Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε

Αρχικά επικοινώνησε απευθείας με το support της GIGABYTE για να δεις τι θα σου πούνε. Μετά πες μας από ποιο μαγαζί είναι η μητρική (ενημερωτικά). Αυτό που περιγράφεις είναι μάλλον bricked bios. Την έπαθα και εγώ έτσι αλλά θεωρητικά θα έπρεπε να σε μπουτάρει στο backup BIOS της μητρικής. 

Μίλα ωστόσο με την GA η οποία θεωρητικά θα σου πει να τη στείλεις στο κατάστημα για να εφαρμοστεί η εγγύηση, με αυτό το χαρτί δεν υπάρχει λόγος να πάει στη Γερμανία η μητρική προφανώς. 

Η GIGABYTE έχει αντιπροσωπεία στην Ελλάδα μέσω της Info Quest αν δεν κάνω λάθος, οπότε δε βλέπω το λόγο να πάει Γερμανία η μητρική επίσης.

Όπως είπε και ο @Sheogorath έχεις δικαίωμα νομικά να ζητήσεις προσωρινή μητρική μέχρι να ολοκληρωθεί το σέρβις της τωρινής σου. 

Οδηγίες της GIGABYTE σχετικά με αντίστοιχο πρόβλημα. 

• Switch off power supply and wait 30 s
  • Remove CMOS battery.
  • Shortcircuit the contacts in the battery holder for about 2s.
  • Remove shortcircuit.
  • Reinstall CMOS battery.
  • Now shortcircuit Clear CMOS jumper for 10 s.
  • Remove shortcircuit.
  • Turn on the PSU switch.
  • Start system and immediately boot into the bios setup.

Load Optimized Defaults. Check Time and date. Check SATA Mode setting. If you did set SATA Mode to RAID Mode before you did Clear CMOS, please set SATA Mode back to RAID. Finish bios setup with Save & Exit.

after full reset, the system will start form the main BIOS first, but after 2 times boot not succeed, it will boot from the backup BIOS.

Firmware Update ήταν από το Utility της GIGABYTE (AORUS APP CENTER). Το έχω πάθει και εγώ και είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Απλά άλλαξα μητρική στα πλαίσια της εγγύησης.

Η Gigabyte στο site της λεει να στειλω το προιον εκει που το αγορασα και να βγαλω ακρη με αυτους. Το μαγαζι ειναι το multicopter.gr. Μου ειπαν οτι θα της στειλουν στον προμηθευτη τους, που ειναι γερμανια.

Τις οδηγιες της Gigabyte για το bricked bios τις ακολουθησα αλλα το προβλημα εξακολουθουσε.

6 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Οι asus πανε Ιταλια ,εμενα μια βδομαδα τους πηρε να μου στειλουν κανουρια

Ενας φιλος με Asus Prime AX370 ειχε και αυτος προβλημα με το bios και εστειλε μητρικη πανω και εν τελει του την εχασαν! Τους εκανε κουρελια και του εδωσαν refund στο τελος.

Δημοσ.

Να στείλεις mail στο support της GA. Και να τους πιέσεις για την προσωρινή μητρική. Να επικοινωνείς μόνο με mail μαζί τους επίσης για να έχεις εγγράφως ότι σου λένε και αν γίνει στραβή να τους τρέξεις 

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε

Να στείλεις mail στο support της GA. Και να τους πιέσεις για την προσωρινή μητρική. Να επικοινωνείς μόνο με mail μαζί τους επίσης για να έχεις εγγράφως ότι σου λένε και αν γίνει στραβή να τους τρέξεις 

Εστειλα ticket στο technical support της Gigabyte. Λενε οτι θα απαντησουν σε 3-5 εργασιμες.

Το απογευμα θα στειλω τη μητρική στο μαγαζί και θα τους στειλω και μειλ να με ενημερωσουν μολις την παραλαβουν (λογικα θα την εχουν δευτερα-τριτη).

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, fluter4life είπε

Εστειλα ticket στο technical support της Gigabyte. Λενε οτι θα απαντησουν σε 3-5 εργασιμες.

