Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα!

Αγοράσα προχθές το EaseUS Todo Backup εν όψει αγοράς σκληρού δίσκου WD 6TB για να κάνω ένα αξιοπρεπές backup κατά καιρούς. Τα αρχεία μου αφορούν έναν εσωτερικό σκληρό 4TB κι έναν SSD 240GB (System).

Στείνω που λέτε το backup schedule και ξεκινάει το backup. Εκεί που ξεκινάει, ούτε 30GB δεν είχανε μεταφερθεί, κολλάει η πρόσβαση στους σκληρούς. Πχ δεν ανοίγει το My Computer (δείχνει τη μπάρα να προσπαθεί να φορτώσει χωρίς τέλος), το PC ανά διαστήματα κολλούσε καθώς και το γραφικό περιβάλλον του προγράμματος δεν ερχόταν στο προσκήνιο. Παρόλα αυτά στον taskmanager έδειχνε οι σκληροί να μεταφέρουν δεδομένα (usage).

Έκανα συνολικά 3 δοκιμές να κρατήσω backup και στις 3 κολλούσε. Δεν το έκανα τέταρτη γιατί κάθε φορά αναγκαζόμουν να κάνω restart το PC κι εδώ κοιτάω να κρατήσω backup, όχι να κάψω τους υπάρχοντες σκληρούς μου.

Καμιά ιδέα για το τι μπορεί να φταίει; Μιλάμε για κλείσιμο πρόσβασης στους σκληρούς, όχι απλά καθυστερήσεις λόγω της υψηλής χρήσης.

Έκανα και αναζήτηση στο google αλλά δεν μπόρεσα να βρω κάποια λύση, τουλάχιστον με τα διάφορα κριτήρια αναζήτησης που μπόρεσα να σκεφτώ.

Αυτή τη στιγμή έχω βάλει να κάνει backup μέσω του WD Smartware.

Αξίζει να μείνω με το πρόγραμμα αυτό της Western Digital; Έχετε προτάσεις για τη χρήση και ρύθμισή του;

Κρίμα και έσκασα 34 ευρώ για να αγοράσω το EaseUS...

Επεξ/σία από philos
Δημοσ.

Λογικο να κλειδωνει η προσβαση στους σκληρους, αποτέλεσμα βέβαια είναι να κολλάνε κ τα windows.  Δοκιμασε να δουλέψει σε ωρες που δεν θα ασχολείσαι με υον υπολογιστή. Αφού το αγόρασες αξίζει η προσπάθεια να επικοινωνήσεις με το support τους.

Δημοσ.

Αυτο που αξίζει να δοκιμάσεις ειναι να πας στο δισκο που θα γραφτεί το backup και να κάνεις γρήγορο scan

για errors.  disk>properties >tools>check.

Eμένα στο Acronis  όσες φορές κολλάει ,αυτή είναι η λύση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν παρατήρησα ότι έτρεχα την πρώτη επιλογή στο μενού: Disk/ Partition Backup καθώς ήθελα να κάνω backup τα αρχεία όλου μου του εσωτερικού 4TB σκληρού.

Τελικά πήρε το μάτι μου ότι δύο θέσεις πιο κάτω υπάρχει το File Backup όπου το επέλεξα και έκανα check απλά όλον τον 4TB εσωτερικό σκληρό. Οπότε ξεκίνησε το backup κι όλα κυλάνε ομαλά!

Στο ενδιάμεσο να πω ότι δοκίμασα το WD Smartware και ήτανε τραγικό. Πολύ αργό στο backup. Αφού με το ζόρι έκανε 500GB backup και το PC έκλεισε για κάποιο λόγο μέσα στη νύχτα (ίσως έπεσε το ρεύμα), αφού το ξανά έτρεξα μάλλον καθότανε κι έκανε compare όλα τα μέχρι τώρα αρχεία που είχε κάνει backup. 6 ώρες είχανε περάσει και ο αριθμός 500GB δεν ανέβαινε, παρότι έλεγε ότι έτρεχε.

Απλά επειδή κάποτε χρησιμοποιούσα την free έκδοση του EaseUS, χρειάζομαι να με διαφωτίσετε σχετικά με το τι πρέπει να κάνω μετά το πρώτο Full Backup.

Πχ θέλω μια φορά την εβδομάδα να τρέχω την διαδικασία ώστε να ανανεώνει τα τροποποιημένα αρχεία και να προσθέτει στο backup τα καινούργια. Differential Backup δεν σημαίνει αυτό; :)

Ουφ πολύ χαίρομαι που θα χρησιμοποιήσω τελικά το πρόγραμμα που πλήρωσα...

Επεξ/σία από philos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...