Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους τις παρέας, τον τελευταίο καιρό είχα δει ένα ντοκιμαντέρ σχετικά με το πόσο επικίνδυνος είναι ο μόλυβδος, πραγματικά έμεινα άφωνος μόλις έμαθα για ποσά προβλήματα υγείας ευθύνεται, βεβαία ήξερα και γω ότι είναι ένα πολύ τοξικό μέταλλο άλλα όχι σε βαθμό που να αυξάνει το ποσοστό θανάτου του ανθρώπου κατά 50% και παραπάνω. Μόλις θυμήθηκα ότι και το καλάι έχει μόλυβδο ( ή τουλάχιστον τα περισσότερα καλάι ) λέω, τώρα υπάρχουν δυο λύσεις, η μια είναι να σταματήσω να ασχολουμένου με τις επισκευές και τις κωλύσεις σε πλακέτες ( κάτι που αν έκανα θα ήταν σαν αυτοκτονία για μένα😂 ), και η άλλη να ψάξω να βρω μετρά ασφαλείας κατά των αναθυμιάσεων του μολύβδου και γενικότερα κατά του μολύβδου στις συγκολλήσεις πλακετών. Έψαξα σε κάποια site αλλα δεν βρήκα κάτι σημαντικό, όποτε λέω θα πάω στην σίγουρη λύση....
όπως
καταλάβατε ζητάω βοηθια από εσάς, τους insomniapeoples. Οποτε αν έχετε καποια απάντηση στο ερώτημα μου παρακαλώ γράψτε μου τη για να λύσω το πρόβλημα που γυριζει στο μυαλό μου εδώ και λίγο καιρό.

Δημοσ.

https://www.skroutz.gr/c/928/aksesouar-ergaleion.html?keyphrase=σταθμος+απορροφησης+καπνου

https://www.bestprice.gr/cat/7096/gantia-ergasias.html?q=αντιστατικα+γαντια

http://helix2.gr/el/εργαστηριακοσ-εξοπλισμοσ/καμερεσ-μικροσκοπιασ-kern/

Υπάρχουν και μεγαλύτερες απορροφητικές μονάδες τα βασικά είναι να απορροφούνται όλα τα καυσαέρια έξω από το κτίριο σου να μην ακουμπάς την κολλήση με τα δάχτυλα γυμνά και να βλέπεις από μακριά το προϊόν που επισκευάζεις αυτά τα τρία πράγματα είναι το ποσοστό μακροζωίας και επιτυχίας και συνέχισε να κολλάς μέχρι τα 150 σου.

• Like 3
Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, αυτό που πραγματικά πιστεύω θα βοηθήσει πολύ είναι ο απορροφητήρας καπνου, όποιος άλλος έχει κάποια άλλη λύση ή κάποια πατεντάτα σχετικά με το πρόβλημα μου είναι ευπρόσδεκτος να την γράψει.

Δημοσ.

Καλησπέρα, καταρχάς οι αναθυμιάσεις δεν είναι από τον μόλυβδο της κόλλησης αλλά από το flux. Εννοείται πως πρέπει να εργαζεσαι σε καλά αεριζόμενο χώρο και με απορροφητήρα. Επίσης μπορείς να χρησιμοποιείς κόλληση χωρις μόλυβδο οπώς και flux από φυσική ρυτίνη. Κάτι ακομα, πολύ καλο πλυσιμο των χεριων γιατι αυτα ερχονται σε επαφη με την κολληση. Το τονιζω και παλι πως οι αναθυμιασεις δεν ειναι απο τον μολυβδο, παρολα αυτα οτιδηποτε προερχεται απο καυση δεν ειναι καλο να το εισπνεουμε. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι μωρέ, το ξέρω , όταν είπα αναθυμιάσεις δεν αινούσα καπνό από flux, εννοουσα 

αναθυμιάσεις από τον ίδιο τον μόλυβδο, αλλιώς θα έγραφα καπνό. Αυτό που λες για καλάι χωρίς μόλυβδο το έχω δοκιμάσει, άλλα έχει πολλά μειονεκτήματα. Πόσο μάλλον για μένα που κολλάω smd, αυτό το καλάι δεν ΄΄στρώνει΄΄ καλά και θέλει και μεγαλύτερη θερμοκρασία για να λιώσει με αποτέλεσμα να είναι επικίνδυνο να κάψω μερικά ευαισθητα εξαρτήματα όπως κάποια transistors. Βέβαια δεν το συζητάω ότι είναι πολύ καλή λύση για κάποιον που κολλάει αντιστάσεις που δεν έχουνε όρια από θερμοκρασίες.

Πάντως σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου.

Επεξ/σία από ΑντώνηςPC/LAPTOP/GAMER
Δημοσ.
10 ώρες πριν, ΑντώνηςPC/LAPTOP/GAMER είπε

Ναι μωρέ, το ξέρω , όταν είπα αναθυμιάσεις δεν αινούσα καπνό από flux, εννοουσα 

αναθυμιάσεις από τον ίδιο τον μόλυβδο, αλλιώς θα έγραφα καπνό. Αυτό που λες για καλάι χωρίς μόλυβδο το έχω δοκιμάσει, άλλα έχει πολλά μειονεκτήματα. Πόσο μάλλον για μένα που κολλάω smd, αυτό το καλάι δεν ΄΄στρώνει΄΄ καλά και θέλει και μεγαλύτερη θερμοκρασία για να λιώσει με αποτέλεσμα να είναι επικίνδυνο να κάψω μερικά ευαισθητα εξαρτήματα όπως κάποια transistors. Βέβαια δεν το συζητάω ότι είναι πολύ καλή λύση για κάποιον που κολλάει αντιστάσεις που δεν έχουνε όρια από θερμοκρασίες.

Πάντως σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου.

Και η κολληση χωρις μολυβδο μια χαρα ειναι. Το μυστικο ειναι στο flux. Θες το καταλληλο για τετοια κολληση

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...