Το απογευμα θα στειλω τη μητρική στο μαγαζί και θα τους στειλω και μειλ να με ενημερωσουν μολις την παραλαβουν (λογικα θα την εχουν δευτερα-τριτη).

Να τους πεις τον νόμο που "δεν ξέρανε" περί της προσωρινής μητρικής.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

Να τους πεις τον νόμο που "δεν ξέρανε" περί της προσωρινής μητρικής.

Προφανως θα τους τον πω. Εμενα το θεμα μου ειναι να εχω το PC μου γιατι το χρειαζομαι στη σχολη, σε αυτη τη φαση δεν με νοιαζει κατι αλλο. Αμα εχω εγω μια μητρικη εστω και φθηνη να κανω τη δουλεια μου ας τα βρουνε αυτοι εκει με τη Gigabyte και την επισκευη κι ας στειλουν τη mobo μου και στη Ζουαζηλανδη που λεει ο λογος...

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, fluter4life είπε

Στείλε το μέιλ αλλά γράψε ότι θέλεις να ξέρεις κάθε κίνηση που θα κάνουν, κωδικούς αποστολής κλπ. 

Επισης βάλε το άρθρο για την προσωρινή μητρική που πρέπει να σου παραδώσουν από τη στιγμή που θα κρατήσει ενάμιση μήνα το λιγότερο η όλη διαδικασία. 

Εφόσον κρατάει πάνω από 1 μήνα, κανονικά πρέπει να σου βρούν λύση και να τα βρουν με τον προμηθευτή τους αυτοί για τη μητρική αλλά anyway 

• Like 2
Δημοσ.

Update:

Έστειλα τη μητρική στο κατάστημα και μου είπαν ότι όντως δεν ποστάρει και θα την στείλουν με RMA στον καταστευαστή. Τους ζήτησα να μου στείλουν μια motherboard προσωρινά και μου είπαν ότι δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα γιατί δεν έχουν spare μητρική για τέτοιες περιπτώσεις. Τους ξαναέστειλα email όπου τους είπαν ότι είναι υποχρεωμένοι από το νόμο να μου στείλουν αντικατάσταση και τους έβαλα και λινκ με το επίσημο pdf. Μου είπαν ότι θα φροντίσουν η αντικατάσταση να μην υπερβεί τις 15 μέρες. Άρα λογικά θα έχω υπολογιστή σε 17-18 εργάσιμες μέρες αν υπολογίσουμε και το χρόνο απόστολής, που βγαίνει γύρω στις 11 Φλεβάρη :( Μέχρι τότε θα είμαι με ένα λάπτοπ από τον χρυσό αιώνα του Περικλή. Can't complain...

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, fluter4life είπε

Update:

Έστειλα τη μητρική στο κατάστημα και μου είπαν ότι όντως δεν ποστάρει και θα την στείλουν με RMA στον καταστευαστή. Τους ζήτησα να μου στείλουν μια motherboard προσωρινά και μου είπαν ότι δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα γιατί δεν έχουν spare μητρική για τέτοιες περιπτώσεις. Τους ξαναέστειλα email όπου τους είπαν ότι είναι υποχρεωμένοι από το νόμο να μου στείλουν αντικατάσταση και τους έβαλα και λινκ με το επίσημο pdf. Μου είπαν ότι θα φροντίσουν η αντικατάσταση να μην υπερβεί τις 15 μέρες. Άρα λογικά θα έχω υπολογιστή σε 17-18 εργάσιμες μέρες αν υπολογίσουμε και το χρόνο απόστολής, που βγαίνει γύρω στις 11 Φλεβάρη :( Μέχρι τότε θα είμαι με ένα λάπτοπ από τον χρυσό αιώνα του Περικλή. Can't complain...

Ας τα έβρισκαν αυτοί με τον κατασκευαστή και ας δώσουν τα χρήματα, αφού στο τέλος αυτό θα γίνει. Αλλά και πάλι το συγκεκριμένο έχει ελάχιστη 10 μέρες για προϊόν καινούργιο. Άμα καίγεσαι τόσο πολύ. Δώσε 100€ να πάρεις μια MSI B450-A Pro

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...