Προς το περιεχόμενο

Blue screen

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια...πριν λιγες μερες αγορασα 2 8ρες ραμ για να βαλω στο pc μου που ειχε 2 4ρες κ ξεκινησε να μου πεταει blue screen ενω ανοιγε ετσι τυχαια μου το πεταγε...εβγαλα τις 8ρες να δω μηπως δεν τις σηκωνει για καποιο λογο αλλα μου το εκανε κ με αυτες. Δοκιμασα φορματ τπτ..δοκιμασα με ssd k hdd ξεχωριστα το εκανε παλι...δοκιμασα χωρις τη γραφικων παλι το ιδιο. Δοκιμασα με Windows 7 και 10. Τι πειραχτηκε στο bios μηπως ξερει καποιος η αν εκαψα κατι? 

Msi h81m-p33

i5 4460

Nvidia gtx 1050 ti palit 2 gb 

Hyper x fury 1600mhz

Τροφοδοτικό corsair 550M

Δημοσ.

καλησπέρα

Αρχικά βάλε τις 4αρες μνήμες πάλι και καθάρισε το cmos βγάζοντας την μπαταρία(με το pc εκτός ρεύματος) η μέσω του κατάλληλου jumper, εάν ο υπολογιστής δουλέψει κάνε το τελευταίο bios update και βάλε τις 8αρες πάλι.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Bill.Karajohn είπε

Θα το δοκιμασω και αυτο και βλεπουμε

Πριν αγορασεις τις RAM, ειδες στο site του κατασκευαστη της μητρικης σου, αν τις εχουν δοκιμασει ?

Δημοσ.

Σηκωνει 1600ρες κ σηκωνει μεχρι 16gb ram...δοκιμασα να το τρεξω κ με 1333 αλλα εκανε το ιδιο...αλλα οπως ειπα το blue screen το κανει κ με τις παλιες ram που φοραγε...απλα αυτο ξεκινησε οταν πηγα να βαλω τις 8ρες...κ δεν βρισκω τι εχει πειραχτει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Bill.Karajohn είπε

Σηκωνει 1600ρες κ σηκωνει μεχρι 16gb ram...δοκιμασα να το τρεξω κ με 1333 αλλα εκανε το ιδιο...αλλα οπως ειπα το blue screen το κανει κ με τις παλιες ram που φοραγε...απλα αυτο ξεκινησε οταν πηγα να βαλω τις 8ρες...κ δεν βρισκω τι εχει πειραχτει

Δεν ειπα αν σηκωνει 1600αρες ή ποσα GB. Οι κατασκευαστες απο τις μητρικες, στο σαιτ τους ανεβαζουν pdf με τις τεσταρισμενες ραμ. Εσυ πριν αγορασεις τις ραμ, ελεγξες αν τις εχουν δοκιμασει ωστε να λειτουργουν απροβληματιστα ? Οι μπλε οθονες ειναι αρκετα πιθανο να εμφανιζονται λογω ασυμβατοτητας των ραμ. Και στις νεες αλλα και στις παλιες οπως ανεφερες. 

Το οτι σηκωνει 1600αρες δεν σημαινει οτι οποια 1600αρα και να παρεις θα παιξει σωστα. 

Επεξ/σία από Μάκαρος
Δημοσ.

Παιδια τα δοκιμασα αυτα που μου προτεινατε αλλα συνεχιζει να το κανει πριν καν βαλω τις 8ρες

Μόλις τώρα, Bill.Karajohn είπε

Παιδια τα δοκιμασα αυτα που μου προτεινατε αλλα συνεχιζει να το κανει πριν καν βαλω τις 8ρες

Δεν κοιταξα στο site για τη συγκεκριμεν συμβατοτητα...αλλα το θεμα ειναι το κανει κ με αυτες που φοραγε πριν προσπαθησω να κανω το upgrade  με τις οποιες λειτπυργουσε κομπλε

Δημοσ.

Οι μπλε οθόνες τι γράφουν? Error code δεν έχουν?
Δοκίμασε μία μία τις μνήμες και τις 4άρες και τις 8άρες βάζοντας τες αρχικά στο slot 1 των ραμ και μετά στο slot 2. Μπορεί να έχει χαλάσει η μία από τις δύο θύρες των ραμ όταν έβγαζες τις παλιές σου και όχι οι ίδιες οι ραμ. 

Αφού ανοίγει και ποστάρει , φτιάξε ένα στικάκι με memtest και τρεξτο να δεις τι γίνεται με τις μνήμες σου. 

Κάνε clear cmos , βγάζοντας την μητρική από το ρεύμα , ενώνοντας τα πινάκια που αναγράφονται στο manual και βγάζοντας την μπαταρία για κάποιες ώρες ( συνήθως όλο το βράδυ ) και ξαναδοκίμασε το επόμενο πρωί.

Δημοσ.
16 ώρες πριν, hatzimanolisan είπε

Οι μπλε οθόνες τι γράφουν? Error code δεν έχουν?
Δοκίμασε μία μία τις μνήμες και τις 4άρες και τις 8άρες βάζοντας τες αρχικά στο slot 1 των ραμ και μετά στο slot 2. Μπορεί να έχει χαλάσει η μία από τις δύο θύρες των ραμ όταν έβγαζες τις παλιές σου και όχι οι ίδιες οι ραμ. 

Αφού ανοίγει και ποστάρει , φτιάξε ένα στικάκι με memtest και τρεξτο να δεις τι γίνεται με τις μνήμες σου. 

Κάνε clear cmos , βγάζοντας την μητρική από το ρεύμα , ενώνοντας τα πινάκια που αναγράφονται στο manual και βγάζοντας την μπαταρία για κάποιες ώρες ( συνήθως όλο το βράδυ ) και ξαναδοκίμασε το επόμενο πρωί.

whea ucorrectable error λεει

20 ώρες πριν, Bill.Karajohn είπε

Δεν κοιταξα στο site για τη συγκεκριμεν συμβατοτητα...αλλα το θεμα ειναι το κανει κ με αυτες που φοραγε πριν προσπαθησω να κανω το upgrade  με τις οποιες λειτπυργουσε κομπλε

Δημοσ.
14 ώρες πριν, Bill.Karajohn είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

Τα χω δοκιμασει αυτα που λεει στο λινκ...οποτε μαλλον εχει καποια βλαβη η μητρικη σωστα?

Έβαλες μία μία όλες τις RAM σε όλα τα slot και πάλι σου βγάζει bluescreen ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...