Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Καλημέρα,

Εδώ και κάποιο διάστημα, εμφανίστηκε πρόβλημα στο κλείδωμα/ξεκλείδωμα, αρχικά καθυστερούσε αισθητά η απόκριση στο πάτημα των αντίστοιχων πλήκτρων, αργότερα ήθελε πολλαπλές απόπειρες και τελικά δεν αντιδρούσε καθόλου ή πολύ σπάνια.

Το πήγα στην αντιπροσωπεία, κλασικά αλλαγή μπαταρίας, δεν ήταν αυτό, έγινε συντονισμός σε νέα συχνότητα, λειτούργησε άψογα για καμία εβδομάδα, μετά πάλι ό,τι περιγράφω στην πρώτη παράγραφο.

Επέστρεψα και με τα δύο κλειδιά, νέα μπαταρία και στο δεύτερο (δεν λειτουργούσε καθόλου, προφανώς, αφού είχα συντονίσει μόνο το ένα αρχικά), συντονισμός σε νέα συχνότητα και των δύο, πάλι τα ίδια: άψογα για μία εβδομάδα, μετά ρετάρουν, τελικά σου βγάζουν το λάδι.

Τώρα η αντιπροσωπεία μου λέει να παραγγείλω νέο κλειδί από Γερμανία. Πέραν του κόστους, που διόλου αμελητέο δεν είναι, η ανησυχία μου είναι πως θα δώσω τόσα χρήματα και πάλι λύση δεν θα δοθεί. Κι αυτό γιατί, αν το πρόβλημα είναι του κλειδιού, πώς το εμφάνισαν και τα δύο, ταυτόχρονα.

Από την άλλη, καμιά φορά τα πιάνει και κλειδώνουν/ξεκλειδώνουν με τη μία, δηλαδή δεν είναι σταθερή η κατάστασή τους, αν και σίγουρα έχει επιδεινωθεί από ό,τι αμέσως μετά τις νέες συχνότητες.

Κάποια ιδέα για το τι μπορεί να συμβαίνει, τι άλλο να έχει πρόβλημα; Να το συζητήσω με την αντιπροσωπεία, που επιμένει πως με νέο κλειδί από Γερμανία θα λυθεί το θέμα, να προτείνω να δουν και κάποια άλλη περίπτωση.

Ευχαριστώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έτσι όπως τα λες και εάν στο κάνει σε συγκεκριμένα σημεία υπάρχει περίπτωση για παράσιτα-παρεμβολές. Μου είχε τύχει το ίδιο σε σμαρτ μέσα στο πάρκινγκ του mall πολλές φορές, δε ξεκλειδώνε με τίποτα. Στο κάνει και σε αλλά σημεία;

δεν υπάρχει λογική να έχουν χαλάσει και τα δυο κλειδιά-άλλου είναι το πρόβλημα 

Επεξ/σία από paylidis
  • Super Moderators
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, paylidis είπε

Έτσι όπως τα λες και εάν στο κάνει σε συγκεκριμένα σημεία υπάρχει περίπτωση για παράσιτα-παρεμβολές. Μου είχε τύχει το ίδιο σε σμαρτ μέσα στο πάρκινγκ του mall πολλές φορές, δε ξεκλειδώνε με τίποτα. Στο κάνει και σε αλλά σημεία;

δεν υπάρχει λογική να έχουν χαλάσει και τα δυο κλειδιά-άλλου είναι το πρόβλημα 

Το σκέφτηκα για παράσιτα, αλλά δεν νομίζω, το κάνει και στο υπόγειο γκαράζ, το κάνει στο δρόμο, σε μέρη πολυσύχναστα και ερημικά (λ.χ. και στο πάρκινγκ του Σούνιου μου το έχει κάνει, εμείς και άλλα δύο αυτοκίνητα εκείνη τη μέρα, αυτά παθαίνεις όταν πας Σούνιο με ψοφόκρυο...)

Απλά, προσπαθώ να καταλάβω τι μπορεί να είναι το πρόβλημα. Αυτό που έχω παρατηρήσει στο κλειδί, είναι πως όταν δεν πιάνει, δεν ανάβει και το φωτάκι επάνω δεξιά (με ολοκαίνουργια μπαταρία, προφανώς) αλλά κάποιες φορές δεν πιάνει και όταν ανάβει.

Να χάλασαν μαζί δύο κλειδιά;

Μα, αν χάλασαν, δεν θα ήταν συνέχεια χαλασμένα; Τώρα επέστρεψα από μια δουλειά, στο δρόμο ευτυχώς κλείδωσε-ξεκλείδωσε σχετικά νορμάλ, με 4-5 απόπειρες, στο γκαράζ τίποτε, δεν έπιανε με καμία δύναμη. Το πρωί, άνοιξε το γκαράζ με το που βγήκα από το ασανσέρ, με τοίχο ανάμεσα και πόρτα κλειστή.

Μυστήριο πράγμα :)

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Snoob είπε

αν το πρόβλημα είναι του κλειδιού, πώς το εμφάνισαν και τα δύο, ταυτόχρονα

Σωστή σκέψη και αναρωτιέμαι τι σου απάντησαν γι'αυτό! Καρεντα πήγες ή κοσμοκαρ?

• Super Moderators
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Stamer είπε

Σωστή σκέψη και αναρωτιέμαι τι σου απάντησαν γι'αυτό! Καρεντα πήγες ή κοσμοκαρ?

Καρέντα, δεν μου απάντησαν. Κάτι "μα, μου" και διαβεβαίωση πως με νέο κλειδί από το εργοστάσιο θα λυθεί το θέμα.

Δεν με νοιάζει να πληρώσω (όχι πως δεν μου κακοφαίνεται το έξοδο, προφανώς) αλλά να λυθεί το θέμα, γιατί έχω πληρώσει δύο μπαταρίες και τρεις συντονισμούς και λύση δεν έχει δοθεί.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το οτι δεν ανάβει το φωτάκι, αυτό είναι σίγουρα πρόβλημα ΜΟΝΟ του κλειδιού. Κανα 150 πρέπει να είναι ε :fear:

Προσωπικά τους πιστεύω πάντως οτι θα λυθεί. Γενικά όπως και να έχει θα λυθεί το θέμα, μην ανησυχείς γι'αυτό

Επεξ/σία από Stamer
  • Super Moderators
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Stamer είπε

Το οτι δεν ανάβει το φωτάκι, αυτό είναι σίγουρα πρόβλημα ΜΟΝΟ του κλειδιού. Κανα 150 πρέπει να είναι ε :fear:

Προσωπικά τους πιστεύω πάντως οτι θα λυθεί. Γενικά όπως και να έχει θα λυθεί το θέμα, μην ανησυχείς γι'αυτό

Kάπου τόσο, θα τηλεφωνήσω ξανά να τσεκάρω.

Δεν έχω παράπονο από την αντιπροσωπεία, γενικά, απλά είναι η κατάσταση τέτοια που με μπερδεύει. Προφανώς δεν αποκλείεται να χάλασαν δύο κλειδιά ταυτόχρονα, αλλά κυρίως με προβληματίζει το ότι δεν είναι διαρκώς "χαλασμένα". Είναι με τις ώρες τους, αλλά όχι σε συγκεκριμένα μέρη, για να υποψιαστώ παρεμβολές, ας πούμε.

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Snoob είπε

Καλημέρα,

Εδώ και κάποιο διάστημα, εμφανίστηκε πρόβλημα στο κλείδωμα/ξεκλείδωμα, αρχικά καθυστερούσε αισθητά η απόκριση στο πάτημα των αντίστοιχων πλήκτρων, αργότερα ήθελε πολλαπλές απόπειρες και τελικά δεν αντιδρούσε καθόλου ή πολύ σπάνια.

Το πήγα στην αντιπροσωπεία, κλασικά αλλαγή μπαταρίας, δεν ήταν αυτό, έγινε συντονισμός σε νέα συχνότητα, λειτούργησε άψογα για καμία εβδομάδα, μετά πάλι ό,τι περιγράφω στην πρώτη παράγραφο.

Επέστρεψα και με τα δύο κλειδιά, νέα μπαταρία και στο δεύτερο (δεν λειτουργούσε καθόλου, προφανώς, αφού είχα συντονίσει μόνο το ένα αρχικά), συντονισμός σε νέα συχνότητα και των δύο, πάλι τα ίδια: άψογα για μία εβδομάδα, μετά ρετάρουν, τελικά σου βγάζουν το λάδι.

Τώρα η αντιπροσωπεία μου λέει να παραγγείλω νέο κλειδί από Γερμανία. Πέραν του κόστους, που διόλου αμελητέο δεν είναι, η ανησυχία μου είναι πως θα δώσω τόσα χρήματα και πάλι λύση δεν θα δοθεί. Κι αυτό γιατί, αν το πρόβλημα είναι του κλειδιού, πώς το εμφάνισαν και τα δύο, ταυτόχρονα.

Από την άλλη, καμιά φορά τα πιάνει και κλειδώνουν/ξεκλειδώνουν με τη μία, δηλαδή δεν είναι σταθερή η κατάστασή τους, αν και σίγουρα έχει επιδεινωθεί από ό,τι αμέσως μετά τις νέες συχνότητες.

Κάποια ιδέα για το τι μπορεί να συμβαίνει, τι άλλο να έχει πρόβλημα; Να το συζητήσω με την αντιπροσωπεία, που επιμένει πως με νέο κλειδί από Γερμανία θα λυθεί το θέμα, να προτείνω να δουν και κάποια άλλη περίπτωση.

Ευχαριστώ.

Τα κλειδιά στο κάτω σημείο εκεί που πατάμε έχουν ένα μικρό σαν μαγνητάκι (όπως έχουν και τα τηλεκοντρόλ) το οποίο έρχεται σε επαφή με το τσιπάκι και δίνει την εντολή να ανοίξει ή να κλείσει.Και εμένα στο ένα με τη συνεχή χρήση είχαν φθαρεί και ήθελαν πολύ πάτημα να δώσουν εντολή.

Πήγα σε έναν  καλό κλειδαρά μου άλλαξε αυτά τα δύο (5 ευρώ το ένα) του πορτμπαγκάζ δεν είχε πρόβλημα και δούλευε μια χαρά μετά.Βέβαια εμένα το άλλο δούλευε σωστά  γιατί δεν το χρησιμοποιώ απλά το έχω καβάντζα..

Τώρα εσένα να έχουν χαλάσει και στα δύο στα μαγνητάκια τι να πω.Αν τα χρησιμοποιείς εναλλάξ μπορεί.Βρες ένα καλό κλειδαρά και κάνε μια ερώτηση μήπως είναι κάτι εκεί να μη μπλέξεις με Γερμανία. (από  αυτούς  μόνο με τα lidl τα πάμε καλά).:lol:

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Snoob είπε

Το σκέφτηκα για παράσιτα, αλλά δεν νομίζω, το κάνει και στο υπόγειο γκαράζ, το κάνει στο δρόμο, σε μέρη πολυσύχναστα και ερημικά (λ.χ. και στο πάρκινγκ του Σούνιου μου το έχει κάνει, εμείς και άλλα δύο αυτοκίνητα εκείνη τη μέρα, αυτά παθαίνεις όταν πας Σούνιο με ψοφόκρυο...)

Απλά, προσπαθώ να καταλάβω τι μπορεί να είναι το πρόβλημα. Αυτό που έχω παρατηρήσει στο κλειδί, είναι πως όταν δεν πιάνει, δεν ανάβει και το φωτάκι επάνω δεξιά (με ολοκαίνουργια μπαταρία, προφανώς) αλλά κάποιες φορές δεν πιάνει και όταν ανάβει.

Να χάλασαν μαζί δύο κλειδιά;

Μα, αν χάλασαν, δεν θα ήταν συνέχεια χαλασμένα; Τώρα επέστρεψα από μια δουλειά, στο δρόμο ευτυχώς κλείδωσε-ξεκλείδωσε σχετικά νορμάλ, με 4-5 απόπειρες, στο γκαράζ τίποτε, δεν έπιανε με καμία δύναμη. Το πρωί, άνοιξε το γκαράζ με το που βγήκα από το ασανσέρ, με τοίχο ανάμεσα και πόρτα κλειστή.

Μυστήριο πράγμα :)

Όντως παρά πολύ περίεργο. Με δεδομένο οτι στο κάνει και στα το κλειδιά εγώ θα το έψαχνα από τη μεριά του αυτοκινήτου στον δεκτή το πρόβλημα αν και συνήθως δυστυχώς εκεί παίζει μεγάλο κόστος-σκάλισμα. 

Για το λαμπάκι δες μήπως δεν κάνουν καλά επαφή τα πλήκτρα άνοιξε τα χειριστήρια και καθάρισε τα με κάποια ελαφριά αλκοόλη (πχ ισοπροπυλικη) - μην αποκλείεις να είναι και αυτό μέρος του προβλήματος. Επίσης τσέκαρε τις κολλησεις των διακοπτών πάνω στην πλακέτα μου έχει τύχει σε κοντρόλ συναγερμού να έχει χαλάσει η κολληση και μια να δουλεύει και μια όχι ανάλογα με το ποσό δυνατά πατούσα κ υπό ποια γωνία το κουμπί. 

• Like 1
Δημοσ.

Το κοντρολ μπορεις να το ανοιξεις μονος σου; Εαν ναι, αλλαξε μπαταριες ξανα. Παρε κατι επωνυμο, πχ Renata / Sony/Varta/ Gp.... Υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να χουν ελατωματικη παρτιδα.. 

εαν το ανοιξεις, βαλε μπαταρια κ με το νυχι σου εαν μπορεις ελενξε εαν πατανε τα μικροδιακοπτακια. Υπαρχει πιθανοτητα μεγαλη να μην πατανε σωστα.  Αλλαζουν αρκετα οικονομικα. Με 5-10ε..

Εαν δεν εβρεξες/κακοποιησες το κλειδι , δυσκολα χαλαει απο μονο του..

Εαν ησουν Σαμο με χαρα να στο τσεκαρα εγω.

• Super Moderators
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Tsakalos! είπε

Το κοντρολ μπορεις να το ανοιξεις μονος σου; Εαν ναι, αλλαξε μπαταριες ξανα. Παρε κατι επωνυμο, πχ Renata / Sony/Varta/ Gp.... Υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να χουν ελατωματικη παρτιδα.. 

εαν το ανοιξεις, βαλε μπαταρια κ με το νυχι σου εαν μπορεις ελενξε εαν πατανε τα μικροδιακοπτακια. Υπαρχει πιθανοτητα μεγαλη να μην πατανε σωστα.  Αλλαζουν αρκετα οικονομικα. Με 5-10ε..

Εαν δεν εβρεξες/κακοποιησες το κλειδι , δυσκολα χαλαει απο μονο του..

Εαν ησουν Σαμο με χαρα να στο τσεκαρα εγω.

Δυστυχώς, δεν ξέρω πώς ανοίγει (το σκέφτηκα κάποια στιγμή, μετά το φιάσκο με την αλλαγή μπαταρίας, μου έκανε κάκιστη εντύπωση αυτά τα no name που πουλούσαν μέσα σε λευκά σακουλάκια, μάρκα δεν κατάφερα να εντοπίσω, προφανώς made in China, το μόνο που διέκρινα στο αυτοκόλλητο με το barcode) και σκέφτομαι μήπως με ένα καθάρισμα φτιάξει, ή έστω βελτιωθεί.

Το θέμα (ή μάλλον μία από τις πολλές πτυχές του θέματος) είναι πως μετά το συντονισμό σε νέα συχνότητα (η αλλαγή μπαταρίας δεν έκανε τίποτε, προφανώς δεν ήταν εκεί το πρόβλημα) τα κλειδιά και τα δύο λειτουργούσαν άριστα, σε σημείο που είπα, "εντάξει, λύθηκε το πρόβλημα" και στη μία εβδομάδα πάλι τα ίδια.

Με δυο λόγια, δεν βρίσκω κάποια λογική για να εντοπίσω το πρόβλημα, και τώρα που ρώτησα θέλουν σχεδόν €180 για το κλειδί από Γερμανία. Κι αν ήμουν σίγουρος πως θα λυνόταν το θέμα, κομμάτια να γίνει, αλλά αμφιβάλλω, με αυτή την απίθανη ιστορία που αντιμετωπίζω.

Τα κλειδιά έχουν τη φθορά (ελαφρό κιτρίνισμα, δηλαδή) αυτοκινήτου που βαδίζει προς τη 15ετία, πέραν αυτού τίποτε.

Δημοσ.

Άλλαξε ξανά μπαταρία έστω στο ένα. Μην αποκλείεις και αυτό το ενδεχόμενο να δούλεψαν μια εβδομάδα σωστά αλλά να ήταν μπαγιάτικες και να έπεσαν. Στο πρώτο ξεκλείδωμα της ημέρας δουλεύει άμεσα; Ισως είναι κ αυτό μια ένδειξη. 

• Super Moderators
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, paylidis είπε

Άλλαξε ξανά μπαταρία έστω στο ένα. Μην αποκλείεις και αυτό το ενδεχόμενο να δούλεψαν μια εβδομάδα σωστά αλλά να ήταν μπαγιάτικες και να έπεσαν. Στο πρώτο ξεκλείδωμα της ημέρας δουλεύει άμεσα; Ισως είναι κ αυτό μια ένδειξη. 

