωρινο απλο Ps4 εδω και ποσα χρονια να χαροπαλευει να κρατησει σταθερα 30fps σε 1080p στα περισσοτερα παιχνιδια. 1 1
logistoulis Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 το ps5 pro εμένα προσωπικά ποτέ δεν με έπεισε ως προϊόν ώστε να το αγοράσω, απλό ps4 έχω το οποίο για αυτό που είναι είναι μια χαρά 1
Fulgore Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, fearbit είπε δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος να προτιμήσει το ps5 έναντι ενός pc... Παμε αλλη μια φορα μιας και δεν κοιταξες αυτα που γραφτηκαν στην προηγουμενη σελιδα. Ο pc gamer στον οποιο αναφερεσαι αν ασχολειται αρκετα με το gaming δεν θα ειναι ποτε σε φαση να διαλεξει ενα απο τα δυο. Θα τα προτιμησει και τα δυο οπως εκανε και σε αυτη και στην προηγουμενη γενια. Αντι να πληρωνει πχ την Online συνδρομη(που για καποιο λογο οι περισσοτεροι δεν την αναφερουν)στο ps4,τα χρηματα αυτα θα τα δινει στα exclusives που τον ενδιαφερουν και τα multiplatform παιχνιδια θα τα παιζει σε οποια πλατφορμα τον ενδιαφερει. 1
najinblue3 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 13 λεπτά πριν, Fulgore είπε Μια απο τα ιδια και αυτοι που πανε και δινουν πανω απο 1000ευρω καθε 3 και λιγο και παιζουν παιχνιδια στο κινητο. Δε μπορω να καταλαβω γτ το λες τοσο "υποτιμητικα" τα παιχνιδια στο κινητο. Εγω παιζω στο κινητο εδω και 4 χρονια, και σε πληροφορω οτι περναω τοσο καλα οσο παιζω handheld switch η 3ds. 1
Fulgore Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, najinblue3 είπε Δε μπορω να καταλαβω γτ το λες τοσο "υποτιμητικα" τα παιχνιδια στο κινητο. Εγω παιζω στο κινητο εδω και 4 χρονια, και σε πληροφορω οτι περναω τοσο καλα οσο παιζω handheld switch η 3ds. Δεν λεω υποτιμητικα το να παιζει καποιος παιχνιδια στο κινητο του. Ισα ισα αυτο που λεω ειναι οτι καποιοι πανε και δινουν μια μικρη περιουσια στο να αγορασουν ενα πανακριβο κινητο για να παιζουν παιχνιδια στο κινητο,οπως αλλοι δινουν μια περιουσια για να παρουν μια πανακριβη τηλεοραση μονο για playstation ή αλλοι που χτιζουν πολυ ακριβους υπολογιστες κυριως για να παιζουν παιχνιδια. Κοινως πραγματα τα οποια σε καποιους τους κακοφαινονται αλλα ειναι αναλογα με τις ορεξεις του καθενος. Επεξ/σία 26 Νοεμβρίου 2019 από Fulgore 1 1
najinblue3 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 Παντως ακουγεται οτι το ps5 θα πλασαριστει με Demons Souls remastered. Πραγματικα αν ισχυει αυτο day1 Φερτο να πεσουν τα τσιμεντα αλανια μου 1
Fulgore Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 5 λεπτά πριν, najinblue3 είπε Φερτο να πεσουν τα τσιμεντα αλανια μου Αν μιλαμε για launch και δεδομενου οτι δουλευουν ηδη στο Elder Ring,μονο για remaster καποιο απο τα υπαρχοντα παιχνιδια τους παιρνει. Ισως για αυτο το λογο δεν εβγαλαν κανενα Dlc για το Sekiro ακομα. Αν και το εχω ηδη παιξει στο ps3,το demons souls,δεν θα με χαλαγε να το ξαναπαιξω με καλυτερα γραφικα,αρα προσωπικα ειμαι μεσα για κατι τετοιο,αν τελικα ισχυει. 1
KilliK Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 Αναφορά σε κείμενο και φυσικά θα αλλάξει την gaming αγορά, όταν το 4Κ θα είναι στάνταρ ζητούμενο και όχι η γελοιότητα που έχουμε σήμερα όπου με πανάκριβες κάρτες πάλι δεν ελπίζεις σε αυτό δες τι μόνιτορ αγοράζουν οι "gamers" 1440p.. γελάει ο κόσμος θα τους κοπεί για καλά ο βήχας όταν θα τους γλεντήσει το ps5 και όλα αυτά δεν τα λέω ως console fanboy, pc gamer ήμουν και pc gamer θα παραμείνω, απλά η κοροϊδία έχει και τα όριά της γιατι θα γινει το 4K στανταρ στην αγορα με το PS5? πως ξερουμε οτι ολα τα παιχνιδια θα τρεχουν σε 4K/60FPS, και οχι μονο 4-5 ΑΑΑ τιτλοι που θα βγουν μεσα στην 7ετια; θυμιζω οτι το 4Κ ηταν εξαρχης μερος του marketing του PS4, με το Pro να το προωθει περισσοτερο. δεν ειναι κατι πρωτοεμφανιζομενο, και ποτε δεν εγινε το στανταρ ολα αυτα τα χρονια. κοροιδευεις τα 2K monitor. ποσοι κατοχοι PS4 εχουν 4Κ ΤVs για να δουν την διαφορα στην αναλυση; ποσοι PC gamers που θα παρουν το PS5, θα δωσουν αλλη μια 500αρα να παρουν και μια 4K TV? δεν νομιζω οτι το 4Κ θαναι τοσο μεγαλο selling point για το PS5, οσο το κανεις να ειναι. ειναι ενα απλο μαρκετιστικο νουμερο, και αν η κονσολα δεν καταφερει να δωσει γραφικα που θα ξεφευγουν πολυ μακρια απο οτι μπορει να βγαλει ενα ακριβο PC, ο PC Gamer δεν θα εντυπωσιαστει ευκολα. ποσο μαλλον οταν το RT εχει μπει και αυτο στην μοδα. στο τελος της ημερας, το βασικο κινητρο για να αγορασει καποιος μια νεα κονσολα δεν θαναι το marketing η τα γραφικα, αλλα αυτο που ηταν ολες αυτες τις δεκαετιες: οι αποκλειστικοτητες και η ευκολια χρησης. 23 λεπτά πριν, najinblue3 είπε Παντως ακουγεται οτι το ps5 θα πλασαριστει με Demons Souls remastered. Πραγματικα αν ισχυει αυτο day1 Φερτο να πεσουν τα τσιμεντα αλανια μου ε με remasters θα βγαλουμε και την επομενη γενια. δεν μπορουν να βγαλουν ΑΑΑ τιτλους με τους ιδιους ρυθμους οπως παλιοτερα, διοτι οι παραγωγες αυτου του μεγεθους εχουν γινει πανακριβες και χρονοβορες. 1
logistoulis Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, KilliK είπε αν η κονσολα δεν καταφερει να δωσει γραφικα που θα ξεφευγουν πολυ μακρια απο οτι μπορει να βγαλει ενα ακριβο PC, ο PC Gamer δεν θα εντυπωσιαστει ευκολα. πρώτα από όλα κάνεις το λάθος και παραβλέπεις ότι τα γραφικά του pc ποτέ δεν ξεφεύγουν ιδιαίτερα από αυτό που υπάρχει στις κονσόλες και ότι οι κονσόλες ορίζουν τα γραφικά των τίτλων που παίζουμε λίγο πολύ όλοι σε όλες τις πλατφόρμες γιατί πάνω σε αυτές χτίζονται και θα συνεχίσουν να χτίζονται οι τίτλοι τι παραπάνω σου δίνει το pc? ανάλυση και fps και καμιά φορά και μερικά εφφέ να έχεις να χαίρεσαι, ποτέ δε σου δίνει κάτι τελείως διαφορετικό γιατί δεν γίνεται να στο δώσει ακόμα και για τα ίδια τα pc δεν μπορεί να υπάρξει περαιτέρω εξέλιξη χωρίς να έχουμε νέες κονσόλες, πράγμα που φυσικά επαναλαμβάνεται λίγο πολύ στο τέλος της κάθε γενιάς όταν φτάνουμε σε ένα τέλμα επίσης δεν ξέρω με τι εντυπωσιάζεται ο pc gamer, εγώ προσωπικά πάντως ακόμα να δω παιχνίδι με καλύτερα γραφικά από uncharted 4 σε οποιαδήποτε πλατφόρμα Επεξ/σία 26 Νοεμβρίου 2019 από logistoulis
Choutas Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 Με την φορά που έχει πάρει η Σόνυ θα δούμε Syphon Filter και Parapa the Rapper remastered με Ray Tracing. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις