Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας. Εχω μια οθονη DELL την οποια κοντευω να κλεισω δυο μηνες. Συνδεδεμενη σε ενα πολυπριζο ασφαλειας APC 5 θυρων, στο οποιο επισης ειναι το καλωδιο του τροφοδοτικου, των ηχειων και του ρουτερ. Απο τον πρωτο καιρο σε τυχαιες στιγμες ακουγεται απο την οθονη ενας περιεργο ηχος σαν ενα "κλακ" κυριως μετα απο λιγη ωρα λειτουργιας σαν να το κανει οταν ζεστενεται. Δεν εδωσα πολυ σημασια αφου σχεδον ιδιο ηχο κανει οταν αγγιζω την οθονη μιας κ γενικα "παιζει" μπρος πισω. Οποτε λεω οταν κανει τον ηχο αυτον ισως γενικα κουνιεται λιγο το γραφειο μιας κ εχω κ τη μοναδα πανω κ συντονιζει.

Ολα καλα με τα χρωματα της πιξελς κλπ μηδαμινο bleeding, αλλα προχθες μετα απο 5-6 ωρες συνεχομενης λειτουργιας κ δοκιμαζωντας διαφορα παιχνιδια ξαφνικα παρατηρησα να τρεμοπαιζει ΕΝΤΟΝΑ η φωτεινοτητα της σε σημειο να σε ζαλιζει κοιτωντας το. Λεω η απο την οθονη προβλημα ειναι η κατι απο τον υπολοιπο υπολογιστη. Εκανα επανεκινηση μπηκα bios ωστε να μη δουλευει με drivers κλπ και το εκανε εκει το τρεμοπαιγμα ειδικα σε ΓΚΡΙ σημεια. Οποτε λεω drivers δεν ειναι. Ωρα να τρεξω κ το διαγνωστικο τεστ-tool που εχει ενσωματομενο η οθονη (κ γενικα οι dell). Ξεσυνδεσα το hdmi καλωδιο και την αφησα σκετη με το καλωδιο ρευματος κ την ανοιξα. Οατησα τα καταλληλα κουμπια ωστε να μπει σε test mode. Περνανε δηλαδη ενα ενα χρωματα στην οθονη ωστε να δω αν υπαρχει καποιο προβλημα. Κ οντως στο γκρι φοντο το τρεμοπαιγμα στη φωτεινοτητα ηταν ορατο. Στα υπολοιπα χρωματα δε καταλαβα κατι αλλα στο γκρι εκανε πολυ. Κ οσο περναγε η ωρα κ ψιλοκρυωνε η οθονη ελατωνοταν το τρεμοπαιγμα. Λεω αυτο ηταν υπαρχει προβλημα κ θα ζητησω αντικατασταση. Κ ο ηχος που ακουγα απο τη πρωτη μερα σκεφτηκα οτι ισως συνδεεται με αυτο, δηλαδη καποιο ηλεκτρονικο κυκλωμα που παει να παραδωσει πνευμα. Μιλησα λοιπον με την Dell περιεγραψα το προβλημα μου κ περιμενω μεχρι τελος του μηνα να μου στειλουν αλλη οθονη (γνωριζωντας οτι το πιο πιθανο να ειναι ανακατασκευης). Οπως κ να χει ξενερωσα προχθες, εβγαλα την οθονη κ την πακεταρησα περιμενωντας. Σημερα ειπα να τη συνδεσω ξανα ωστε να κανω απλα τη δουλεια μου εστω κ ετσι κ να μην ειμαι χωρις pc. Δηλαδη ξανασυνδεσα το καλωδιο ρευματος οπως ειναι λογικο. Το αναφερω γιατι, οσο κ να τη ζορισα - τεσταρησα σε οσα παιχνιδια κ να ετρεξα δε ξαναειδα αυτο το τρεμοπαιγμα πουθενα. Κ ΕΥΧΟΜΟΥΝ να το δω ωστε να μην βρεθω σε αυτο το διλειμα που ειμαι τωρα. 

Τι να κανω ρε παιδια... Να την αλλαξω με αυτη που θα μου στειλουν η να το ακυρωσω... Μηπως με το καλωδιο ρευματος οφειλοταν αυτο κ στο βγαλε βαλε διορθωθηκε; Αλλα απο την αλλη λεω τοσο καιρο γιατι δε το κανε.. κ ξερω οτι αν δε την αλλαξω θα ειμαι μετα με την εννοια κ το αγχος αν απο μερα σε μερα μου ξανακανει το ιδιο...

Επεξ/σία από Ronnie1985
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε

ενημερωτικά η dell σου στέλνει ανακατασκευασμένες οθόνες στην περίπτωση αντικατάστασης.

Φιλε μου το εχω αναφερει σε ενα σημειο αυτο.. μαλλον δε διαβασες ολο το post...

Μόλις τώρα, Ronnie1985 είπε

Επεξ/σία από Ronnie1985
Δημοσ.

σωστά κάνεις και το αναφέρεις αλλά δυστυχώς απάντησα σε άλλο θέμα αυτά που ήθελα να γράψω σε σένα😂

Για μένα κράτα την οθόνη που έχεις και δοκίμασέ την καμιά εβδομάδα ακόμα, άλλωστε έχεις 2 η έτη εγγύησης.

Δημοσ.