Μακάρι να συνέβαινε αυτό, αλλά ούτε εκεί υπάρχει κάποια λογική, μπορεί να το αφήσω ένα 24ωρο αχρησιμοποίητο και να μην ανοίγει, να κλειδώσω, πεταχτώ μέχρι το περίπτερο και σε 1 λεπτό πίσω να ξεκλειδώσει απροβλημάτιστα.

Αν δεν υπήρχε το παράξενο κάποιες φορές να μην ανάβει το φωτάκι στο κλειδί, θα υποψιαζόμουν πρόβλημα με το δέκτη του αυτοκινήτου.

Τώρα, τι να πω, ίσως είναι συνδυασμός προβλημάτων;

Αλήθεια, αυτές οι πλακέ μπαταρίες των κλειδιών αυτοκινήτου, αν πούμε πως πάω και τις αλλάζω, υπάρχει τρόπος να ελεχθεί τι φόρτιση έχουν;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Snoob είπε

Μακάρι να συνέβαινε αυτό, αλλά ούτε εκεί υπάρχει κάποια λογική, μπορεί να το αφήσω ένα 24ωρο αχρησιμοποίητο και να μην ανοίγει, να κλειδώσω, πεταχτώ μέχρι το περίπτερο και σε 1 λεπτό πίσω να ξεκλειδώσει απροβλημάτιστα.

Αν δεν υπήρχε το παράξενο κάποιες φορές να μην ανάβει το φωτάκι στο κλειδί, θα υποψιαζόμουν πρόβλημα με το δέκτη του αυτοκινήτου.

Τώρα, τι να πω, ίσως είναι συνδυασμός προβλημάτων;

Αλήθεια, αυτές οι πλακέ μπαταρίες των κλειδιών αυτοκινήτου, αν πούμε πως πάω και τις αλλάζω, υπάρχει τρόπος να ελεχθεί τι φόρτιση έχουν;

Μπορεί ! Για ψυχολογικούς λόγους πάντως θα τις άλλαζα. Με ένα πολυμετρο μπορείς να δεις τι τάση έχουν οι παλιές και οι καινούργιες. Δες επίσης μήπως κάποια κολληση δεν είναι στα καλά της και καθάρισε τις επαφές και τα διακοπτακια καλά όπως πρότεινα παραπάνω. Δεν είναι δύσκολο να ανοίξεις το κλειδί-δοκίμασε στο ένα πρώτα, δεν έχεις να χάσεις τίποτα 

• Super Moderators
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, paylidis είπε

Μπορεί ! Για ψυχολογικούς λόγους πάντως θα τις άλλαζα. Με ένα πολυμετρο μπορείς να δεις τι τάση έχουν οι παλιές και οι καινούργιες. Δες επίσης μήπως κάποια κολληση δεν είναι στα καλά της και καθάρισε τις επαφές και τα διακοπτακια καλά όπως πρότεινα παραπάνω. Δεν είναι δύσκολο να ανοίξεις το κλειδί-δοκίμασε στο ένα πρώτα, δεν έχεις να χάσεις τίποτα 

Μια μπαταρία θα αλλάξω, δεν είναι κάτι, απλά στέκομαι στο εξής:

Κάποιες φορές, πατάω αλλεπάλληλα το κουμπί για κλείδωμα/ξεκλείδωμα, και στις 5-10-15 προσπάθειες πιάνει.

Αν ήταν θέμα φόρτισης μπαταρίας, λογικά με τις αλλεπάλληλες προσπάθειες θα έπρεπε να εξαντλείται και το αδύναμο φορτίο που έχει και να τα "φτύνει" τελείως. Λάθος το σκέφτομαι;

Μυστήριο πράγμα. Ψάχνω τώρα να δω από πού ανοίγουν τα κλειδιά, να ρίξω μια διερευνητική ματιά μέσα. Δεν έχω επιχειρήσει ποτέ να "σκαλίσω" κλειδί και διστάζω να πειραματιστώ, αλλά να δω μήπως υπάρχει κάποια εμφανής φθορά (που, κανονικά, αφού τα άνοιξαν στην αντιπροσωπεία και έβαλαν νέες μπαταρίες, αν είχαν δει κάτι θα έπρεπε να μου το είχαν πει).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...