Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, συμφορουμίτες.

Έχω στην κατοχή μου ένα laptop, που είναι κάπως αργό. Δεδομένου ότι φοράει τον Ιntel Celeron N2830 2.16GHz, που απ' όσο είδα δεν μπορώ να τον βγάλω για να βάλω κάποιον καλύτερο (εάν κάνω λάθος διορθώστε με), έχει νόημα να αναβαθμίσω RAM + SSD; Θα δω διαφορά, ή στράφι θα πάνε τα χρήματα; Τώρα, σε RAM και δίσκο, είμαι με 2GB και WD blue 320GB.

Από άποψη χρήσης δεν κάνω κάτι ιδιαίτερο κι ούτε παίζω παιχνίδια.

Δημοσ.

Τί αναβάθμιση και τέτοια ρε φίλος  για να δείς φώς άλλαξε το Os σε κάποιο lightweight Linux και θα φυσάει το λαπτοπάκι .

Δημοσ.

Δεν φαντάζει διόλου άσχημα αυτή η ιδέα, ιδίως τη στιγμή που επί της παρούσης δεν είναι ανθηρά τα οικονομικά μου για τέτοια ανοίγματα. Οπότε λέω ν' ακολουθήσω τη συμβουλή σου. Μέχρι τώρα δούλευα τα Windows 10, και δεν μπορώ να πω πως είχα ιδιαίτερη επαφή με Linux. Ποια θα ήταν η ομαλότερη μετάβαση; Είδα πως είναι μια καλή επιλογή για νέους χρήστες (και σε θέμα εμφάνισης κιόλας) το Linux Mint. Τι λέτε οι πιο γνώστες; Ή μήπως κάτι ακόμα πιο ελαφρύ;

Δημοσ.

Δες και το ubuntu 18.04. Βρέθηκα και εγώ στη διαδικασία μετάβασης πριν από λίγο καιρό και δυσκολεύτηκα με το Mint. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του ubuntu είναι ότι είναι πολύ διαδεδομένο, θα βρεις άπειρα  tutorials και how to,  για την εγκατάσταση, τις ρυθμίσεις του και τη λειτουργία του. Για οποιαδήποτε απορία σου ή πρόβλημα που θα αντιμετωπίσεις θα βρεις πανεύκολα λύση με μία αναζήτηση στο  Ίντερνετ.

Δημοσ.

Όχι, δεν θα φυσάει! Το Linux δεν είναι ένα λειτουργικό για παλιούς ή χαμηλών δυνατοτήτων υπολογιστές!!! Είναι ένα σύγχρονο λειτουργικό, που έχει κι αυτό απαιτήσεις. Δεν θα είναι windows, αλλά δεν θα πρέπει να καλλιεργούνται υπέρμετρες προσδοκίες για αύξηση της ταχύτητας! Υπάρχουν βέβαια και οι ελαφριές διανομές, αλλά στα ζόρια το laptop σου θα χωλαίνει!

Οπότε ναι έχει νόημα και πολύ η αναβάθμιση, γιατί 2γιγα ραμ σήμερα είναι απειροελάχιστο! Αλλά 2 τουλάχιστον, αν παίρνει.

Επίσης με ένα SSD θα δεις τρελή διαφορά! Κάνε αυτά τα 2 και θα σε βγάλει λίγο καιρό ακόμα, για απλή χρήση.

• Like 1
Δημοσ.

Μ ένα αντίστοιχο μηχάνημα που έχω εβαλα 4 γιγα και ssd και πάει μια χαρά για απλή χρήση με win 10 θα σε βγάλει αρκετό καιρό δε θα πάνε χαμένα τα χρήματα σου

• Like 1
Δημοσ.

Κρατάω όλες τις προτάσεις. Για τώρα λέω να δοκιμάσω με Linux και συγχρόνως θα κάνω κουμάντο για RAM + SSD, οπότε εάν είναι γυρίζω ξανά σε Windows μετά.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.

Δημοσ.

Ξεκίνησα να κάνω μια έρευνα αγοράς, για να κανονίζω τα οικονομικά μου.

Είμαι μεταξύ των δύο. Ποιο θα προτείνατε;

https://www.e-shop.gr/ram-corsair-cmso8gx3m1c1333c9-value-select-8gb-so-dimm-ddr3-1333mhz-pc3-10600-p-PER.549591

https://www.mgmanager.gr/notebook/72754-gskill-8gb-1333mhz-sodimm-ddr3-cl9-135v-f3-1333c9s-8gsl.html

Δημοσ.

Κατά την προσωπική μου γνώμη corsair, επίσης νομίζω οτι όλα αυτά τα μηχανήματα έχουν μνήμες στα 1600 mhz αν και δε νομίζω να έχεις πρόβλημα. Κοίταξέ το λίγο όμως.

Δημοσ.

Κοιτάω στα 1333MHz επειδή είδα πως εκεί είναι αυτή που φοράει τώρα, οπότε υπέθεσα πως αυτές κάνουν. Δεν θα υπάρξει πρόβλημα εάν πάρω 1600MHz;

Δημοσ.

Αν το έχεις τσεκάρει οκ, το είπα γιατί δύο λενόβο που αναβάθμισα είχαν 1600, άσχετα αν την δούλευαν σαν 1333. Πιστεύω όμως οτι δε θα έχεις πρόβλημα ότι και αν πάρεις.

Δημοσ.

Ναι, το γράφει σχετικά και στην σελίδα που έχουν τον υπολογιστή ότι φοράει RAM 1333MHz. Οπότε λέω να βάλω κάτι αντίστοιχο για να μην έχω τίποτε εκπλήξεις.

Corsair, λοιπόν. Να 'σαι καλά. :)

Δημοσ.

Προτού αγοράσεις RAM, βεβαιώσου από το manual ή τεχνικές πληροφορίες που ίσως βρει, ότι θα το διαβάζει! Μερικά bios laptop ας πούμε, διαβάζουν μόνο μέχρι 4gb, άλλα μόνο single rank κλπ.
Με δίσκο δεν θα έχεις πρόβλημα, ό,τι και να βάλεις θα παίζει και θα δεις διαφορά, απλά κοίτα να είναι κάποια επώνυμη και αξιόπιστη εταιρεία (εγώ συνιστώ samsung evo, θα βρεις και άλλους αναλόγως των χρημάτων που διαθέτεις και των gb που ψάχνεις).

• Thanks 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, mechpanos είπε

Προτού αγοράσεις RAM, βεβαιώσου από το manual ή τεχνικές πληροφορίες που ίσως βρει, ότι θα το διαβάζει! Μερικά bios laptop ας πούμε, διαβάζουν μόνο μέχρι 4gb, άλλα μόνο single rank κλπ.

Πολύ σημαντική παρατήρηση. Δες αν το laptop σου υποστηρίζει μνήμη τουλάχιστον 10 gb ( 2 που φοράει + 8 που σκέφτεσαι να προσθέσεις ). 

Δημοσ.

@Green Dragon δυστυχώς θα πρέπει να την αφαιρέσω τελείως αυτή που έχω, μιας κι έχει μόνο ένα slot. Οπότε θα κοιτάξω για μια 8άρα, που είναι και το max που μπορεί να πάρει.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...