πολυ φοβαμαι οτι ειναι απο το τροφοδοτικο της μεσα

με τον καιρο θα χειροτερεψει

καλυτερα στειλε την πισω

δοκιμασε την ομως σε αλλη πριζα σε αλλο δωματιο οχι στο ιδιο 

πανω στο πολυπριζο apc εχει λαμπακι γειωσης?αναβει?

Δημοσ.

Ναι αναβει πρασινο φωτακι στο πολυπριζο που σημαινει ολα κομπλε με τη γειωση. Γενικα τα APC φημιζονται για πολυ καλης ποιοτητας πολυμπριζα. 

Απο τις πρωτες μερες κ εγω το ενιωθα αυτο οτι κατι δε παει καλα με την οθονη γιατι στα καλα καθουμενα ακουγοταν αυτο το "κλακ" απο κει κ το καταλαβαινα οτι το κανε συνήθως οταν περναγε η ωρα η ανοιγα καποιο παιχνιδι η full screen βιντεο, δηλαδη μολις αλλαζε θερμοκρασια... 

Δημοσ.

Το οτι τρεμοπαιζε η φωτεινοτητα εντονα στο διαγνωστικο τεστ αλλα μονο στο γκρι φοντο, στα αλλα χρωματα οπωςψειπα δεν φαινοταν κατι,  σημαινει οτι καποιο "λαμπακι" απο πισω ετοιμαζεται να καει; Κ ισως απο κει να ακουγεται κ αυτο το "κλακ" που ανεφερα ποιο πανω αν σχετιζεται με αυτο οντως... Μπορει να ακουγεται χαζη η ερωτηση μου απλα δε γνωριζω κ πολλα με τις οθονες ουτε εχω δει ποτε "λυμενη" καποια να ξερω πως ειναι απο μεσα... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, sstratos είπε

https://www.dell.com/community/Monitors/U2713HM-intermittent-flickering-on-certain-colours/td-p/4164782  εδω λένε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα , και κατευθείαν του ζητάνε να την στειλει πίσω για αντικατάσταση (με refurbished)

στείλε την πίσω

Ευχαριστω φίλε μου μολις το διαβασα. Αναφερουν και εκεινοι στο γκρι χρωμα κυριως οπως κ σε μενα. Θα περιμενω λοιπον για την αντικατασταση. 

Εχει 3 χρονια εγγυηση. Αυτο σημαινει οτι ενδιαμεσα η και ακομα κ τους τελευταιους μηνες της τριτης χρονιας αν παρουσιαστει οποιοδηποτε προβλημα στην οθονη, τους το περιγραψω κλπ θα εχω κ παλι το δικαιωμα να μου την αντικαταστησουν;

Επεξ/σία από Ronnie1985
Δημοσ.

Ναι.

Παντως βλακεια που δινουν ανακατασκευασμενη ,ενω η οθονη ειναι κανουργια 2 εβδομαδων.

Προσωπικα δε θα το δεχομουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Dantε είπε

Ναι.

Παντως βλακεια που δινουν ανακατασκευασμενη ,ενω η οθονη ειναι κανουργια 2 εβδομαδων.

Προσωπικα δε θα το δεχομουν.

Σχεδον 2 μηνες... αλλα κ παλι καινουρια θεωρειται... αλλα δυστυχως αυτη τη πολιτικη εχει κ δεν ειναι η μονη.. ακομα και η apple εχω ακουσει καινουρια δε δινει.

Δε μου το ξανακανε που τη δοκιμασα για αυτο κ εχω το διλημμα που ανεφερα πιο πανω... Αλλα επειδη με ξερω κ σιγουρα θα τρωγομαι θα την αλλαξω. Για να το εκανε μια φορα σιγουρα κατι τρεχει κ πιθανων να το ξανακανει.

Τουλαχιστον ελπιζω οι ανακατασκευασμενες να ειναι αψογες αφου υποτιθεται ειναι κ τσεκαρισμενες.

Επεξ/σία από Ronnie1985
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Ronnie1985 είπε

Σχεδον 2 μηνες... αλλα κ παλι καινουρια θεωρειται... αλλα δυστυχως αυτη τη πολιτικη εχει κ δεν ειναι η μονη.. ακονα και η apple εχω ακουσει καινουρια δε δινει.

Δε μου το ξανακανε που τη δοκιμασα για αυτο κ εχω το διλημμα που ανεφερα πιο πανω... Αλλα επειδη με ξερω κ σιγουρα θα τρωγομαι θα την αλλαξω. Για να το εκανε μια φορα διγουρα κατι τρεχει κ πιθανων να το ξανακανει.

Τουλαχιστον ελπιζω οι ανακατασκευασμενες να ειναι αψογες αφου υποτιθεται ειναι κ τσεκαρισμενες.

μηπως εχει θεμα το μοντελο απο οτι διαβαζω και αυτη που θα στειλουν το ξανακανει?

επιβεβαιωσε τους το αλλιως να στειλουν αλλο μοντελο

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, postfire είπε

μηπως εχει θεμα το μοντελο απο οτι διαβαζω και αυτη που θα στειλουν το ξανακανει?

επιβεβαιωσε τους το αλλιως να στειλουν αλλο μοντελο

Δε νομιζω δεν εχω διαβασει κατι αλλα θα το ψαξω. Πως να το αναζητησω στα αγγλικα; Flickering? Η καμια σχεση...

Να υπενθυμησω οτι φαινοταν σαν να τρεμοπαιζε εντονα η φωτεινοτητα της ειδικα στο γκρι χρωμα. Δε ξερω πως αλλιως να το περιγραψω...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...