Dennoukos Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 Παιδια εχω μια ερωτηση. Το συστσημα μου ειναι 8gb ram fx6300 r9280x . Αξιζει να κανω upgrade απο 6300 σε 8350??? Ειναι μονο 60 ευρω και τα κατεχω. Πιστευετε αξιζει?
Pstathece Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 Καλημέρα. Εξαρτάται την χρήση. Παίζεις παιχνίδια? Κανείς editing-rendering?
chrisde Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 Άμα πουλήσεις και τον δικό σου κάτι τις για να μειωθεί το κόστος, ναι.
Thulogur Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 Μια χαρα ειναι παντως το συστηματάκι. Εγω στη θεση σου δεν θα έκανα καμια αλλαγή. Μελλοντικά μονο αν υπηρχε η αναγκη για ενα σετακι μνημες επιπλέον.
nickk0kkav Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2019 Πιστεύω δεν αξίζει. Από fx 6300 πήγα σε fx 8320 . Αγόρασα ένα μεταχειρισμένο pc ενός φίλου κ το παλιό το χάρισα στον αδελφό μου . Διαφορά στο gaming θα δεις σε ορισμένα μόνο παιχνίδια αλλά τίποτα το ιδιαίτερο. Σκέψου τα εξής : 1) τραβάει περισσότερο ρεύμα. Δε ξέρω αν είσαι άνετος στο τροφοδοτικό η όχι 2) μάλλον θέλει καλύτερο ανεμιστήρα . Δε ξέρω αν σου τον δίνουν η αν έχεις καλό cooler στο 6300 που μπορείς να το κρατήσεις. Ίσως πρέπει να δώσεις κ εδώ λεφτά 3) δες αν μπορείς να δώσεις τον 6300 κ σε πόσα χρήματα 4) σκέψου ότι θα δώσεις λεφτά σε πεθαμένη πλατφόρμα. Αμφιβάλω αν θα μπορέσεις να μεταπωλησεις τον 8350 μετά από κανένα χρόνο πχ κ σίγουρα δεν θα τον κρατήσεις να τον βάλεις σε νεο pc 5) η κάρτα γραφικών φαίνεται μια χαρά ζευγάρι με τον 6300 . Δεν είναι ότι τρως bottleneck κ περιμένει νέο cpu για να δείξει τα δόντια της 6) την ακριβή χρήση που κανείς κ αν σε καλύπτει το σύστημα ως έχει. Για gaming νομίζω ότι απλά μιλάμε για 1-2 ρυθμίσεις που από το medium θα τις πας high όχι κάτι άλλο. Τώρα αν κάνεις γραφιστική δουλειά αλλάζει... 1
cabdik Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2019 ΑΝ θελησεις να βαλεις τον 8320/8350, να ξερεις οτι θα χρειαστεις καλυτερη ψυκτρα απο την εργοστασιακη. οταν ζοριζεται ο FX83** ανεβαζει αρκετα ψηλα θερμοκρασιες(80-85c αν θυμαμαι καλα..). ΔΕΝ παθαινει κατι, απλα το σημειωνω...! και κανει πολυυυυυ φασαρια η μαμα ψυκτρα...!!! αν εισαι ικανοποιημενος απο τις επιδοσεις του 6300, μεινε εκει. Γενικοτερα, σαφως, ειναι καλυτερος ο 83**, ειδικα σε νεοτερα παιχνιδια που χρειαζονται παραπανω πυρηνες. στα παλιοτερα παιχνιδια εισαι καλυμμενος και με τον δικο σου...!! δεν εχεις και καμια τρομερη νεα καρτα γραφικων, ωστε να τρωει Bottleneck απο τον επεξεργαστη. εκτος και εχεις υποψη σου να αλλαξεις κατι στο μελλον. οπως εισαι, το συστημα ειναι Balanced.
countass Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2019 5 ώρες πριν, cabdik είπε ΑΝ θελησεις να βαλεις τον 8320/8350, να ξερεις οτι θα χρειαστεις καλυτερη ψυκτρα απο την εργοστασιακη. οταν ζοριζεται ο FX83** ανεβαζει αρκετα ψηλα θερμοκρασιες(80-85c αν θυμαμαι καλα..). ΔΕΝ παθαινει κατι, απλα το σημειωνω...! και κανει πολυυυυυ φασαρια η μαμα ψυκτρα...!!! Ο 8350 δεν παθαίνει κάτι,τη μητρική που θα τον έχει καβάλα όμως τη ρώτησες;θες ψύκτρα.
Dennoukos Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2019 6 ώρες πριν, nickk0kkav είπε Πιστεύω δεν αξίζει. Από fx 6300 πήγα σε fx 8320 . Αγόρασα ένα μεταχειρισμένο pc ενός φίλου κ το παλιό το χάρισα στον αδελφό μου . Διαφορά στο gaming θα δεις σε ορισμένα μόνο παιχνίδια αλλά τίποτα το ιδιαίτερο. Σκέψου τα εξής : 1) τραβάει περισσότερο ρεύμα. Δε ξέρω αν είσαι άνετος στο τροφοδοτικό η όχι 2) μάλλον θέλει καλύτερο ανεμιστήρα . Δε ξέρω αν σου τον δίνουν η αν έχεις καλό cooler στο 6300 που μπορείς να το κρατήσεις. Ίσως πρέπει να δώσεις κ εδώ λεφτά 3) δες αν μπορείς να δώσεις τον 6300 κ σε πόσα χρήματα 4) σκέψου ότι θα δώσεις λεφτά σε πεθαμένη πλατφόρμα. Αμφιβάλω αν θα μπορέσεις να μεταπωλησεις τον 8350 μετά από κανένα χρόνο πχ κ σίγουρα δεν θα τον κρατήσεις να τον βάλεις σε νεο pc 5) η κάρτα γραφικών φαίνεται μια χαρά ζευγάρι με τον 6300 . Δεν είναι ότι τρως bottleneck κ περιμένει νέο cpu για να δείξει τα δόντια της 6) την ακριβή χρήση που κανείς κ αν σε καλύπτει το σύστημα ως έχει. Για gaming νομίζω ότι απλά μιλάμε για 1-2 ρυθμίσεις που από το medium θα τις πας high όχι κάτι άλλο. Τώρα αν κάνεις γραφιστική δουλειά αλλάζει... ρε συ φιλαρακο για gaming το θελω, εχω ψυκτρα αρκετα κομπλε. Επισης το psu ειναι 600 w. Απλως εσυ δεν ειδες διαφορα σε gamess?εγω πρωσοπικα με 6300 δεν μπορω να παιξω fortnite στα low χωρις fps drops. και ναι εχω οολους τους driversss και τα συναφη. Επισης ειναι οβερκλοκντ στα 4 ο 6300. Απλως βλεπω κατι τυπους στο ytb με το ιδιο setup με εμενα απλως με 8350 που μαχαρουν fortnite bf5 far cry 5 και ολα αυτα που εγω δεν μπορω καν να τα τρεξω.Αυτα.
nickk0kkav Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2019 Καταλαβαίνεις ότι στην ίδια ταχύτητα η ο κάθε πυρήνας της σειράς 63** είναι ακριβώς ο ίδιος με τον πυρήνα της σειράς 83**. Οπότε πάμε στο αν το συγκεκριμένο παιχνίδι που θες εκμεταλλεύεται τους δύο επιπλέον πυρήνες. Έχω ακούσει ότι παιχνίδια όπως ffxv κ ac odyssey θέλουν απλά παραπανω πυρήνες , αν κ το fortnite είναι ένα από αυτά πάω πάσο δε γνωρίζω. Αλλά η διαφορά είναι μικρή για να δικαιολογήσει αναβάθμιση. Όπως είπα κ πιο πάνω απλά κατεβάζεις 1-2 ρυθμίσεις κ φτάνεις τα ίδια frames. Το "maxαρουν παιχνίδια που δεν ανοίγω καν " το θεωρώ πολύ υπερβολικό κ δε νομίζω ότι υπάρχει παιχνίδι που δε τρέχει σε fx 6300 Από εκεί κ πέρα δικά σου είναι τα λεφτά, τι να σου πω
Fulgore Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2019 1 ώρα πριν, Dennoukos είπε ρε συ φιλαρακο για gaming το θελω, εχω ψυκτρα αρκετα κομπλε. Επισης το psu ειναι 600 w. Απλως εσυ δεν ειδες διαφορα σε gamess?εγω πρωσοπικα με 6300 δεν μπορω να παιξω fortnite στα low χωρις fps drops. και ναι εχω οολους τους driversss και τα συναφη. Επισης ειναι οβερκλοκντ στα 4 ο 6300. Απλως βλεπω κατι τυπους στο ytb με το ιδιο setup με εμενα απλως με 8350 που μαχαρουν fortnite bf5 far cry 5 και ολα αυτα που εγω δεν μπορω καν να τα τρεξω.Αυτα. Η απαντηση σου ειναι αυτη https://www.skroutz.gr/s/11139198/AMD-Ryzen-3-1200-Box.html?keyphrase=ryzen+3+1200 Μην δωσεις αλλα χρηματα σε FX.
cabdik Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2019 3 ώρες πριν, countass είπε Ο 8350 δεν παθαίνει κάτι,τη μητρική που θα τον έχει καβάλα όμως τη ρώτησες;θες ψύκτρα. εσυ δλδ, θεωρεις οτι θα εχει θεμα η M5A99X EVO R2.0 με τον 8350? ψυκτρα.. απο οτι απαντησε, εχει..!
Dennoukos Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2019 1 ώρα πριν, nickk0kkav είπε Καταλαβαίνεις ότι στην ίδια ταχύτητα η ο κάθε πυρήνας της σειράς 63** είναι ακριβώς ο ίδιος με τον πυρήνα της σειράς 83**. Οπότε πάμε στο αν το συγκεκριμένο παιχνίδι που θες εκμεταλλεύεται τους δύο επιπλέον πυρήνες. Έχω ακούσει ότι παιχνίδια όπως ffxv κ ac odyssey θέλουν απλά παραπανω πυρήνες , αν κ το fortnite είναι ένα από αυτά πάω πάσο δε γνωρίζω. Αλλά η διαφορά είναι μικρή για να δικαιολογήσει αναβάθμιση. Όπως είπα κ πιο πάνω απλά κατεβάζεις 1-2 ρυθμίσεις κ φτάνεις τα ίδια frames. Το "maxαρουν παιχνίδια που δεν ανοίγω καν " το θεωρώ πολύ υπερβολικό κ δε νομίζω ότι υπάρχει παιχνίδι που δε τρέχει σε fx 6300 Από εκεί κ πέρα δικά σου είναι τα λεφτά, τι να σου πω απο οσο ρωτηρα και στο toms hardware λενε οτι ο 6300 με 8350 εχουν τα ιδια ipc και οτι ισως δεν αξιζει το upgrade γτ δεν θα δω καμια τρελη διαφορα. Εσυ ρε φιλαρακο εχεις δει καμια τρελη διαφορα σε οποιοδηποτε game ?
cabdik Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2019 βρε παιδια, μερικες φορες, ειναι δυσνοητα, τα ευνοητα...!! φυσικα....,ειναι ιδιοι επεξεργαστες, με ιδια αρχιτεκτονικη, αρα το IPC ειναι ακριβως το ιδιο. το μονο που εχουν διαφορετικο, ειναι ο αριθμος πυρηνων...!! εκει παιζονται οι διαφορες. οταν μια εφαρμογη ή ενα παιχνιδι, ζηταει παραπανω πυρηνες, ο 8πυρηνος εχει αυτους τους +2 πυρηνες που θα δωσουν το κατι παραπανω..!! αλλιως......., νεα πλατφορμα....!! 3 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα